Shooter-spel till 10-åring (PC alternativ till Halo)

Permalänk
Medlem

Kan tipsa om de olika Unreal Tournament spelen. Enkelt att spela och action hela tiden. Finns inget direkt blod vad jag kan minnas och dert går nog att stänga av om det finns. Det är mer tecknat än realistiskt. UT2004 är min favorit Det påminner nog en del om Halo, du kan köra fordon å grejer också.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800XASUS Prime X570-P64 GB DDR4WD Black SN850 M.2 - 1TBNvidia GeForce GTX 1060 6 GBCorsair RM750X V2DEEPCOOL GAMMAXX L240 V2Fractal Design Define R5

Permalänk
Medlem

Om det är det grafiska du är lite skeptisk till och inte just skjutandet så skulle jag nog kolla på lite spel där kanske robotar eller mechs är med. Min son som idag är åtta längtar efter att spela CS:GO med pappa, men jag har sagt att han får vänta... vilket han snällt gör. "Får jag testa det när jag är 10?" frågade han häromdagen... Jag tror det är mycket beroende på barnet i fråga när det är ok. En del barn har svårt att skilja på spel och verklighet även högt upp i åldrarna. Sedan märker man fort på barn om de blir väldigt uppe i varv efter att ha spelat eller inte. Blir de det så försöker jag sätta klara gränser och regler från start.

Visa signatur

Huvudriggen är en Gigabyte Aorus Xtreme | 128gb DDR5 6000 | Ryzen 7950X | 3080Ti
Utöver det är det för många datorer, boxar och servar för att lista :P

Permalänk
Medlem

Ziggurat kanske är ett passande spel, verkar vara lagom orealistiskt och ändå vara actionfyllt.

-Ziggurat på Steam-

Permalänk
Medlem

Min snart 10 åriga son lirar Destiny och jag kan lova att han inte ens pratar om det när han inte spelar. Han är inte så att säga, inne i det på något sätt så att han snöar in i skjutandet utan tycker det är kul att lira. Jag sitter oftast med hela tiden iofs men det är för att hjälpa honom så han förstår vad han ska göra ibland. Detta moral gnagande som pågår är bara löjligt. Jag tycker man får titta på sitt eget barns beteende och hur han/hon beter sig. Det är klart att det kanske inte är lämpligt att låta ett barn i den åldern spela vissa spel om dom dessutom hela tiden springer omkring och leker krig och gör döda gester mot andra.

Tycker du det är lämpligt är det lämpligt, punkt!

/Wiggy

Permalänk
Medlem
Skrivet av harrywill:

Hej,

Jag skulle vilja ha lite tips på spel till min snart 10-åriga son. Förutom Minecraft så gillar han shooter-spel i alla former. Dock är många av dessa spel tämligen detaljerade i själva dödandet. Jag skulle vilja ha alternativ till Halo fast för PC. Halo tycker jag har en bra mix av action utan detaljerat dödande (typ. skära halsen av folk, upprepande slag tills fiende dör osv.)
Om det finns alternativ där han och hans vän kan spela ihop över server är det oxå ett plus men absolut inte ett måste (de gör så på Minecraft idag)

Jag tror att ni som har barn förstår ungefär vad jag menar...

Ace of Spades? typ Minecraft + FPS ruskigt billigt och kräver ingen monsterburk heller.

Visa signatur

R7 5800X3D / RX 6950 XT / 32GB Ram / 1TB SSD / X570 Bräda / 850w Nätagg.
32 Tums Skärm 1440p 144hz Curved VA panel.

Permalänk
Medlem

Varför säger alla TF2 när det är bland det mest blodiga och köttiga som finns. Battlefield vore betydligt mer passande

Permalänk

QUAKE!!!! Drilla han i Quake och han kommer för all framtid vara grym på FPS spel!

QuakeLive finns via steam nuförtiden och går att spela gratis i en "begränsad version". Be någon hjälpa er med en cfg så det blir rätt från början och kanske titta på lite youtube om ni inte alls känner till spelet.

Permalänk

Skulle rekommendera Team Fortress 2, precis som i många av valve's fps så kan man även här stänga av blod och dyl.

Visa signatur

Youtube-kanal: papa knut
|CPU i5-3570K @4.2ghz |RAM 8GB Kingston DDR3 HyperX1600MHz |GPU Sapphire Radeon 7870 OC @1050mhz |SKÄRM ASUS VG248QE @120hz 2D Lightboost! |