Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk

Köpa en ny skärm?

Hej, sitter och försöker hitta en ny gaming skärm 27tum 144hz och kanske g-sync?

Fick rådet av en kollega att köpa en g-sync skärm när jag ändå skulle köpa nytt, är det värt det?
Funderade också på om min dator klarar av 1440p spel i ultra? Känns onödigt att köpa något som laggar.
Då kan man lika gärna köpa en 1080?

Mina specs:

Processor Intel(R) Core(TM) i7-4790K CPU @ 4.00GHz
Video Card NVIDIA GeForce GTX 980
Memory 16 GB
Operating System Microsoft Windows 8.1 (build 9600), 64-bit

Skulle vara tacksamt om någon med lite mer kunskap än mig kunde tipsa om vad som är bra,
Om jag inte lämnat tillräkligt med info om vad jag letar efter så säg till så ska jag försöka svara.

Tittar just nu på denna http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/213173-acer_predator_xb270hu_27_wqhd-4ms-g-sync_ips_2xusb_30-144hz-usb_30&atcl=search:result eller kanske denna?https://www.netonnet.se/art/dator/bildskarm/gamingbildskarm/asus-rog-swift-pg278q/207736.12986/ men som sagt så vet jag inte vad som är bra eller dåligt samt även om min dator verkligen klarar av dem här skärmarna, utan famlar lite i mörkret samt även om min dator verkligen klarar av dem här skärmarna.

Tacksam för hjälp av er som faktiskt kan sådant här.

Permalänk
Medlem

@Oteknisksomfan:
Jag brukar köra på märket BenQ då dem gör vettiga skärma. Hittade en med G-Sync på inet: http://www.inet.se/produkt/2340983/benq-24-xl2420g-g-sync?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=prisjakt#/specs

Inet har även ett bra filter där man kan söka på skärmar som har G-Sync här: http://www.inet.se/filter?CategoryId=872&properties.Index=862&properties%5B862%5D.Id=862&properties%5B862%5D.StringVal=7133

Men som sagt det berås ju på vad man är ute efter. Sedan kan man kolla på recensioner lite överallt, brukar vara hjälpsamt.

Permalänk

Alltså, du sitter med vad som är det nästbästa grafikkortet på marknaden. Lätt förenklat men ändå, detta kan du själv se genom att gå in på någon nätbutiks hemsida och titta, 900-serien är det högsta Nvidia har.

Det är klart att de flesta spel går utmärkt att köra i 1440-upplösning. Sen kanske du inte prompt kan ha högsta inställningarna i precis vartenda spel, men det är väl inte svårare än att du då sänker inställningarna om du tycker att bildfrekvensen är för låg?

Man kan liksom inte köpa den delen och det kortet, och sen vara garanterad minst den bildfrekvensen i alla de spelen. Det fungerar inte så i datorvärlden.

Det är givet att du satsar på en 144-hertzskärm med minst 1440-upplösning med tanke på datorn din. Även om du hade haft en sämre dator så skulle det vara rekommendationen då 1080-skärmarna nämligen bara finns med TN-paneler och det vill man undvika om man nu är intresserad av så hög bildkvalité som möjligt. (Det fanns faktiskt ett undantag här, men den modellen utgår tydligen. Sålde uselt. Trots bra recensioner. Men folk är för snåla)

Högre upplösning gör också att behovet av antialiasing minskar.

Visa signatur

««« »»»

Permalänk

Sen finns faktiskt också möjligheten att sänka upplösningen även på en LCD-skärm.

Visa signatur

««« »»»