Displayport, no signal found, mjukvarurelaterat.

Permalänk
Medlem

Displayport, no signal found, mjukvarurelaterat.

Har ett skumt problem som började för ett par dagar sedan. Först blinkade skärmen till ett par gånger, sedan dog den helt.
När man startar datorn är allt bra, bios dyker upp och fungerar utan problem. Men så fort Windows ska starta så dör skärmen och den klagar på att den inte får signal via displayport. Ifall jag byter till HDMI mellan datorn och skärmen fungerar det utan problem.
Tänkte först att det var fel på antingen skärm, kabel eller grafikkort. Därför har jag felsökt genom att testa annan skärm, testa annan kabel, till och med testat ett annat grafikkort (en vän har exakt samma modell).

Till slut har jag till och med formaterat om datorn. Till en början fungerade allt, trodde problemet var löst. Tills jag laddade ner och installerade Nvidias drivrutiner. Installationen gick igång som vanligt, men mitt under slocknar skärmen (detta är ju normalt under installation av gfx-drivrutiner), men denna gången tände skärmen inte upp igen, precis som före omformateringen. Kopplade in HDMI, och allt funkar.

Någon som har en aning om vad det kan vara för fel, det är ju uppenbarligen kopplat till drivrutinerna, men jag förstår inte vad jag behöver göra för att lösa problemet.

Mitt system:
Operativsystem: Microsoft Windows 10 Pro (64x)
Processor: Intel Core i7 3930K
Moderkort: ASUS Rampage IV Formula
Grafikkort: ASUS Nvidia GeForce GTX 980Ti
Skärm: BenQ xl2420t

Till er som undrar varför jag inte bara kör vidare på HDMI:
Kortet har bara 1st HDMI, 3st DP, och en DVI som man kan konvertera till HDMI via adapter. Jag har tre skärmar. HDMI stödjer inte mer än 60fps, jag har två st 144Hz-skärmar som jag gärna vill utnyttja.

Tack på förhand, mvh.

Permalänk
Medlem

Har lite av samma problem. I samband med att jag köpte gtx 1080 igår så kör jag även DP till min benq 2420z. Stänger jag av skärmen eller sätter datorn i sleep så dör skärmen helt och vägrar starta upp igen. Har också bara en dvi-d vilken går till min andra 120 hz skärm..

Visa signatur

Intel i9 10900K | H150i PRO XT | Asus Rog Strix Z490-E Gaming | Asus Strix 3090 OC | G.Skill Trident Z Royal 4x8GB 3600MHZ CL17 | Corsair Force MP600 1TB | Asus Rog Swift PG278QE | EVGA Supernova T2 1600W