Det är sommar och då är det helt okej att lämna skärmens trygga sken och bege sig Utomhus™. Beger du dig ut på äventyr, oavsett skala, har du troligtvis en mobiltelefon eller annan kamera med dig och tar en och annan bild. Dessa bilder kan du inte bara använda för att visa för nära och kära, utan du kan ladda upp den i denna tråd och delta i sommarens stora fototävling på SweClockers.

Upplägget är enkelt. Ta din fina bild från semester, eller sommaren i allmänhet, och ladda upp den i tråden till tävlingen. Här får du reda på hur du laddar upp. Du kan använda vilken fotoutrustning du vill, allt från potatis eller svindyr systemkamera är tillåtet, och du kan köra lite lätt redigering. Överdriv inte med redigeringen och använder du AI-tjänster kommer du uteslutas från tävlingen.

Tävlingen startar precis nu och kommer pågå hela sommaren, fram till den 18 augusti. Därefter kommer de bilder med flest gilla-klick att gå till final och vinnare kommer väljas av en jury bestående av oss som jobbar på SweClockers.

Tävlingsregler

 • Lägg upp dina nya, bästa sommarbilder från i år i tråden till denna tävling

 • Alla bilder som postas från och med den 4 juni till den 18 augusti ingår i tävlingen

 • Juryn kommer belöna de tio bästa och roligaste bilderna bland de med flest upptummar med varsitt presentkort till ett värde av 1 000 kronor hos en välkänd elektronikbutik.

Visa tävlingsvillkor

Denna tävling arrangeras av SweClockers. Att delta i tävlingen är kostnadsfritt och det enda som behövs för att vara med är ett gratis medlemskap. Genom att delta i tävlingen accepterar du följande tävlingsvillkor:

Generella villkor

 • För att delta i tävlingen måste du ha fyllt 18 år och vara bosatt i Sverige.

 • Specifika tävlingsregler framgår i artikeln. Vid frågor eller andra synpunkter om tävlingens utformning, tveka inte att kontakta oss.

 • Skulle någonting oförutsett inträffa har SweClockers rätt att avbryta eller förändra tävlingen och dess utformning. Om så sker kan även bidrag och tävlingsvinster ogiltigförklaras.

 • Anställda hos SweClockers och Samsung Sverige liksom deras familjemedlemmar får inte delta i tävlingen.

 • Om ingenting annat anges i tävlingsreglerna ska alla bidrag lämnas in på svenska.

Tävlingsvinster

 • Vinnare presenteras i en nyhetsartikel på SweClockers, som publiceras inom cirka två veckor efter tävlingens avslut. Resultaten återfinns även i artikelarkivet. Förseningar kan förekomma.

 • Vinnare kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM) och behöver svara inom 14 dagar. Om vinnaren inte svarar inom denna period förfaller tävlingsvinsten och ingen ersättning utgår.

 • Om vinnare utses av en jury består denna av representanter från SweClockers. Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

 • Tävlingsvinster kan inte bytas, t.ex. mot kontanter eller andra produkter.

Missbruk och diskvalificering

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera tävlingsbidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt anses vara olämpliga. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan leda till avstängning från SweClockers tjänster. Bedrägeriförsök polisanmäls.

SweClockers förbehåller sig även rätten att ta bort allt material som (1) på något sätt utgör eller kan befaras göra intrång i tredje mans immateriella rättigheter, (2) på något sätt är olagligt eller i strid med SweClockers policies eller varumärkesvärderingar, (3) i något avseende bryter mot dessa tävlingsvillkor, eller (4) SweClockers efter eget gottfinnande anser vara olämpligt.

Upphovsrätt

Genom att delta i tävlingen ger du SweClockers obegränsat tillstånd att globalt och royaltyfritt reproducera, anpassa och offentliggöra tävlingsbidraget.

Den tävlande garanterar att denne själv har fotograferat tävlingsbidraget. Varje tävlande ansvarar själv för alla bilder som denne laddar upp samt att det finns erforderliga rättigheter, tillstånd och medgivanden till uppladdning på SweClockers samt till SweClockers användning av bilderna. Föreställer bilderna exempelvis personer skall deras tillstånd till publicering ha inhämtats av den tävlande. SweClockers avråder tävlande från att ladda upp bilder till vilka de inte har samtliga rättigheter, tillstånd och medgivanden.

Personuppgifter

För att administrera tävlingen och distribuera tävlingsvinster behöver SweClockers behandla personuppgifter, såsom namn, adress, e-post och telefonnummer. Uppgifterna används enbart i detta syfte och lagras i högst 12 månader.

SweClockers tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandlingen av personuppgifterna och har en tydlig integritetspolicy. Du har rätt enligt lag att få information om vilka personuppgifter om dig som SweClockers, samt att få felaktiga personuppgifter rättade. Kontakta gärna SweClockers om du har några frågor kring om/hur dina personuppgifter behandlas.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Kontakta Skatteverket för information om lagar och regler. SweClockers har inte möjlighet att svara på skattefrågor.

Visa mer