Permalänk

Hjälp! Går datorn att rädda?

Min laptop fungerar inte och jag behöver veta om det ens är värt att lämna in den på reparation.

Datorn började bete sig konstigt och hängde sig framförallt vid videouppspelning, problemen blev värre och värre innan datorn var så pass seg att jag valde att återställa datorn till fabriksinställningarna. Det var ungefär en vecka från att problemen uppstod tills återställning, den veckan testade jag olika virussökningar och återställning till tidigare punkt. Allt fungerade bra en kväll efter systemåterställningen, datorn var i viloläge under natten och på morgonen var den så pass seg att den återigen inte gick att använda. Jag fick "döda" datorn genom att hålla inne startknappen och när jag försökte starta upp igen får jag felmeddelandet 0xc00000e9. Går jag vidare från felmeddelandet får jag alternativet att starta startreparation eller att starta windows normalt, båda alternativen leder tillbaka till felmeddelandet. Jag är alltså fast i en slags loop... Värt att tillägga är att även uppstart av Starthanteraren tar tid.

Det är en hp Pavilon m6 med windows 7. Den är några år gammal men innan problemen har jag varit väldigt nöjd med den. Är det någon som har några idéer på vad som kan vara problemet och om det är värt att lämna in den för lagning?

Tacksam för alla förslag = )

Permalänk

Kanske en massa damm i kylflänsarna så den överhettas?

Testa isåfall blåsa rent med kompressor eller luft på burk från inet. Är inte helt säker på kompressor då jag vet det kan komma vätska ur den, är ej säker på hurvida det är ellerinte är skadligt för datorn.

Visa signatur

| Asus Z170-A | i5 6600K | ASUS R7 260x | 2*4Gb ddr4 2666 | corsair cx750m | Phanteks eclipse p400 |

Permalänk

Snabb sökning på felet 0xc00000e9 påpekar att hårddisken troligen håller på att gå sönder/har gått sönder.

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/unexpec...

"The error message relates to a hardware error pertaining to your computer's BIOS. Basically it is telling you that the computer is not able to reliably communicate with the hard drive."

Permalänk
Vive la liberté!

Boota datorn med USB minne och kopiera över det som går att rädda till en extern disk
https://www.system-rescue-cd.org/Sysresccd-manual-en_Backup_d...

Kolla sedan SMART status av disken och se om det är den som håller på att ge upp. I såfall bör det lösa sig genom att byta ut disken och installera Windows igen
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c03328663.pdf

Permalänk

@Apanx: Tack! Jag har redan sparat säkerhetskopierat det jag ville spara men ska se om jag kan få igång datorn för kolla SMART-status. Kommer bli en spännande dag imorgon...