Fick detta förslag på Inet idag. Synpunkter?

Permalänk
Medlem

Fick detta förslag på Inet idag. Synpunkter?

Ska köpa en stationär dator till mig son som spelar CS GO. Jag sa att jag siktar på en maskin runt 10 KSEK. Kravet från sonen är en genomskinlig vägg på chassit. I övrigt hade jag inga önskemål. Så här ser hans förslag ut. Ganska mycket över budget, jag vet. Andra tankar på prestanda och "prisvärdhet"? (finns det ordet?)
Trevlig helg!

Trådar sammanfogade i enlighet med §3.3 /screamin-daemon, moderator
Permalänk
Medlem

Om enda användningsområde är CS känns den ganska overkill, ska du inte överklocka så kommer en i3 prestera ungefär lika bra. Till CS behövs absolut inte ett 1060 heller, men spelar han CS spelar han antagligen annat i framtiden också så det kanske är lika bra att bygga rejält om man ska göra det.

Permalänk
Medlem

Du borde vänta till 11 April, då släpper AMD ryzen med 6-kärnor. Bör fungera rätt bra till grabben.

Visa signatur

Ryzen 5800X3D | 64 GB Ram | 7900 XTX | Samsung 990 Pro 4 TB + Seagate FireCuda 520 2TB * 2
Laptop: Core 9 Ultra 185H | 24GB Ram | RTX 4060 | 3 TB NVME

Permalänk
Medlem

Går ju att dra ner priset på några ställen.

LTT Budget
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10275027/

Någon bör nog se över dessa, gjorde lite snabbt bara.

*edit
LTT Budget Budget
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10275044/

Visa signatur

🟧 Aruba - Certified Edge Professional, ACSP, ACMP & ACDP
🌐 Cisco - CCNA R&S
🧱 Palo Alto Networks - PCNSA

Permalänk
Medlem

@fredsan: Som andra säger är det ganska overkill för CS:GO men när man väl köper är det lika bra att köpa något som håller för andra spel de närmsta åren, jag slängde ihop en kundvagn med framför allt billgare chassi och moderkort (dock fortfarande fönster).
Förra generationens intel-processor som presterar lika bra som aningen dyrare kaby lake. Windows köper du bäst på kinguin, ebay eller aliexpress för en femtedel av priset.
Edit: En styck ramsticka på 8gig är lättare att uppgradera till 16gig än de två styck stickor på 4gig som inet rekommenderade.

Visa signatur

i7 7700k @5ghz - Cryorig A80 - Corsair vengeance LPX 3600mhz 16GB - Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 - Samsung 960 EVO 500GB - Asus GeForce GTX 970 Strix DirectCU II OC

Permalänk
Medlem

Som sagt, mest troligt kommer han att vilja spela andra spel också.
Frågan är väl om du är villig att lägga ut lite extra för en dator som kanske klarar sig lite längre innan den behövs uppgraderas igen.

Som tidigare sagt, ska den inte överklockas, med huvudmål att fungera för CS så går det spara några tusen. Framförallt går det spara in på moderkort, processor, grafikkort samt chassi.

Personligen hade jag nog bytt några delar och låtit datorn gå lite över budget.
Jag hade bytt grafikkort till detta (lite bättre, lite billigare): https://www.inet.se/produkt/5402807/asus-geforce-gtx-1060-6gb...
Chassi till detta (billigare, har fönster): https://www.inet.se/produkt/6901661/fractal-design-define-c-f...
Ram till detta (dyrare, men dubbel mängd): https://www.inet.se/produkt/5310149/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-2...

Sedan rekommenderar jag att köpa Win10 nyckel från Ebay. Köpte min för 38kr (för engelsk pro) och fungerar utmärkt. Man laddar ner win10 pro direkt från windows hemsida, skapar en bootable usb med medföljande program, sedan skriver man in nyckeln man köpt för att registrera. Mitt Win10 är registrerad och fullt fungerande. Skicka pm om du vill veta vilken jag köpte från eller vill ha mer info.

Följer du mitt råd så får du en lite bättre dator för lite mindre kostnad, men bör hålla hyffsat i några år för din son utan att behöva byta ut något.

Visa signatur

Fractal Design Meshify S2 - ASUS ROG Strix B550-F Gaming - MSI Ventus 3080TI (non oc) - Ryzen 5800X - Noctua NH-D15 Chromax black - 32GB 3600 MHz - Samsung M.2 960 EVO 500GB - Corsair RM850X V2

Permalänk
Medlem

Tack, alla, för era svar!
Ang Windowsnyckel på Ebay; är det lagligt att göra så? Låter lite för billigt för det...?

Permalänk
Skrivet av fredsan:

Tack, alla, för era svar!
Ang Windowsnyckel på Ebay; är det lagligt att göra så? Låter lite för billigt för det...?

om du är osäker så kan du köpa från Kinguin eller G2a med kundskydd så lär keyn vara legit. annars får du ju pengarna tbx

Visa signatur

Case: Fractal Design Define R5 CPU: Intel Core i7 6700K MB: ASUS Z170 PRO GAMING GPU: ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX DC3 Gaming SSD:Samsung 850-Series EVO 500GB Memory: Corsair 32GB DDR4 2133MHz PSU: EVGA Supernova P2 850W

Permalänk
Medlem
Skrivet av fredsan:

Tack, alla, för era svar!
Ang Windowsnyckel på Ebay; är det lagligt att göra så? Låter lite för billigt för det...?

Lagligt, ja. Mot microsofts villkor, ja. Kan bli spärrade, ja. (Väldigt ovanligt dock)

Visa signatur

CPU AMD 3900X GPU Zotac RTX 3080 12GB
Moderkort Asus x570-E Gaming Nätagg Corsair RM850x
Minne Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB Kylning Corsair Hydro H115i PRO
Chassi Corsair Obsidian 500D SE Skärm Samsung Odyssey G9 NEO
SSD Samsung 970 1TB HDD Western Digital Blue 2TB Laptop Dell XPS 13 9300 i7

Permalänk
Medlem

Som tidigare sagt, lagligt ja, mot Microsofts villkor ja.
Det är nycklar som sålts som OEM, dvs får endast användas till den kompletta dator den sålts med. Dock går dessa låsas upp hos microsoft gratis, och kan således säljas och användas igen (att använda igen är okej, att säljas separat är inte okej enligt microsoft).
Det kan således finnas en risk att nyckeln inaktiveras, mer risker än så finns inte.
Det är väldigt ovanligt att nycklar inaktiveras dock, och om det skulle hända så kan du fortfarande använda datorn med mindre restriktioner (kan inte ladda ner vissa windows-uppdateringar, kan inte byta bakgrundsbild etc). Köper du nycklar för i snitt 40kr/st, kan du köpa 30st innan du kommer upp i samma kostnad..

För de som påpekat att kinguin och g2a t.ex har kundskydd, så har även Ebay det. Skillnaden är att Pro nycklar +kundskydd hos de andra två kostar ca 10x så mycket, men har ingen högre säkerhet hos varken säljare eller sidan i sig. Kostar bara mer för samma sak.

Visa signatur

Fractal Design Meshify S2 - ASUS ROG Strix B550-F Gaming - MSI Ventus 3080TI (non oc) - Ryzen 5800X - Noctua NH-D15 Chromax black - 32GB 3600 MHz - Samsung M.2 960 EVO 500GB - Corsair RM850X V2

Permalänk
Medlem

Tycker du bör slå dig ned med din son och samtala om vad han värderar i denna frågan.
Man kan definitivt göra ett mer optimalt bygge pris/prestanda, dock är frågan denna som du bör ställa till din son:
Hur viktigt är utseendet för dig(med tanke på att han valde limited edition chassi med fönster, skulle jag tippa på ganska hög prioritering. För vad spelar de extra fpsen man vinner i spel han inte spelar för roll om han inte känner sig nöjd?)

Beroende på vad han svarar så finns här ett alternativ på en dator mer realistisk till den budget du satte men behåller fokus på utseende. Denna dator är som sagt några fps klenare i nya tunga titlar än några andra alternativ här inne, dock ej markant. Äter cs utan problem(cs är inte tungdrivet, overkill datorer i denna budget klass). Jag hade personligen inte gjort den här uppoffringen för utseende, men nu är det inte mig eller någon som är ute efter att klämma ur den ultimata prestandan ur var krona det handlar om heller.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10275125/

Permalänk
Medlem

Det där Deepcool chassit verkar ju ha i princip papperstunn plåt, så jag hade då inte rekommenderat det. Tycker iaf att det vore värt med en i5 7600K, det är en riktigt fin grund att stå på en tid framöver - som för övrigt är nära 200 pix billigare hos Komplett.se.

Hyvlar du på chassi, grafikkort (finns ju GTX 1060 6GB som är några hundringar billigare), 8GB ram duger fint, eventuellt skalar ned moderkortet - så hamnar du ju kring 11k istället.

Schysst farsa f.ö.

Edit: verkar vara svårt och motivera varför man ska ta en 120GB SSD mot en 240GB, då dom blir rätt mycket dyrare per lagring/krona.

Permalänk
Medlem

@GooGeL: Man får det man betalar för, man bör nog inte förvänta sig så mycket när den säljs för 399;-, själv rekommenderar jag R4 eller NZXT S340. Bägge brukar hamna på en röding när det är rea:or.

Visa signatur

🟧 Aruba - Certified Edge Professional, ACSP, ACMP & ACDP
🌐 Cisco - CCNA R&S
🧱 Palo Alto Networks - PCNSA

Permalänk
Medlem

Mitt förslag här:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10275214/

Visa signatur

CPU: i7 960 | MB: Asus Rampage III Extreme | RAM: 24GB Corsair Dominator | GPU: Sapphire RX 480 8GB | NÄTAGG: Corsair AX1200

Permalänk
Medlem

Om drygt tre veckor släpper AMD sina 4 och 6 kärniga och då kan man få ner priset c.a. 1500 för samma prestanda

Permalänk
Medlem

Överklockat grafikkort eller inte?

Vad är skillnaden mellan dessa två grafikkort?:
NVIDIA GeForce GTX1060 ROCK med Windforce 3x-kylning
och
NVIDIA GeForce GTX1060 OC med Windforce 2x-kylning

OC betyder överklockat antar jag och är det bra i så fall? Och de har 3 respektive 2 fläktar. Endast 50 spänn sklijer...

Permalänk
Medlem

Klockskillnaden är så pass liten att du inte kommer märka någon skillnad i prestanda, men jag skulle rekommendera första kortet. Kylaren ser lite rejälare ut vilket alltid är trevligt.

Permalänk
Medlem

Köpt speldator. Önskar synpunkter

Hej
Efter en del funderande och frågande här inne så köpte jag en påse med komponenter som jag ska bygga ihop till min överlycklige son. Köpte grejerna på Netonnet som hade förvånansvärt bra priser.

Nätaggregatet i listan är inte det som jag köpte eftersom det inte längre finns på deras lager och kunde följdaktligen inte läggas i varukorgen. Det som jag köpte är detta. Efter lite googlande så ser jag att många skriver att det är högljutt så det lutar åt att jag åker och byter det mot något annat som är tystare. Kom gärna med tips ett som är bra.

Övriga synpunkter på uppenbara felval är välkomna då det är öppet köp.

Permalänk
Medlem

Jag tar mig friheten att fixa till bildlänken. I övrigt har jag inget att anmärka på, det ser ut att vara en skaplig speldator och sonen blir nog väldigt nöjd.

Visa signatur

NZXT H5 | Asus Strix B550-F | 5800X3D | NZXT Kraken Elite 240 | 32GB Kingston Fury 3600MHz CL18 | Corsair RM850x Shift | Kingston Fury 2TB NVMe | 4070 Super FE | Dell G2724D 165Hz

Permalänk
Medlem

@ågren: Haha! Jag satt här och svor över att jag inte lyckades lägga in bilden och vips så var det löst. Tack!!

Permalänk
Avstängd

Hm.. Jag har ett bequiet L8 (tror jag) 600w som jag trivs bra med, tyst och funktionellt.

Du behöver verkligen inte ett 750w agg till dom komponenterna, 500-600w räcker gott och väl, men det är klart, kostar det lika mycket så why not.

Men allt handlar såklart om din prisklass. EVGA gör ju annars bra grejer men det är förmodligen G2 serien man vill ha, som kostar några hundra mer än det du köpte och har 5/5 stjärnor

Hade jag haft några hundra till att lägga på datorn hade jag nog valt G2

Hoppas grabben trivs med datorn, schysst av dig att köpa en ordentlig sådan till honom!

Permalänk
Medlem

@cider123: Tack för ditt tips!!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av fredsan:

@cider123: Tack för ditt tips!!

Om du tänker på g2 650w så har webhallen det för 949 kr just nu