Datorn startar om sig i spel (nätagg klent?)

Permalänk
Medlem

Datorn startar om sig i spel (nätagg klent?)

Hej,

Min dator har en tendens att starta om sig under hög belastning i spel, oftast i 4K upplösning (Witcher 3, Rising Storm 2) och lite mindre ofta i 1440 (Squad och Steel Division 42). Har stängt av "restart at system failure" men jag får inte någon BSOD, bara pang och reboot.

Har provat att köra MemoryTest86+ över natten och inga problem där.

Hittade en cutscene i The Witcher 3 där jag kraschade om och om igen. Provade att sänka "Power Limit %" i MSI Afterburner till 100% och det verkar som den inte kraschar alls där. Provade om många gånger med 110-117% och då kraschar det väldigt ofta. Dock så kan jag köra tex Furmark och Unigine Vally (i 4K under en lång tid) utan några problem med krascher.

CPU överklockad till 4.7 med 1.28V (adaptive).
Minnen är klockade till 3200Mhz med 1.35V.
I övrigt har jag 2st 140mm fläktar samt en 120mm.

Temperaturerna är under kontroll för båda GPU och CPU.

Har kontrollerat alla kontakter från nätagget och allting sitter som det ska. Provade att beräkna min "load" på diverse sidor, och allting verkar vara inom ramarna för mitt nätagg. Kan det vara så att det inte räcker med 750W eller är det något fel på det? Eller ligger jag på gränsen och stora svängningar i spel blir för mycket?

Tacksam för svar! Har lagt ner mycket tid på att felsöka utan att hitta någon lösning

Edit:
Misstänker att det kan vara att jag enbart använt en PCI-E sladd (6 + 8 pin) istället för två. Verkar som nätagget kan slå av pga för tung belastning. Ska prova att sätta i en sladd till

Permalänk
Medlem

750w räcker. Men som du skriver, är det två uttag för ström på grafikkortet ska två sladdar i.

Skickades från m.sweclockers.com