Surrande ljud i ett av uttagen

Permalänk
Medlem

Surrande ljud i ett av uttagen

Min dator har två hörlursuttag, ett på baksidan och ett på framsidan av datorn. När jag kopplar in hörlurarna där bak så är det inga jobbiga ljud i bakgrunden, men då funkar bara stereo ljud. När jag kopplar in hörlurarna på framsidan av datorn fungerar 7.1 surround-sound, men man kan höra ett irriterande ljud i bakgrunden. Om jag sätter på ett spel eller kollar på en youtube video blir ljudet mycket högre, till nivån att jag knappt klarar av att ha hörlurarna på mig. Jag misstänker att problemet är i ljudkortet, men vill inte springa iväg och byta utan att vara säker. Om någon stött på något liknande problem skulle jag uppskatta er hjälp Tack i förhand!

Permalänk
Medlem

Skulle gissa på att kablarna till uttagen på framsidan är dåligt skärmade så de blir mer känsliga för brus från övriga komponenterna än uttagen på baksidan (vilka kan vara skärmade).

Lösningen är väl att inte använda uttagen på framsidan, men det kommer nog att betyda att du behöver skaffa ett dedikerat ljudkort med tillräckligt många portar på för att få ut dina 7.1 utan extra kablar.