Tävla och vinn ett Geforce GTX 1080 Ti med bredbandsleverantören Ownit

Permalänk
Medlem

En kul, annorlunda och för massorna intressant VAS tror jag skulle vara möjligheten att ha smarta produkter inbakade i internetabonnemanget. Tänk Wi-Fi-uppkopplade högtalare, Chromecast/Apple TV, och alla möjliga framtida Internet of things-lösningar för det smarta, uppkopplade hemmet.

Trots att vi redan idag är många nördar som njuter av high-tech livets bekvämligheter finns det otaliga andra som inte har tid, kunskap eller intresse av att sätta sig in i djungeln. Om deras bredbandsleverantör kunde ordna ett praktiskt, smart hem mot en extra avgift är det nog många som skulle tacka ja. På så sätt skulle leverantörerna bredda sin verksamhet och ta hand om alla kundens behov när det kommer till smidiga tekniska hemlösningar och digital underhållning. För - handen på hjärtat - det är ju underhållningen som är det bästa med dagens internet.

Permalänk
Medlem

inkludera mer hårdvara skulle jag säga så man får användning för dagen stabilare och högre hastighets fibernät
Lägg på ca 200kr/få en mobil
Lägg på ca 500kr/mån få en dator
Lägg på ca 500kr/mån få ett värde kort på 15tkr fritt att handla för hos tex Inet (det skulle locka många här tror jag ) inklusive mig 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Phanteks P400s | Asus B-350 Strix |Ryzen 1600X @4 Ghz
G.skill 16GB 3.6Ghz CL16 Trident Z RGB | FD Celsius S36
Samsung 960EVO 500GB |Corsair RM750x | Asus Vega 56 Strix

Permalänk
Medlem

Vad jag söker som både egenföretagare och privatperson är en uppkoppling för oss som driver kommersiell verksamhet i t.ex. privatbostaden eller i mindre utsträckning men som inte kostade som vad ett normalt företags abonnemang kan kosta men att man slipper restriktionerna av ett privat abonnemang dvs något mellanting.

Det är något nytt som jag aldrig sätt någon på marknaden erbjuda och jag tror hade man gjort något sådant till en mittemellan prispunkt så hade det nog helt klart kunnat lyckas.

Med restriktioner menar jag vissa portar stängda t.ex. för driva mail server, samt att det ofta står i avtalet att man inte får använda linan till kommersiell verksamhet.

Visa signatur

Stationär 1: I7 3770K 4,5Ghz | Corsair H100I|Sapphire 7970|Asus P67 Sabertooth|Corsair Vengeance 16GB|XFX 750W|Samsung 840 PRO 256GB| Corsair Obsidian 650D|
Stationär 2: I7 4790K|Corsair H60|Asus STRIX 970|Asus Maximus VI Impact|Kingston Savage 16GB 2400Mhz|Fractal Design Integra M 650W|Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design Node 304|

Permalänk
Medlem

En VAS-tjänst som vore cool, vore möjligheten att få rabatterade priser på tjänster som Netflix, Viaplay, Spotify ifall man köper dem i ett paket hos er. Genom att erbjuda kunderna en lägre totalkostnad, skulle leverantörer av liknande tjänster vilja finnas hos er, då det skulle ge dem fler betalande kunder.

Detta får absolut inte göra intrång i nätneutraliteten med abonnemang som t.ex. Ownit+Netflix, utan ni som tjänsteoperatör ska endast förmedla tjänsterna, och genom att samarbeta med dessa leverantörer går det att skapa en ekonomisk vinst både för er och leverantörerna.

Visa signatur

[Gigabyte B550i Aorus Pro Ax] [AMD Ryzen 5600X] [Noctua NH-L12S Ghost S1 Ed] [Asus GTX 1080 STRIX 8 GB] [32GB HyperX Fury RGB 3600 MHz] [2x WD Black SN750 1 TB NVME] [Corsair SF750] [Loque Ghost S1 MK3] [Synology DS212 2x2 TB NAS] [2x Mackie HR624] [Dell Ultrasharp U2713HM 27" IPS] [TOFU 65% ALU, Zealios V2] [Logitech G502] [Qpad QH-90]

Permalänk

Ett abonnemang som gör det billigare för stundenter. De får tillgång till alla streamingleverantörer i ca 20 timmar per månad. Tar tiden slut kan man köpa fler timmar för ca 20kr styck och varje månad får du nya 20 timmar såklart.

Kanske svårt att genomföra, men du loggar in med ditt användarnamn, postnummer och lösenord. abbonemangsleverantören känner av att användaren använder inlägget och tiden tickar.. Ska även fungera mobilt via app på samma sätt..

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Nån form av cashback system gällande referrals då!

En variant kan vara att erfarna kunder/medlemmar kan skriva upp sig på en "servicelista" och via teamwiever hjälpa andra kunder med div. it relaterade problem.

Så ni har en kundbas som kan hjälpa till, dem får perks/avdrag etc. vid avhjälpning av problem hos annan kund hos er, där blir det VAS!

Mottagande kund får betala små summor för hjälpen, hjälpande kund får andel av detta i avdrag plus bonusar vid stort engagemang!

Som sagt finns flera varianter på denna form av crowddesking, men skulle nog vara poppis!

Permalänk

Gaming Deluxe - alla Ownit-abonnenter får egna Teamspeak-servrar (eller till kraftigt reducerat pris) och möjlighet att hyra dedikerade servrar för de vanligaste spelen. TS-servrar är begränsade till ett fåtal användare (t.ex. 10st, 29 kr/månaden) och kan uppgraderas mot avgift. Gaming-servrarna är kraftigt subventionerade med tillgängliga mot tilläggsavgift. Servarna kan antingen hostas av Ownit själva eller via samarbetspartner som använderas deras nät. Lätt att marknadsföra.

Långsiktigt: Ownit ser till att regionala gamingservrar hamnar på deras nät genom att subventionera priserna och ta hem det med co-marketing kampanjer som "spela på samma nätverk som de svenska Steam/Battlefront/PUBG/Twitch/vadsomhelst-servrarna för oslagbar ping". Kampanjerna går såklart att göra med effektiv inriktning på given målgrupp.

Permalänk
Medlem

Jag tror på att en framtida attraktiv internetleverantör ska kunna förmedla välbyggda paket som köps direkt från leverantören. Paketen är hoplock av tjänster som läggs på den ordinarie månadsavgiften och har en kortare bindningstid samt kan administreras via bredbandsleverantörens support/hemsida. Det kan vara redan existerande tjänster, som för den genomsnittlige kunden blir mer legitim och lättåtkomlig.

Exempelvis "säkerhetspaketet" är det ett hopplock av lösenordshanterare, email-masker, antivirus och brandvägg som enligt leverantören känns säker, samt ges ett förmånligt pris till brukaren.
Ett annat sånt alternativ hade kunnat vara "underhållspaketet", ex. Spotify, Netflix, HBO Nordic m.fl som i sitt paketutförande sparar kunden totalt x% mot för ordinarie pris.

Permalänk
Medlem

Om jag hade kunna ha Ownit som leverantör så hade jag gärna sett att man skulle kunna få TV abonnemang med många utländska kanaler, Inspelningsbar box och gärna någon gigabit router som kan hantera tv signalen också, så man slipper dra extra kabel från fiberkonverteraren.

Visa signatur

i7 4790k | Asus Z97M-Plus | 16gb ram | Asus Strix 970 | Phanteks PH-TC12DX | Samsung 850 Evo 250gb | Corsair Force GS 120gb | Fractal Design Integra M 650w | Fractal Design Define Mini C

Permalänk

Ha erbjudanden där man får något unikt tillbaka.
T.ex, bind upp dig i ett år och få Netflix i ett halvår på köpet.

Eller varför inte försöka locka gamers?
För de paket över 100mbit/s kan ni har erbjudanden där ni ger ut spel eller Steam giftcards om man binder upp sig.

Sedan den sista.

Ni har ju samarbete med olika streamingtjänster. T.ex C More.
Om en kund då tecknar upp sig för att kunna streama så vore det ju toppen om dem kunde få en chromecast om dem betalar en liten slant extra, eller varför inte en Apple TV om dem binder upp sig?
Gissar på att många äldre kunder inte är så vana med "den nya tekniken" men ändå verkligen skulle uppskatta det. Då kan en Apple TV eller en Chromecast underlätta enormt mycket för dem. För det finns många som inte vet om att man kan streama på sin TV jättesmidigt med hjälp av en Apple TV eller Chromecast, och lyckas ni sälja det så kommer ni få in många nyfikna och glada kunder.

Permalänk
Medlem

Vad sägs om att börja anordna turneringar och matcher där era kunder kan spela mot varandra i diverse online spel, och de som vinner får "credits" eller liknande som kan användas för rabatt på bredbandet, eller andra gaming prylar?
Och för de som ej vill spela till sig credits, så kan man kanske använda sig av referrals? (Likt Vimla )

Har ej läst hela tråden och ber om ursäkt om detta nämnts tidigare.

Permalänk
Medlem

Ett stort problem idag är privatpersoner som ofta har lägre kunskap om teknik som utsätts för utpressning när en bandit lyckats låsa deras filer på datorn. En grym tjänst för detta (förutom att ha bra virusskydd osv) skulle vara ett mjukvaruprogram eller dylikt som håller en kopia på sin hårddisk eller utvalda mappar sparade hos ISP:n. Skulle man råka ut för virus eller förlorar sin data på annat sätt så känns det tryggt att ISP:n har en backup.

Många lösningar idag är krångliga och jag tror en vanlig konsument som inte läser SweClockers hela dagarna behöver något som underlättar för dem, ofta är det för sent tyvärr när man kommer på vad man "skulle ha gjort".

Jag skulle kunna betala ca 50 kr i månaden och sen en större summa i självrisk på kanske 500 kr om jag behövde använda backupen

Permalänk
Medlem

Övervaknings packet

Det är många som använder övervakning i hemmet och de paket lösningar som säljes på butiK är ganska dyra. Skulle vara bra om man kunde för typ 30 kr i månaden hyra några kameror eller paket av typ Netgear arlo. Man kan ju ha olika paketlösningar tom med hemutrustningar som man kan styra genom internet.

Visa signatur

baba

Permalänk

Appro på att locka gamers, så skulle man kanske kunna sälja en VAS-tjänst i form av ett samarbete med geforce now för spelstreaming, (120 sek/mån) eller motsvarande. Skulle kanske vara värt att betala 120 sek/mån för. Eller varför inte Rabbat på humble monthly om man binder up sig? (10-15%)

En annan VAS jag skulle upskatta är möjligheten att titta på "vanlig" TV via en app för Apple TV eller android tv. Om Ownit levererar IP-TV också, så skulle det kunna passa.

Visa signatur

Gaming rig:RYZEN 1800X| ROG STRIX X470-F GAMING|NH-D15-SE Gainward NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti GS HDMI 3xDP 11GB |
G.Skill Flare X 16GB (2x8GB) / 3200MHz / DDR4 / CL14 / F4-3200C14D-16GFX |2 * WD Green SD 240 GB + 1*WD Blue
2TB 3.5" Serial ATA-600| | Fractal Design Define R5

Permalänk
Medlem

Gratis eller till låg kostnad krypterat cloud storage som ni hostar, med app till smartphones som laddar upp bilder/filer automatiskt. Samt app till PC/Mac förstås.

Endast kunden skall ha tillgång till sin data, alltså kryptering via pgp i kombinering med andra tekniker. Efter olika cloudtjänsters leaks skulle detta erbjuda en unik trygghet för era kunder.

Permalänk
Medlem

En liten molnlagring där man kan säkerhetskopiera viktiga dokument/bilder. Typ 5-10GB
Nätverksoptimering för snabbare responstid till div tjänster man använder ofta.
Fri tillgång till support-tekniker 1h/kvartal eller annan begränsad tid.
Belöning för att tipsa en vän. Typ 10kr rabatt/månad liknande Vimla.

Visa signatur

Spel: ASUS Z370 Prime-A | 16GB 3000Mhz | i5-8600K | Noctua NH-D14 | ASUS GTX 1080 | Sound BlasterX AE-5 | Supernova G2 650W | EVO 840

Media/Emulator: MSI Z270-A Pro | 8GB 2666MHz | i3 7350K 4,8GHz | Pure Rock Slim | MSI GTX 970 | EVGA Supernova G2 650W | EVO 840 250GB

Permalänk
Medlem

En tjänst jag hade uppskattat är att kunna köpa domäner samt ha sin hemsida hostad hos er. Gärna med en "hemside-byggare".

På så sätt kan man köpa en domän samt bygga och ha sin hemsida hos er. Det skulle verkligen uppskattas!

Prismässigt så tycker jag ni kan lägga er kring konkurrenterna. Smidigheten med en och samma faktura och lättheten att allt sköts från en leverantör väger upp väldigt mycket för gemene man!

Nu vet jag att ni idag har gratis hostning för småsidor i era domäner men jag vill då se en kraftigt utökad tjänst, tänk squarespace typ.

/Nova

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Erbjud leasing av hårdvara.
Riktiga komponenter är idag ganska dyra. Erbjud era användare att leasa hårdvara.

Det kan vara allt från bättre routrar och nätverksprodukter till grafikkort eller skärmar.
Skulle säkerligen underlätta för många.

Visa signatur

Mvh. Robban aka. douzE
Kaffe: Rocket Espresso R Cinquantotto | Niche Zero
Desktop: 12700K. EK-AIO 240. Z690-A Gaming Wifi. 32GB DDR4. RTX 3070 Master. 980 Pro. MF V-Can
Server: HP Microserver G8. Xeon E3-1260L. 16Gb ECC. P222. Hyper-V

Permalänk

Smarta hem lösningar är något som olika hemlarmsleverantörer erbjuder som VAS. Varför inte göra det samma som bredbandsleverantör? Antingen om man kan få routern att bli den centrala delen i det smarta hemmet eller om man får ha ytterligare en enhet för detta.

Att starta motorvärmaren automatiskt, styra lampor efter solens rörelser och rörelse mm är ingen fluga!

Permalänk

Något som jag saknar idag är wifi i hela huset. Jag bor i ett gammalt hus där placering av router inte är optimal, och att dra kablar kors och tvärs genom huset är inte uppskattat av min bättre hälft.

Det ni bör erbjuda era kunder, är någon form av extender för wifis. Istället för att era kunder själva ska jämföra olika alternativ, så kan ni då rekommendera den ni anser är bäst, och erbjuda denne, mot en liten summa i månaden.

Sen kan ni sätta priset baserat på hur många enheter som användaren vill beställa samt hur lång bindningstid som denne har, prisexempel med bindningstid på 2 år:
1 extender - 17kr/mån (408kr på 2 år)
2 extenders - 15kr/månad (360kr på 2år)
etc.

Jag tror många kan tänka sig att lägga till denna summa, då "15 kr per månad det är ju ingenting, och en extender behöver vi ju kanske".

Permalänk
Medlem

- En riktigt bra router är ju alltid en bra start, samt möjlighet att köpa till flertalet accesspunkter om man exempelvis bor i villa eller etagelägenhet där det är svårt med wifi-styrkan. Inkl. installation av dessa också förstås

- Möjlighet att kunna dedikera bandbredd till särskilda komponenter / apparater i huset. Exempelvis "min TV ska alltid ha minst 50% av bandbredden", samt till specifika applikationer på datorn (Steam ska alltid ha minst si och så många Mbit/s)

- Möjlighet till variabel hastighet. Exempelvis att jag alltid har som lägsta nivå 10 Mbit/s, men om jag behöver 100 eller varför inte 1000 under en kortare period (ett par timmar, nåt dygn, en vecka) så kan jag ändra detta via min abonnemangs-sida för en tilläggskostnad.

Permalänk

Jag hade velat ha möjlighet att hyra en typ av VPS (Virtual Private Server) med stöd för Docker som standard. Detta skulle innebära att man som kund antingen installerar precis vad man vill på sin stora eller lilla VPS och väljer prestanda själv (för entusiasten) eller enbart bläddrar bland docker-moduler för att få den funktionalitet man vill ha. I slutändan kan man skapa precis den molntjänst man vill ha, och allt kommer från en och samma leverantör.

Några docker-moduler som man kunnat tänka sig är: hemövervakning, smarta hem, molnlagring, VPN-tjänst, DNS-tjänst, webbhosting, mm. Varje modul kostar en viss summa pengar, och vissa moduler går att konfigurera och lägger till ytterligare lite i månaden samtidigt som VPSen skalas upp i nivå med vad som krävs för att hålla det igång. På så sätt kan även de som inte är så intresserade ta sig an detta utan att behöva fundera på prestanda hit och dit. Molnlagringstjänsten skulle även den kunna vara konfigurerbar, där man tillsammans med den modulen även köper mängden lagring i steg om 1TB. Denna tjänst får dock gärna också finnas tillgänglig för entusiasten.

Jag har personligen ett stort intresse för servrar och dylikt och hade troligen gått över till en custom VPS för att få pilla och meka själv. Däremot tror jag att många hade uppskattat möjligheten att få kontroll över vilka tjänster de betalar för utifrån deras användning, samt att man enkelt kan testa nya funktioner utan att det kostar massor i investeringar.

Prismässigt så hade grundläggande VPS utan nämnvärd prestanda kunnat kosta runt 30 kr/mån och sedan sträcka sig upp emot 250 kr/mån för de som vill köra mer specialiserade saker och kräver mer prestanda (typ en hel Xeon, 16 GB RAM, 250GB lagring etc). Docker-modulerna kostar efter hur krävande/eftertraktade de är. VPN-tjänster och webbhotell finns det hundratals av, och lägger man sig i underkant kan kunden kanske känna att man har råd att lägga till ytterligare någon modul för samma peng som man redan la någon annanstans. Molnlagringen (m.h.a. t.ex. Owncloud) kan kosta 75 kr/mån/TB med någon form av rabatt om man köper många TB (säg 10TB för 500 kr/mån). Likadant här så lägger man sig aningen under konkurrenter (Google, Microsoft osv) för att locka kunder som sedan kanske väljer att prova någonting annat samtidigt.

JAG hade köpt in mig på detta!

Visa signatur

Supermicro X10SDV-6C-TLN4F m. Xeon-D 1528 | Crucial 64GB 2400MHz ECC | Silverstone DS380B | Corsair SF450 450W | HDD

Permalänk
Medlem

Ett säkerhets system för att kunna kontrollera om ex ytterdörren är stängd och låst, det finns idag att köpa av olika företag, men om ni kan köpa låsenheten av ex. ASSA så man får hög kvalitet på grejerna och sedan hyra ut dem i ett säkerhets paket där man även kan lägga till pulskontroll eller annan personlig säkerhet. Även kamera enheter kan kanske ingå eller om ni har en bra leverantör som stödjer detta med en vpn tunnel för säkerhet. Har ni 0:- i start avgift och tar 50:- i månaden så tjänar ni snart pengar på det och är inte farligt dyrt för kunden.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Jag skulle vilja ha ett mer modulärt bredband där tjänster i real tid kan stängas av eller på. Där jag exempelvis själv kan välja en uppladdningshastighet som passar mig separat från nedladdningshastighet eller vice versa. Eller varför inte temporärt kunna höja eller sänka hastigheten under en period när man behöver mer eller mindre när man är bortrest på semester. Detta skulle förstås även gälla andra tjänster som VPN, statiska IP-nummer, VPS, spelservrar, brandvägg med mera.

"Just nu är jag sugen på att lira spelet X medans jag streamar på Twitch och har OS på Eurosport player på i bakgrunden. Därför behöver jag mer kräm i kablarna och tillgång till en server." Typ

En mer skräddarsydd tjänst helt enkelt, som flexibelt kan anpassas efter sina behov "just nu".

Detaljer kring "grace periods" och så vidare låter jag vara osagt, men förstår att det kanske inte kan handla om timmar eller dagar utan snarare kanske veckovis eller liknande.

Visa signatur

Asus Rampage V Extreme U3.1 | Intel I7 5960x w. Corsair H110i GTX | Corsair Vengeance LPX 32gb 2666 Mhz | Asus GeForce GTX 1080 TI OC | Samsung 850 Pro + WD lagring | Corsair RM850x i ett Corsair Obsidian 750D

Permalänk
Medlem

"Gaming-mode" såklart!

En möjlighet för oss som sällan eller aldrig laddar ner större
filer. Låt oss få en uppkoppling optimerad för spel, korta svarstider,
stabil uppkoppling etc.

För mig och många andra så finns ingen som helst mening med en 1000mbit/s, sänk hastigheten och erbjud en grym router istället.

HURRA FÖR GAMING!

(Detta har säkert redan föreslagits i tråden, men då kan jag bekräfta att intresset finns.)

Permalänk
Medlem

Muffins.

Varje månad vill jag få en ny muffin hemskickad med fakturan. Vakumförpackad går bra, men ni måste experimentera med smakerna och hitta på något nytt varje gång. En årscykel av smaker kanske går bra.

Innan ni tycker det är tokigt så får ni tänka på vad pingvinstången gjort för Inet!

Visa signatur

i7-2700K 5GHz | 32GB DDR3-1600 | ASUS Maximus V Gene | GTX 980

Permalänk
Medlem

Jag hade betalat extra för en tjänst som garanterar 100% stabilt nät. Vet inte hur man löser det tekniskt, men kanske att modemet kopplar in på mobilt nät om det vanliga nätet skulle få problem. Jag har livnärt mig på att spela online poker i många år och har förlorat stora summor då mitt nät har haft problem. Finns nog många som skulle kunna tänka sig att betala extra för den utökade driftsäkerheten.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Router i molnet. Ditt publika WAN interface är inte längre din fysiska GW hemma i farstun. Din gateway är istället nu en lager 2 vpn client till din molnbaserade router. På din nya virtualiserade router, exempelvis något pfSense liknande gränssnitt kan du konfigurera ditt nät precis hur du vill och lägga till fler VAS tjänster. Såsom trafikprioritering, DNS filtrering(ads), VPN tunnel till din favorit VPN leverantör eller varför inte PXE net boot till alla dina IOT devicer. Fördelen är att du kan dra nytta av en molnbaserad tjänstens resurser och får på så sätt en mycket kraftfullare router än vad du normalt skulle haft råd att driva i ditt hem.

Permalänk

Att ISP har möjlighet till automatisk övervakning på dina LAN enheter, tex om en utav dina datorer stänger utav sig. Skickas ett sms/mail till dig. Detta skes genom ett installerat program på datorn som automatisk sitter och pingar/traceroutar en ISP server. Kan även övervaka tjänster i lokala dator/server osv, så ditt torrentprogram/minecraftserver/radioinspelningsprogram är igång.

Permalänk

Något jag tycker skulle vara lite coolt är att ISP:er skulle kunna samarbeta med myndigheten Krisinformation och att man, för en liten summa pengar (10-20kr extra per månad), kan få information som berör just kundens område när man försöker surfa på https. Typ att man först kommer till en varningssida som beskriver vad som hänt med interaktiva kartor, som kanske kan visa var det finns skyddsrum, vart man ska ta sig för att få hjälp eller dylikt.