Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

Brukar köra med strimlad löfbiff istället för köttfärs stekt i soja, ostron sås lite svartpeppar

Permalänk
Moderator
NintendOrakel
  • Nötfärs/räkor/kyckling

  • lök

  • Habanero eller Jalapeño

  • Stark sås

  • tomater

  • ost

  • Majs tortillas (ska vara majs om du är i Mexiko eller kaktusbröd)

  • Kaktus tortillas sjukt mycket godare än det som finns i Sverige.

De hårda majsskalen går ner men är egentligen ingen traditionell mexikansk mat, mer Texas mat finns säkert i de norra delarna men inget mina kusiner äter som bor i Mexiko.
Sen ska inte köttet (det ska vara naturellt utan tillsatser) vara kryddat egentligen all chili ger kryddan om du är mexikan

Permalänk
Avstängd

Köttfärs, Sallad, Tomat, Creme Fraiche, Rödlök, Gurka, Riven ost och helst nån mer lagrad och smakrik, Paprika, Stark tacosås "massor", Wraps och ibland taco chips med ostsmak

Quorn kommer aldrig mer i en taco som frun överraskade med en gång

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻

Som veganjävel är en av få saker jag saknar ost i just specifikt tacos.

  • Tacokryddad sojafärs (Anamma eller ICA:s är bäst)

  • Tacosås (Medium eller Hot), Santa Maria

  • Hemmagjord fräsch, syrlig sås (om man orkar)

  • Nån grön sallad (Ruccola, Spenat eller Isberg)

  • Tomat, delade på hälften och i skivor

  • Gurka, strimlad

  • Rödlök, finhackad

  • Paprika, i fina tärningar (röd & gul, fuck grön)

  • Majskorn

  • Svarta bönor

  • Tortillabröd (Medium), Santa Maria

  • Tortillachips, Santa Maria – trycks ned i en färdigrullad tortillarulla och äts på sidan!

Självfallet gör man på tok för mycket så man kan leva på resterna dagarna som följer.

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Permalänk
Skrivet av Zachtionman:

Jag har inget speciellt i min taco. Nötfärs, santa maria tacokrydda, salsa, grönsaker mm. Däremot har jag min taco i något väldigt speciellt - nämligen vietnamesiskt rispapper! Används vanligen till vårrullar. Ett hårt ark som är gjort av risstärkelse eller något sånt, doppar det i vatten så blir det mjukt, slemmigt och väldigt stretchigt.

Smakar ingenting egentligen men har som sagt en väldigt stretchig, gummiliknande konsistens. Väldigt ovant till en början men jag tycker det har mycket fördelar! Sväller inte i magen vilket jag tycker vetetortillasen gör, i princip inga kalorier och socker likt de vanliga vita vetetortillasen, spricker inte och läcker sås över händer och tallrik. Bäst är nog att de aldrig blir dåliga om de ligger hemma, har alltid ett 50-pack liggandes redo att förpacka min taco, eller annan valfri rullvänlig mat

Kallas i vårt hem för "kondomtacos"

Dold text

https://www.ica.se//icase.azureedge.net/imagevaultfiles/id_102093/cf_6901/asiatiska_kycklingrullar-i_rispapper-718061.jpg

Du vet om dom går att frysa (tortillas bröden)? Men risbröden var ingen dålig ide om man vill vara lite mer nyttig (har ätit det för något år sen dock inte till tacos).

Hur som, själv äter jag sällan sallad till tacos nu mer ger inte mycket extra (ett salladshuvud blir dåligt fort och tar tid att äta upp). Mer till hamburgare och kebab jag tar sallad.


Egenkryddad tacosfärs (inte den köpta och är betydligt godare, recept kan ni få i PM eller liknande om så önskas). Det som smakar mest i den köpta är spiskummin.
Lök
Gurka (ekologisk eller svensk för den vanliga spanska är mer vattning).
paprika
gräddfil
stark sås
färdigriven ost (har hänt man rivit ost själv )

Bröd är mjuka tortillas och majsskal

Sen vet jag inte om någon i tråden tog upp tacopaj, riktigt gått med:) med samma tillbehör som ovan bortsett från brödet då och dom onyttiga majschipsen som tillbehör ibland

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Skrivet av Lehto:

Håller helt klart med den är 100ggr bättre än santa marias åtmistone plus att deras burk är mycket mer praktisk.

Är det fel att fråga om recept på egen tacokrydda, testade att göra en gång men tyckte inte de blev lika bra "bett" i den.

Jag har ett bra recept Skickar det i PM om inte fler vill läsa det i tråden Den blir rejält bett i om man inte är försiktig med kryddorna.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem

Tycker det är konstigt att så få använder guacamole.
Jag brukar bara mosa 2-3 avocado med händer, choppanlite icas babyplommon tomater, lime juice, salt och koriander. Lite pressad vitlök glömde jag.

Annars kan jag varmt rekommendera La Neta för dom som befinner sig i Sthlm. En finns i stan, andra på söder. Autentiska tacos. Kör med 2 piratas och öl, look no further.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Bosna u <3

I7-6700K :-: 16gb DDR4 :-: ASUS 1080TI :-: MSI Gaming Carbon :-: NH-U14S :-: FD R5 :-: Seasonic X 760W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zachtionman:

Jag har inget speciellt i min taco. Nötfärs, santa maria tacokrydda, salsa, grönsaker mm. Däremot har jag min taco i något väldigt speciellt - nämligen vietnamesiskt rispapper! Används vanligen till vårrullar. Ett hårt ark som är gjort av risstärkelse eller något sånt, doppar det i vatten så blir det mjukt, slemmigt och väldigt stretchigt.

Smakar ingenting egentligen men har som sagt en väldigt stretchig, gummiliknande konsistens. Väldigt ovant till en början men jag tycker det har mycket fördelar! Sväller inte i magen vilket jag tycker vetetortillasen gör, i princip inga kalorier och socker likt de vanliga vita vetetortillasen, spricker inte och läcker sås över händer och tallrik. Bäst är nog att de aldrig blir dåliga om de ligger hemma, har alltid ett 50-pack liggandes redo att förpacka min taco, eller annan valfri rullvänlig mat

Kallas i vårt hem för "kondomtacos"

Dold text

https://www.ica.se//icase.azureedge.net/imagevaultfiles/id_102093/cf_6901/asiatiska_kycklingrullar-i_rispapper-718061.jpg

Det där ser ju fantastiskt gott ut! Köper du det i din vanliga livsmedelsaffär eller är det någon asiatisk butik? Måste jaga rätt på några så jag kan testa själv.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

WS: Fractal Design Pop Silent | Seasonic Prime G12 GC 550W | Gigabyte B650 Eagle AX | Ryzen 7 7700 | Corsair 64GB DDR5 | Asus Xonar DX | Arch Linux (x86_64) | Eizo EV2795
HTPC: Philips 50PUS8804, Kodi samt extern usb-disk
Server: Raspberry Pi 4 | 8GB RAM | HDD 750GB | Arch Linux (armv7h)

Permalänk
Medlem

Hörde talas om denna taco i en podcast från USA. De verkligen älskade den. Personligen tycker jag den ser vidrig ut. Våffla i taco!?!?!
Från Torchys tacos i Texas

Visa signatur

Fractal Design R4 | Asus Z490 TUF Gaming plus wifi | I7 10700k | Corsair 16Gb DDR4 3000Mhz | Samsung 970 evo 1tb | MSI RTX 3070 Gaming X Trio | Skärm: Acer Predator XB271HU, LG CX 48" OLED

Permalänk
Medlem
Skrivet av cfw:

Det där ser ju fantastiskt gott ut! Köper du det i din vanliga livsmedelsaffär eller är det någon asiatisk butik? Måste jaga rätt på några så jag kan testa själv.

Skickades från m.sweclockers.com

Vanlig livsmedelsaffär, Willys i mitt fall. Just den bilden jag länkade är ju riktiga vietnamesiska vårrullar. I den har man mycket grönsaker, groddar samt fisk/skaldjur eller kyckling. Någon sås på soya m chili till det. Men papprena funkar bra till tacos också!

Visa signatur

'Three things are infinite. The universe, human stupidity and Winrars trial period.' - Albert Einstein

Permalänk
Medlem

Pratar vi taco som i mexikansk mat eller svenskifieringen av texmex som Santa Maria säljer?

Pratar vi den första blir det mest carnitas på kryddad långbakad fläskkarré, rå gul lök, limejuice, salsa verde, ev strimlad rödkål. Serveras självklart i små tortillas gjorda av 100% majs som stekts varma.

Det senare kan man ju ha vad som i, beror på vad man har hemma och är sugen på. Är mer en ska göra något snabbt och kommer inte på något, inget jag bjuder gäster på direkt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av fisken92:

Jag brukar köra falukorv istället för köttfärs!

Det låter faktiskt lite spännande! Gör du det i bitar eller i stavar som typ korv stroganoff?
Du! Man kanske kan riva falukorven så blir det likt köttfärs!

Permalänk
Medlem

Tortillabröd
Tacofärs
Riven ost
Gurka, sallad, tomat, majs, lök
Tacosås medium, gräddfil
Guacamole om de finns tillgängligt.

Har även börjat med och slänga ihop en tacopaj. Då med pajdeg eller smördeg, tacofärs, rör ihop creme fraiche och tacosås i en blandning, rör ner majs i denna röran. Sen allt i en ugnsform och in i ugnen i 200C 20min. Sallad bredvid. Enkelt och gott!

Visa signatur

Corsair 7000D Airflow > 2x Alphacool NexXxus 420mm Rads > EK Quantum Kinetic TBE 300 >
AMD 5900X > Aorus X570 Master > G.Skill 32gb @ 3733mhz CL14 > 6900XT Liquid Devil Ultimate
Skärmar: > Acer 31,5" 2160p@144hz > 27" 1440p@60hz
Garaget.org > Ford Focus ST mk3 Stage 2

Permalänk
Inaktiv

Nötfärs/Fläskfärs/Kyckling
Tacokrydda/Enchiladakrydda/Fajitakrydda
Gurka
Paprika
Lök
Creme Fraiche med Vitlök
Tacosås
Majs (Ibland)
Ost (Ibland)
Vetetortillas/Nachochips

Permalänk

Måste bara fråga, är det bara jag som kör med Amerikansk dressing (Kavli) i min taco?

Kör det vanliga, samt dressingen som jag inte köra utan. Mango brukar också få följa med om det finns någon mogen på affären

Visa signatur

Asrock steel legend B550M, Ryzen 5800X, ROG RYUO 240, G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600MHz 2x16GB, ASUS GeForce RTX 3080 10GB, Samsung 980 M.2 NVMe 3.0 Black 1TB, Kingdian 480gb ssd, Corsair RM550X, Skärm: LG 27gl83a-b

Permalänk
Medlem

Egengjord cheddarostsås på lök, jalapeno, caennekrydda, chilikrydda, cremefraiche och cheddar. Man river och hackar detta och fräser och värmer och drar av och sen tillsätter cheddarn och rör om tills det smält.

Guacamole är ett måste också, givetvis hemmagjord. Annars är det det vanliga med både mjukt och hårt bröd så man kan varva. Ofta kör vi färs på quorn eller så kör vi kyckling. Tomat, paprika, salsa, gurka, någon krispig sallad och ost.

Cheddarostsåsen har den där lagoma hettan och sältan som passar i botten på mjuka brödet eller bara att dippa chips i. Tacochips till maten eller som kvällsdipp.

Det är inte alltför sällan det är race till toan efter en stund

Visa signatur

Is it "for fucks sake" or "for fuck sake"? Its for a work email so it has to sound professional.

Permalänk
Medlem
Skrivet av htoor:

Lämnade den generiskt tacokryddade köttfärsen för ett tag sen.

Sambon introducerade mig för högrevschili. Hon kokade ner skiten i 4 veckor (5 timmar) och serverade enkelt med picklad röd lök, gurka för lite crunch och egen piskad majo blandat med siracha (STAVNING?).

Ner med allt i ett tortilla bröd och sen dess har tacos aldrig varit sig likt.

Nu när jag tänker efter kanske det inte ens kvalificerar in sig som tacos, det enda som är gemensamt är väl brödet...

Nåväl, har dessvärre inte just det receptet då hon bläddrar i någon bok.. Men här är en enklare variant

Jag har också gått över helt till högrevs"taco" på ungefär detta vis. Nackdelen är att det inte funkar en fredag efter jobbet, åas så är själva arbetsinsatsen inte större än tacoköttfärs. Man måste bara börja laga tidigare, sen står den i ugnen på strax över 100 grader i 5 timmar, tills köttet faller sönder av att man tittar på det ("pulled" pork/beef är för den som har bråttom, jag låter det hellre koka sönder av sig självt).

Mitt recept liknar det @htoor länkar men jag brukar låta den koka in i ljus öl eller julmust och även lägga i paprika. Varierar mängden och typen av chili beroende på vem mer än mig som äter.

I övrigt äter jag den som taco men låter grytan stå för all hetta (ingen tacosås) - allt annat jag lägger i är sånt som mildrar hettan, tex:

  • Hackad/mosad avocado (ids aldrig göra guacamole, hackar den i småbitar istället och stänker lite lime på för att bromsa oxideringen)

  • Gurka

  • Lagom stark ost (cheddar/wästerbotten)

  • Tomat

  • Gräddfil

  • Alfalfa eller andra groddar

  • Bladpersilja eller koriander

Ovanstående ställs alltså fram färskt på bordet precis som vid "vanlig" taco.

Allt hamnar i köpestortilla(corn/corn sprouts) från Santa Maria eller Garant. (alla köpestortilla jag vet är större delen vetemjöl, man får ta de som lider minst av majsbrist, kolla innehållsförteckningen. Brukar finnas de som är bakade på kring 35% majsmjöl. Eller också går man upp ett snäpp på hipsterskalan och bakar egna på 100% majs, det har jag dock aldrig testat!)

Är några av de som äter skeptiska mot mängder av chili? Gör grytan mildare och ställ fram:

Skrivet av Slaktardej:

Jag måste bara slå ett slag i denna tråd för Garants(dvs Willys egna) Salsa. Den är, utan tvekan, den bästa salsan man kan köpa i matvarubutiker, då den är gjord efter faktiska mexikanska recept. Testa den nästa gång ni äter tacos och jag kan garantera att ni inte kommer att bli missnöjda!
De produkter jag testat är Garants "Salsa Roja" samt "Salsa Chipotle".

Som sagt den bästa köpessalsan! Duger även utmärkt med en burk som kryddbas i själva grytan om tillgången på roliga chilifrukter är dålig.

Visa signatur

Här hade jag en historik sen 1990-talet, men den blev tillslut för lång. Aktiva maskiner 2022-framåt:
Work/Play/Everythingstation: AMD Epyc 7443p, Pop OS host, Win10 + Linux guests (KVM/Qemu)
Work/Play nr 2: AMD Phenom II 1090t, Debian + Win 10 (dual boot)
Server x3: Epyc 7252 (TrueNAS Core), Atom 2550 (FreeBSD, backup), Opteron 6140 (Ubuntu, off prem backup)
Retrohörna under uppbyggnad: Dual Pentium Pro 200MHz, Pentium P54C 90MHz, Gravis Ultrasound MAX

Permalänk
Medlem

Créme fraiche och svarta oliver måste i, utöver det vanliga som rivost och sallad. Sen sås, gärna skitstark. Knapriga skal är godast. Inga konstigheter som fisk och annat modernt, vanlig hederlig tacokryddad köttfärs ska det vara. Mums!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk
Medlem

Med chilibea. Det behövs ofta lite bättre ös.

Om man får äta ute så lunchar jag gärna på Little Meats i Göteborg, de har en bra fish-taco.

Visa signatur

Speldator :[I] AMD 5600X - 16GB fläskigt ram - AMD 580RX - AOC 32" Wide
HTPC : i5 3450S - 8GB G.Skill - Streacom F8

Permalänk
Medlem
Skrivet av fisken92:

Jag brukar köra falukorv istället för köttfärs!

Det där låter helt stört... Men jag måste prova det, Tack!

Visa signatur

Det var bättre förr men det var inte bra då heller

Permalänk
Medlem
Skrivet av NidoKing:

Det där låter helt stört... Men jag måste prova det, Tack!

Behövs skitstort ringformat tacoskal. Svårt att hitta i mindre välsorterade matbutiker.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk
Medlem

Provade göra den tacon idag:

Måste säga att det nog var det godaste recpetet jag provat, långt i från tradionella svenska tacon men wasabi majonäsen tillsammans med den syrliga salldskålen var svårslaget, kan varmt rekomenderas.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jacob:

Som veganjävel är en av få saker jag saknar ost i just specifikt tacos.

  • Tacokryddad sojafärs (Anamma eller ICA:s är bäst)

  • Tacosås (Medium eller Hot), Santa Maria

  • Hemmagjord fräsch, syrlig sås (om man orkar)

  • Nån grön sallad (Ruccola, Spenat eller Isberg)

  • Tomat, delade på hälften och i skivor

  • Gurka, strimlad

  • Rödlök, finhackad

  • Paprika, i fina tärningar (röd & gul, fuck grön)

  • Majskorn

  • Svarta bönor

  • Tortillabröd (Medium), Santa Maria

  • Tortillachips, Santa Maria – trycks ned i en färdigrullad tortillarulla och äts på sidan!

Självfallet gör man på tok för mycket så man kan leva på resterna dagarna som följer.

Finns ju ost från Astrid & aporna som är vegansk😀 den brukar jag köra på gratänger i ugnen. Inte den riktiga ost smaken men tycker den smakar helt ok 😊 tror att dom även har nån cheddarost

Själv kör jag ganska tråkig taco.
Anamma färs med tacokrydda
Majs (utan tvekan viktigast)
Isbergssallad
Gurka
Rödlök
Santa Maria pineapple salsa
Båtskal lr bröd

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Såhär gör jag min:

500g nötfärs, steks ihop med Santa Maria Hot Cayenne och kör även i hackad röd paprika samt majs sista 5 minutrarna.

Hackar gurka i lagom stora bitar.

Fixar gräddfilen, kör en 3a grädfil, pressar i 2-3 vitlöksklyftor, salt och peppar.

Plockar fram tacosalsa, Santa Maria Salsa Hot.

Plockar fram riven ost, Garant's Taco-ost, duger gott och väl

Sen beror det på om jag äter taco själv eller inte. Äter jag själv så rör jag ihop allt till en röra. Då blir det mycket enklare när man ska montera sin taco. Värma bröd i 10sek, sen slänga på tacoröran.

Visa signatur

Corsair Crystal 460x | MSI Z370 Carbon ATX | Intel Core i7 8700k | 16GB Corsair Vengeance 3200mhz | Palit GTX 1070 Ti | Samsung 960 EVO 500gb NVMe | Asus PG279Q 144hz IPS | Corsair K65 RGB MX Red | FinalMouse Ultralight Air58 / Zowie FK1 w/ paracablemod / Glorious Model O | Xtrfy XGP-L4

Permalänk

Pico de Gallo

Permalänk
Medlem
Skrivet av fisken92:

Jag brukar köra falukorv istället för köttfärs!

Men för fan D:

Visa signatur

MODERMODEM: Asus ROG Strix Z270E Gaming | i7 7700K | Corsair Hydro H110 | Kingston HyperX Savage 32GB DDR4 RAM | Asus GeForce RTX 3060 Ti TUF OC | Crucial BX100 500GB SSD | Phanteks Enthoo EVOLV | SilverStone Strider Evolution 1200W |

Permalänk
Medlem
  • Nötfärs med Santa Maria tacokrydda.

  • Ost.

  • Creme Fraiche med Vitlökssmak.

  • Rödlök.

  • Gurka.

  • Guacamole, oftast egengjord men ibland från påse då ungarna föredrar den.

  • Santa Maria tacosås Hot.

  • Några stänk tabasco.

Äts oftast med någon form av hårda skal eller chips, men ibland även tortillabröd.

Visa signatur

NZXT H510 | MSI Z170A KRAIT | Intel i5 6600K @ 4.4 Ghz | Powercolor 5700XT Red Devil | HyperX 16GB DDR4 2133Mhz | EVGA Supernova G2 750W | Samsung 850 Pro 256GB | Samsung 860 EVO 500GB | Corsair H100i Platinum | LG 34GK950F

Permalänk
Medlem

Salsa verde (gjord på tomatillos) är ett måste, likaså bra bröd, en schysst ost, hemmagjord guacamole och så pulled beef, har man inte tid å göra det själv finns ju helt okay att köpa numera.

Permalänk
Medlem
Skrivet av NidoKing:

Det där låter helt stört... Men jag måste prova det, Tack!

Skrivet av morxy49:

Men för fan D:

Haha, det hörs sjukt men det är gott!

Visa signatur

Välkommen till Sweclockers, där den ena vet mer än den andra!

Permalänk
Medlem
Skrivet av tBiorrith:

Det låter faktiskt lite spännande! Gör du det i bitar eller i stavar som typ korv stroganoff?
Du! Man kanske kan riva falukorven så blir det likt köttfärs!

Jag brukar tärna den, men det kanske blir bra att riva den också!
Testa gärna och berätta hur det blev.

Visa signatur

Välkommen till Sweclockers, där den ena vet mer än den andra!