Permalänk
Medlem

@tjiffen:
Det är precis som med din kropp rent allmänt.
Vissa saker passar andra inte. Det är individuellt. Om jag inte minns helt fel så har många gaming stolar ett F1 utsende pga att de första var anpassade och reklam för det. Man sitter länge då man kör. Men om de någonsin testat hur det funkar på personer soim kanske väger lite mer vet jag inte, samt åt andra hållet. Barn t.ex.

För mig är bra armstöd viktigast så inte armarna hänger i luften.

Visa signatur

CPU: 5900x. Mem:64GB@3200 16-17-17-34-1T. (ImDIsk)
GPU: 1080 Ti@ca 6-7%OC. Sound: SB-Z -> toslink (DTS)-> old JVC. MB Realtek to Z-2300 for VOIP.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DwarF:

Hade en Ikea Markus innan jag "satsade" och köpte mig en Vertagear P-Line PL6000, Gick 3 månader sedan började hela stolen att luta. pratade med leverantören som skickade en ny bas på garanti.
Nu ytligare så 3 månader efter bytet av stol så lutar den nya basen lika mycket som den gamla gjorde... Sitter inte onormalt på stolen och väger hälften av dom 200kg det står att stolen är byggd för.

För en stol för nästan 4000 så är detta riktigt dåligt, och en Markus för 1400 som egentligen inte var något fel på förutom att gasfjädern gick sönder(går att köpa ny för typ 200kr) så skulle jag nog satsa på en beganad kinnarps stol eller ny Ikea Markus om jag skulle köpa en ny.

Med 15 års garanti så hinner man få tillräckligt med gasdämpare innan allt annat är utslitet, har bytt ut 1st på dom 2 stolar vi har efter 5 år.

Permalänk
Medlem

Köpte min Ikea Markus för runt 6-7 år sedan.

Kan vara bland det bättre köp i mitt liv, den håller än, huvudstödet om än ganska slitet.

Följande saker gillar jag.

  • Bra byggkvalitet

  • Perforerat ryggstöd, gör den sval även vid längre sessioner

  • Behaglig mekanism för att luta sig bakåt

  • Behagligt nackstöd

  • Bra pris

Har aldrig ägt en "gaming" stol då dessa är ett nyare segment än min gamla Markus så kan inte säga något om dem. Men jag kan i min ovishet om alternativens komfort rekommendera en Markus.

Visa signatur

Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment; but you humans do not. Instead you multiply, and multiply, until every resource is consumed.
There is another organism on this planet that follows the same pattern... a virus.
CITERA CITERA CITERA

Permalänk
Medlem
Skrivet av zhizo:

Vad gäller armstöden håller jag med, men detta gäller ju alla stolar som finns. Har hittills inte träffat på en enda stol med välfungerande armstöd.

Då har du inte testat en RH stol. Där kan du ställa armstödet i höjden, i sidled och skjuta stödet som du lägger armen på fram och tillbaka. En helt fantastisk lösning.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5 3600 @ 4.2 Ghz - Cooler Master Hyper 212 Black Edition
MSI B450M Mortar Max - Corsair Ryzen LPX 32GB 3600MHz / DDR4
Phanteks Eclipse P300 - PNY GeForce RTX 3070 8GB - Seasonic Focus+ / 650W / 80+ Gold
Samsung SSD 850 EVO 500GB - Kingston A400 SSD 480 GB
ACER Predator X34GS - Nobelchair Hero Black Edition

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av zhizo:

Vad gäller armstöden håller jag med, men detta gäller ju alla stolar som finns. Har hittills inte träffat på en enda stol med välfungerande armstöd. Lösning? sitta nära och lägga armarna på skrivbordet. Samma lösning med Marcus stolen som alla andra jag provat.

Inga problem att sitta mot ryggstödet och att sitsen gungar är inget jag kan känna igen. Antingen har jag erfarenheter från riktigt bra exemplar eller så har du råkat ut för några sämre.

Jag vill absolut inte höja Marcus-stolen till skyarna men för det priset man får betala är det en riktigt bra stol, i min mening. Självklart kan du få både bättre ergonomi och kvalitet på dyrare stolar men frågan blir ju då vad man själv anser det är värt.

Prova, prova, prova tills du hittar en du trivs med

Kinnarp har bra armstöd som blir som en förlängning av bordsskivan, de kan både vridas och dras fram/bak och justeras i höjd, man ställer in höjden först och sedan kan man lätt dra och vrida dem så de ligger kloss an mor bordsskivan, de fungerar verkligen som stöd som man kan vila underarmen på. Dessa armstöden syftar jag på >

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

@mrqaffe: Kanske felformulerat av mig. Vet mycket väl hur man kan ställa in och få de att bli som en förlängning av bordsskivan. Men för mig med flera blir det en ställning för armar/axlar som inte är fungerande i längre stunder, framförallt inte om jag spelar. Bilden är ett exempel på hur jag vill sitta vid spelande. Vid arbete (om jag nu skulle sitta) blir det ganska lika men med tangentbordet rakt och väldigt nära skärmen, hela underarmarna ligger på bordet. För detta fungerar Marcus riktigt bra för mig. Tycker dock att vi lite har lämnat trådens mening och jag kommer fortfarande ge samma tips om att prova olika innan köp för att hitta något som passar dig!

Permalänk
Medlem

Åk till sådana som handlar med begagnade kontorsmöbler och se om de har kontorsstolar där, är det uppköpta möbler från stora företag som Ericsson så är det ofta påfallande just Kinnarps-möbler och även dito i stolar.

Provsitt ett antal - kolla att , fjädring, reglagen bromsar och nyper i låst lägen när man ställer om sittlägen som de skall och hjulen inte splittrar sig i bitar (mycket av det går att köpa som reservdelar) - och även om det inte nyper/bromsar så är det ofta något som går att fixa om man är lite händig.

Visst det är alltid risk med begagnad stol med okänd historia - men det är märkesstolar och man kan köpa både 2-3 stolar av olika typ för samma pris som en enda ny skickad från någonstans och utan en aning om denna passar kroppen eller ej. Vi är olika och en stol som passar en person är ingen garanti att annan person sitter bekvämt i denna.

Det är sådana 'mjuka' saker som hur hård stoppning, hur långt fram dynan når mot knäna, ventilation i sittdynan etc. etc. och också hur hållbart tyget/klädseln är och ofta hänger ihop med ursprungliga prislappen för stolen.

Permalänk
Inaktiv

@tjiffen:

Hade en "Gaming stol", en DX racer för 3k. Fick problem med ryggen. Såg denna nyss https://www.youtube.com/watch?v=qrr_aAFb3Yo och tycker han förklarar exakt mitt problem.

Fick problem med nacken och huvudvärk efter några månader.

Permalänk
Medlem

Jag 4st DXracer King för 2 år sen, i hopp om att gaskolvarna ska hålla längre än dom andra stolarna.
Och än sålänge så håller dom bra, har 2st på jobbet och 2st hemma.
Armstöden är dock inte dom bästa, men passar mig bra så jag är rätt nöjd ändå.
Sen är stolen rätt hård i början, iaf King modellen, men den blir bättre med tiden.

Har inte haft några problem med rygg/nacke än iallafall, som endel andra får.

Visa signatur

5900X | 32GB DDR4 | EVGA T2 1000W | Nvidia 3080Ti

Permalänk
Medlem

ser ännu ingen bild på den IKEA stol nu vilj rata ner på !-- länka ,in bild iaf, era åsikter om vad som e bar ,mm tar vi sen!

Visa signatur

Intel i9-13900KS EK direct die | ASUS Strix Z790 H-Gaming | ASUS TUF 4070 TI 12gb
Fractal Meshify s2 | Corsair shift Rm1200x | Trident z5 7800 c34
Kingston Fury Renegade 1Tb System + 3x2TB kingston fury NVMe
Samsung Odyssey Neo G7 4K 144hz 43" | Corsair Virtuoso XT RGB
EK FL240+D5 pump, 360x2 45mm rads | Logitech- G915 TKL , G502 X

Permalänk
Medlem

Det finns ju en anledning varför man hittar Kinnarps och inte någon av alla dessa gamingstolsmodeller på dom flesta kontoren. Förstår inte heller poängen med att designa dom som racingstolar, syftet där är ju att ge rätt stöd vid kraftiga accelerationer, och personligen har jag aldrig utsatts för speciellt många g-krafter framför datorn.

Med det sagt så instämmer jag med en del röster i tråden, satsa hellre på en begagnad kontorsstol av kvalitet med den budgeten.

Skickades från m.sweclockers.com

Missade lite i första meningen
Permalänk
Medlem
Skrivet av o0ps:

ser ännu ingen bild på den IKEA stol nu vilj rata ner på !-- länka ,in bild iaf, era åsikter om vad som e bar ,mm tar vi sen!

Nog för att jag knappt förstår hälften av vad du skriver, men det är inte speciellt svårt att söka på "Ikea Markus" om du nu inte vet hur denna välkända modell ser ut.

Visa signatur

Intel Core i7-11700K / Asus ROG Strix Z590-F / Asus 1070 Dual OC / G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8) 3200MHz CL14 / Corsair RM750x / Samsung 980 PRO 1TB / Lian Li PC-O11 Dynamic EVO / custom loop 3x360 / Asus ROG Swift PG278Q / Ducky Shine 5 RGB MX Red / Sennheiser HD660S / FiiO E10K / Audio-Technica AT2020USB+

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cuna:

"gaming"stolar är skit och utseendet lika så.
köp en riktig stol

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=589538

värt att lägga pengar på allting som är mellan dig och marken.

bra skor, bra säng, bra stol, bra däck till bilen.
håller länge, bra kvalle, du mår bättre och lever längre.

buy nice or buy twice.

ledsen asså .. tycker inte kinnarrp o alla dom överprisade jävla stolarna e värda de. om man nu kallar DX racer stolarna skitfula så tar jo kinnarps de priset med häst längder.. fula och inte ens inärheten värda sitt pris av 17000?!?!?!?! skojar du eller???

Visa signatur

Chassi*fractal design define C* *Nätaggregat*EVGA Supernova G2 750W* *Grafikort*EVGA 1070 * *moderkort*MSI Z170A KRAIT GAMING 3X* *Ramminne*Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance LPX Svart* *Processor*Intel Core i7 6700K * *SSD*Samsung 850-Series EVO 500GB**SSD*WD 240GB ssd[B]

Permalänk
Medlem

Att gå ifrån Ikea stolarna till en DX Racer Racing har varit det bästa jag gjort. Även kompisen bytte ut sin Ikea Marcus mot en DxRacer och han och jag är skitnöjda. Blivit av med alla problem vi hade förut vid längre spelsessioner som rygg/nack ont, svanken, röven etc. Är inga problem alls att sitta i dessa stolar en längre tid.

Ikea Marcus tycker jag är väldigt väldigt överprisad för vad man får. När man kan få en vanlig DxRacer Formula i typ svart tyg oftast för runt 1990:- med betydligt mkt mer inställningsmöjligheter. La dock till lite när jag köpte min DxRacer och köpte Racing för ~2500:- då den hade lite mer stoppning än Formulan.

Visst alltså alla dessa stolar går ju inte att jämföra med varandra då det är så olika och att alltid jämföra tex en DXRacer för nypris 3000 mot en Beggagnad Kinnarps som kostat 30k blir ju inte helt rättvist det heller. Dock tycker jag det är väldigt väldigt svårt att hitta en Kinnarps som inte ser ut som skit (typ en helsvart) för alla jag sett begg på blocket etc är ju dessa jävla mönster i blått, grönt, gult, beige etc etc och ngt sådant skulle jag aldrig kunna ha hemma...

Men för en budget på en 2-3k tycker jag att en Dx faktiskt är bland det bästa man kan ta. Sedan ska man ju hålla sig borta från "kopi" märkerna som Elgiganten/NetOnNet har för dem är riktigt överprisat skit. Ne håll er till DxRacing och AkRacing och spara inte in en 500:- och köp en skit Arozzi eller ngt.

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mangee75:

Då har du inte testat en RH stol. Där kan du ställa armstödet i höjden, i sidled och skjuta stödet som du lägger armen på fram och tillbaka. En helt fantastisk lösning.

Skickades från m.sweclockers.com

Detta går att göra på en hel del stolar, även många "gamingstolar".

Permalänk
Medlem

Mycket nöjd med min Markus från Ikea, sitter väl kanske 1-2h om dagen i den.

En gaming stol eller Kinnarps kanske hade varit bättre men priset, jag vet inte...

Visa signatur

| i9 10900K AllCore @5GHz | Gigabyte 3080 Vision OC @1845MHz (0.9v) | HyperX 32GB DDR4 @3600 MHz | LG 32'' @165Hz G-Sync | Samsung 970 Evo Plus M2 1TB | Asus ROG Strix Z490-F | Corsair RM750x | Noctua NH-D15 Cromax | FrDesign R7 | Soundblaster AE-5 | LG CX 65" | Nintendo Switch | PS5 Disc Ed. | RetroPie | One+ CE | Amiga 500 |

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Xquade:

ledsen asså .. tycker inte kinnarrp o alla dom överprisade jävla stolarna e värda de. om man nu kallar DX racer stolarna skitfula så tar jo kinnarps de priset med häst längder.. fula och inte ens inärheten värda sitt pris av 17000?!?!?!?! skojar du eller???

Köper du plastdäck till bilen också för att det är billigare?

Permalänk
Medlem

Höj- och sänkbara armstöd är a och o enligt mig. Har själv en dx racer som nu är tre och ett halvt år men funkar än så länge. Den är stabil och svankkudden är grym. Valde en i svart tyg vilket gör att den inte skiljer sig nämnvärt från "riktiga" kontorsstolar, Har haft Markus på mitt gamla jobb och störde mig på armstöden, i övrigt var den helt ok.

Visa signatur

Lian-li PC-011 Dynamic Corsair RM750x ROG STRIX X570-E GAMING 5950X NZXT Kraken Z73 32GB Corsair Dominator 3200MHz Gigabyte 6800XT Master Corsair MP600 1TB + Toshiba NVMe 512GB Vertex Pok3r MX Brown Acer Predator XB323UGX Logitech G502+ & Powerplay ...lagrar gör jag på Synology 920 32TB.