Permalänk
Medlem

Jag har misslyckats - min story *MEGA LÅNG POST*

Hej allihopa,

Tänkte dela med mig av ett projekt jag sysslat med i 18 månader och lagt ned 1500 timmar på samt på tok för mycket pengar.

Eftersom detta är ett väldigt, väldigt speciellt projekt som kanske inte riktigt är vad ni tror så kommer en liten kort bakgrundsinfo.

Började syssla med datorer runt 2015 och mina tidigare projekt har ni förhoppningsvis sett, är idag 21 (född 97) och datorer har varit mitt absolut största intresse sedan det började. Det i kombination med hantverk och skapande, färg och struktur har fått mig att älska detta. Att använda händer, verktyg och de resurser som finns för att skapa något vackert helt från grunden. Det är något magiskt!

Mina tidigare projekt var coola, vid den tiden tyckte jag de va WOW. Men ja, de va extremt påkostade och jag har ALLTID gjort mitt bästa, alltid! Sen är jag inget proffs, har begränsade verktyg och defintivt begränsade kunskaper... Aldrig gjort något som detta förut så resultatet blev väl därefter.

Även fast mitt Tristellarbygge fick mycket stor internationell uppmärksamhet och min V8a gick hem stort hos Amerikanarna så har jag alltid varit stolt och nöjd med det jag gjort.

V8an blev klar våren 2017. Jag hann inte ens städa garaget tills nästa bygge hade börjat. Dessutom hade Jag precis fått ett nytt jobb i mars med anställning på 6 månader som gav bra betalt. Så pengarna haglade in och suget efter något nytt växte starkt och väldigt snabbt.

Frågade runt lite hos några företag jag ville samarbeta med. Raijintek, Watercool (Heatkiller), Cablemod, Seasonic. Och kort därefter började lite produkter ramla innanför dörren.

Så i slutet av februari 2017 fick jag två st Styx chassin i grönt av Raijintek som helt skulle byggas om från grunden, inte en skruv skulle förbli original.
Jag hade nu också en kontakt för vattenskärning lokalt som kunde ta fram material jag ritade upp i Autodesk Inventor.

Inköpen började och projektet gick sakta framåt och inte mycket hantverk skedde fram till juli utan mest planering och småsaker som fixade.

I juli började det på allvar och de första bitarna tillverkades och en idé på slutgiltig produkt hade kommit fram.

Ett kort uppehåll kom när jag avslutade min dåvarande anställning och samtidigt fick flyga med Nordichardware till Berlin en vecka under IFA mässan som var en helt otroligt magisk underbar upplevelse. Är så tacksam till Anton, Joel och Henrik att jag fick följa med. Det var fantastiskt och ni är det bästa sällskapet man någonsin kan tänka sig! <3 <3 <3

Stannade några dagar till för att ensam utforska Berlin och sedan hem till Katrineholm, nu frivilligt arbetslös och jag kan syssla med datorer och mina projekt på heltid hur mycket jag vill.

Från September till December 2017 spenderades måååånga timmar och långa nätter i garaget. Körde som mest 15 timmar långa pass varje dag i flera veckor för att sitta och såga, slipa och bearbeta allt aluminium.

Resten får ni se i bilder nedan och läsa fortsättningen på denna historia i slutet.

Jag lade ned hela min själ, mitt liv och varje krona som fanns till hands för att göra ett av världens mest avancerade och snyggaste datorprojekt som existerat. Var så trött på att se projekt med lite vattenkylning och RGB-belysning, kanske sleevade kablar bli hyllade till skyarna. Med detta projekt ville jag slå ALLT. Ett projekt där inte enda fel existerar. Där allt är så genomtänkt och planerat in i minsta detalj att självaste Sickan från Jönssonligan skulle bli avundsjuk, och där åskådarna kan njuta av ett hantverk det finns ytterst få av. Ett så här påkostat projekt kommer man sällan över.

MEN, det gick inte riktigt som jag tänkt mig, ni får veta varför senare. Vill bara säga att jag idag gått vidare i livet och inte valt att göra något dumt, skulle va så onödigt. I slutändan värderar jag mitt liv, framtida liv mer än ett misslyckat datorprojekt. Till sist är det bara pengar. Pengar kan man tjäna nya och jag insåg att livet är värt mer än vad detta projekt har kostat mig.

2x16GB Corsair Dominator Platinum 3000Mhz som fått led bars och extremt polerade

Modifierade Alphacool Eisbecher 150mm D5 kombo. Tog över 30 timmar att få ihop båda två och polera upp allting och tillverka delarna. Tog också MÅNGA försök innan jag lyckades. Blev att köpa många extra reservtoppar.

Efter några försök så

Kompletterade senare med Alphacool riser tube invändigt och acid gröna ringar på toppen

Heatkiller gör förmodligen ett av de snyggaste och mest kvalitativa blocken någonsin! Men de är inte 100% ändå. Behövs lite ändringar för att snygga till de litegrann.

Köpte en 20x20mm fyrkantig akrylstång. Samma mått som originalbiten i Acetal. Och sedan fräste jag ut en ny terminal i pelarborren. Tog ett handfull försök innan jag lyckades här med. De sprack. Gängorna blev dåliga osv. Ofantligt många timmar nedlaga på en så liten bit, men ACK så viktig!

Lösningen är att borra SAKTA SAKTA med massor av vatten + YES diskmedel som kylning

För att ge en inblick i hur extremt noga jag är med detaljerna. Varena akrylplugg och akrylbit, även reservoarerna har blivit polerade i timmar på maskin och för hand för att bli helt genomskinliga. Mycket tydlig skillnad.

Däremot så sandblästrade jag sidorna på Alphacool X2 ramblocket. Ramblock tänker ni, men grabben körde ju Dominators...?

Precis! Ramblocket används till att kyla M.2 SSD’n på moderkortet, en Samsung 960 EVO 500GB. Även här, blocket kom med svarta skruvar, vilket tyvärr inte fungerar. Så byts ut mot silvriga!

Och sedan polera upp de plana sidorna som vattnet spolas igenom. Är i denna flyttkartong och upp- och nedvända polermaskin som allt händer. Där allt polerande sker.

Tejpa kanterna så LED-listerna inte kortslutet

Nu till cablecombs som jag själv designat och ritat upp i datorn. Akrylen är tillverkad av Ricardo från Coldzero medans de i metall är en annan berättelse.

De i metall hade jag först vattenskurna, lade ned 35 timmar på att slipa och polera upp allt för hand, men blev inte nöjd med resultatet. Hade en snubbe i USA att tillverka nya i CNC, men ack så dåligt det blev. Hans maskin var not up to task so to speak.... Så för en 3:e vända snackade jag med Daniel G Ask, Mr 3D, en vän som hjälp till mycket med rådgivning och stöd förövrigt! Tusen tack Daniel <3
Han fixade fram nya metallbitar som såg 1000x bättre ut.

Biten längst till vänster är Daniels bit som jag slipat ytterliggare på för att förbereda den för kromputsen.

Här är samma ordning men finare och finare sandpapper desto längre ut på kanten man kommer. Synd att Daniels fasade kanter försvann.

Blev många bitar till spillo efter alla försök

Montering första gången med de sandblästrade bitarna jag putsade till men sedan rev och bytte ut.

Testmontering med de första bitarna

Som ni förstår kommer grafikkortet, ett 1080 Ti ligga på akrylblocket här. Lagt ned åtskilliga timmar och omgångar att polera upp det här blocket till helt repfritt och spegelblankt genomskinligt
Bild inifrån blocket

Efter polering av akrylblocket....

Nu monterade en andra gång med Daniels polerade bitar.

Nu en massa bilder bara på aluminium som jag själv borstar för hand med sandpapper och sedan slipar kanterna på tills de blir kromglansiga och redo för eloxering. Förutom de gröna bitarna som är gjorda av Raijintek men skurna för hand eller med vatten och sedan polerade för hand. ALLA aluminiumbitar som togs fram första gången blev tvungna att göras om flera gånger, ibland upp till 4 gånger! Antingen för något hål blev hål är mest för att borstningen med sandpapper inte blev bra.

Började borra i trädet så fick slänga både trädet och framsidan... Slutade med att jag fick köpa ett 3:e chassi för att få en ny framsida och anlitade en firma som skar ut ett nytt träd för 2000kr. Så trädet med fiberoptik kostade mig en rejäl jävla slant men är ganska unikt...

Så här är nya framsidan med nytt träd, dock kommer bara trädet med hål i, inte framsidan i grönt (4.5mm tjock aluminium) så använde en mall med med samma hål som trädet och borrade upp bakifrån 4mm djupt och 2.5mm brett och avslutade framifrån genom trädet med rätt borrstorlek. Minsta är 0.5mm i botten i stammen. Sen är de flesta små hålen 0.8mm, 1mm och största i lövverket är 1.5mm. Annars är det största i stammen 3mm. Cirka 150 hål totalt eller nåt. Även fräst upp hålen närmast kanterna för att lägga ned fiberoptiken så den ej skrapar i ramen bakom.

Skillnaden på eloxerad och rå aluminium

Upptäckte att alla tre chassin från Raijintek har tre olika nyanser av grönt :/

Behövde slipa ned kontakterna till GPU så de får plats..

Kapa skruvar till fönstren

Graverade för hand och otroligt nöjd med resultatet!

Schysst akryl som är CNC skuret men som givetvis fått sig många timmars polering efteråt. Inte bara grafikkortet svävar på akryl. Hela datorn står på ett 20mm tjock akrylblock. Ser ut som hela burken svävar.

Fläktarna som används, 20x20mm stora! Stor som en tumme och liten i jämförelse med en 140mm.

Kör ett Mini PCI-e Wifi kort med 3 antenner och MiMo. Gömmer antenner i uppborrade och lackerade akrylstänger.

Fick för hand i pelarborren svarva ned fittings från 19mm till 12.5mm. Det är så tunnt man kan gå utan att göra hål på anslutningen. Knappt en millimeter tjock vägg för att hålla vattnet inne... Satte upp den med hemmagjord hubb i form av en insexhållare med tejp och sedan hålla fil emot för att ta bort material. Slutprodukten väger in runt 600gram styck!

Belysning i taket med flera lager opalakryl för att sprida ljuset jämt och HELT undvika ”hot spots”, ledpunkter. Kör dubbla led strips jämsides. En vit och en UV som kontrolleras indivudellt för att kunna kör antingen eller, elller båda samtidigt.

Moderkortet samt SSD kylning

Satte ett tjockt lager svart målarfärg på skruvarna till vattenblocket om ni kollar noga. När jag då ”monterar” moderkortsplåten över, så fastnar färgen och jag vet då hur jag ska borra. Smart, inte sant?

Använder nu gummisnoddar och glasspinnar för att markera vart jag ska såga upp för vattenblocket.

Men för att snygga till lite. Allting utsågat och filat för hand. Så ingen tror att man sitter på en CNC maskin och kör allt i maskin som många i dagens moddningsscen gör, förutom Laine Även monterat sköldar i grönt på RAM. Dominators är snygga, men fyfan för att blanda silver och svart. Så det svarta ryker! Som ni förstått vid det här laget, detaljer är allt!

Allt eloxerad aluminum smörjs även in i 5-56 och putsats med fönsterputs

Till stammen i trädeet har jag 7 strån med fiberoptik i stigande storlek, 0.5, 0.8, 1, 1.5, 2, 2.5 och 3mm.
Fiberoptiken limmas på en bit addresserbar ledstrip. Superlim fungerade inte så fick bli limpistolen. Men problemet är att limpistolens varma lim smalte sönder de minsta strån upp till 1mm. De är så tunna att de går av, av värmen på limmet. Men efter några försök lyckades jag bemästra detta och kylde flitigt med tryckluft.

Tyckte det saknades något på reservoarerna så hade Ricardo att skära ut lite mer av det gröna. Även delar till att modda ett tangentbord, men som aldrig blev av och kanske aldrig kommer hända. Ni får veta varför i slutet! Använder glasspinnar och superlim. SVINSVÅRT! För ibland fäster limmet på mindre än en sekund, ibland släpper det. Blev ett jävla kladd och i efterhand skulle jag aldrig ha gjort det. Men ja, det är ju grönt iaf...

En PCI riser med cablecombs. Ja det var här ni såg det först!!

Ett sinnesjukt pyssel med småbitar. Allt för detaljerna! Inget lämnas åt slumpen, det ska va perfekt alltihopa. Notera även att varenda bit av borstat aluminium i HELA chassit går åt samma håll!!!

Ny IO-shield. Valt att blockera alla de saker man ej behöver/vill ha. Så endast USB o de som syns Är något galet tight med kablarna... Var tvungen o löda om och ta bort sleevingen på PCI kablarna så de fick plats LOL! Inte en kabel till skulle gå in... OCH JA!! Har ingen bild på det, men har även skurit ut en IO-shield till grafikkortet, syns ej på bild.

Har akrylramar fram och bak som tar upp 7.5mm i tjocklek runtom. Så för att dra strömkablarna till belysning i taket så fick jag med Biltema-dremeln fräsa ut kanaler 3.5-4mm djupa för att dra kablarna igenom.

Fick även beställa special-SATA-kblar.... Dessa är väldigt i unika då kontakten är till hälften av storleken på en vanlig SATA-kontakt och även själv kabeln är tunnare och slimmare. Det är ganska tight förövrigt också...

Fick ta bort nästan allt material på denna fitting för att få den att få plats LOL

Nu en massa random bilder på vattenkylning o dylikt. Struntade i att dokumentera mycket här, så finns tyvärr inte bilder på allt som gjordes :/

Fiberoptiken, det som iaf jag tycker är ganska unikt och aldrig tidigare sett användas inom datorer. Förutom Star Wars-skeppet som gjordes av Sander Van Der Velden för några år sedan. Annars är det ett ganska nytt område inom PC-moddning.

De är limmade på baksidan med EPOXY och sen hade jag av ändarna med en uppvärmd kniv för att enkelt skära igenom fibern och samtidigt få en glansig polerad yta för bästa ljuseffekt.

Sen här började saker gå åt helvete! Allting stod klart och redo för Dreamhack sommaren 2018. Hade fått en plats i tävlingen och var redo att åka. Hade arbetat som fan på datorn och drog på mig en influensa i över 1 vecka precis när DH var igång. Låg och skakade av feberfrossa i sommarvärmen och mådde hemskt dåligt.

När DH var över så var det dags att börja använda datorn och göra redo för flytt. Startade systemet och den vägrade datorn ge bild....................... Allting har fungerat innan och flertalet tester har genomförts genom byggets gång för att försäkra mig om att allting var fungerande vid installation.

Misstänkte PCI-risern. Så snabbbeställde en ny, denna gång den bästa kvalitéts-risern jag kunde hitta. Tog 2 veckor innan jag installerade pga sjukdom och trött på skiten.

Nu 2 veckor senare när datorn stått stilla, med strömsladden urkopplad ur väggen. Så vägrar hela datorn starta!

Rev ut nätagget, i misstanke om detta. Det betedde sig lite märkligt så fick ett nytt från Seasonic, likadant som innan. Testade med detta men samma problem!

Så nu sitter jag med väldigt dyr datorburk och ingenting fungerar. Misstänker STARKT! Moderkortet. Men eftersom allting är inbyggt som en jävla bunker ärligt talat. Så skiter jag nu i allt.

Nu kommer vi till slutet av denna story. Har säkert glömt posta en del bilder, svårt att plocka emellan 250+ osorterade bilder.

Sitter idag som blivande student i Jönköping. I en rätt schysst lägenhet, helt ensam. Livrädd för plugget och allt därtill. Skolan börjar imorrn, eller uppropet är imorgon och som den icke festprisse man är så är väl inte insparksveckan någon höjdpunkt. Dricker ej alkohol så lär ju bli en outsider på en gång.

Har lagt allt vad heter datorer bakom mig, mentalt, för att kunna gå vidare i livet och börja om på nytt, om än lite fattigare.

Grejerna står inlåsta i garaget hos päronen under ett vitt lakan i hopp om att en dag bli räddade.
Så slutsumma. Jag beställde ett 1080 Ti första dagen det lanserades. 1.5 år senare, och jag har fortfarande inte fått använda kortet en enda sekund!

Chassit är fyllt med SSD diskar, 3.5TB Samsung mixat EVO/Pro, varav M.2 disken helt ny och använd 15 timmar hahah + en ny 5TB Seagate HDD, så trots storleken så har burken 8.5TB lagring, inte illa!

Uppgraderade RAM från 16 till 32GB, inte använda en sekund som allt annat i burken. Eller ja, moderkortet och CPU 5820K, Asrock X99 ITX tog jag från Tristellarbygget som jag också rev i ilska....

Mådde skit i flera veckor, visste inte var jag skulle ta vägen. Kan väl säga att jag grät mer än en gång. Men insåg efter en lång stund att mitt liv är värt mer än vad datorn kostade. Folk spelar bort större summor på poker. Vissa får sina hur uppbrända. Vissa vinner på Lotto och lever livet på Bahamas. Det är väl det sistnämnda som jag tänker mig i framtiden.

- ”Man lär sig av sina misstag”. Well, jag lär mig nog aldrig ärligt talat.
Ekonomisk är jag, men när det kommer till intressen så kastar jag pengar runt omkring mig. Försöker tänka och planera men känns som magen har hundra elva olika känslor så den ger ju ibland fel beslut. Är nog ganska mentalt instabil.

Förhoppningsvis så kan livet bara bli bättre. Intalar mig själv att jag endast är 21, finns så mycket jag vill göra innan jag säger hejdå.

Extremt impulsivt så skaffade jag en ny hobby för att komma på andra tankar inför flytten. Gick och köpte en ganska fin Mountainbike som jag försökt använda så mycket som möjligt. Och istället för LinusTechTips och Gamers Nexus så har jag bytt ut kanalerna på Youtube mot GMBN och Seth´s Bike Hacks. Även fast LTT alltid ligger hos datornördar varmt om hjärtat och scrap yard wars är guld hahah <3

Fick även lämna kvar min bästa vän på jorden hemma i Katrineholm, som jag älskar med hela mitt hjärta men ej kan ta hand om i en liten lägenhet Han är det mest underbara som finns och ingen dator i världen kan jämföras mot den kärlek han ger varje dag.

Dold text

Tack för att du tog dig igenom min mycket långa post som snarare blev ett blogginlägg, men eftersom jag inte kör en blogg fick du läsa min story här

Och härmed loggar jag ut mitt datorintresse. Sitter idag på en sprillans ny Dell XPS 15 som får agera dator i plugget och allt annat man behöver, så som att posta på Sweclockers.

Tack för mig,
Sebastian

Besök galleriet här

För många bilder
Permalänk
Medlem

Kan ju bara säga wow vilken dator!! Synd att du inte vart klar men hajjar grejen. I vilket som tycker jag att du ska vara stolt över dig själv vad du har lyckats med. Klart bästa jag sett någonsin, detta borde vara ditt heltids jobb 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

GPU: Vega 56 - RAM: 32GB - CPU: Ryzen 7 3700X - MasterLiquid ML240L
SSD: Kingston A2000 1000GB MB: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING

Citera för svar!

Permalänk
Frida 🥐

Hej Sebastian.

Det tynger mig att läsa vad du skriver. Speciellt då jag känner igen mig i det. Jag vet hur det känns att ha höga skyhöga förväntningar på sig själv och jag kan nog inte räkna hur många gånger jag själv suttit i garaget och gråtit framför datorburken. Jag hade hoppats att få se dig och bygget i somras på Casemod Championship, men nu förstår jag att det nog aldrig kommer bli av.

När det var som jobbigast för mig så la jag ned intresset ett tag och sänkte förväntningarna på mig själv. Nu tycker jag det är kul att skruva dator igen. Jag kan bara hoppas att det vänder för dig också.

Angående datorn: Wow, vad nära du var slutresultatet! Och det ser helt fantastiskt ut. Vad händer nu med datorn om man får fråga?

Du är alltid välkommen tillbaks att modda här med oss på SweClockers om du känner för att komma tillbaks nån gång. Önskar dig all lycka i framtiden.

//Frida

P.S Tveka inte att skicka ett PM till mig om vi kan hjälpa dig på något sätt med datorbygget.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Herregud vilket vackert bygge, blir förvånad varje gång jag kikat på dina byggen.
Själv så e man nöjd när man lyckats göra en snygg kabeldragning

Som tidigare talare så blir man lite berörd av det du skriver ( då man själv suttit i samma sits... dock inte med datorbyggand, men med bilbyggande... dock i garaget så #canrelate )
Man kan nog inte greppa hur mycket 1500 timmar är, om man inte lagt ner dem själv.

Men jag tycker det e strongt jobbat att du bestämt dig, valt att " börja om "
och jag önskar dig all lycka på din framtida väg med stuider och allt där till.

ps. om man inte tar sig till bahamas, så finns alltid nangiala

Visa signatur

Glöm inte att gilla bra inlägg!

AMD Ryzen 7 2700X | ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2060 6GB OC Gaming |
Fractal Design Meshify S2 (Blackout) | ASUS ROG STRIX X470-F Gaming |
G.Skill Trident Z RGB 3200mhz 16GB | Samsung 970 EVO Series 500 GB M2 | Seasonic Focus Plus 750W

Permalänk
Inaktiv

Vackert! Och vilket Jobb! Imponerande!

Permalänk
Avstängd

Ja, vadf-- dina (enligt dig själv) sämsta är ju bättre än de andras bästa...
Tror faktiskt att Mr3D är en bra kontakt för dig, antar du sett hans bygge och följt hans tankar bakom projektet och vad han egentligen ville ha ut av det, själva datorn är ju egentligen mest en biprodukt ur processen och ett kvitto på de kunskaper man förvärvat under processen och kanske även tankar kring livet och var man vill komma och annat. 21år har du ju knappt ens börjat men du har ju redan med råge överträffat vad majoriteten av människor åstadkommer under en hel livstid.

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Moderator
Festpilot 2020, Antiallo

@eucalyptus: Vilket, jävla, bygge!

Måste dock ge dig, du planerar in din hiatus från datorer lägligt, fokusera du på plugget och sånt som får dig må extra bra. Cykeln är nog en bra investering.

21 år, du är blott en pojkspoling och än finns det tid för andra hobbies!

Visa signatur

 | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret | Geeks Discord |
Testpilot, Skribent, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin

Permalänk
Medlem

Du kom ändå så långt att du har lyckats med något helt fantastiskt och unikt! Aldrig sett en moddare med samma sinne för detaljer! Du har lyckats sopa mattan med allt, i alla fall i mina ögon. Att datorn inte funkar är bara en parentes! Bra jobbat! Lycka till med allt det nya och hoppas du återfår skaparlusten någon gång!

Permalänk
Medlem

Wow, med den målmedvetenheten som du uppvisat i mer än ett bygge så kommer det att gå fint för dig framöver!

Som Frida skrev dock, håll koll på kraven och förväntningarna du ställer på dig själva. Det är lätt att det blir för högt vilken kan ge hårda blowbacks. Men även det är en del av livet och att lära sig.

Otroliga datorbyggen, önskar dig stort lycka till med studierna och framtiden! Hoppas vi får se dig här igen om något/några år när suget efter byggen kanske återkommer!

Visa signatur

Intel i9 10900k @5,2Ghz, MSI Z590 Gaming EK-X, G-Skill Elite Royal 4x8gb @3600mhz cl16, Asus TUF 3080ti OC, 2xSamsung 960 EVO 1Tb M2, Seasonic Prime 1300W Platinum, EK D5 Revo, 2x360mm EK SE, Acer X34P 1440p 120hz IPS G-sync, CSFG The Crow
Galleri Ancalagon The Black | Galleri The White Crow

Permalänk
Medlem

Helt mållös! trodde aldrig ska skulle se något modd som skulle vara i närheten utav brodholms wing x99 men oj så fel jag hade! Otrolig känsla för detaljer och du har verkligen inspirerat mig inför mitt egna framtida bygge!
Är övertygad att det kommer bli något stort av dig en dag, fortsätt kämpa och njut utav livet!

Permalänk
Avstängd

Kan bara säga en sak WOW!
Det där var något av det absolut snyggaste jag sett när det kommer till datorer!

Permalänk
Medlem

Fantastiskt bygge! Jag tror nog du kommer slutföra det, låt det bara vara ett tag så kommer sugen tillbaka igen. Ge det lite tid.

Visa signatur

Sugen på att spela lite äldre spel? Glid in på www.braindrainlan.nu och kolla när vi skall ha nästa LAN eller gå med vår Discord för att spela online https://www.braindrainlan.com/

Permalänk
Medlem

Hej allihopa :´)

Har läst alla era fina kommentarer men inte kunnat ge något bättre svar senaste veckan.

Vill dock tacka varenda en av er från botten av mitt hjärta för er snälla feedback <3

Inser givetvis att jag skulle ha försökt dokumentera lite bättre mot slutet, särskilt helheten och med all belysning. Men ja, det blev lite mer fokus på byggprocessen.

Vad som händer nu.... Plugget hoppar förhoppningsvis igång snart så man får lite att bita i. Har haft insparksvecka hittils och visst tänker man på bygget till och från oavsett hur upptagen man är.

Grejerna kommer få stå en lång tid nu tills man fått ihop pengar till nytt moderkort och så. Har tänkt skicka iväg datorn till någon som KAN ta sig an projektet och slutföra, men det kommer kosta en ganska rejäl slant, flera gånger mer än vad nytt moderkort kostar, så det kommer stå stilla nu en väldigt lång tid. Sorgligt faktiskt :/ T.om. släppts nya 2080 Ti kort nu och 860/970 serien från Samsung, så det där 1080 Ti'et som sitter i vete fåglarna vad som händer med.

Men men, som sagt, i och med att jag lämnar moddning och allt vad heter datorer bakom mig nu så innebär det även att jag loggar ut från forumet Tittar in någon gång då och då, men försöker liksom avvänja tanken vid att kolla senaste komponenterna och diskussionerna om senaste spelen. I dagsläget är diskussionerna på facebook om cyklar och skogstigar lite bättre för psyket.

Tack ännu en gång! Har ni några frågor om själva bygget så kör på

Även om bygget inte riktigt blev som jag tänkt mig kanske det ger inspiration till nya moddare eller idéer till nya projekt. Men framförallt lite inspiration om vad man inte ska göra.... -ta sig vatten över huvudet.

Och stort tack för allt @Zoyadog det var mycket vänligt av dig!!

Permalänk
Medlem

WoW, grymt bygge.
Och som någon nämnde ovan, att datorn vägrar starta utav någon outgrundlig anledning nu är bara en parantes. (shit happens)
Det är vägen dit som betyder nått och du har gjort ett grymt jobb.

Du är 21 år och har mycket att se fram emot.
Oavsett vad du väljer att fortsätta med så är jag säker på att du kommer vara lika grym.
Lycka till.

Permalänk
Medlem

Var bor du? Hjälper dig gärna att felsöka pm:a om du vill ha hjälp

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

* Fractal Meshify 2/TG Light Tint * MSI Z490I Unify * Intel i5 10600KF+Alphacool Eisbaer Aurora 360 Digital RGB * Corsair Vengance 16GB * MSI 2080 Ventus V2+Bykski Full Coverage GPU Water Block * Samsung 840 250gb SSD * Corsair GT 120GB SSD * Corsair RM750X 80+ gold * Benq XL2420T * Benq G2420HD * Roccat Kone XTD * QPAD MK-85 Pro * Steelseries 840 *

Permalänk
Medlem

Wow! Har aldrig läst en mer inspirerande post på SweC! Är vansinnigt imponerad!

Har jobbat med min lägenhet i ett år nu och är som du varit frivilligt arbetslös för att klara av den drömmen - vet precis hur det känns när man tar sig vatten över huvudet...

Tänker att du får se till hur mycket du lärt dig om dig själv och datorer samt till hur många du inspirerat ist för att bara räkna pengar - inte alla har modet att följa sina drömmar!

Enligt mina erfarenheter finns det en hel del nyktra studenter (har pluggat på både universitet och högskola) - jag tror nog allt du kommer hitta några att hänga med!

Permalänk
Medlem
Skrivet av grazzt:

WoW, grymt bygge.
Och som någon nämnde ovan, att datorn vägrar starta utav någon outgrundlig anledning nu är bara en parantes. (shit happens)
Det är vägen dit som betyder nått och du har gjort ett grymt jobb.

Du är 21 år och har mycket att se fram emot.
Oavsett vad du väljer att fortsätta med så är jag säker på att du kommer vara lika grym.
Lycka till.

Skrivet av piercing:

Var bor du? Hjälper dig gärna att felsöka pm:a om du vill ha hjälp

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av deveraux:

Wow! Har aldrig läst en mer inspirerande post på SweC! Är vansinnigt imponerad!

Har jobbat med min lägenhet i ett år nu och är som du varit frivilligt arbetslös för att klara av den drömmen - vet precis hur det känns när man tar sig vatten över huvudet...

Tänker att du får se till hur mycket du lärt dig om dig själv och datorer samt till hur många du inspirerat ist för att bara räkna pengar - inte alla har modet att följa sina drömmar!

Enligt mina erfarenheter finns det en hel del nyktra studenter (har pluggat på både universitet och högskola) - jag tror nog allt du kommer hitta några att hänga med!

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3333333333333 <<<<3333333

Tack snälla människor!! Tusen tack! Känns roligt att få så fin respons av allihopa, betyder massor. Extra roligt att ni tagit er igenom hela galleriet och ändå ser potentialen/helheten/detaljer/arbetet trots hur det hela slutade. Önskar jag hade tagit fler bilder när den stod färdig, blev bara sån jävla ångest att lakanet åkte på direkt och bilder i stunden glömdes bort eller sopades under mattan.

Det är på nåt sätt så orealistiskt ur eget perspektiv, vilken resa det varit. Att besluta sig för att nåt så "stort" över en så ofantligt lång tid när så mycket står på spel och man älskar att göra det så mycket att man faktiskt säger upp sig för att kunna fokusera bättre och spendera sitt liv som man vill. Hade givetvis inte gått utan mina föräldrar som både är jobbiga men ibland ganska bra i alla fall. Inte alltid så glada men de har låtit mig hålla på och tycker det är bra att man har mål att sikta emot och gör något helhjärtat.

Planerna nu, blir efter jul någon gång. Men moderkortet sitter fast inifrån med 4 st skruvar och panelerna runt om är monterade "ytvis" med skruvar tillgänliga ovanifrån och underifrån (runt nätagget). Så lossa de skruvarna så kommer alla paneler lösa. Men moderkortet kommer man ej åt på något sätt, så får borra upp skruvarna underifrån, spelar ingen roll att gängorna blir sabbade, behöver inte skruva fast det iaf, sitter stadigt i vilket fall Sen när alla skruvar är plockade så bör man kunna skjuta hela kalaset åt sidan om man givetvis lossar sata/led/fläkt-kablar. 24 pin och 8 pin kabeln får jag klippa från nätagget för att kunna dra ut de från botteplattan. HELT omöjligt att "de-pinna" inifrån moderkortet.

Så nån gång i framtiden kanske den får se ljuset igen. Försöker sälja V8an nu, datorn kommer också bli såld den dagen när allt fungerar som det ska.

Tack återigen för alla fina kommentarer <3

Permalänk
Medlem

snyggt med natur tema

Permalänk
Medlem
Skrivet av eucalyptus:

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3333333333333 <<<<3333333

Tack snälla människor!! Tusen tack! Känns roligt att få så fin respons av allihopa, betyder massor. Extra roligt att ni tagit er igenom hela galleriet och ändå ser potentialen/helheten/detaljer/arbetet trots hur det hela slutade. Önskar jag hade tagit fler bilder när den stod färdig, blev bara sån jävla ångest att lakanet åkte på direkt och bilder i stunden glömdes bort eller sopades under mattan.

Det är på nåt sätt så orealistiskt ur eget perspektiv, vilken resa det varit. Att besluta sig för att nåt så "stort" över en så ofantligt lång tid när så mycket står på spel och man älskar att göra det så mycket att man faktiskt säger upp sig för att kunna fokusera bättre och spendera sitt liv som man vill. Hade givetvis inte gått utan mina föräldrar som både är jobbiga men ibland ganska bra i alla fall. Inte alltid så glada men de har låtit mig hålla på och tycker det är bra att man har mål att sikta emot och gör något helhjärtat.

Planerna nu, blir efter jul någon gång. Men moderkortet sitter fast inifrån med 4 st skruvar och panelerna runt om är monterade "ytvis" med skruvar tillgänliga ovanifrån och underifrån (runt nätagget). Så lossa de skruvarna så kommer alla paneler lösa. Men moderkortet kommer man ej åt på något sätt, så får borra upp skruvarna underifrån, spelar ingen roll att gängorna blir sabbade, behöver inte skruva fast det iaf, sitter stadigt i vilket fall Sen när alla skruvar är plockade så bör man kunna skjuta hela kalaset åt sidan om man givetvis lossar sata/led/fläkt-kablar. 24 pin och 8 pin kabeln får jag klippa från nätagget för att kunna dra ut de från botteplattan. HELT omöjligt att "de-pinna" inifrån moderkortet.

Så nån gång i framtiden kanske den får se ljuset igen. Försöker sälja V8an nu, datorn kommer också bli såld den dagen när allt fungerar som det ska.

Tack återigen för alla fina kommentarer <3

Tid finns det alltid och till allt, Du är ung fortfarande så jäkta inte.
Förstår hur träligt det måste ha känts men som andra sagt, att den inte startar är en bagatell.
Skall man se det positiva så vet du att det finns ett fel på den, sen om det är moderkortet eller något annat är en annan sak.

Det är inte ofta jag ser ett så satans starkt driv hos någon som jag har sett hos dig.
Du har skapat ett rent mästerverk och jag tycker helt ärligt att fixar du till den och den startar så skall du behålla den.
Dels för alla timmar du lagt ner, dels för alla pengar du lagt ner. Sen är det din skapelse också och allt efter vad tiden går och det lanseras nya grejjor så kan du alltid uppdatera den.

För det du åstadkommit är otroligt och skall jag se på mig själv så är jag inte i närheten.
Själv går jag på socialen då jag inte har annan inkomst och mitt jobb jag hade tidigare förlorade jag.
Nu sitter jag ensam i min lägenhet och väntar på att få träffa min amerikanska flickvän för första gången någonsin.
Jag bara hoppas att hon kommer snart, för hennes ex satte henne i enorma skulder, tog lån i hennes namn osv, så det är vad vi har arbetat på att betala av.
Nu är det så gott som klart och hon kommer snart att äntligen få åka över till mig.
Sen säger jag upp lägenheten och flyttar med henne till hennes villa hon ärvde av sina föräldrar då de och hennes syster omkom i en trafikolycka i Boston.

Så nej för satan käre vän, ge inte upp, att något så litet skall hindra dig finns inte på kartan.
När du åter får din lust så kommer du att se till att den startar och sen gör du mig tjänsten att behålla den där burken, för den kan vara det mest perfekta du någonsin har skapat.

/Lifooz

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!

Permalänk
Avstängd

Bygget ser helt fantastiskt ut i slutstadiet.
Härligt grön färg och jag gillar hela naturtemat du kört på.

Permalänk
Medlem

Förstår antiklimaxet med att burken inte startar. MEN! Du hade en idé, du färdigställde idén och inte bara färdigställde den utan gjorde det med bravur! Sen att den inte funkade är i mina ögon en skitsak i sammanhanget. Felsöka har du resten av livet på dig att göra....

Jag ska inte sticka under stolen med att grönt inte direkt är min favoritfärg, men jag uppskattar alla detaljer och kvalitén i det du åstadkommit.

Själv hade jag gett upp efter 15-20h vilket är ungefär dubbelt upp mot de timmarna jag själv lagt ner på mitt eget moddade chassi som redan står i malpåse trots att syftet med det är motsatsen till ditt, dvs snabbt, enkelt, skitigt och rostigt.

Så klappa dig själv på axeln och var nöjd! Sakerna står kvar och en vacker dag kliar det i fingrarna igen.

Upp med hakan och välkommen till Jönköping, Sveriges blåshål!

//NcLr

Visa signatur

Asus Sabertooth X58 - Xeon X5680 - 12GB DDR3 - ASUS GTX1080 8GB

Permalänk
Medlem

@eucalyptus: Du har inte misslyckats. Du insåg vad som är viktigt i livet och valde att omprioritera, det mindre viktiga kan vänta ett tag. Ett uppehåll på obestämd tid från datorbyggandet kan rentav vara bra, ingen kommer tacka dej den dagen du eventuellt kör huvudet i den berömda väggen. Mindre krav på dej själv från dej själv helt enkelt, och därmed mindre ångest och allt vad det innebär.

Du skaffade en cykel, det tycker jag var ett riktigt bra beslut. Jag köpte också en MTB för inte så länge sedan, plötsligt blev det mycket roligare att öppna dörren och kliva över tröskeln som emellanåt kan kännas omöjlig att ta sej över.

Omformulerade en mening
Visa signatur

Cooler Master ATCS840 | Cooler Master Silent Pro Gold 1200W | Fractal Design Newton R3 1000W
ASUSTeK Z9PE-D8 WS | 2x Intel Xeon E5-2697 v2 | Kingston 128 GB DDR3 ECC | Gigabyte Geforce GTX 1070 Ti
BOINC : asteroids | einstein | enigma | milkyway | seti | universe | TheSkyNet POGS

Permalänk
Medlem

hmm snygg bygge, men för i helvete, ge aldrig upp!! Jag ser saken såhär, visst man kan tycka det är hårt och jobbigt när saker man lagt mycket tid på blir skit, men segar du dig igenom motgångarna så kommer du nästa gång det händer i livet klarar det lättare, Det är lite så att ju större motgångar du tar dig igenom som ung desto lättare kommer du ha det när du blir äldre med motgångar.

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.

Permalänk
Medlem

Hade ett projekt med min gamla Xbox som jag kämpade med i 2-3 dygn i streck att få det att fungera men den var sten död. Det tog mig 4-5 år innan jag kände lust att försöka igen och helt plötsligt tog det mig 3h att fixa den och få allt att fungera. Ibland kan man behöva en paus från saker i livet och jag hoppas att detta inte är slutet, utan endast pausen för sidbytet. Vad jag läst så finns det några (precis som mig) som gärna kan hjälpa till om du känner för att försöka igen i framtiden. "Två huvuden är bättre än ett"

Ta hand om dig Sebastian!

Mvh Selim

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

I changed my shape today.
Human, at the break of day.
Dropped my suit without a noise.
The sun gave me no choice.

Permalänk
Medlem

Förstår att det känns riktigt tungt ekonomiskt, men misslyckanden hör till livet och du har ändå kommit så otroligt långt. När man är mitt uppe i det så är det svårt att se det positiva, men en person som kan åstadkomma något sånt - ett helt fantastiskt bygge - har alla förutsättningar att nå långt! Om ett tag kommer du att kunna se lösningen på problemet och då kanske datorn går igång... en vacker dag!

Ta vara på studietiden, du behöver inte bry dig om vad andra tycker om dina val, det är människor som går sin egen väg som är de mest intressanta!

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk
Medlem
Skrivet av saturday_sun:

Förstår att det känns riktigt tungt ekonomiskt, men misslyckanden hör till livet och du har ändå kommit så otroligt långt. När man är mitt uppe i det så är det svårt att se det positiva, men en person som kan åstadkomma något sånt - ett helt fantastiskt bygge - har alla förutsättningar att nå långt! Om ett tag kommer du att kunna se lösningen på problemet och då kanske datorn går igång... en vacker dag!

Ta vara på studietiden, du behöver inte bry dig om vad andra tycker om dina val, det är människor som går sin egen väg som är de mest intressanta!

Tackar Lördagssol Och till övriga i tråden också!

Haha intressant ordspråk det där, de som går sin egen väg är de intressanta. Minst sagt

Cyklat en del, fått ihop 55 mil på nya cykeln sen jag köpt den i början/mitten av augusti. Mår så myyyycket bättre när jag får röra på mig. Känslan av att rulla runt på grusstigar/vägar i olika naturreservat är magiskt. De få ställen där det är helt tyst, ljudet av motorvägen är borta och allt man hör är vinden och gruset som flyger under hjulen. Sen när det går snabbt utför, då är det som allra roligast

Att köpa cykel är det bästa beslutet jag någonsin gjort. Hoppas det kan inspirera fler att kliva ut och ta en sväng ut i skogen, ni kommer inte ångra en sekund. Särskilt när man går från att flåsa uppför en trappa till att kunna cykla 5 mil på några timmar och bara känna hur roligt det är och hur väl kroppen mår efter träning.

Beställt skor och två schyssta innebandyklubbor nu och ska börja spela i skollaget Spelade mycket som yngre, så tror det kan va en fin aktivitet att ta upp igen nu under vintern och även kanske finna någon gemenskap med övriga studenter.

Har nu genomfört de första två kurserna på högskolan. Entreprenörskap och Projektledning, extremt flummiga och väldigt besviken, extremt besviken på kvalitén. Gjort tentorna nu och hoppas bara på godkänt för att kunna gå vidare. Är lite i funderingarna om man verkligen valt rätt utbildning...

Har även bestämt mig för att försöka fixa ett nytt moderkort och sedan i vår ta tag i bygget och slutföra det! Har spelat lite CS och PUBG på Dell laptopen, och de är inte lika roligt... Men jävlar vad suget är stort efter att kunna panga lite på riktigt, sena nätter med random folk på discord hahah

Känner NOLL sug efter att gå ut och supa. Mår bra som de är och känner inget behov av de. Men har defintivt förlorat extremt mycket socialt på grund av det. De studiekamrater man hamnar i grupparbeten med osv snackar bara om förra helgens fest och hur rolig fredag ska bli. Onsdagar är även populära, lillördag, för då är det spring i trapphuset Synd att man förlorar så mycket sociala gemenskap men känner att jag får tillräckligt av att gå ut och cykla då och då med ett par äldre gubbar som är väldigt trevliga

Lite bilder
https://imgur.com/a/7NpiaN0

Permalänk
Medlem

Finns bara ett ord jag kan använda.
Fantastiskt!

Här sitter jag och undrar om det är värt besväret, att köpa och montera Phanteks extension cable, för att färgmatcha chassi och komponenter

Riktigt fin hoj!

Permalänk
Medlem

Du har inte funderat på att sätta in lite LED-lights i cykeln...?

Tråkigt att höra om datorn, såg sjukt snygg ut. Ta det inte så hårt. Du kan ju ha med det i ditt CV om du senare söker ett kreativt jobb. Inte ditt fel att komponenterna strular och det är ett sjukt imponerande bygge. Kommer garanterat ge dig en edge när du söker jobb sen oavsett bransch.

Jobbar inom livsmedel och har gjort lite rekryteringar och detta hade fångat min uppmärksamhet eftersom det vittnar om out of the box tänkande och att du är villig att plöja ner tid i sånt du tror på.

Lycka till i framtiden.

Visa signatur

I7 920 @ 4,2GHz, Gigabyte GA-X58A-UD7, 6 GB Coirsair XMS 7-7-7-20-1, Noctua D-14, Gigabyte 9800GT, Coirsair 650W, Egenmoddat Chassi med 290mm frontfläktar, 2 st 120mm top fläktar och 1 90mm fläkt där bak.

Permalänk
Medlem

Utan tvekan det vackraste bygget jag har sett. Du ska vara riktigt stolt över det du har åstadkommit. Jag är nästan dubbelt så gammal men kommer aldrig lyckas bygga något av denna kaliber. Fokusera på skolan & cyklingen så kanske suget för datorer kommer tillbaka om ett år, fem år eller inte alls.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hybris6:

Du har inte funderat på att sätta in lite LED-lights i cykeln...?

Tråkigt att höra om datorn, såg sjukt snygg ut. Ta det inte så hårt. Du kan ju ha med det i ditt CV om du senare söker ett kreativt jobb. Inte ditt fel att komponenterna strular och det är ett sjukt imponerande bygge. Kommer garanterat ge dig en edge när du söker jobb sen oavsett bransch.

Jobbar inom livsmedel och har gjort lite rekryteringar och detta hade fångat min uppmärksamhet eftersom det vittnar om out of the box tänkande och att du är villig att plöja ner tid i sånt du tror på.

Lycka till i framtiden.

Tack för supporten Sökte sommarjobb i början av sommaren på elgiganten i Katrineholm, tog då med bilder på mina första två projekt och berättade om datorintresset. De blev ganska paff men väldigt nyfikna. Tyvärr föll jag mot en annan kandidat på mållinjen men det spelar ju noll roll idag

Men jag är helt med dig på vad du menar. Är väl inget jag skyltar med, men beroende på jobb jag söker (söker lite då och då) så brukar jag ta med bilder och ev. nämna det i brevet. Brukar väcka stor nyfikenhet då VARJE gång förväntar sig folk "ohh du håller på med appar och sånt då eller? Eller vadå, en dator är en svart burk som samlar damm?" är tämligen den vanligaste reaktionen tills de får se bilderna haha

Ska förövrigt på jobbintervju på fredag hos CircleK
Har legat på latsidan med brev, så bara skickat runt mitt CV här o där. Ringde chefen 5 minuter efter o frågade när jag kan komma på intervju, sade även att jag förväntar mig inte att ni läst mitt cv på 5 minuter, men denna tjänst skulle passa mig perfekt så ibland har man lite flyt, hoppas det går hela vägen

BTW, har lekt med tanken i att sätta dit 4 vita fram och 4 röda lysdioder i bakhjulet på cykeln med ett litet batteri fasttejpt i navet Tror de skulle se coolt ut i mörkret Men har lämnat alla prylar, lödkolv o sånt hemma så får kolla på det i framtiden. Hade varit enkelt fixat iaf