Permalänk
Medlem
Skrivet av riax:

Ja vem vet din kanske går sämre än min , Jo men sen får man tänka på att det är ett barn som ska spela dom märker oftast inte om man drar ner på inställningarna.

Ja, självklar är det så. Rent subjektivt tycker jag inte att det flyter så bra enligt mina krav och med de inställningar jag gillar att använda. Fast som du skriver så kan man dra ner dessa vilket troligen inte spelar någon roll för yngre barn.

Edit: Den klarar runt 30 fps faktiskt utan något "ansträngande" i närheten, så det får väl faktiskt vara godkänt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Graylingman:

Är nog just nu ändå inne på att köpa nåt begagnat, men blir inte riktigt klar över listan du länkade till.

Om jag tittar på denna: http://www.arrowdirect.se/sv/begagnade-baerbara-pc/hp-probook... så har den enligt specarna en processor som heter Intel i5-4200U CPU @ 2.60GHz-upp till 3,2 GHz-Turbo Boost GHz
Om jag kollar i listan hittar jag denna: Intel Core i5-4200U @ 1.60GHz Är det den? I så fall CPU mark 3287. Bör alltså räcka.

Edit: Och denna http://www.arrowdirect.se/sv/begagnade-baerbara-pc/lenovo-thi... har en processor som inte finns i listan, nämligen Intel(R) Core(TM) i5-3310M 2,5 GHz

arrowdirect har tyvärr skrivit fel i båda annonserna, i5-4200U är på 1,6GHz o turbo upp till 2,6GHz. i5-3310M finns inte, är troligen en i5-3320M (CPUMark 4114). Det kan vara värt att observera strömförbrukningen. i5-4200U är specad 15W jämfört med 35W för den andra. Gör skillnad på batteritid och hur (besvärande) varmt det blir under datorn om man har den i knäet. Även om i5-4200U har lägre CPUMark så skull jag hellre satsa på den modernare CPUn.

Jämförelse, kolla Max TDP 15W resp 35W. Utvecklingen gick framåt.
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i5-3320M-vs-Intel-...

Där finns även en i7-4510U med CPUMark 3932. Den sitter i en bärbar vi har hemma. Den datorn upplevs snabb och responsiv, helt OK för Minecraft, och bra batteritid.

Den du hittade med i5-4200U borde bli bra.

Sammanfattning av mitt tänk: satsa på en lite modernare (15W) CPU med CPUMark >3000, minst 4GB minne och minst 120GB SSD.

Permalänk

vill minnas att java edition har lite halvdassig support för multi core cpuer utan vill helst ha en Apstark cpu kärna.

har dock för mig att köra optifine fixar detta ganska bra med att dela upp de olika jobben mellankärnonra gämfört med officiella minecraft.

tror den från elgiganten som länkades tidigare är helt ok

eller denna

http://www.arrowdirect.se/sv/begagnade-baerbara-pc/lenovo-thi...

tror faktiskt den från arrowdirect ev kan ha lite mer kräm i sin cpu tror även HD4400 gpu´n är något starkare än HD610 även om det är marginellt.

en klar fördel till arrowdrict datorn är ju 800:- billigare och 8GB ram vilket minecraft kommer gilla då du har så kan dedikera mer minne till spelet än default 1Gb.
ända nackdelen är väl isf att den har en lägre upplöst skärm men tveksamt att det har någon betydelse på 14" kommer se kanon ut ändå då ppi kommer ändå vara relativt högt (111ppi) vilket är något högre ppi än vad en 27" 1440p (108ppi) skärm har.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem
Skrivet av abc80piggyback:

@Graylingman: Hej!

CPU
För att sätta någon enkel och rimlig gräns, så kolla att CPUn har prestanda "CPU Mark" på minst 3000, kolla på
https://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php

Jag testade precis med en urgammal bärbar med cpu i3-350M och 4GB ram. Den körde barnen på för kanske 4 år sedan och hade då inget annat att jämföra med. Jag drog igång "'äkta" java-Minecraft på den precis och gick in på Mineplex-servern. Med grafikinställning på "snabbt" och endast "8 chunks" så blev det 40-60 FPS. Spelbart men verkligen på gränsen. Den CPUn har "CPU Mark" 1893 vilket förstås är lite nuförtiden. De CPUer som ingår i de två bärbara du hittat är 42% respektive 100% snabbare: https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i3-350M-vs-Intel-i...
Så precis som @Philip320 sa "kommer funka men det är på gränsen".

SSD
De två du hittat har mekaniska hårddiskar. Skillnaden i tid för uppstart av datorn, start av program och allmän upplevelse är som natt och dag mellan en mekanisk hårddisk (HDD) och en SSD. Kanske självklart.
Men en annan tanke är hållbarheten. En HDD är ganska ömtålig, är det nåt i hårdvaruväg som gått sönder senaste 15 åren i familjen så är det HDD i bärbara.

Så jag kan varmt rekommendera att en bärbar dator ska ha en SSD så datorn bättre tål att flyttas runt.

EDIT: Kan du tänka dig en ny så kommer exempelvis denna att räcka till:
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Här är ett exempel på ett riktigt bra fynd som @Jimemy tipsade om för en tid sedan:
#17535843

Den CPUn i3-8130U har CPU Mark 5020

Jag köpte faktiskt vivobooken fast från Elgiganten, men inte till spel då. Ska man ha en dator till spel skulle jag rekommendera minst ett gtx 1050 om man kikar på laptop. Även om det teoretiskt skulle gå och köra minecraft på den vivobooken. För spel tycker jag personligen att en stationär är bäst.

När man spelar på en dator så belastar man den hårt och med tiden skär fläktar osv ihop och det är så mycket enklare att byta sådant på stationär och även andra delar som flaskar överlag. När de kommer till stationära så har de även större fläktar överlag som gör att datorerna kyls bättre och håller längre.

Skall dock tilläggas att jag märkte ett enormt lyft att gå från i5 4200u till i3 8130u.
(Bytte ut min laptop med 4200u då fläkten skar och reservdelarna jag köpte på ebay var rena skiten)

Det finns ett minecraft installerat på vivobooken, vill ni så kan jag spela in hur det presterar?
Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Nu satte jag ner foten och beställde precis en sån här: http://www.arrowdirect.se/sv/begagnade-baerbara-pc/lenovo-thi...

CPU Mark är 3738 så jag hoppas den ska rulla på tillräckligt bra

Tusen tack för all hjälp jag fått!