Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk

Köpråd Arkitektstudier

Hej.
Som rubriken lyder behöver jag köpråd. Jag studerar arkitektur och använder mig av program som, AutoCad, Revit, Rhino, SketchUp, PhotoShop, InDesign, Illustrator... m.m.

Jag renderar en hel del och datorn jag har nu räcker inte till trots uppgraderat RAM. Tror processorn (i5) inte räcker i min elitebook för allt jag gör.

Då jag rör mig mycket mellan skolan, hemmet, studiesalar, andra orter, praktikplatser vill jag ha något som fungerar att ta med, men fortfarande klarar av att köra några av dessa program samtidigt utan att jag behöver vänta 5 minuter på att datorn ska reagera på ett klick.

Jag vet att en laptop aldrig kommer motsvara en stationär dator. Men måste ha en laptop i mitt fall.

Släng gärna ur er tips och idéer! Tänk inte på priset. Men va rimliga (7-12k). Ram kan jag uppgradera själv om det finns plats (ibland är det billigare än att köpa en 8/16Gb direkt).

Tack på förhand.

Permalänk
Medlem

Hej.
Sitter i en liknande situation och kan nog därför inte svara särskilt bra på frågan utan endast dela mina egna tankar.

Med det sagt så har jag haft en Sony Vaio som jag använt till SketchUp utan problem (så länge inte modellen börjar komma upp i fyra siffror gällandes fästpunkter såklart). Då börjar den bli riktigt hackig. Har även själv kollat på både MSI's GS65 och Windows nya surface pro, båda i i7 utförande. Dock ligger ju dessa på runt 20k och tror man lätt bottleneckar single core performance då ingen utav dessa vad jag förstår har "riktiga" i7 processorer utan endast ett laptop utförande av dessa. Ser även viss problematik i att det är svårt att få tag i ett grafikkort likt Nvidia Quadro p2000 i en laptop, vilket för större mer krävande projekt i det mesta utom AutoCAD nästan är ett måste om man vill ha en trevlig upplevelse i programmet.

Dell eller Hp (kommer inte riktigt ihåg) har dock en sida där du kan "bygga" din egen dator, både laptop och stationära, så länge du inte bryr dig om att även de bärbara datorerna blir blir rätt off gällande design och portablitet så kan du där få i stort sätt allt du behöver. Dom gör ju störst business på företag så dom är ju lite mer specialiserade än gemene gaming dator tillverkare gällande detta. Länkar tråden om det här på SweClockers https://m.sweclockers.com/forum/trad/1496450-var-kan-jag-bygg...
Hoppas något av det jag nämnde hjälper. Uppdatera gärna tråden om du hittar något intressant så fler kan få hjälp inom detta något nisch området. Mvh.