Bästa programmet för att skapa en sorterbar lista med bilder

Permalänk
Medlem

Bästa programmet för att skapa en sorterbar lista med bilder

Jag jobbar på ett företag som gör kläder och vill göra en lista med alla våra modeller samt information om varje modell. Det första programmet som slog mig var Excel, men att jobba med bilder i Excel är en mardröm. Jag vill att listan ska se ut ungefär som följande:

Modellnummer - Bild - Pris - färg - designer - osv - osv

Jag vill också att listan ska gå att sortera efter tex färg eller modellnummer eller pris osv. Problemet med excell är att det är så jääävla jobbigt att låsa bilder till varje cell, då bilden måste ha exakt samma storlek som cellen osv. Sen så är det också svårt (för mig) att låsa raderna, så att när man tex sorterar efter pris så föjer resten av all information i raden med.

Finns det något annat program som är bättre? Kanske är det lättare att göra någon typ av "web version" eller något?

Permalänk
Medlem

Måste du ha en bild i cellen eller räcker en referens till en bild? I excel kan man göra länkar både till lokala filer samt internet.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag vet inte de exakta kommandona för att ändra radhöjd till bildens storlek och låsa den till cellen, men det kan vara värt att forska i om det går att göra med ett makro. I så fall skulle du kunna ha filsökvägen som enda input till makrot som stuvar in bilden på sista lediga rad i rätt kolumn.

Permalänk

Du kanske kan fundera på Google Sheets?
De har en hyfsad funktion för att lägga in bilder och få dem att följa med sorteringar och så. Kanske viktigt att försöka ha bilderna av liknande, hanterbar storlek som grund. https://gsuiteupdates.googleblog.com/2019/03/sheets-images-in...

Visa signatur

I thought the only thing the internet was good for was porn.
-Bender, Futurama