Bra men dyr – Andreas tycker till om nya Xbox Elite-kontrollen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2015
Skrivet av MaLaD:

Det enda jag ville ha var gångjärn i metal för bumpers och triggers men detta verkar inte ha ändrat på sig. Fått byta ut 3 st pga. att plastgångjärnen gått sönder.

Får även hoppas att dessa inte lider av bekymret med att gummit släpper på vissa ex. Har hänt på 1 av de 3 exemplar jag äger.

Oavsett så är jag ändå grymt nöjd med kontrollerna och upplever de vara de bästa som finns. Men det skulle varit klockrent med just en kvalitetsförbättring på bumpers och triggers.

Även jag har tyvärr råkat ut för lite kvalitétsproblem med min Elite Controller Gen1. Jag föredrar de "kortare" thumbsticksen, och tyvärr så har tumgreppet spruckit och ramlat av på båda dessa. Så nu har jag tvingats byta till de "högre" thumbsticksen, som jag egentligen inte gillar. Dessutom så har nu även ena plastgreppet som man greppar om man handflatan börjat lossna och sitter nu löst.

Min kontroll är nu över 3 år, så exempelvis reklamationsrätten och garantin har ju gått ut. Men jag kan tycka att om man säljer premium-kontroller, där man i marknadsföringen skryter om den höga kvalitén och hur robust den är, så bör man kanske vara lite öppen för goodwill om nu dessa förväntningar inte infrias. Men av Microsoft fick man kalla handen. Det kan tilläggas att jag inte spelar oerhört mycket heller. Det har varit flera perioder under dessa 3,5 år där jag inte ens startat Xboxet på x antal månader. Så man känner ju sig sådär sugen på att uppgradera till Gen2 med denna vetskap i bagaget...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2002

@MaLaD @Blomman90

Även jag har många negativa erfarenheter av Eliten. Under garantitiden gick jag igenom fem stycken, alla utom en dog på samma sätt, där styrspakarna antingen "föll ner" eller massiv drift uppkom av sig självt. Jag är extremt försiktig med mina grejer, mina X360-kontrollers t ex funkar fortfarande efter alla dessa år med nästintill noll märkbar drift. När sista Eliten begravdes permanent i sitt case gick jag över till en standard PS4-kontroll, den har nu hållit perfekt i minst ett par år. Otrolig (!!!) kvalitetsskillnad på interiören.

Jag har dock alltid älskat känslan i Elite-kontrollern och hoppades verkligen att Microsoft skulle lärt sig till V2. För ett såpass högre pris borde plastskräpet i interiören bytts ut mot något som faktiskt håller. Det verkar dock tyvärr inte vara fallet, men lite googling om ett halvår lär väl visa eventuella skillnader. Vill så gärna köpa en igen.

Bör tilläggas att slitage mycket beror på vad man spelar. I mitt fall var det nästan uteslutande Rocket League, men långt från något extremt. Kanske i snitt 5timmar i veckan försiktigt spelande, resterande tid spenderade kontrollern i sitt case.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012

Har den första versionen och älskar den, lätt min favoritkontroll bland alla nuvarande konsoller. Säger ”nuvarande” eftersom alla vet att WaveBird till GameCube är oslagbar etta

Hoppar nog denna revision med älskar annars att man kan betala mer och få en premiumprodukt som är objektivt bättre. Det enda minus med revision 1 (som jag vet många ser som ett plus) är att man måste ha egna batterier. Orka, ge mig ett inbyggt uppladdningsbart istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av fragande:

Svårt att uppskatta, men någonstans mellan 700 och 1000h kanske? Någorlunda hårda drifttimmar dock (mycket spakande). Min gamla Xbox 360-kontroll höll betydligt längre, osäker på om det satt joystickmoduler av bättre kvalitet i den eller om jag bara använde den mindre.

Tråkigt. Min är också 'hårt utsatt'. I princip bara kört Rocket League.

Ryzen 2700x (Noctua NH-D15) || Vengeance LPX 16GB 3200MHz @14
ASUS Prime X470 PRO || ASUS GeForce GTX 1080 ROG Strix @2.1/12Ghz
Fractal Design Define S(4x BioniX F140mm+1x Noctua NF-A15) || Corsair RM750X v2
860 EVO 500 | 850 EVO 250 | Crucial M500 240 || Acer Predator XB271HUA + BenQ xl2420t

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2019

En kontroll som kostar 2190kr...
Köpte min konsol för 2300kr för två jular sedan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
NV Skåne
Registrerad
Jun 2007

@Qualitas:
Det finns konsoler som kostar mer än så, och ingen tvingar dig att köpa den. Finns kontroller för betydligt mindre pengar.

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* De gav mig en present. Jag gav dem en present. Vet du inte skillnaden, använd "dom".
* Fraktfritt på Inet för verifierade SweC-medlemmar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Jan 2002

Kan man inte få tag på en sådan hoodie som @loevet har ? 🤔

Citera eller Svara för respons! •
Pixel Artist - Öppen för förslag på beställningsjobb! PM'a mig. • Mer på Instagram
YouTube - Gör lite såsaker här ibland, unboxing, drönar/go-pro saker och dyl. •