Permalänk
Medlem
Skrivet av TimeCommando:

Ja, så får vi hoppas alla fall blir. Men har inte mycket att gå på här. I Kina är det många som har haft milda symptom men på grund av ingen sjukhusvård har de hamnat i kritiskt tillstånd. Dumt att ta lätt på det eftersom "det inte verkar så farligt". Då får man heller aldrig stopp på det.

Med tanke på att de i hemkarantän har konstant kontakt med läkare och garanterat har anmodats att höra av sig direkt om de blir sämre eller får de minsta andningsproblem så är det väl utmärkt att de inte tar upp en vårdplats och personalresurser (plus skyddsutrustning till dessa). Det enda vården kan göra är att hantera symptomen, dvs ge febernedsättande. Är man inte så krasslig att man inte klarar av att ta hand om sig själv rent allmänt, alternativt har direkta andningssvårigheter så spelar det knappast någon roll om man är hemma eller ligger på sjukhus. Om inte annat så lär det vara trevligare att vara hemma då man kan göra allt som man brukar göra när man är hemma och sjuk.

Permalänk
Medlem

Bara jag som tycker att diskussionen gällande hur man bäst torkar arslet är för viktig för att riskera att drunkna i denna tråd utan istället kräver en helt egen tråd?

Permalänk
Skrivet av filbunke:

"ryska troll"? Så du tror inte på dessa existerar? Betalda av ryska staten?

Försöker bara komma fram till vad det är du inte tror på.

Tror du på att rysk putinvänlig media sprider att USA ligger bakom?

Okej tredje inlägget. Eftersom du påstår att "ryska trollfabriken" säger att USA ligger bakom Corona så vore det trevligt om du kunde visa på sådana trollsidor som påstår det. Vad jag vet så handlar tråden om just Corona.

Jag hittade faktiskt en sida via dina länkar, en enda. Där påstod de att en namngiven kinesisk officer tror att viruset har amerikansk bakgrund. Så sidan hävdar att en kines påstått det, inte att USA verkligen ligger bakom. Ryska trollfabriken kanske har semester nu och bara orkat skapa en sida?

Sidan Rätt intressant artikel ändå, som ryska artiklar brukar vara.

Visa signatur

NO MAAM

Permalänk
Medlem
Skrivet av Anonymous FTW:

Okej tredje inlägget. Eftersom du påstår att "ryska trollfabriken" säger att USA ligger bakom Corina så vore det trevligt om du kunde visa på sådana trollsidor som påstår det. Vad jag vet så handlar tråden om just Corona.

Jag hittade faktiskt en sida via dina länkar, en enda. Där påstod de att en namngiven kinesisk officer tror att viruset har amerikansk bakgrund. Så sidan hävdar att en kines påstått det, inte att USA verkligen ligger bakom. Ryska trollfabriken kanske har semester nu och bara orkat skapa en sida?

Sidan Rätt intressant artikel ändå, som ryska artiklar brukar vara.

Blir du nöjdare om jag ändrar det till att rysk putinvänlig media sprider att USA ligger bakom?

Varför sätter du "ryska trollfabriken" inom citattecken? Tror du inte på dessa existerar?

Permalänk
Medlem

Eftersom så många ondgör sig över varför det är så få som testas (generellt utan att djupare gå in på vad som skall testas) klistrar jag in ett inlägg jag trillade över på ansiktsbok, skrivet av Henrik Brändén.

Ett utmärkt tillfälle att skaffa sig lite förståelse.

Citat:

Jag ser många vara upprörda eftersom just deras kompis inte får testa sig för coronaviruset, fastän de har influnsaliknande symptom eller varit på skidsemester i Alperna. Det är sannerligen ett lysande exempel på det uttryck Palme hjälpte Erlander mynta på 1950-talet: "De stigande förväntningarnas missnöje".

Folk som inte har en aning om hur komplicerat det är att utveckla och skala upp tester för ett helt nytt virus tycker myndigheterna är klantiga sopprötter för att det mindre än tre månader efter upptäckten av ett virus inte går att snabbt testa stora delar av befolkningen för det. Snacka om att inbilla sig att läkervetenskapen kan trolla med fötterna!

Viruset är alltså nytt.

Tester i stor skala kan man göra för ett virus efter det man isolerat viruset, lärt sig odla det i hyfsat stor skala, sprutat in avdödat virus i djur och låtit dem gå omkring med det tillräckligt länge för att bilda antikroppar mot dem. Antingen har man sprutat in dem i massor av hästar, och kan sedan rena fram de antikropparna från hästarnas blod, och använda de antikropparna för att detektera virus. Eller så har man sprutat in dem i möss, väntat tills mössen bildat antikroppar, dödat mössen, letat fram de vita blodkroppar som tillverkar antikropparna mot viruset i mössen, slagit ihop dem med cancerceller, odlat upp varsin sådan hybridscell i varsin liten skål, testat de antikroppar hybridceller i varje skål bildar för ifall just de verkligen känner igen viruset, och för ifall de korsreagerar mot något av allt det andra som också kan finnas i ett prov, väljer ut hybridcell som gör en antikropp som inte korsregarera och i övrigt verkar fungera bra, odlar upp de cellerna i stor skala (de delar sig en gång om dagen och dör ibland framför forskarnas ögon, så bara det tar några veckor) och sedan kan man BÖRJA arbetet med att designa själva testerna. Det säger sig självt att detta arbete bara hunnit börja.

Lyckligtvis finns ett annat sätt att testa för virus, som bygger på ett komplicerat och störningskänsligt sätt att locka virus-DNA i ett prov att kopieras jättemycket, och detektera sådana kopior. Sådana tester tar kortare tid att utveckla, och kan börja designas så snart man har virusets arvsmassa känd (vilket vi hade för en dryg månad sedan). Men metoden är komplicerad och känslig, och det är i detta sammanhang viktigt att ha någorlunda kontroll på risken för både falska positiva och negativa svar. Det är relativt personalintensivt att utföra testerna, och när man satt upp testet på ett lab kan man bara köra ett begränsat antal prov parallellt.

Jag har tidigare i livet arbetat med att utbilda biomedicinska analytiker just i teorien bakom och principen för dessa tester, och kontinuerligt pratat med folk som använder metoderna både på kliniska lab och i orskning, och jag är imponerad och fascinerad över hur snabbt det nu kunnat gå att komma från punkten att virusets arvsmassa sekvensades till en punkt där testet finns på en handfull laboratorier i landet, och vi kan testa över hundra prover per dag. Det är fantastiskt, och ett resultat av biovetenskapenas och bioteknikernas fantastisak framsteg senaste årtiondena, inte skräp.

Men då säger det sig självt att man måste prioritera att testa dem som får förkylnings/influensaliknande symptom efter att ha varit i de delar av världen där vi vet att viruset finns och sprids. Och att det varken kan ges till alla som landar på Arlanda, eller alla som blir förkylda. Sedan är det klart att det skulle varit trevligt om det var möjligt att testa alla - både ur smittskyddssynpunkt, för att skingra onödig oro och för att massor av viktiga vetenskapliga frågor om virusets beteende skulle kunna besvaras.

Men jag är aningen förundrad över att välutbildat intelligent folk på allvar tror att tester för nya virus bara uppstår av sig själva på nolltid, och att man bara behöver knäppa med fingrarna för att de ska gå att skala upp så att man kan göra dem på halva befolkningen på några veckor. (Ja, jag vet, jag överdriver hur de klagande uttrycker sig. Men bara lite.)

(Och för den som vill passa på tillfället att lära sig lite facklingo: Antikroppar som renas fram direkt från häst (eller kanin, eller ...) kallas polyklonala sera, sådana som tillverkas genom hopslagning med cancercell kallas monoklonala antikroppar. Numera finns en massa olika metoder att använda antikroppar för detektion, som gemensamt kallas immunbaserade metoder. Grundmetoden för tester där man letar efter virus-DNA kallas PCR, och den variant av metoden man använder kallas "real time-PCR", eller RT-PCR.)

Visa signatur

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 32GB Kingston Fury Renegade | RX 7800 XT | Fractal Design R6C | Noctua NH-D15 | Corsair RM650x | 6TB SSD av varierad kvalisort | Asus VG279QM | Ducky One 2 | CM MM720

Permalänk
Avstängd

Italien stänger ner :

https://www.corriere.it/cronache/20_marzo_01/coronavirus-decr...

Citat:

Coronavirus, here is the government decree: measures on schools, museums, gyms, cinemas and churches in all regions
The government decree of 1 March 2020 for the Coronavirus emergency
by online editorial staff
Coronavirus, here is the government decree: measures on schools, museums, gyms, cinemas and churches in all the Regionishadow
 
The Prime Minister Giuseppe Conte has signed the new decree with the measures for the containment of coronavirus infections. The Regions - after Saturday's conference with the Prime Minister and some executive ministers (including Paola De Micheli, Francesco Boccia, Roberto Speranza, Vincenzo Spadafora and Luciana Lamorgese) - had sent their amendment proposals in the morning. A principle of caution inspires the package of measures: there are fears for the stability of the health system and in particular for the resuscitation departments of the North, which would be severely tested by a wide spread of the virus. For this reason, for Lombardy, Veneto and Emilia-Romagna, the closure of schools until 8 March 2020 has been confirmed. Friuli Venezia Giulia has also asked the Government and obtained the closure of regional schools and universities for another week. In Piedmont, schools reopen from Wednesday, after two days of "sanitation". Reopening also in Liguria, except in the province of Savona. The province of Pesaro Urbino is also included among the territories in which "the strongest measures, suspension of educational activities and public entertainment activities" are applied, for the Coronavirus emergency.

The decree provides for the "contingent" reopening of museums and churches in the regions most affected (but not in the "red areas"); the suspension of religious services for another week; in Lombardy, the stop to gyms.

Here is what the decree provides:

The municipalities of the «red zone»
• In the municipalities of the "red zone" (Bertonico; Casalpusterlengo; Castelgerundo; Castiglione D’Adda; Codogno; Fombio; Maleo; San Fiorano; Somaglia; Terranova dei Passerini; Vo ’) is expected
- the ban on access or removal from the municipal area;
- the suspension of events, events and any form of meeting in a public or private place, including those of a cultural, recreational, sporting and religious nature;
- the closure of educational services for children and schools of all levels, as well as higher education institutions, including universities and institutions of high artistic, musical and choreutic training, without prejudice to the possibility of carrying out distance learning activities ;
- the suspension of educational trips in Italy or abroad until March 15;
- suspension of the opening services to the public of museums and other cultural institutes and places;
- suspension of public office activities, without prejudice to the provision of essential and public utility services, in the manner and within the limits indicated by the prefect;
- the suspension of public and private bankruptcy procedures, launched and in progress in the same municipalities;
- the closure of all commercial activities, excluding those of public utility, essential public services and commercial establishments for the purchase of basic necessities, in the manner and within the limits indicated by the prefect;
- the obligation to access essential public services and businesses for the purchase of basic necessities by wearing personal protective equipment or by adopting particular caution measures identified by the competent health company;
- the suspension of freight and passenger transport services, even if not scheduled, with the exception of the transport of essential and perishable goods and without prejudice to any exceptions provided for by the prefects;
- the suspension of working activities for businesses, with the exception of those that provide essential and public utility services, including veterinary activities, as well as those that can be carried out at home or remotely;
- suspension of the performance of work activities for resident or domiciled workers, even de facto, in the municipality or area concerned, even where they take place outside the area.
In the same municipalities, the prefect, in agreement with the competent authorities, can identify specific measures aimed at guaranteeing the activities necessary for the breeding of animals and the production of food goods and activities that cannot be deferred as they are connected to the biological cycle of plants and animals. Finally, in the offices included in the districts of the Court of Appeal to which the municipalities of the "red zone" belong, until 15 March 2020, it is foreseen the possibility, for the Heads of the judicial offices, having heard the administrative managers, to establish the reduction of the opening hours to the public, in relation to activities not strictly related to urgent acts and activities.

Emilia-Romagna, Lombardy, Veneto, provinces of Pesaro, Urbino and Savona
- the suspension

Permalänk
Avstängd

Min syster kom hem från Bohol förra veckan, jag är inte direkt någon som blir orolig, men vi har umgåtts och hon är sjuk i hosta och feber som började i fredags och jag började få hosta i morse och nu ikväll har febern stigit.

Jag tänkte hålla mig inomhus några dagar framöver för att jag inte vill smitta någon, och som tur är bor jag bara med min katt. Jag har mat i någon dag i alla fal!

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av korvOlle:

Min syster kom hem från Bohol förra veckan, jag är inte direkt någon som blir orolig, men vi har umgåtts och hon är sjuk i hosta och feber som började i fredags och jag började få hosta i morse och nu ikväll har febern stigit.

Jag tänkte hålla mig inomhus några dagar framöver för att jag inte vill smitta någon, och som tur är bor jag bara med min katt. Jag har mat i någon dag i alla fal!

Finns knappt några fall där så tror inte ni behöver vara oroliga.
Men det är schysst att du inte vill smitta någon, oavsett vad det är för virus

Permalänk
Medlem
Skrivet av korvOlle:

Min syster kom hem från Bohol förra veckan, jag är inte direkt någon som blir orolig, men vi har umgåtts och hon är sjuk i hosta och feber som började i fredags och jag började få hosta i morse och nu ikväll har febern stigit.

Jag tänkte hålla mig inomhus några dagar framöver för att jag inte vill smitta någon, och som tur är bor jag bara med min katt. Jag har mat i någon dag i alla fal!

Låter starkt som att du borde fundera på att kontakta 1177, säkra före det osäkra menar jag. Speciellt om inte din syster heller har testat sig.

Permalänk
Skrivet av filbunke:

Blir du nöjdare om jag ändrar det till att rysk putinvänlig media sprider att USA ligger bakom?

Varför sätter du "ryska trollfabriken" inom citattecken? Tror du inte på dessa existerar?

Inte direkt. Citattecken använder jag för att jag citerar dig. Nu lägger jag ner detta i denna tråd, känns allt för Off Topic.

Visa signatur

NO MAAM

Permalänk
Avstängd

"Its Just The Flu"

Permalänk
Inaktiv
Permalänk
Skrivet av anon298854:

Hunden är inte smittad, den visar inga symtomer och dom tror att hunden bara varit i kontakt med sin ägare och fått saliv på sig runt munnen/nosen. Och den testade positiv på en väldigt låg nivå.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av anon298854:

Nyheter24 får Aftonbladet att framstå som en granskad vetenskapsjournal.

Det spekuleras om att en hund har fått viruset via saliv, möjligen för att den slickat på en ägare med viruset eller någon annan källa med viruset. Detta betyder inte att viruset kommer att kunna få liknande fäste i lungorna hos hunden som hos människor.

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Hedersmedlem

Tog bort slutet av ett sidospår. Försök gärna hålla diskussionen till ämnet.

Visa signatur

Kom in och häng med oss på Discord!

Permalänk
Medlem

Kan tipsa om kvällens Dokument Utifrån på SVT idag som handlar om detta:

https://www.svtplay.se/video/25762164/coronaviruset

Permalänk
Inaktiv

är det nån här som minns sars, mers, svinflu, ebola osv? snacket gick likadant då, bunkra konserver för nu går vi under............................ta en toy

Permalänk
SpelClockers
Skrivet av anon910:

är det nån här som minns sars, mers, svinflu, ebola osv? snacket gick likadant då, bunkra konserver för nu går vi under............................ta en toy

Googlade lite snabbt för att se och hittade lite grafer från https://twitter.com/noisyturtle2600/status/122164675910699417...

Covid19 smittar mycket snabbare och dödar också betydligt fler på samma tid än tidigare virus. Men Trump och all media fram till för några dagar sedan har sagt att det försvinner inom några dagar och är inte värre än en vanlig influensa.

Visa signatur
Permalänk
Avstängd

@Sir Hitman:

Anledningen att Trump inte vill blåsa upp det är valet 2020.
Han har gått och ljugit om hur bra ekonomin är därför vill han inte göra något som kan få den att gå sämre under hans tid.

Livsfarligt måste jag nog ändå säga men det tar nog inte många dagar till innan folk förstår vad det egentligen handlar om...

Permalänk
Medlem

Italiens smittade har skenat på några dagar.
Ca 320 smittade i Onsdags till 1694 smittade på Söndagen.

Visa signatur

I5 9600k@stock / Cooler Master Evo 212 / Gigabyte Z390 Gaming X / Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000MHz / MSI RTX2070 Gaming Z / EVGA 550 BQ / Asus VG27BQ 27" 165Hz

Ryzen 5 5600x@stock / Asus Rog Strix X570-E Gaming / Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3600MHz CL18 / MSI RTX3070 Suprim X / BeQuiet Pure Power 11 600W / Asus VG278Q 27" 144Hz

Permalänk
Medlem

Vidare har Italien nu sagt att de kommer sluta uppge antalet bekräftat smittade, och istället bara raportera dödsfall och "severe/critical" fall. Detta för att undvika panik.

Visa signatur

"Some poor, phoneless fool is probably sitting next to a waterfall somewhere, totally unaware of how angry and scared he's supposed to be." - Duncan Trussell

Permalänk
Medlem

Sverige : Ingen fara att låta barnen gå till skolan

Tyskland ; Elever på grundskolan smittade av Corona sedan lärare på skolan smittats av sin partner.

https://www.dw.com/de/coronavirus-breitet-sich-in-deutschland...

Visa signatur

I5 9600k@stock / Cooler Master Evo 212 / Gigabyte Z390 Gaming X / Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000MHz / MSI RTX2070 Gaming Z / EVGA 550 BQ / Asus VG27BQ 27" 165Hz

Ryzen 5 5600x@stock / Asus Rog Strix X570-E Gaming / Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3600MHz CL18 / MSI RTX3070 Suprim X / BeQuiet Pure Power 11 600W / Asus VG278Q 27" 144Hz

Permalänk
Medlem

@gibbon_: Det lär ju spå på paniken ännu mer.

Undrar om Sverige hade tänkt göra samma sak, och därför det blev så konstigt när ena sa att det fanns en 13e smittad, medan annan part sa att det inte fanns?

Visa signatur

I5 9600k@stock / Cooler Master Evo 212 / Gigabyte Z390 Gaming X / Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000MHz / MSI RTX2070 Gaming Z / EVGA 550 BQ / Asus VG27BQ 27" 165Hz

Ryzen 5 5600x@stock / Asus Rog Strix X570-E Gaming / Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3600MHz CL18 / MSI RTX3070 Suprim X / BeQuiet Pure Power 11 600W / Asus VG278Q 27" 144Hz

Permalänk
Avstängd
Skrivet av CubaCola:

@gibbon_: Det lär ju spå på paniken ännu mer.

Undrar om Sverige hade tänkt göra samma sak, och därför det blev så konstigt när ena sa att det fanns en 13e smittad, medan annan part sa att det inte fanns?

Nu får Sverige för tusan vakna upp. E-skola är ju ändå framtiden så detta är ett ypperligt tillfälle att börja med det. Inlärning sker genom aktivt deltagande från studenterna.

Ordet "learning" kommer från latinska "att hämta inifrån". Med andra ord är "inlärning/kunskap" inget lärarna "installerar" i huvudet på eleverna som appar utan underlättar eleverna att "installera själva i sina smarthjärnor" om jag ska dra en liknelse zoomers kan förstå.

Kliv in framtiden och börja med e-skolor nu medan vi alla bekämpar. Personligen är jag inne på dag2 av min inkubationstid då jag var på en 30-årsfest i Sundsvall där cirka 10 närvarade men ingen hostade, snorade, lät konstig i halsen eller så men jag skakade hand med folk, det fanns en katt där och sprit försämrar ju immunförsvaret.

Förhoppningsvis är det bara min onödiga oro som hypokondriker. Lustiga är att min "oro" är symptomfri, alltså inga kallsvettningar, inga extra hjärtklappningar eller andra klassiska ångestsymptom. Sockerfri kost och låååååååång sömn (8+ timmar) är nyckeln till att få starkast immunförsvar. Vitamintillskott är en bluff i detta sammanhang.

Imorgon (tisdag) får jag en termometer så jag kan ta tempen på morgonen och kvällen bara för att få något eget mer "bekräftande".

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem

Coronaviruset är upphypat, tidningarna tjänar grova pengar på det.
Det är inte influensan i sig själv som dödar utan följdsjukdomar orsakade av att unfluensan slår ut immunförsvaret och skapar en fri väg åt elaka bakterier.
Coronaviruset smittar dock lättare än svininfluensan och det är det man är orolig över. Se till att åka till en närakut eller sjukhus om andningen påverkas, vi har bra vård i Sverige när det verkligen gäller.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dem8n:

Coronaviruset är upphypat, tidningarna tjänar grova pengar på det.
Det var fler procentuellt sett som strök med av svininfluensan, jag själv var riktigt nära. Det är inte influensan i sig själv som dödar utan följdsjukdomar orsakade av att unfluensan slår ut immunförsvaret och skapar en fri väg åt elaka bakterier.
Coronaviruset smittar dock lättare än svininfluensan och det är det man är orolig över. Se till att åka till en närakut eller sjukhus om andningen påverkas, vi har bra vård i Sverige när det verkligen gäller.

Åka till en vårdinrättning rekommenderas inte. Det är bättre ringa om man exponerats för någon smittad, eller varit i högriskområden och får symptom.

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dem8n:

Coronaviruset är upphypat, tidningarna tjänar grova pengar på det.
Det var fler procentuellt sett som strök med av svininfluensan, jag själv var riktigt nära. Det är inte influensan i sig själv som dödar utan följdsjukdomar orsakade av att unfluensan slår ut immunförsvaret och skapar en fri väg åt elaka bakterier.
Coronaviruset smittar dock lättare än svininfluensan och det är det man är orolig över. Se till att åka till en närakut eller sjukhus om andningen påverkas, vi har bra vård i Sverige när det verkligen gäller.

Sant. Det är i stil med HIV på det viset förutom att HIV aldrig försvinner. Förhoppningsvis finns det "bakteriefria zoner" som kan skapas runt en på sjukhus? Du vet typ sånna genomskinliga karantänburar som för tidigt födda barn ligger i?

Ja, det är därför det har en viss annan slags farlighet. Det är ett slags "ninjavirus" eftersom det till synes verkar kunna spridas utan att smittbäraren vet om det. Och kan det lätt smittas och utan att någon vet om det så är det ju bara en tidsfråga innan det spritt sig till mer eller mindre alla oförsiktiga personer.

Då blir det sedan "dödsdomen" för utsatta riskgrupperna.

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem
Skrivet av AplAy:

Sant. Det är i stil med HIV på det viset förutom att HIV aldrig försvinner. Förhoppningsvis finns det "bakteriefria zoner" som kan skapas runt en på sjukhus? Du vet typ sånna genomskinliga karantänburar som för tidigt födda barn ligger i?

Smittade som behöver vårdas hamnar på en infektionsavdelning, det gjorde jag när jag hade svininfluensan. Dubbla dörrar in till rummet med luftsluss med kraftig takventilation inne i rummet.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dem8n:

Smittade som behöver vårdas hamnar på en infektionsavdelning, det gjorde jag när jag hade svininfluensan. Dubbla dörrar in till rummet med luftsluss med kraftig takventilation inne i rummet.

Aha, jag antar det låter en hel del då i rummet? Måste vara sjuk ventilationsfilter som dödar bakterier och virus kan jag tänka mig. Förhoppningsvis slipper jag hamna på besök där. Jag tror jag aldrig har fått någon influensa för varje gång jag har fått en jobbig hosta med slem och det gör ont när man hostar så har jag i princip alltid kunna "sovit mig frisk" genom att sova 10 timmar i taget.

Jag var dock sjukt (hehe) mkt sjuk som liten så förhoppningsvis är mitt immunförsvar på "max-leveled". Men nu vid 31 så kmr ju allt bara bli sämre i kroppen tyvärr! xD Dock aldrig rökt eller snusat och undvikit andrahandsrökning så gott som det gått. Jag kmr troligen inte stryka med om jag faktiskt skulle fått det. Men tanken är fortfarande skrämmande trots 80% får milda symptom (milda lunginflammationssymptom).

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem

@CubaCola: Mycket av nyheterna som kommer ut numera verkar tyda på att viruset sprider sig mer/snabbare än trott, men är därför förmodligen också mindre farligt än trott för majoriteten. Därför kanske Italien tänkte att paniken av högre siffror är värre än verkligheten av högre siffror.

@AplAy: Jag tror du kan lugna dig lite vad gäller din 30-årsfest i Sundsvall. Vidare var det där med HIV en bluff, ska se om jag kan hitta vad det var jag läste, annars försöker jag bara summera från minnet. Hur som är det nog bäst att utgå ifrån att det är ett SARS-liknande virus, "plain and simple".. Det orsakar lite andningsproblem och andra otäckheter, men har med all trolighet inga andra super-powers. Största och kanske ända skillnaden är att det sprids lättare och dödar färre. (procentuellt)

Edit: I kort då, något labb hade märkt att en liten del av viruset hade en viss likhet till HIV. När de publicerade detta fick de mycket kritik från andra experter som påpekade att det var en så liten och ovesäntlig grej att det hade ingen innebörd på något och inga slutsatser skulle dras ifrån det. Labbet drog då tillbaka sin rapport, bad om ursäkt och förklarade att de inte hade för avsikt att stödja någon typ av konspirationsteori, tex att viruset var utvecklat i ett labb.

Visa signatur

"Some poor, phoneless fool is probably sitting next to a waterfall somewhere, totally unaware of how angry and scared he's supposed to be." - Duncan Trussell