Permalänk
Medlem

Thermalright Ultra-120 på AM4

Går i planer att uppgradera min i7 920 dator som tjänat mig i mer än elva år och det ser ut att bli AM4 platformen.
Jag har en Thermalright Ultra-120 eXtreme som jag gärna vill behålla så jag beställde ett AM4 monteringskit från Thermalright. Det står inte specifikt nånstans att den ska funka för Ultra-120 och de var inte så hjälpsamma över e-mail men jag hoppades att det skulle vara samma som detta kit där en recension beskriver att det funkat för hans Ultra-120.

Kitet anlände igår och det verkar faktiskt vara samma kit som den ovan men jag har inte fått den översta detaljen som behövs för att spänna på kylaren. Dessutom har jag inte fått skruvar eller distanser. Vet inte om de har varit slarviga och inte skickat med allt eller om det förväntas att jag har övriga delar. Har möjlighet att kolla vilka detaljer som följde med kylaren nästa vecka men tvivlar på att jag har den där översta detaljen.

Går det här projektet att rädda på något sätt? Känns synd att slänga en kompetent kylare för att jag saknar en liten plåtbit. Dessutom har jag betalat 15 EUR för "freight charge and a handling fee" för kitet.

Vad gör ni med era gamla kylare? Det är ju lättast att bara köpa nytt men det känns lite slöseri. Någon större skillnad i prestanda borde det inte vara mot dagens kylare väl? (I alla fall sedan tornkylare med heatpipes kom in i marknaden).

Edit:
Det kan vara så att "saxklämman" som har just nu (se bild nedan) funkar. Jag får prova!