Kaffeclockers -- Allt för din perfekta kopp
I mitt sökande hittade jag en 13 år gammal tråd. Tycker det är dags för en ny!
Min kafferesa började för snart tio år sedan, när jag började på universitetet. Från att knappt ha druckit kaffe alls började jag dricka en kopp efter lunch, sedan blev det en 0.5l termos i ryggsäcken som räckte fram till lunch
I och med att mitt kaffedrickande ökade blev jag även lite mer kräsen med mitt val av kaffe. Jag gick från att dricka i stort sett vad som helst, till att snäva in mig på lite "finare bryggkaffe från ICA". Jag snöade in på Arvid Nordquist ECO-serien i allmänhet och deras Solid i synnerhet. Den var min trotjänare under flera år! Kaffet bryggdes varje morgon ur min Philips-bryggare jag köpt på ICA. Termoskannan var fantastisk, efter att ha slagit sönder för många glaskaraffer....
Åren gick och jag började intressera mig mer och mer för olika sätt att brygga kaffe, olika bönor, osv. Jag skaffade en V60 och började experimentera med pour over. Sen fick jag upp ögonen för att mala själv och införskaffade mig en billig kaffekvarn. En ny värld öppnades upp och jag kunde köpa roliga bönsorter från nya importörer! Jag kunde mala mitt egna kokkaffe (jag är ett stort fan, särskilt över öppen eld!) och nyligen införskaffade jag mig en Aeropress för att utforska de finare malningsgraderna.
På dagligbasis, nu under jobba-hemifrån-tider, dricker jag nästan uteslutande Lavazza Qualità Rossa som tillreds mha V60 pour over.
Nu har jag kommit fram till nästa steg i min kaffekarriär är en espressobryggare! Jag har spanat in den senaste iterationen av Gaggia Classic och till den funderar jag på att antingen köpa en Baratza Sette eller en Niche Zero. Med förväntan ser jag en framtid med chokladbruna shots och att kunna erbjuda frun en cappuccino på morgonen.
Hur ser er kafferesa ut? Dricker ni svart ur Selecta-maskinen på jobbet, eller är ni kräsna och har med handkvarn till kontoret för att kunna få kaffet malet minut-färskt? Dricker ni bara brygg med socker, eller kokkaffe med salt?