(COTTON - CANDY) - Custom dubbel-loop med en hint av casemod.

Permalänk
Medlem

(COTTON - CANDY) - Custom dubbel-loop med en hint av casemod.

**OSPONSRAT PROJEKT**

-Introduktion:
Detta kommer vara min projekt-tråd för mitt nya bygge jag jobbar med för tillfället.
Det kommer bestå av 2 separata hardline loops, 1 för GPU samt 1 för CPU.
Det kommer ske lite lättare casemods för att förvandla mitt gamla chassi till det jag har i min vision.
PSU kommer få sig ett custom sleeve job för riktigt krispig kabeldragning som jag vet att både jag och ni älskar!
Tyvärr kommer jag behöva återvinna en del komponenter ifrån min gamla dator då kretsläget är som det är.

-Lättare komponentlista:
Chassi - Phanteks Enthoo EVOLV ATX Tempered Glass *Återanvänt
CPU - AMD Ryzen 7 2700X Golden Edition *Återanvänt hoppas kunna byta denna relativt snart...
GPU - Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming Waterforce *Återanvänt, hoppas kunna byta denna relativt snart...
MOBO- ROG STRIX X570-F Gaming
RAM - Corsair Vengeance RGB PRO 32Gb (2x16) 3200Mhz
PSU - Corsair RM850i
M.2 - Samsung 980 PRO 1TB
M.2 - Samsung 970 EVO PLUS 500GB

EKWB Monoblock x570
EKWB D5 pump
EKWB Coolstream SE 240 RAD
EKWB Coolstream SE 360 RAD
EKWB Fittings
BYKSKI GTX 1080 WB (köpte ett EKWB men PCB'n är annorlunda på gigabytes 1080 xtreme gaming och gigabytes 1080 xtreme gaming waterforce tyvärr... Och bara bykski som tillverkat wb för just min PCB)
BYKSKI Distroplate /w DDC pump (Anpassat för mitt chassi)

Lian Li Uni fan 120mm 5st
Lian Li Uni fan 140mm 1st

Säkerligen glömt något men då kommer det i senare uppdateringar!

Då jag väntar på paket för att kunna börja sleeva/bygga så börjar vi med chassit!

Haft detta chassi i några år nu och är väldigt nöjd med det både funktionellt och utseendemässigt. Jag tycker det är väldigt bra storlek för customloops då det är stort nog för att få i dubbla radiatorer men litet nog för att inte se för tomt ut när man är klar!

Började med att plocka isär överdelen för att komma åt att skruva bort lite onödiga metallbrackets för att kunna skjuta den tillhörande metallplattan för topfläktar in och ut.
Då jag inte behöver denna och vill kunna montera min 360 radiator så långt bak och nära toppen av chassit som möjligt för att inte blockera det otroligt snygga monoblocket som ska på moderkortet så behöver både metallplattan och "hållarna" till den försvinna.

Som ni ser hamnar nu radiatorn och fläktar precis som jag vill ha dem. Jag har tyvärr ingen bild på hur det såg ut innan men radiatorn hamnade betydligt lägre och mer åt höger vilket skapade en otrolig obalans mellan den bakre 140mm fläkten och radiatorns 120mm fläktar.

Nästa sak att ge sig på är lite nya hål för det främre fläktfästet då radiatorns skruvhål inte matchar helt 100% med chassits förborrade hål när jag placerar den där jag vill ha den.

Efter lite borrning och filning så kan jag nu få på radiatorn precis där den behöver vara!
Nästa projekt blir att påbörja blindväggen till baksidan av chassit. En plåtbit som ska täcka alla oansenliga skruvhål och göra det möjligt att få till en riktigt härlig kabeldragning i ett senare skede!

Här har vi en liten skiss jag gjorde på enklaste sätt med hjälp av ett måttband och lite papper!

Efter en sväng till svärbror så lyckades vi gräva fram en gammal plåthuv som suttit på min sambos morföräldrars hus som kommer duga bra till ändamålet. Jag behövde inte ens kapa själv!

Nu har jag kommit hem och börjat planera på den framtida kabeldragning. Oroa er inte över plåtbiten! Det ska tas upp lite mer hål, sen ska den slipas och fasas för att sedan lackeras i mattsvart. Tanken är att dra alla tråkiga fläktkablar osv bakom denna plåt sen plocka igenom fläkt/rgb tåtarna där Lian Li controllern placeras. Övriga ATI kablar kommer gå samlat på utsidan för att sedan springa vidare in i sina egna hål till framsidan av chassit! GPU kablarna kommer titta upp ur hålet på PSU shrouden då grafikkortet kommer monteras vertikalt!

Sitter på lite fler bilder som jag kommer uppdatera med snart men för nu får ni nöja er såhär långt!

Tack för mig så länge!

Permalänk
Medlem

Här kommer det lite mer plåtarbete! Har även färdigställt plåten och väntar just nu på att grundfärgen ska torka! Så passar på att ladda upp lite mer bilder medans

Och sist men inte minst en provpassning av plåten!

Permalänk
Medlem

Ny uppdatering! Plåten har fått sig två lager grundfärg och ett lager mattsvart färg. Andra lagret mattsvart färg ligger för tillfället och torkar! Kommer dock behöva ta ut ett hål till ur plåten men måste få hem distron innan jag vet exakt vart detta hålet hamnar så får göra en touch-up med färg kring det i efterhand! Har även designat och printat ut kabelkammarna som ska fästas på plåten.
Lite konstiga storlekar, 12/24/36-sladds kammar då jag kommer ha en 8+4 in i moderkortet utöver 24an samt en kam där alla dessa sladdar går ihop innan de vikar av mot sina egna små kabelgångar!

Ser lite flammigt ut men det är bara 1 lager på denna bild, lager 2 ligger och torkar just nu!

Designa kabelkammarna i Autosketch

In med filen i Cura för att slica och skriva ut på min Creality Ender 5 Pro

Har även jobbat på moderkortet i väntan på resterande delar i bygget!

Blir ju tyvärr bara en Ryzen 7 2700X men den kommer fungera utmärkt ihop med 1080 kortet som kommer sitta i datorn så blir en uppgradering av CPU'n i samband med grafikkortet när priserna förhoppningsvis har stabiliserat sig eller en riktigt bra deal uppstår. Vill inte byta till en 2080 då den uppgraderingen känns relativt omärkbar utan får ju bli mot ett 3080 eller 3090 och med tanke på vad dessa kostar idag så får jag nog helt enkelt nöja mig så länge! Är ju trots allt en 2700X Golden Edition som ni som är lite uppmärksamma kan se!

Oklart varför bilderna vrider sig när jag laddar upp dem i galleriet... Om någon vet hur jag fixar detta får ni gärna säga till!

Otroligt nöjd med denna kylpasta och kan inte annat än starkt rekommendera den! Riktigt bra applicator dessutom som gör jobbet otroligt enkelt.

Ska bli intressant att få testa den nya 980 PRO m.2an, Har tidigare haft 970in men 980 ska ju vara dubbelt så snabb som denna så ska bli roligt att få labba runt lite!

Liten skada på den värmeledande tejpen på m.2 skydden... Konstigt då skyddsplasten över inte var skadad,

Nya RAM-minnen blir det också! Ska bli intressant att få klocka dessa, om någon sitter på erfarenhet kring just de här minnena får ni gärna PM'a era erfarenheter!

Och där var det slut för den här gången! Blir tråkigt ett par dagar här framöver då Stylingwebben inte direkt håller sin "Skickas inom 1-2dagar ifrån lagd order" Beställde allt jag behövde för sleeving projektet i torsdags förra veckan och fick ett mail klockan 18:09 i tisdags att ordern lämnats för transport... Och nu är det ju röd dag och klämmdag på fredag så hoppas att paketet kommer imorgon annars får jag vänta en helg till... Tråkigt när man är van vid Inets raket-hantering...

Permalänk
Medlem

Hänt mycket sedan sist men har inte tid att uppdatera tråden riktigt än då det blir 12h nätter framöcer här på jobbet!

Har precis gjort klart mina kablar till mitt nätagg men överväger hur pass vågad man ska vara.. Kollat lite på testare till nätagg så tänkte kolla om någon sitter på en sådan dem kan låna ut en dag eller två? Bor i Alingsås så kan hämta/lämna alternativt stå för porto tur/retur