Copyswede kan börja ta ut avgift på smarta klockor och aktivitetsarmband

Permalänk

Nästa grej är ju såklart att beskatta lagringsutrymmet man har i sina Cloudtjänster, Dropbox, OneDrive, Adobe Cloud, google drive mm ... Där finns det mycket att tjäna .

Visa signatur

WS1: | Gigabyte X670 G AX | Ryzen 9 7950x3D | 32GB G.Skill Trident Z5 NeoRGB | Sapphire RX 7800XT Pure | Corsair RM650i | Lian-Li O11 | EK Nucleus CR360 | WS2: | Asus RoG Strix X470-F | Ryzen 7 5600x | 16gb G.skill Trident Z Neo 3600mhz | Asus RoG Strix 3070 | Lian-Li Lancool 205 | ESX Srvr1 | MSI B450-A Pro Max | Ryzen 7 3700x | 64GB Corsair Vengence | Jonsbo UMX4 | Srvr2 MacMini | ClearOS

Permalänk
Medlem
Skrivet av MoNkeY-05:

Jag har en uppsättning ord i huvudet som jag inte tänker nyttja, så jag skriver istället; fy bubblan för Copyswede. Byråkratiska pengasugare utan egenvärde.

Problemet är att de inte är byråkrater utan ett vanligt PRIVAT företag som gör vinst på detta. Helt sjukt att privata aktörer kan beskatta invånare.

Men är väl moderaternas våta dröm att t.o.m. privatisera skatteindrivningen...

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jaevel:

Om dom läste inlägget om nissen som hackade sin casio miniräknare och kopplade upp den på internet så kanske de borde överväga att lägga avgift på miniräknare också?

Jag menar, man KAN säkert, rent teoretiskt, spela musik från en sådan också.

Klart det går!

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Monnier:

Tre av tio sparar ner film eller tv-serier på sin telefon, dator eller Ipad/läsplatta för att kunna titta utan internetuppkoppling."

Ok...jag kan erkänna att jag gör ovan flera gånger i veckan......
Men inte ska jag behöva betala privatkopieringsavgift för att jag använder netflix och laddar ner serier och filmer för att titta offline?

Puckade människor

Nej!
Du har så rätt så.
Det är copyswede som är ett gäng rövhattar bara. De letar med ljus och lykta efter existensberättigande och det är anledningen till att det blir såhär dumt. Och sorgligt.

Privatkopieringsersättningen är utformad för att ersätta inkomstbortfall vid kopiering. I netflix, spotifys och andra tjänster ingår det här som funktion att spara ner grejerna lokat för att kunna användas offline. Det är funtikoner som kommer med produkten.
Det är en del av tjänsten man betalar för.
Därmed kan det per se inte innebära inkomstbortfall på något sätt alls. Det finns ingen som helst bärighet eller logik i att detta skulle beöhva ersättas med privatkoperingsavgifter.

Till copyswedes försvar så kan man väl säga att deras uppdrag knappast går ut på att agera moraliskt eller rättfärdigt på något sätt. Deras uppdrag är att dra in så mycket pengar de kan till sina uppdragsgivare. De sköter sitt jobb med bravur får jag nog säga - utifrån uppdraget de har.

Kärnan i problemet ligger inte hos copyswede utan det ligger i rådande lagstiftning som ger copyswede så pass långtgående rättigheter att göra som de vill utan att det leder till konsekvenser och utan att verksamheten regleras.
Våra politiker har givit dem rättigheter utan skyldigheter.
Det är bara våra politiker som kan rätta till det här.
Jag förstår också att det här är en periferifråga för våra politiker. Det finns mycket viktigare frågor i samhället. Yes!
Men rådande lagstiftning är så in i bomben undermåligt att det gröper ur förtroendet att man låter det vara så här dåligt ändå.

Ja det är en soppa det här med copyswede.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem
Skrivet av chrippe7:

Hade varit intressant att se den statistiken från ett företag som inte står för själva tjänsten + hur det ser ut dagtid. Att tåg osv är i tid under natte-tid är inga konstigheter men är snarare mer regel än undantag dagtid att man ser någon form av försening på någon linje. Antar att du inte bor i Stockholm?

- Vad klassar SL som en försening? +5 minuter? +10 minuter? +
- Om ett tåg är försent till 10 stationer, är det försent 1 gång eller 10 gånger?
- Hur ser statistiken ut dagtid?
- Räknas inställda tåg i den statistiken?

Som Stockholms-bo har jag extremt svårt att se att den statistiken stämmer.

Jag är faktiskt stockholmsbo och arbetar inom kollektivtrafiken. Statistiken ifråga är grunden till utvecklingsarbetet som utförs, och skulle vara kontraproduktiv att förfalska.
Vad som räknas som ”I tid” beror på trafikslag, då det är olika regler som gäller beroende på hur/var trafiken genomförs.

Visa signatur

Ryzen 7 5800X, 32GB DDR4 @ 3600mHz, 7900XTX, 4,5 TB SSD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aeig:

Det handlar inte om dumhet, de väljer att göra det för att de kan komma undan med det, vilket innebär att det finns politiker och tjänstemän som indirekt godkänner det genom att inte verka emot det.

Att få ta del av befolkningens acceptans gentemot skatt är en oändlig källa till rikedom som i nuläget missbrukas å det grövsta.

Mvh

Referensen till idioti handlar om att de tycker att är rättfärdigat.

Permalänk
Medlem

Sinnessjukt

Sinnessjukt, har ju tappat all besining och drivs mer som ett patent troll företag än något som faktiskt gynnar skapare. Se leds man blir.

Permalänk
Medlem
Skrivet av chrippe7:

Så det får bli till att jag åker kommunalt, med ett av världens dyraste biljettsystem(SL) så hoppar jag på buss/tåg som mer eller mindre aldrig är i tid och stängs av till och från kontinuerligt under året. Och då ska vi inte ens prata om när det börjar snöa, då kan man få vänta upp till 2-3 timmar på tåget.

Världens dyraste? Intressant. Jag har ju trott att SL inte var speciellt dyrt för en pendlare
Du förväxlar det nog med att enkelbiljetterna var dyrast 2016.

Här är de tio dyraste städerna i världen (pris på månadskortet inom parentes):
1. London, Storbritannien (1 866 kronor)
2. Sydney, Australien (1 438 kronor)
3. Auckland, Nya Zeeland (1 324 kronor)
4. Dublin, Irland (1 291 kronor)
5. New York, USA (1 225 kronor)
6. Toronto, Kanada (1 109 kronor)
7. Denver, USA (1 099 kronor)
8. Miami, USA (1 085 kronor)
9. Pretoria, Sydafrika (1 045 kronor)
10. Washington DC, USA (1 041 kronor)

Och om man kollar på ett kort som är i Värmlands lokaltrafik ligger det på 1 699kr/mån

Permalänk
Medlem

Någon som vet vilka som får pengar från copyswede? Hur gör man själv för att få pengar från dem?

Visa signatur

Asus P&T se l I7 930 @ 4ghz l Corsair h70 2x silent typhon 1850 l 6 Gb Corsair XMS3 l G500 l Anatec sonta II l Sparkle 250 gts 512 l Corsair 750w l

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Yrpelle:

Inte ofta man skriver något, men CS är något så urdumt att texter om dasspapper och måndagsmöten verkligen passar in. Verkligen!

Kan läsa på deras hemsida efter någon undersökning att "Bland resultaten kan också noteras att en av tre sparar ner bilder på konstverk för senare bruk. Tre av tio sparar ner film eller tv-serier på sin telefon, dator eller Ipad/läsplatta för att kunna titta utan internetuppkoppling."

- Varför, bara varför ska de ha pengar för att jag har en semesterbild med en staty i bakgrunden? Eller vad är skillnaden som gör att de SKA ha pengar om jag i förväg plockar ner ett avsnitt i mobilen och tar med till cykeln på gymmet, men inte ska ha samma peng när jag tittar på exakt samma avsnitt hemma i soffan!?

Jag hoppas ju att det är som men allt oförklarigt, att jag helt enkelt fått allt om bakfoten och att det inte alls är så...

Det här är ju riktigt katastrofalt. Det är en sak med "kassettavgiften" på tomma skivor och liknande, jag håller inte med om den, inte logiken bakom eller nivån på den med med deras logik är den ju motiverad. Hårddiskar och mobiltelefoner är värre, jag kan förstås inte säga att det aldrig sker privatkopiering där men på det stora hela är det nog extremt sällan. Deras logik blir då att de tar ut en avgift av alla i alla fall men att avgiften blir låg för att kompensera för att kanske 99% betalar för något de inte gör, men så låg är inte avgiften och oavsett så är det förstås fel att tvinga in avgifter på detta sätt för något som inte sker.

Min tanke för dessa typer av ersättning, som alltså handlar om att folk privatkopierar fysisk media som de har betalt för redan, är att den borde tas på försäljningsledet av mediat liksom. Om Magnus Uggla tycker att privatkopieringen, som är helt laglig och som han rimligen var medveten om när han producerade sin skiva, är ett problem för hans intäkter så får han helt enkelt höja priset på sina skivor för att kompensera för detta. Det är så allt annat fungerar liksom. Om jag exempelvis bygger en mjukvara och både säljer den och "hyr ut" den som en tjänst så kan jag inte kräva in mer pengar i efterhand av de som köpt den för att de gör saker som de har rätt till att göra enligt lagen och avtalet med mig, även om det skulle ta andelar av mina kunder på tjänstesidan liksom utan jag får prissätta så att jag är nöjd helt enkelt. Betyder det att jag inte går runt så är det ju mitt problem, jag kan justera mina priser eller så kan jag tjäna de pengar jag behöver på andra sätt. Kanske skapa nytt innehåll istället för att processa för att tjäna så mycket som möjligt på det jag producerat historiskt, bara ett förslag.

Men att ta betalt för streamingtjänsternas möjlighet att tillfälligt spara saker offline går ju emot till och med deras komplicerade och ologiska logik liksom. Netflix gör en serie, jag betalar för att få tillgång till den via Netflix egna app, den appen har en funktion så att jag kan titta på innehållet utan internetuppkoppling, och det ska jag betala till CopySwede för? Netflix är medveten om att jag kan göra detta, de är de som har byggt funktionen, alltså borde de rimligtvis haft med detta i sina finansiella beräkningar. Inte för att jag kan se hur det skulle förändra deras intäkter på något sätt, eller är det vanligt att folk delar konton på det sättet? Loggar in på varandras enheter och tar ner saker för offline-visning? Tjänsterna är inte så petiga så offline-biten är ju helt onödig liksom, om jag vill dela på Netflix med min farsa exempelvis (vilket jag gör) så ger jag ju bara honom min inloggning också streamar vi online samtidigt. Vilket är så som tjänsten är tänkt att användas, annars hade jag inte kunnat spela upp fyra streamar samtidigt på olika platser på ett abonnemang.

Foton av konstverk är dock snäppet värre i mina ögon för där handlar det inte om att ta del av verket på alls samma sätt som det var tänkt. Ett foto av en målning eller en skulptur är inte ekvivalent med målningen eller skulpturen, möjligtvis om jag tar ett väldigt bra foto (eller scannar) av konst som är tryckt och sen trycker upp egna planscher eller något, men inte för försäljning för då är det ju piratkopiering och det har de inget att göra med. Jag tror att det sker så sällan att det är försumbart. Man kan förstås tänka sig en framtid med mer avancerad och tillgänglig 3D-printing som innebär att man kan noga scanna av exempelvis en skulptur och skriva ut en "kopia", men där är vi verkligen inte än. Och med deras logik borde väl avgiften tas ut på råmaterialet till utskrifterna snarare än inscanningen av objektet?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zeparzed:

Världens dyraste? Intressant. Jag har ju trott att SL inte var speciellt dyrt för en pendlare
Du förväxlar det nog med att enkelbiljetterna var dyrast 2016.

Här är de tio dyraste städerna i världen (pris på månadskortet inom parentes):
1. London, Storbritannien (1 866 kronor)
2. Sydney, Australien (1 438 kronor)
3. Auckland, Nya Zeeland (1 324 kronor)
4. Dublin, Irland (1 291 kronor)
5. New York, USA (1 225 kronor)
6. Toronto, Kanada (1 109 kronor)
7. Denver, USA (1 099 kronor)
8. Miami, USA (1 085 kronor)
9. Pretoria, Sydafrika (1 045 kronor)
10. Washington DC, USA (1 041 kronor)

Och om man kollar på ett kort som är i Värmlands lokaltrafik ligger det på 1 699kr/mån

Så Stockholm placerar sig runt plats 10-20 antagligen? Du anser inte det räknas in som ett av "världens dyraste" med tanke på hur många städer det finns?

Permalänk
Medlem

Kan vara ok med skatten OM de tvingar Netflix o compani att möjliggöra att man hämtar ner filmerna och serierna så man KAN privatkopiera dem till t.ex. sitt altivitetsarmband.
Annars är det något som ska dö en plågsam snabb död.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 5800x3d | Asus B550m TUF Gaming Wi-Fi | G.Skill TridentZ Neo 2x16GB 3600MHz CL16 (hynix djr) | In Win 301 | Scythe Fuma 2 I Asus RTX 3070 Dual OC | Seasonic GX750 | Lots of unicorn vomit Laptop: Thinkpad E14 G2 4700U Kringutrustning: Cooler master Quickfire TK MX-Brown | Sennheiser HD598cs | Sony WH1000XM3 | Logitech G900 | ASUS PB278QR | Rift CV1 | Audio Pro Addon T14

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Erooo:

Hur kan Sverige gå med på detta? Ju mer konstiga avgifter vi lägger på produkter, desto mer kommer beställningar från utlandet öka.
Hejdå skattepengar...

Först och främst - det här är inte en skatt!
Copyswede är en privatägd organisation på alla sätt och vis. De samlar in avgifter till upphovsärttsinnehavare och andra av deras företrädare. Privatägt hela vägen.

Men varför ser det ut som det gör då?

En del ligger i att vi är med i EU - och vi tillåter privatkopiering. Alltså att man får spela in TV/radioprogram samt göra kopior på sina köpta CDskivcor till vänner. Daterat som fanken - i know. Men det tillåter vi iaf. Gör man det så måste man i EU också ha lagar på plats som möjliggör ersättningsmodeller för det intäktsbortfall som privatkopieringen leder till.

Typ alla länder i EU har detta på ett eller annat sätt. Alltså organisationer som fungerar ungefär som copyswede där avgifter tas ut på olika lagringsmedia. Om jag inte minns fel är väl luxemburg ett undantag. De tillåter inte privatkopiering ;).

Men!

Det finns en del till. Är alla länders motsvarigheter är inte lika jävliga som copyswede. Det här är relevant. I danmark tar väl copydan (ja, de heter så) avgifter främst från VHS, kasettband och CDskivor fortfarande. De är mycket mer försiktiga i deras bedömning av omfång av enheter som ska beskattas.
Om det beror på att de har personal med samvetet kvar eller ej vet jag inte.
Vad som är klart är iaf att vi måste ha lagstiftning som tillåter det här - men den kan utformas på olika sätt. Som vi har sett de senaste 15 åren så finns det uppenbara brister och problem med vår lagstiftning kring ersättningsmodeller.

Copyswede får själva välja fritt i omfång och avgiftsnivåer. Ja, lagen ser annorlunda ut. Detta ska bestämmas i samråd med branchorganisationer men sist de inte kom överens så sket copyswede i förhandlingarna, satte eget omfång och egna avgifter utan överenskommelse. De som inte följde med drogs till domstol - och alla blir också fällda.
Oavsett- copyswede är partiska i frågan då de själva önskar samla in så mycket pengar de kan så de ska inte kunna göra såhär.

Dessutom så måste ju minskad faktisk privatkopiering rimligen ge utslag i att mindre pengar ska samlas in. Något sådant önskar såklart copyswede inte heller lystra till. Men här måste det finnas kontrollorgan som håller i copyswedes koppel när det blir fel. Det saknas också helt.

Så vår lagstiftning kring det här är kass helt enkelt. Lagen ger copyswede långtgående rättigheter att samla in pengar - och inga skyldigheter att sköta det på ett rimligt sätt.
Undermåligt är en underdrift.

Så det är våra politiker som inte anpasssat lagen efter tiden vi lever i riktigt. Och de skor sig copyswede på.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem
Skrivet av Reckie:

Vad tror ni om att starta en stiftelse som debiterar trängselskatt?
Vi slopar det här med kameror och debiterar trängselskatt för landets alla bilägare eftersom de potentiellt skulle kunna köra till något trängselskattområde? Cyklar och elsparkcyklar ska givetvis också vara med och betala.

Bästa liknelsen hittills!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Söderbäck:

Ja visst. Det finns på deras hemsida.

https://www.copyswede.se/om-copyswede/distribution-av-ersattn...
Där kan du klicka runt lite för fler beskrivningar.

Vill du titta närmre på siffrorna för varje år så har de också årsredovisningar här:

https://www.copyswede.se/om-copyswede/arsredovisning/

Inte för att jag har ett dugg övers till den här organisationen heller. Men nog sköter de insamlingen enligt instruktioner från sina ägare iaf ;).

Jo men man vill ju veta vart pengarna gå till, det kanske det står men det är ingen lista utan man få kolla i hela PDF filen.

Har inte tiden just nu att kolla i alla sidorna i pdf, men det måste väl finnas fler företag som dom ge pengar som dom kanske har avtal med.

Sen om Copyswede ge x antar kr till Spotify, sen vet man inte vart pengarna gå till sen.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem
Skrivet av chrippe7:

Det gör man absolut inte, men är 100% för ett system där försäkring ligger på enskilde individ. De som gör rätt för sig och gör något av sitt liv kommer inte ha några problem med den kostnaden och så finns det stöttning för de som har det tufft.

Jag är för ett samhälle där man ser efter varandra och försöker skapa en bättre värld tillsammans. Men någonstans har man fått det hela om bakfoten, nu är det mer eller mindre ett form av bestraffningssystem för de som faktiskt gör rätt för sig för att kunna höja livskvalitén hos de som inte vill ta ansvar och arbeta eller bidra till samhället.
Samhället ska bestå av uppmuntran att ta hand om sitt liv och skapa en bra framtid där man dock räddar de som är i akut behov. Att man kan gå runt och leva på bidrag och ha en bättre lägenhet än 50% av alla ungdomar i Sverige, gå runt med märkeskläder och ha en iPhone är inte så det ska gå till, då är något seriously fucked med systemet.

Sen alla människor som har allvarliga sjukdomar och inte kan arbeta sitter Försäkringskassan och bedömer att de är arbetsföra trots oändliga läkarintyg som intygar att de inte är det. De människorna är de jag tycker synd om som hamnar i situation där de är sjuka och inte kan arbeta och inte får någon stöttning medans staten betalar ut bidrag hejvilt till någon som inte har några intentioner på att ens försöka arbeta eller göra något av sitt liv.

Hmm... Vet inte om jag ser hur det är ett bestraffningssystem – det är ju knappast så att vi inte har några rika i Sverige. Det går att tjäna bra med pengar och betala ordentligt med skatt.

Vad är det för bidrag som innebär möjligheter att gå runt med märkeskläder och har iPhone? Låter som något annat som prioriteras bort i så fall. Och att det skulle vara så generellt bland bidragstagare menar du?

Är väl mycket som kan förbättras i Sverige, men att kunna erbjuda utbildning till alla även på universitetsnivå och ge en person cancerbehanding som hade kostat individen multum tycker jag är fantastiskt. Att försöka jämna ut förutsättningarna i livet tror jag ger ett bättre samhälle för alla. Sen är det så klart inte så att vi inte har det problemfritt i Sverige…

On topic: Tycker som många andra att Copyswedes motivering till avgiften verkar skev.

Visa signatur

• Fractal Design North | ASUS ROG Strix B650E-F | Ryzen 7 7800X3D | Radeon RX 7900 GRE | 64 GB RAM | Windows 11
• Mac Pro (Mid 2010) | 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | Radeon RX 5700 XT | 32 GB RAM | macOS 12 Monterey | Windows 10
• MacBook Pro 14" | M2 Max | 96 GB RAM | macOS 14 Sonoma

Permalänk
Inaktiv

Detta är ju fantastiskt. Jag förstår att andra länder skrattar åt oss. Om vi nu ska samla in skatt åt behövande så inte fan är det musiker som jag skulle prioritera.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Niwa:

Bästa liknelsen hittills!

Bättre hade varit att lägga en avgift på körkort, eller om man ska vara grundlig, på födsel av barn, då täcker man alla broar

Permalänk
Medlem
Skrivet av chrippe7:

Så Stockholm placerar sig runt plats 10-20 antagligen? Du anser inte det räknas in som ett av "världens dyraste" med tanke på hur många städer det finns?

Ganska stor skillnad på hur många städer som finns och hur många städer med påtaglig kollektivtrafik som finns.
Dessutom är det skillnad på vad som ingår i månadskortet.
I vissa städer krävs det olika biljetter/kort för olika trafikslag.

Visa signatur

Ryzen 7 5800X, 32GB DDR4 @ 3600mHz, 7900XTX, 4,5 TB SSD

Permalänk

Det finns en utredning på gång: https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/kommittedirektiv...

"Utredaren ska kartlägga i vilken omfatt­ning kopiering för privat bruk förekommer på den svenska marknaden och bedöma vad som kan anses utgöra rimlig kompen­sation till rättighets­havarna. Utredaren ska med denna utgångs­punkt göra en fullständig översyn av det nuvarande regel­verket och föreslå nödvän­diga författnings­ändringar."

Ska vara klar i februari.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av anon76576:

Detta är ju fantastiskt. Jag förstår att andra länder skrattar åt oss. Om vi nu ska samla in skatt åt behövande så inte fan är det musiker som jag skulle prioritera.

Privatkopierinsavgiften är inte en skatt. Den har varken med staten eller statskassan att göra.
Copyswede är en privatägd organisation och pengarna går till privata aktörer.

Inte för att det blir bättre direkt. Jag är med dig på den biten!

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Vem blir gynnad av copyswede egentligen?
Känns som nån form av maffia-verksamhet som snyltar in sig bland politiker så man kan skonsig själva.
👎👎👎

Visa signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server - Svensk VR Community
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Permalänk
Medlem
Skrivet av griid:

Precis som tråden skriver så är piratkopiering inte speciellt aktuellt idag när det finns bra tjänster att strömma ifrån.
Det hela låter bara pinsamt när man läser om det..

Copyswede känns som en organisation som försöker rädda sina jobb i en värld där de inte behövs.

Copyswede har inget med piratkopiering att göra.

Ger du t.ex. ut din musik på iTunes nu och någon kopierar över musiken till sin klocka kan du inte få ersättning via Copyswede. De ersätter bara om den getts ut på CD eller spelats på radion, det ingår dessutom i användarvillkoren att du går formatskifta dina iTunes-köp, hur skulle det annars fungera med iPod? Privatkopiering är när man inte har tillåtelse att kopiera eller dela med sig (ytterst begränsad krets) men ändå gör det enligt villkoren i upphovsrätten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av chrippe7:

Så Stockholm placerar sig runt plats 10-20 antagligen? Du anser inte det räknas in som ett av "världens dyraste" med tanke på hur många städer det finns?

Om du ser till att du kan resa inom hela Stockholms län för 38:- för en enkelbiljett, eller för dina 930:-/mån så finns det dyrare ställen i Sverige. I Skåne kostar det t.ex. 1199:-/mån för att få åka inom hela Skåne län, eller runt 2300:-/mån om du vill kunna resa till/från Köpenhamn under en månad.

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem
Skrivet av Molotov:

Vem blir gynnad av copyswede egentligen?

Per Gessle?

Permalänk
Hedersmedlem

Fitbit 2 får plats med 7 dagar hjärtrytm-loggar, det är ju oändligt mycket wärsch! Jag förstår att CopySwede vill ha del av den kakan.

Visa signatur

yayaya I am Lorde yayaya

Permalänk
Medlem
Skrivet av anogr:

Ja, verkligen. Det har diskuterats i tio år nu men regering och riksdag gör inget. Extremt konstigt från början att privata företag kan beskatta folket.

Jag har skrivit riksdagsmotioner i ämnet åt ledamöter. De blev nedröstade.

Visa signatur

7800X3D
4090 G OC

Permalänk
Medlem

Kanske ska ta ut en avgift på högtalare med?
Jag hör grannbarnets musik från deras mopedbil när de kör förbi.
Ingen kopiering men jag 'njuter' ju av obetald musik...

Visa signatur

5600x | 3080 | 32gb 3600mhz | Samsung 980 PRO | 38" UW 3840x1600 175hz | NR200P

Permalänk
Medlem

Betyder det att om jag via Netflix egna app väljer "gör tillgänglig off-line" på Queens Gambit så kan Netflix begära kompensation från CS? Har inte jag redan betalat för det här?

Permalänk
Medlem

Vilka jävla bluffmakare. Och vilka efterblivna politiker vi har.