Leopold FC750R: Trasig bit på plate mount stabilizern

Permalänk
Medlem

Leopold FC750R: Trasig bit på plate mount stabilizern

Jag har ett Leopold FC750R PD där jag råkat klanta mig när jag skulle ta bort mellanslagsknappen. En bit av stabilizern kom loss och jag förstår inte hur men jag lyckas inte sätta tillbaka den, se bilderna för vad som lossnade.

Osäker om stabilizern är sönder och jag behöver en ny eller om den nuvarande går att sätta ihop igen? Vet någon ifall det finns någon butik som kan hjälpa till att fixa detta eller någon här på forumet som skulle kunna tänka er att hjälpa till? Betalar givetvis.

Se bilder för hur den lossnat.

Permalänk
Medlem

Du kan säkert sätta ihop den igen men det är nog inte helt enkelt utan att plocka isär det. Om de funkar på samma sätt som PCB mount så har du ett hål eller två i stammen som lossnade. Ståltråden som ligger där nere ska in genom dem. Känns klurigt att lyckas med men är man fingerfärdig så kanske?

Permalänk
Medlem

Svårt att säga om den är trasig eller inte med du måste tyvärr löda bort brytaren på mellanslag för att ta bort och fixa den

Permalänk
Medlem

Oof, att löda saker är inte något jag är bekväm med. Om det finns någon som gör sånt här eller om ni vet någon butik som kan ta in ett tangentbord för reparation så vore det super!

Permalänk

Mja, enklast hade ju varit att löda bort en brytare, men eftersom det är platemount så är det inte omöjligt att pilla dit en ny stab