Tävling: Smartare robotdammsugning med nya Roborock S7 MaxV

Permalänk
Medlem

Trött på dammsugare som bara suger! Jag känner att robotdammsugare är alldeles för opersonliga. Tänk om man kunde använda kameran till att projicera ett hologram av sin favoritkaraktär. Sedan låta AI:n svara och agera som den karaktären man har valt! Vilken höjdare! Lite som en rullande Alexa eller Siri, men med din favorit.
Din nya bästa vän?!
Ritade några exempel…

https://imgur.com/OH8qNhU

Permalänk
Medlem

Time to get moving...

Jag hade satt laddningsstationen där jag ofta går förbi. Och om den inte har sett till mina fötter på 1h under arbetstid skulle den åka in till mitt rum och påminna att gå runt lite, gärna komma in igen efter 5 minuter om den forfarande inte sett till mina fötter. Fast öka i irritationsfaktor för varje gång den behöver påminna mig 😅

Visa signatur

Ursäktar min wall-of-text.

Permalänk
Medlem

Mina första (tråkiga) tankar när jag ser videon:
- Undvik att städa i rum där det finns människor eller djur just nu. Städa där senare.
- Putta ihop leksakerna på golvet i en hög, och dammsuga runt den.

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.

Permalänk
Medlem

Det hade varit guld om den kunde lära sig vad av det som den ser i kameran som bör undvikas (en hög med hundskit t.ex) men också vad som faktiskt är smuts den har missat och där efter köra en eller flera extra gånger på den ytan. I kombination med golvmoppningen hade det varit kanon för att få verkligt rena golv där den kör över svårare fläckar tills de faktiskt är borta (men kanske med en maxgräns om det nu är något den faktiskt inte kan få bort).

Visa signatur

E det så?

Permalänk
Medlem

Jag tycker det hade varit intressant om den hade kunnat kontrollera hur kvalitén på luften i hemmet var. Skulle kunna finnas någon sensor + luftintag ovanpå den som kollar av luften(luftfuktighet? partiklar?) och så du hade kunnat koppla samman din dammsugare med t ex din luftrenare som då kunde ta del av den informationen och köra igång om luften var kass, hög/låg fuktighet eller hur du nu vill ha din luft.

Permalänk
Medlem

Tre funktioner jag skulle vilja se bygger på livsräddande funktioner. Jag skulle vilja se ett läge för de som är äldre som kan aktiveras, vilket gör att dammsugaren patrullerar hemmet då och då, utan att dammsuga.

De tre funktioner jag gärna sett bygger på en solid grund av maskininlärning:

1. Falldetektor, om någon faller i hemmet

2. Onaturligt läge, om någon ligger på golvet, eller i ett onaturligt läge

3. Röstaktivering för direkt koppling till 112, och samtal via roboten

Roboten säger sedan högt, t.ex. "Fall upptäckt, jag ringer och larmar om du inte säger ifrån". Är den fallne då medvetslös så larmas det med information om adress och så vidare.

Visa signatur

:: fisk

Permalänk
Medlem

Något som hade varit riktigt värdefullt vore om man i kombination med kameran och AIn kunde lägga till en arm på roboten. På så sätt kan den plocka upp saker och lämna dem på en fördefinierad plats istället för att bara åka runt dem.

Permalänk

Inventarier funktion för kylskåpet
vid underskriden dryck mängd
skicka en notis till telefonen.

Permalänk
Medlem

Saker som jag tycker hade varit grymt

1. Luftkvalitets mätning och rapport om att det behövs städas mer eller bara veta hur bra/dålig luften man har inomhus.
2. Att roboten faktiskt undviker och ser bajs (från husdjur) så man inte får en kväll av att moppa som en galning ^^
3. Att roboten ska märka av om man är hemma och upptäcker den en så ska den vända hem för att inte störa. (Ska vara valbart)

Visa signatur

LMAOSHMSFOAIDMT = Laughing my ass off so hard my sombrero fell of and I dropped my taco

Permalänk
Medlem

Att kunna bära dammsugaren för att göra en skanning högre upp i rummet, och även kunna skanna av objekt för redigering på datorn, de hade varit riktigt grymt.

Tänk er att bära runt på dammsugaren och kunna 3D mappa hela hemmet in i minsta detalj.

Sedan en funktion som vore coolt är om den hade kunnat rekommendera en bättre möblering av hemmet, eller kanske en bättre möblering i biorummet/tv rummet för maximal upplevelse.

Permalänk
Medlem

Jag skulle vilja att med hjälp av AI och kamerorna genom ett RSS-flöde eller liknande få uppdateringar skickat live till min telefon.
Detta ska påvisa om "den goda hälften" i hemmet är på bra humör eller om det är en risk att komma hem från jobbet.
Så varje gång roboten går för sin städrunda så kan den identifiera person och humör med hjälp av ansiktsigenkänning och ansiktsdrag.
Detta skulle underlätta enormt, kanske bara skicka Emojis i form av en glad gubbe eller en ilsken röd gubbe till min telefon.
Då vet man om man ska komma hem eller dra ut med polarna för fiske och en pilsner.

Lätt, smidigt och en livskvalitetshöjare!

rättstavning
Visa signatur

Chassi: FD Meshify 2 Compact - Mobo: Asus PRIME Z590-P - CPU: Core i7 10700 - Kylare: Noctua NH-D14
Grafik: RTX3070 - Minne: 2x16GB HyperX DDR4 3200MHz CL16
Lagring: Samsung 970 EVO Plus 2TB - Nätagg: Seasonic FOCUS GX 650W Skärm: ASUS PG279Q 27" 1440p 144Hz G-Sync

Permalänk
Medlem

En övervakningsfunktion vore användbart. Exempelvis när man åker på semester och blir borta en tid. Då skulle städschemat kunna ersättas av ett vaktpatrullschema. Eventuellt kunde lasersynen även kompletteras med mikrofon för detta ändamål. Vid upptäckt av oväntad besökare eller inkräktare larmas antingen husets ägare, anslutet vaktbolag eller polisen beroende på hur man ställt in reaktionen.

Och inte bara när man är bortrest, för den delen. Vi rör oss exempelvis sällan i östra annexet när vi är hemma, och det vore skönt med ett extra vakande öga som såg efter att allt är som det skall även i bostadens avlägsnare delar. Tjänstefolket måste ju också få sova ibland, menar jag.

Och kanske en minnesfunktion som talar om ifall det varit allvarliga nedsmutsningsproblem i något område de senaste städrundorna, som kanske rent av kräver en mänsklig insats. Eller så kanske "problemområdet" är något som behöver besökas oftare än resten av bostaden? Exempelvis golvytan kring en kattlåda.

förtydligande
Permalänk

Ett Måste

Eftersom den kan navigera fritt och man kan skicka den att städa på anvisat plats
så borde det inte vara så svårt att ansluta en kaffemaskin till basstationen.
Man öppnar appen ber att få en kopp rykande kaffe utkörd till tv eller dator,
Burkautomat kan inte heller vara svårt "En kall cola till soffan tack!"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kimpur:

Jag skulle vilja att med hjälp av AI och kamerorna genom ett RSS-flöde eller liknande få uppdateringar skickat live till min telefon.
Detta ska påvisa om "den goda hälften" i hemmet är på bra humör eller om det är en risk att komma hem från jobbet.
Så varje gång roboten går för sin städrunda så kan den identifiera person och humör med hjälp av ansiktsigenkänning och ansiktsdrag.
Detta skulle underlätta enormt, kanske bara skicka Emojis i form av en glad gubbe eller en ilsken röd gubbe till min telefon.
Då vet man om man ska komma hem eller dra ut med polarna för fiske och en pilsner.

Lätt, smidigt och en livskvalitetshöjare!

https://erviluca.files.wordpress.com/2016/07/arg-kvinna.png

Är inte det där tillståndet exponentiellt? Ju längre man väntar, desto värre blir det.

Visa signatur

Server: Fractal design Define 7 XL | AMD Ryzen 7 5800X 8/16 | ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO | 64GB Corsair @ 3000MHz | ASUS Radeon RX 460 2GB | Samsung 960 PRO 512 GB M.2 | 2x 2TB Samsung 850 PRO SSD | 6x Seagate Ironwolf Pro 10TB
WS: Phantex Entoo Elite | AMD Ryzen Threadripper 1950X 16/32 | ASUS Zenith extreme | 128GB G.Skill @ 2400MHz | ASUS Radeon HD7970 | 3x 2TB Samsung 960PRO M.2 | 6x Seagate Ironwolf Pro 10 TB
NEC PA301W 30" @ 2560x1600 | Linux Mint 21.3 Cinnamon

Permalänk
Medlem

Genom kameran skulle man kunna få reda på aktiva ställen i bostaden och prioritera städning av dessa, så som moppning/dammsugning. Det kanske inte är nödvändigt att moppa hela bostaden jämt, men istället områden som människor oftast befinner sig på, utanför dessa aktiva tider så att den inte är ivägen.

Beroende på hur länge kameran lagrar bilderna, så skulle man också kunna prioritera städning av platser som tidigare varit ockuperade av något objekt (leksaker, skor, stolar etc.). Exempelvis, när roboten åker runt så tar den bilder kontinuerligt, och ifall den identifierar att en plats som tidigare varit ockuperad av leksaker nu är fri, så ser den till att städa där/moppa (det kanske är en vanlig plats som barn leker på). Den skulle också kunna identifiera rörelsemönstret på husdjuren. De lossar oftast mycket hår, så man vill gärna prioritera dammsugning på dessa platser.

Roboten skulle också med hjälp av kameran identifiera större typer av smuts, exempelvis matrester, chips, popcorn etc. Om dessa identifieras mest frekvent i köket så skulle man kunna prioritera moppning och dammsugning just där.

Jag har aldrig ägt en robotdammsugare, det är möjligt att någon av dessa idéer redan är implementerad. Det vore spännande att få prova en.

Visa signatur

Asus Z370-A | 850 evo | i5 8600K 5GHz | Corsair TX 750W V2 80+ Bronze | Corsair vengeance 16GB 2666Mhz | 2x GTX 980 SLI

Permalänk
Medlem

Mitt bidrag är att roboten ska självklart städa och moppa bra, men även ha väldigt bra miljö och person detektion, Känner den inte igen ett ansikte när man inte är hemma får man en notifikation på appen om obehöriga i ens bostad, Eller varför inte temperatur och eld kontroll där den varnar dig att något är fel, onormalt varmt eller kanske har man glömt ett fönster öppet på vintern så det är minusgrader inomhus, Detta skulle komma som en varning i appen!

Bilden är AI genererad.

Permalänk

Att den kan känna igen objekt som spis, kylskåp, matbord, soffa, tv, säng etc. så den automatiskt lägger ut ytor för kök och vardagsrum för de som har en öppen planlösning.
Har man två dörrar in till ett rum så blir det inte ett eget rum.
Så enligt min S6 MaxV så är hallen, köket, vardagsrummet och sovrummet ett och samma rum då köket är avdelat från hallen med en vägg men med två sidor man kan gå in ifrån samt sovrummet med två dörrar.
Att skapa gränserna i appen sen är allt annat än lätt.

Permalänk
Medlem

En riktigt bra funktion vore om dammsugaren kunde bli min partner genom hela städprocessen. Dammsugning i all ära men det behöver även dammtorkas på hyllor, rutor ska putsas etc. För att göra detta roligare är ju musik fantastiskt, jag har dock inte lyxen att husera högtalare i alla hemmets rum.

Jag föreslår funktionen DJ-clean där dammsugaren med hjälp av sin kamera och AI följer mig från rum till rum och spelar musik som piggar upp och påminner om hur roligt det är att städa. Ett och annat hejjarop kan även stickas in mellan låtarna "kom igen putsa! Snart är du färdig, bara 2 rutor kvar." För att sedan dra igång, Ain’t No Stopping Us Now av McFadden & Whitehead.

Oj så lätt städningen skulle gå

Visa signatur

[Acase El Diablo][Intel Core I7 920][Moderkort Asus P6T Deluxe][3GB kit OCZ ddr 1333mhz][Asus HD4870x2][Corsair Powersupply 650W][1xSamsung Spinpoint 640gb][Windows Vista ultimate 64bit]

Permalänk
Medlem

Doften när man kommer hem.

Skulle vilja ha patroner i ett litet fack där roboten kan spraya ut lite vanilj/jordgubb eller vad som helst vid speciella zooner man väljer på gps kartan.

Då hade jag valt vanilj framför ytterdörren klockan 16:25 så kommer jag hem 16:30 med fräscha dofter.

Permalänk
Medlem

Önskad funktion på kamera

Finns flera saker jag skulle önska med en AI-styrd robotdammsugare.

  • Rumsigenkänning, den ska kunna känna igen sig och komma ihåg bättre hur rummen ser ut så den kanske inte kör fast på ställen där den kört fast tidigare

  • Den borde kunna använda AI för att undvika att köra på djur och människor i rörelse

  • Den ska kunna känna igen och undvika att köra över vissa typer av smuts som den inte klarar av att städa upp. Exempelvis avföring, spilld mat i stora mängder m.m.

  • Den borde kunna reglera moppen så den lyfter och sänker moppen och moppar där det behövs genom att den med kameran kan se om det är dammigt på en yta som sugfunktionen inte klarar av att dammsuga upp

  • Den borde kunna köra med uppvärmt vatten i moppen för att få bort mer envisa fläckar

  • En rolig funktion den skulle kunna ha vore om man kan lägga in ljudprofiler så den exempelvis kan åka runt och ibland göra ljud som R2D2 eller liknande

Permalänk
Medlem

Jag lever ett småbarnsliv med sambo, två barn och två katter i en lägenhet.
Den senaste tiden har det börjat hända märkliga saker i lägenheten när vi varit borta. Vatten som ligger på hallgolvet, torrfoder som vässats till något som närmast kan likna fotanglar.
Jag har därför börjat misstänka att mina två katter konspirerar mot mig när jag inte är hemma.
Mina försök att infiltrera kattsammansvärjningen har hittills inte gett några resultat.
Jag provade att installera en kamera inuti en uppstoppad katt men den blev utstött vid en närmre granskning då den bara stod stilla.
Men med denna robotdamsugare kan jag få kamerakatten att röra sig på ett trovärdig och nyttja robotdamsugarens intelligens till att sätta stopp för detta i sin linda.

https://www.bildtagg.se/bild/6mbxv8lks53t2wbplo97pvte

Om jag vinner denna kanske jag kan sova tryggt om natten igen när jag vet att robotkatten vakar över mig samtidigt som golven blir skinande rena.

Visa signatur

CPU:Intel Core 2 Duo E4400 RAM: DDR2 2x1024MB@ 667Mhz HDD: Western Digital 500 GB PSU:Corsair 650W GFX: 8800GT 512 MB: MSI P6N Platunum

Permalänk
Medlem

Partyrock

Inbyggda högtalare och blinkande led ljus skulle göra dammsugaren till en perfekt fest kompanjon.

Visa signatur

| CPU : Intel core i5 2500K | MBO : MSI Z68A-GD65 G3 | RAM : 2x4GB Corsair Vengeance Low Profile Blue
| GPU : X2 MSI GeForce N580GTX Lightning 1500MB | MONITOR : Asus VE278Q
| CASE : NZXT Phantom Special Edition
| PSU: Thermaltake toughpower grand 750w 80plus GOLD

Permalänk
Medlem
Skrivet av keyser:

En riktigt smart robotdammsugare hade kunnat hjälpa mig med att valla fram pälsmonstren när de inte behagar komma ut från under soffan. Jag har inget intresse av naken-chinchillor dock, så istället för vakuumkraft föreställer jag mig lite mer old-school cowboy-tekniker.

https://i.imgur.com/BtR6C3J.jpg

Du skojar med mig, fick typ precis samma idé och brydde mig inte om att titta igenom tråden innan jag började skissa!

Jaja, det var kul att rita min musvaktsdammsugare man kan ha liggandes på lur i problemområden för att jaga iväg de små gnagarna om de vågar sig fram

Permalänk
Medlem

Varje morgon står jag inför ett problem, vad ska jag ha för kläder idag? En otrolig hjälpsam funktion vore om robotdammsugaren kunde hjälpa mig välja kläder beroende på säsong och tillfälle. Med hjälp av kameran scannar den mina kläder och memorerar min garderob allt eftersom tiden går och kan med hjälp av AI hjälpa mig att mixa och matcha för att få till en fin outfit. Beroende på väder kan roboten snabbt komma med ett förslag på vad som passar den här dagen. Som komplement kan roboten även hålla koll på det aktuella modet och föreslå "Det är inne att kombinera röda shorts med en vit t-shirt".

Det skulle spara mig många minuter på morgonen och kanske hjälpa mig bli lite inne på klädfronten

https://i.imgur.com/IbZsk4C.jpg

Visa signatur

[Acase El Diablo][Intel Core I7 920][Moderkort Asus P6T Deluxe][3GB kit OCZ ddr 1333mhz][Asus HD4870x2][Corsair Powersupply 650W][1xSamsung Spinpoint 640gb][Windows Vista ultimate 64bit]

Permalänk
Medlem

Lämnade inget bidrag, men är inte det självklara en "plocka upp" funktion, en behållare ovanpå en arm och små saker som identifierats som sockor leksaker m.m plockas upp och avlämnas på en förprogramerad plats. Egentligen behöver den inte dammauga ens, skulle lätt betala multum för en fungerande "plocka upp" robot och ta dammsugningen själv!

Visa signatur

"Jag är så gammal att jag brukade styra med piltangenterna"
StoppaCopySwede
Fraktrfitt:Inet

Permalänk
Medlem

Jag har en S6 MaxV. Det jag hade velat ha är en funktion när man styr själv typ "jag vet vad jag gör kör bara dit jag trycker."
Har fått notifikation om att den fastnat men det har den inte, den har bara kört sig in någonstans där den tror att den inte kan komma ut för att det är för tajt. Låt mig då köra ut den utan träningshjul så att den kan fortsätta städa.

Visa signatur

"I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein (1879 - 1955)

Permalänk
Skrivet av downup:

Doften när man kommer hem.

Skulle vilja ha patroner i ett litet fack där roboten kan spraya ut lite vanilj/jordgubb eller vad som helst vid speciella zooner man väljer på gps kartan.

Då hade jag valt vanilj framför ytterdörren klockan 16:25 så kommer jag hem 16:30 med fräscha dofter.

Tror faktiskt att ecovacs senaste modell har det!

Permalänk
Medlem

Rätt vinnare helt klart @mini-ryttge!

Skulle vara nice om den först åker ett varv och skannat av innan den börjar städa och skickar bilder på sakerna som är i vägen

Permalänk
Medlem
Skrivet av medbor:

Rätt vinnare helt klart @mini-ryttge!

Skulle vara nice om den först åker ett varv och skannat av innan den börjar städa och skickar bilder på sakerna som är i vägen

Tackar ödmjukast!

Visa signatur

Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment; but you humans do not. Instead you multiply, and multiply, until every resource is consumed.
There is another organism on this planet that follows the same pattern... a virus.
CITERA CITERA CITERA

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jowcke:

Eftersom AI-funktionen är bra på att känna igen och hitta skit så hade jag nog riktat den mot Netflix när jag ska leta upp någon bra film eller serie så att jag vet vilken skit jag ska undvika direkt istället för att behöva titta för länge på det.

Blir dock tråkigt med en tom svart sida.....

Visa signatur

Nätverksnörd