Permalänk
Medlem
Skrivet av nu1mlock:

Jag hoppas att det här projektet kommer ännu längre så gemene man kan följa lite enkla instruktioner och fixa det:
https://www.youtube.com/watch?v=BSF04i3zNGw

Det är ju ändå konstigt att gräsklipparna inte kan klippa gräsmattan som robotdammsugare kan. I videon kör dom gräsklipparen runt tomten och styr med en Xbox-kontroll för att skapa gränser och zoner. Det gör att man inte behöver någon gränskabel. Likaså kan man skapa no-go-zoner.

Projektet på GitHub: https://github.com/ClemensElflein/OpenMower

Gräsklipparen som används kostar under 4000kr (500m2) från Amazon.de: https://www.amazon.de/Mähroboter-Classic-500-Kantenschneide-F...

Tydligen ska jag göra lite mer som dig och inte bara posta länken längre upp....

Visa signatur

Battlestation: 12700k - RTX3090 - 32gb ram - 1tb M2 990 PRO - 2TB M2 crucial
Server: 2x Xeon E5-2670 - 64GB Ecc ram

Permalänk
Medlem
Skrivet av basn:

Tydligen ska jag göra lite mer som dig och inte bara posta länken längre upp....

Förlåt, jag hänger inte riktigt med på vad du menar?

Visa signatur

press nu1mlock

Permalänk
Medlem
Skrivet av basn:

https://www.youtube.com/watch?v=BSF04i3zNGw ser ju rätt spännande ut ändå, kanske inte för min klippare men det vore ju mycket trevligare.

Skrivet av nu1mlock:

Förlåt, jag hänger inte riktigt med på vad du menar?

kolla länken?

Visa signatur

Battlestation: 12700k - RTX3090 - 32gb ram - 1tb M2 990 PRO - 2TB M2 crucial
Server: 2x Xeon E5-2670 - 64GB Ecc ram

Permalänk
Medlem
Skrivet av basn:

kolla länken?

Japp.

Visa signatur

press nu1mlock

Permalänk
Medlem

Nu är det 4 år sen jag köpte min Mcculloch R600 nu. Jag tog precis ut den från vinterdvalan då gräset börjat växa. Lät laddstationen stå ute i vinter igen (med strömmen på). Den står under ett litet tak så det skyddar mot det värsta.
Har för övrigt inte laddat roboten sen jag ställde undan den i höstas, och den visade fullt fortfarande. Det blev dock en ganska kort första klipprunda så det var knappast fullt.

Visa signatur

Solen i africa! Hjälp snabbt. Tävling i klassen!
Det var High noon.
Om solen i Africa en truckförare kommer från East till Weast på huvudvägen. och exact vid eqvatorn vid Africa. Landskapet är totalt slät. På en tidpunkt var solen så ett par telestolpar gjorde så att det blev skugga.
3 gissar jag på, men kan inte förklara?

Permalänk
Skrivet av Mammabrada:

En sak att tänka på:
Kör gräsklipparen på dagen, inte på natten. Skälet är att igelkottar kommer fram på natten, och när de blir hotade så rullar de ihop sig och ligger stilla. Det händer med jämna mellanrum att robotgräsklipparen skär upp stillaliggande igelkottar och då får ni massa blod och inälvor på er tomt, vilket är äckligt, luktar illa och drar till sig sniglar, fåglar och andra asätare. Så därför bör man undvika att köra robotgräsklipparen på natten

Mycket KLOKT VAL! Önskar att alla robotgräsklipparägare vore så hänsynsfulla som du. Igelkottarna har minskat i antal de senaste 20 - 30 åren, mest beroende på bilar och annan trafik ute på vägarna, så kan vi åtminstone låta våra villa- och trädgårdstomter vara en FRISTAD ÅT IGELKOTTARNA så är det mycket vunnet.

Visa signatur

Öland är faktiskt ett ganska coolt landskap att bo i. Vanligtvis svala vårar och milda höstar, varma somrar och milda vintrar. Öland kallas ju allmänt för "solen och vindarnas ö" och visst kan det blåsa och förvandla Kalmarsund och Östersjön till ett rytande inferno. Men vanligtvis blåser det betydligt MINDRE än 30 dagar per år.
Cheers... Oland4ever.com

Permalänk
Medlem

Om man vill köra med vertikalskärare så känner jag att jag vill gräva ner begränsnings och guidelinan i marken för att undvika att man kör sönder linan. Finns många bud hur djupt man ska köra med vertikalskärare. Har läst att förståsigpåare säger allt från 20 cm till 1 cm djupt. Antar att man ställa djupet efter eget huvud. I vilket fall vill jag ändå ha ner linan på ett så bra djup jag kan.

Det finns flera sätt att gräva ner begränsningskabeln i marken... Prövade först med vinkelslip med diamantskiva, men det blev alldeles för grunt och dessutom så sprutade det jord till förbannelse. Sett att vissa rekommenderar motorsåg med en kedja och blad som redan är dåliga och inte gör något om det går sönder. Tänker att det sprutar nog duktigt med jord det med. Man kan hyra en kabelläggarmaskin, men den verkar klumpig och känns som det blir oexakt.

Jag beslutade mig i vart fall för mig med att göra det på det jobbiga sättet och använda kantskärare. Jag har uppskattat att det rör sig allt som allt om ca 550 meter kabel och med kantskärare är det ett mastodontjobb som tär på psyket.

Tänkte visa hur jag gör om det kanske kan komma till nytta för någon annan, och eventuellt om någon har tips som kanske kunde underlätta. Kanske lite medömkan också för detta sinnessjuka jobb

Jag använder mig av en kantskärare och en grep köpt på Biltema. Sedan har jag en ogräsupptagare för att peta ner linan och märlor i marken. Därefter en gummiklubba för att banka tillbaka gräset.

Först börjar jag med att linjera upp vart spåret ska vara med ett snöre på längre raka ställen. Därefter använde jag kantskäraren och gör ett långt spår. (Det är lättare att bara göra ett spår först utan att vicka med kantskärare om man vill ha det rakt). Sedan börjar jag om och sticker ner kantskäraren i spåret igen och trycker ner grepen i samma spår och använder grepen för att hjälpa kantskäraren att vicka fram och tillbaka så det blir ett brett spår (Jag prövade först med att endast använda mig av kantskäraren, men den höll tyvärr inte mer än 20 meter innan den gick sönder p.g.a vickandet.)

Därefter sprutade jag med vattenslangen i spåret och körde med endast kantskäraren och vicka lätt fram och tillbaka så spåret blir "slätare". Jorden är för tillfället väldigt torr och jorden trillar ner i spåret hela tiden. Därav användandet av vatten för att binda jorden:

Jag får ner kabeln på detta sättet till ett djup på ca 15 cm (det får inte blir djupare än 20 cm enligt Husqvarna) där det är gynnsamt med jord och jag använder mig av en ogräsupptagare för att peta ner kabeln med. Ett tips är att trycka ner linan diagonalt ner och framåt så linan blir lagom spänd och jag trycker som hårdast framåt när linan är på djupet den ska vara. Allt för att linan ska vara spänd och inte ligger sicksack. Prövade med Moraknivslida med borrat hål men var för jobbigt för handleden och jag tyckte inte jag kom så djupt jag ville. Har det rätt stenigt på en del ställen så hur djup jag får ner den varierar (vid träd finns rötter som gör att jag bara får ner kabeln 5 cm). Kör ner märlor på samma ställe i spåret som jag hade när linan var monterad ovanpå marken.

Därefter använder jag en gummiklubba för att banka tillbaka gräset och stänga spåret:

Jag har kommit knappt halvvägs och för att inte hamna på hispan så gör jag några meter då och då. I helgen har jag dock gjort 140 meter. Ber om ursäkt för det röriga inlägget, men jag har en dålig skrivdag... Jag får editera taskiga meningsuppbyggningar senare

Visa signatur

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING - AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 35MB - Cooler Master - Hyper 212 Black Edition - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance LPX - Kingston A2000 500GB M.2 NVMe - Fractal Design Define C Svart - 2 X Noctua NF-P14s redux-1200 140mm PWM - Corsair RM650X 650W v2 - ASUS GeForce GTX 1060 6GB DUAL OC - Raijintek Morpheus II Heatpipe VGA Cooler - 2 X Noctua NF-P12 120mm PWM - OS Debian 10 Stable

Permalänk
Medlem
Skrivet av helgonet:

För mig skedde det inte mer iallafall och jag har en ganska gropig och ojämn gräsmatta. Vart ganska trött på och hämta roboten i häcken lr i gropen där den stått halva dagen och grävt ned sig. Ändå vart den ganska avancerad, den hade regnsensor, antikrocksystem (navigerar med ultraljudssensorer) som förhindrar att den krockar med möbler, träd osv.

Magnetisk avgränsning, te x om man vill avgränsa mindre områden (nysått gräs te x). Wife hade den också. Tror den gick på runt tio, elva tusen kronor med tillbehören. Fast min gräsmatta klarade den inte av så bra. Husqvarnan däremot bara går och går, under dessa två åren jag haft den så har det inte varit nåt problem alls, dyrare än Worxs klipparn men bästa köpet nånsing.

Tänkte bara berätta att jag köpte en Husqvarna 315 sen tillslut. Sen jag satte igång den har jag inte behövt nudda den en enda gång eller ens flytta på nån tråd nånstans. Så sjukt värt att den fixar det hur lätt som helst utan problem nånstans. Det enda jag ångrar är att jag inte köpte en tidigare.

Visa signatur

Gigabyte RTX 3070 | Samsung 980 | AMD 5950x
32GB 3600MHz CL14 | Corsair RM850X | ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
Skärm: Acer 27" ConceptD CP3271KP IPS 4K HDR 144 hz

Skriv gärna ett svar om ditt problem löste sig.

Permalänk
Medlem

Har en Automower 430X och får tips i appen om ”Vädertimer-funktionen”.
Är det ngn som använder det?
Bajs eller godis?

Permalänk
Medlem

Hur som , köp inte Robomow , deras maskiner och app fungerar uselt. ..

Visa signatur

chmod 775

Permalänk
Medlem

Fick just hem en Gardena smart sileno 700m2 LONA. Ska bli spännande. Min första robotgräsklippare. Nått särskilt att tänka på vid installation som inte kanske står i manualen?

Permalänk
Medlem

Hej har en robotgräsklippare som nu blir ut störd av grannens HQ /(HusQvarna). Jag har en WORX L1500? Någon som vet hur man man kan lösa det här på laglig väg?

någon som testat worx off limits, där detta störs ut av grannen och lägga en magnet slinga istället?

Visa signatur

I've somehow been WASDing my whole life

13th Intel 8P@6GHz E-cores off Kraken X73 360mm DDR5 m.2@7000MB/sek Gigabyte Z690
Alltid över AMD 3D med överklocking i fakefikans (swefaker) grafer med intel :)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

Hej har en robotgräsklippare som nu blir ut störd av grannens HQ /(HusQvarna). Jag har en WORX L1500? Någon som vet hur man man kan lösa det här på laglig väg?

någon som testat worx off limits, där detta störs ut av grannen och lägga en magnet slinga istället?

Hur vet du att det är grannens slinga som stör?

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X3D | EVGA GeForce RTX 3080 10GB FTW3 ULTRA | ASUS ROG Strix B450-F Gaming | Corsair RM750X V2 | Crucial Ballistix Sport LT 3200MHz 16GB | Samsung 980 Pro 1TB | Crucial MX500 2TB | NZXT H500

Permalänk
Medlem
Skrivet av Eazy:

Om man vill köra med vertikalskärare så känner jag att jag vill gräva ner begränsnings och guidelinan i marken för att undvika att man kör sönder linan. Finns många bud hur djupt man ska köra med vertikalskärare. Har läst att förståsigpåare säger allt från 20 cm till 1 cm djupt. Antar att man ställa djupet efter eget huvud. I vilket fall vill jag ändå ha ner linan på ett så bra djup jag kan.

Det finns flera sätt att gräva ner begränsningskabeln i marken... Prövade först med vinkelslip med diamantskiva, men det blev alldeles för grunt och dessutom så sprutade det jord till förbannelse. Sett att vissa rekommenderar motorsåg med en kedja och blad som redan är dåliga och inte gör något om det går sönder. Tänker att det sprutar nog duktigt med jord det med. Man kan hyra en kabelläggarmaskin, men den verkar klumpig och känns som det blir oexakt.

Jag beslutade mig i vart fall för mig med att göra det på det jobbiga sättet och använda kantskärare. Jag har uppskattat att det rör sig allt som allt om ca 550 meter kabel och med kantskärare är det ett mastodontjobb som tär på psyket.

Tänkte visa hur jag gör om det kanske kan komma till nytta för någon annan, och eventuellt om någon har tips som kanske kunde underlätta. Kanske lite medömkan också för detta sinnessjuka jobb

Jag använder mig av en kantskärare och en grep köpt på Biltema. Sedan har jag en ogräsupptagare för att peta ner linan och märlor i marken. Därefter en gummiklubba för att banka tillbaka gräset.

Först börjar jag med att linjera upp vart spåret ska vara med ett snöre på längre raka ställen. Därefter använde jag kantskäraren och gör ett långt spår. (Det är lättare att bara göra ett spår först utan att vicka med kantskärare om man vill ha det rakt). Sedan börjar jag om och sticker ner kantskäraren i spåret igen och trycker ner grepen i samma spår och använder grepen för att hjälpa kantskäraren att vicka fram och tillbaka så det blir ett brett spår (Jag prövade först med att endast använda mig av kantskäraren, men den höll tyvärr inte mer än 20 meter innan den gick sönder p.g.a vickandet.)

http://www.bronsaldersvagen.se/Eazy/be1.jpg

Därefter sprutade jag med vattenslangen i spåret och körde med endast kantskäraren och vicka lätt fram och tillbaka så spåret blir "slätare". Jorden är för tillfället väldigt torr och jorden trillar ner i spåret hela tiden. Därav användandet av vatten för att binda jorden:

http://www.bronsaldersvagen.se/Eazy/be2.jpg

Jag får ner kabeln på detta sättet till ett djup på ca 15 cm (det får inte blir djupare än 20 cm enligt Husqvarna) där det är gynnsamt med jord och jag använder mig av en ogräsupptagare för att peta ner kabeln med. Ett tips är att trycka ner linan diagonalt ner och framåt så linan blir lagom spänd och jag trycker som hårdast framåt när linan är på djupet den ska vara. Allt för att linan ska vara spänd och inte ligger sicksack. Prövade med Moraknivslida med borrat hål men var för jobbigt för handleden och jag tyckte inte jag kom så djupt jag ville. Har det rätt stenigt på en del ställen så hur djup jag får ner den varierar (vid träd finns rötter som gör att jag bara får ner kabeln 5 cm). Kör ner märlor på samma ställe i spåret som jag hade när linan var monterad ovanpå marken.

http://www.bronsaldersvagen.se/Eazy/be3.jpg

Därefter använder jag en gummiklubba för att banka tillbaka gräset och stänga spåret:

http://www.bronsaldersvagen.se/Eazy/be4.jpg

Jag har kommit knappt halvvägs och för att inte hamna på hispan så gör jag några meter då och då. I helgen har jag dock gjort 140 meter. Ber om ursäkt för det röriga inlägget, men jag har en dålig skrivdag... Jag får editera taskiga meningsuppbyggningar senare

Jag var bekväm och rullade ut begränsningskabeln runt trädgården, satte dit den med de medföljande plastkrokarna. Tänkte utifall den kanske skulle behöva justeras lite, men det tog inte lång tid innan den var övervuxen och dold.

Så det får bli lite extra trimmande istället. Det går ganska snabbt ändå.

Permalänk
Medlem
Skrivet av svintooo:

Fick just hem en Gardena smart sileno 700m2 LONA. Ska bli spännande. Min första robotgräsklippare. Nått särskilt att tänka på vid installation som inte kanske står i manualen?

Dela gärna med dig av dina erfarenheter med hur den funkar, installation osv...

Funderar på en likadan fast 1500m2-modellen.

Visa signatur

ASUS Rampage V Extreme, Intel Core i7-6900K, Corsair Vengeance 4x8GB 3200C17, Corsair 1000HX, ASUS RTX3080Ti STRIX OC, WD SN850 2TB SSD, Intel 730 256GB SSD x2 RAID-0

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hamilton:

Dela gärna med dig av dina erfarenheter med hur den funkar, installation osv...

Funderar på en likadan fast 1500m2-modellen.

Ska bli,

Har en del större projekt på tomten just nu, så installationen anstår npgon vecka eller två till. Sen så 😀

Permalänk
Medlem
Skrivet av svintooo:

Ska bli,

Har en del större projekt på tomten just nu, så installationen anstår npgon vecka eller två till. Sen så 😀

Skulle också vara intressant och höra vad du tycker om Lona. Även om du inte har något att jämföra med.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X3D | EVGA GeForce RTX 3080 10GB FTW3 ULTRA | ASUS ROG Strix B450-F Gaming | Corsair RM750X V2 | Crucial Ballistix Sport LT 3200MHz 16GB | Samsung 980 Pro 1TB | Crucial MX500 2TB | NZXT H500

Permalänk
Medlem
Skrivet av Eazy:

Om man vill köra med vertikalskärare så känner jag att jag vill gräva ner begränsnings och guidelinan i marken för att undvika att man kör sönder linan. Finns många bud hur djupt man ska köra med vertikalskärare. Har läst att förståsigpåare säger allt från 20 cm till 1 cm djupt. Antar att man ställa djupet efter eget huvud. I vilket fall vill jag ändå ha ner linan på ett så bra djup jag kan.

Det finns flera sätt att gräva ner begränsningskabeln i marken... Prövade först med vinkelslip med diamantskiva, men det blev alldeles för grunt och dessutom så sprutade det jord till förbannelse. Sett att vissa rekommenderar motorsåg med en kedja och blad som redan är dåliga och inte gör något om det går sönder. Tänker att det sprutar nog duktigt med jord det med. Man kan hyra en kabelläggarmaskin, men den verkar klumpig och känns som det blir oexakt.

Jag beslutade mig i vart fall för mig med att göra det på det jobbiga sättet och använda kantskärare. Jag har uppskattat att det rör sig allt som allt om ca 550 meter kabel och med kantskärare är det ett mastodontjobb som tär på psyket.

Tänkte visa hur jag gör om det kanske kan komma till nytta för någon annan, och eventuellt om någon har tips som kanske kunde underlätta. Kanske lite medömkan också för detta sinnessjuka jobb

Jag använder mig av en kantskärare och en grep köpt på Biltema. Sedan har jag en ogräsupptagare för att peta ner linan och märlor i marken. Därefter en gummiklubba för att banka tillbaka gräset.

Först börjar jag med att linjera upp vart spåret ska vara med ett snöre på längre raka ställen. Därefter använde jag kantskäraren och gör ett långt spår. (Det är lättare att bara göra ett spår först utan att vicka med kantskärare om man vill ha det rakt). Sedan börjar jag om och sticker ner kantskäraren i spåret igen och trycker ner grepen i samma spår och använder grepen för att hjälpa kantskäraren att vicka fram och tillbaka så det blir ett brett spår (Jag prövade först med att endast använda mig av kantskäraren, men den höll tyvärr inte mer än 20 meter innan den gick sönder p.g.a vickandet.)

http://www.bronsaldersvagen.se/Eazy/be1.jpg

Därefter sprutade jag med vattenslangen i spåret och körde med endast kantskäraren och vicka lätt fram och tillbaka så spåret blir "slätare". Jorden är för tillfället väldigt torr och jorden trillar ner i spåret hela tiden. Därav användandet av vatten för att binda jorden:

http://www.bronsaldersvagen.se/Eazy/be2.jpg

Jag får ner kabeln på detta sättet till ett djup på ca 15 cm (det får inte blir djupare än 20 cm enligt Husqvarna) där det är gynnsamt med jord och jag använder mig av en ogräsupptagare för att peta ner kabeln med. Ett tips är att trycka ner linan diagonalt ner och framåt så linan blir lagom spänd och jag trycker som hårdast framåt när linan är på djupet den ska vara. Allt för att linan ska vara spänd och inte ligger sicksack. Prövade med Moraknivslida med borrat hål men var för jobbigt för handleden och jag tyckte inte jag kom så djupt jag ville. Har det rätt stenigt på en del ställen så hur djup jag får ner den varierar (vid träd finns rötter som gör att jag bara får ner kabeln 5 cm). Kör ner märlor på samma ställe i spåret som jag hade när linan var monterad ovanpå marken.

http://www.bronsaldersvagen.se/Eazy/be3.jpg

Därefter använder jag en gummiklubba för att banka tillbaka gräset och stänga spåret:

http://www.bronsaldersvagen.se/Eazy/be4.jpg

Jag har kommit knappt halvvägs och för att inte hamna på hispan så gör jag några meter då och då. I helgen har jag dock gjort 140 meter. Ber om ursäkt för det röriga inlägget, men jag har en dålig skrivdag... Jag får editera taskiga meningsuppbyggningar senare

Jag grävde inte ned min kabel och nu sådär 2 år senare är den spårlöst försvunnen ned i marken. Utökade klipp området lite förra året och jag hittade kabeln 2-3 cm ned i jorden. nu på våren här kan jag se den på ett par ställen där det är jord högar, gräsklipparen klipper nu även av parkslide skott och där är det jordigt.
Att gräva ned kabeln såhär nu i efterhand är helt totalt onödigt mer jobb. funderade på ned grävning men i princip alla sa att det var onödigt och dom hade helt rätt trots att jag var väldigt skeptisk i början.

Klipp gräset så kort du vågar och sätt fast kabeln med märlor. Efter bara ett par månader kommer kabeln redan ligga osynlig på gräsbottnen och sedan försvinner den helt ned i jorden.

Jag gjorde HELA mitt klipp områden på 300-400 meter på ett par timmar.

EDIT: En till fördel är att man kan efterjustera kabeln där det behövs enkelt och väldigt omgående.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Jag grävde inte ned min kabel och nu sådär 2 år senare är den spårlöst försvunnen ned i marken. Utökade klipp området lite förra året och jag hittade kabeln 2-3 cm ned i jorden. nu på våren här kan jag se den på ett par ställen där det är jord högar, gräsklipparen klipper nu även av parkslide skott och där är det jordigt.
Att gräva ned kabeln såhär nu i efterhand är helt totalt onödigt mer jobb. funderade på ned grävning men i princip alla sa att det var onödigt och dom hade helt rätt trots att jag var väldigt skeptisk i början.

Klipp gräset så kort du vågar och sätt fast kabeln med märlor. Efter bara ett par månader kommer kabeln redan ligga osynlig på gräsbottnen och sedan försvinner den helt ned i jorden.

Jag gjorde HELA mitt klipp områden på 300-400 meter på ett par timmar.

EDIT: En till fördel är att man kan efterjustera kabeln där det behövs enkelt och väldigt omgående.

Om man vill köra med vertikalskärare måste man gräva ner kabeln, vilket är hela anledningen till att jag gör detta. Min var också spikad ovan jord.

Visa signatur

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING - AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 35MB - Cooler Master - Hyper 212 Black Edition - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance LPX - Kingston A2000 500GB M.2 NVMe - Fractal Design Define C Svart - 2 X Noctua NF-P14s redux-1200 140mm PWM - Corsair RM650X 650W v2 - ASUS GeForce GTX 1060 6GB DUAL OC - Raijintek Morpheus II Heatpipe VGA Cooler - 2 X Noctua NF-P12 120mm PWM - OS Debian 10 Stable

Permalänk
Medlem
Skrivet av Eazy:

Om man vill köra med vertikalskärare måste man gräva ner kabeln, vilket är hela anledningen till att jag gör detta. Min var också spikad ovan jord.

Antar att din gräsmatta är lite trött eller dålig? Har aldrig behövt använda en sådan och mitt gräs växer som ogräs nästan.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Antar att din gräsmatta är lite trött eller dålig? Har aldrig behövt använda en sådan och mitt gräs växer som ogräs nästan.

Det är relativt vad man tycker en gräsmatta ska se ut... Din kanske inte ser bra ut i mina ögon.

Beror också på hur gammal gräsmattan är. Vår tomt är byggd på stenig skogsmark 2007 så jorden är inte så bra på djupet. Du kanske har en meter lerjord?

Visa signatur

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING - AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 35MB - Cooler Master - Hyper 212 Black Edition - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance LPX - Kingston A2000 500GB M.2 NVMe - Fractal Design Define C Svart - 2 X Noctua NF-P14s redux-1200 140mm PWM - Corsair RM650X 650W v2 - ASUS GeForce GTX 1060 6GB DUAL OC - Raijintek Morpheus II Heatpipe VGA Cooler - 2 X Noctua NF-P12 120mm PWM - OS Debian 10 Stable

Permalänk
Medlem
Skrivet av Eazy:

Det är relativt vad man tycker en gräsmatta ska se ut... Din kanske inte ser bra ut i mina ögon.

Beror också på hur gammal gräsmattan är. Vår tomt är byggd på stenig skogsmark 2007 så jorden är inte så bra på djupet. Du kanske har en meter lerjord?

Ja min jord är bra för gräs minst en meter och gräsmattan är gammal och stark.
Den kanske är ful men de flesta brukar säga att den är fin med sin djupa mörka gröna färg.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cenorida:

Skulle också vara intressant och höra vad du tycker om Lona. Även om du inte har något att jämföra med.

Lona var i princip anledningen till att jag köpte den. Så ska leverera mina tankar och åsikter så småningom 😀

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Ja min jord är bra för gräs minst en meter och gräsmattan är gammal och stark.
Den kanske är ful men de flesta brukar säga att den är fin med sin djupa mörka gröna färg.

Då blir man lite avundsjuk... Har nog max 40 cm och på vissa ställen kommer jag inte ner med kantskäraren till hälften. Då har jag ändå kompletterat med några cm jord för ett par år sedan.

Visa signatur

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING - AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 35MB - Cooler Master - Hyper 212 Black Edition - Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance LPX - Kingston A2000 500GB M.2 NVMe - Fractal Design Define C Svart - 2 X Noctua NF-P14s redux-1200 140mm PWM - Corsair RM650X 650W v2 - ASUS GeForce GTX 1060 6GB DUAL OC - Raijintek Morpheus II Heatpipe VGA Cooler - 2 X Noctua NF-P12 120mm PWM - OS Debian 10 Stable

Permalänk
Medlem
Skrivet av Eazy:

Då blir man lite avundsjuk... Har nog max 40 cm och på vissa ställen kommer jag inte ner med kantskäraren till hälften. Då har jag ändå kompletterat med några cm jord för ett par år sedan.

Ajdå det låter inte så bra. Kanske skulle du behöva gräva upp lite stenar och ersätta med jord? Kostar men kan vara värt i långa loppet om gräsmattan blir mer underhållsfri?

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

Hej har en robotgräsklippare som nu blir ut störd av grannens HQ /(HusQvarna). Jag har en WORX L1500? Någon som vet hur man man kan lösa det här på laglig väg?

någon som testat worx off limits, där detta störs ut av grannen och lägga en magnet slinga istället?

Har du någon möjlighet att byta slingsignal? Så prova med det. Annars be grannen göra det, vet att Husqvarna har den möjligheten att generera en ny slingsigna.

Visa signatur

Eeeeeeh.

Permalänk
Medlem
Skrivet av stoffe-2k:

Hur som , köp inte Robomow , deras maskiner och app fungerar uselt. ..

Märkligt, de brukar väl i princip vara topp och även vinna de tester som Råd & Rön gjort de senaste åren, iaf deras större modeller i RS-serien vilken inte verkar finnas kvar längre men även ersättare till denna fick väl toppbetyg. Vilka modeller har du kört?

Permalänk
Medlem
Skrivet av safarisoya:

Har du någon möjlighet att byta slingsignal? Så prova med det. Annars be grannen göra det, vet att Husqvarna har den möjligheten att generera en ny slingsigna.

Nej WORX har inga såna funktioner, de har svagast signal av alla robot gräsklippare då de är från USA men tillverkas i china, och stör du ut din granne där som HQ så blir det upp i beroende på delstat och så vidare....

Tar hem en spektrumanalysator, sen när jag vet vilka frekvenser som HQ spyr ut så spelar jag in dem och går till attack!!!

Visa signatur

I've somehow been WASDing my whole life

13th Intel 8P@6GHz E-cores off Kraken X73 360mm DDR5 m.2@7000MB/sek Gigabyte Z690
Alltid över AMD 3D med överklocking i fakefikans (swefaker) grafer med intel :)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Reckie:

Märkligt, de brukar väl i princip vara topp och även vinna de tester som Råd & Rön gjort de senaste åren, iaf deras större modeller i RS-serien vilken inte verkar finnas kvar längre men även ersättare till denna fick väl toppbetyg. Vilka modeller har du kört?

V har haft rx20pro .

Visa signatur

chmod 775

Permalänk
Medlem

Använder alla gräsklippare samma lina? Köpt hus där förra ägaren tar med sig klipparen men lämnar kvar linan i marken.