Köpes dator/räddningspaket för AM4.

Permalänk
Medlem

Köpes dator/räddningspaket för AM4.

Jag förmedlar datorhjälp åt min systersons kompis då hans HP Pavilion trilskas. Det är en Ryzen 2600 och ett GTX 1060 i den. Han tänkte från början lägga runt 6-8k på en bättre begagnad dator så detta är ett alternativ.

Jag funderar på om man rädda det som räddas kan dock, då han mest siktar på att spela Overwatch, GTA V och Valorant. Så det kan även vara av intresse att köpa uppgraderingspaket minus CPU, PSU, GPU och chassi. Kvitto och garanti föredras.

Öppen för förslag på dator eller delar. Frakt eller upphämtning runt Kalmar eller Hultsfred.

Läs hela annonsen här

Permalänk
Medlem

Vad är problemet med datorn? Moderkort och ssd/hd är det du inte nämner ska/kan sparas. Varför byta moderkort men inte cpu?

Permalänk
Medlem
Skrivet av grönbladh:

Vad är problemet med datorn? Moderkort och ssd/hd är det du inte nämner ska/kan sparas. Varför byta moderkort men inte cpu?

Oklart vad problemet är. Ska gå hands-on med den i veckan. Om man ska uppgradera något blir det lite problem. Moderkortet har proprietär strömförsörjning och där finns ingen möjlighet att uppdatera bios för framtida uppgraderingar på AM4-plattformen. Nätagget är troligen på cirka 300 watt så där blir också struligt om man ska uppgradera grafikkortet.

Permalänk
Medlem

MB och minne i kalmar

Hej har ett Msi x470 gaming plus som har stöd upp till 5800x3D https://www.msi.com/Motherboard/X470-GAMING-PLUS/support#cpu
Har även ett kit 16GB (2x8) DDR4 3600 mhz minnen båda köpt på Netonnet i kalmar
Allt finns i Kalmar, digitalt kvitto från Netonnet finns ev även papperskvitto. MB inköpt 2019-06-07 minnen 2021-02-18, minnena är det nog garanterat garanti, moderkort mer tveksam till men då via Msi är registerat där men står inte garantitid.
Har mer saker om du är intresserad men bedömde det var detta du behövde.
Hälsningar
Ola

Permalänk
Medlem
Skrivet av r0zn:

Hälsningar
Ola

Hej! Tack, jag kan nog bli intresserad och i så fall åtminstone av RAM-minnena. Vi kan väl höras i pm, du får gärna skriva om du har mer du vill bli av med.

Permalänk
Medlem

Uppdatering är att jag nu fått hans dator att gå som den ska. Han klarar sig för tillfället och mitt råd till familjen är att vänta på reatiderna som väntar. Jag har precis uppgraderat mitt eget nätagg så där kan han ärva mitt. I övrigt kan det nog bli aktuellt med att införskaffa allting där kvarvarande garanti är så gott som krav på allt av värde.

Är tacksam för fortsatta förslag.