Permalänk
Medlem

Kul! Den vill nog min fru testa har jag en känsla av. Tack för tipset!

Permalänk
Medlem

Apropå youtubers / inspiratörer så tycker jag Emil Åreng (förutom att han är lite galen) är väldigt bra att kolla på och inspireras av.

Typ denna: https://youtu.be/hlpdEjUbTHQ?si=O3X2uFC6uik5yUju

Visa signatur

SPELA: 13900K - Gaming X Trio 4090 - Fractal North
LEVA: OnePlus 12 - MacBook Pro M4 Pro 14"
PLÅTA: Canon C70, R3, 1DX mkII, BMPCC6K
LYSSNA: KRK Rokit RP8 G4, Beyerdynamic DT 1990 PRO
FLYGA: DJI FPV, Avata

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jumpcut:

Apropå youtubers / inspiratörer så tycker jag Emil Åreng (förutom att han är lite galen) är väldigt bra att kolla på och inspireras av.

Lite galna blir vi nog alla när det blir för varmt

Visa signatur

Byt namn på Nvidia till NvidAI

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jumpcut:

Apropå youtubers / inspiratörer så tycker jag Emil Åreng (förutom att han är lite galen) är väldigt bra att kolla på och inspireras av.

Typ denna: https://youtu.be/hlpdEjUbTHQ?si=O3X2uFC6uik5yUju

Honom har jag faktiskt tittat en del på, undrar om ja inte har en syrajusterad äpplemust inne i kylen som är hans fel.

Permalänk
Medlem

Demerara Dry Float

Kvällens tips får bli en ny bekantskap som jag egentligen inte har prövat tillräckligt många gånger för att uttala mig om, men jag gör det ändå. För så god var den!

Har gjort en hel del Tiki-dinkar senaste året men om ärlighetens namn ska fram har jag inte blivit direkt superimponerad av speciellt många. Kan ha varit dåliga val av rom, misslyckad hemmagjord falernum eller något annat, men skam den som ger sig.

Efter att ha fått hem en flaska OFTD rom "Oh Fuck That's Delicious" https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/planteray-8552901/ och funderat lite vad jag skulle göra med den kom jag fram till att en Demerara Dry Float nog var en bra match och om det var.

En väldigt sur, väldigt söt och väldigt god Tiki-drink. Min känsla är att den annars ohotade Mai Tai'n kommer få konkurrens om mest druckna Tiki-drinken i sommar.

Varma rekommendationer!

Permalänk
Medlem
Skrivet av SamuelSvensson:

Kvällens tips får bli en ny bekantskap som jag egentligen inte har prövat tillräckligt många gånger för att uttala mig om, men jag gör det ändå. För så god var den!

<Uppladdad bildlänk>

Har gjort en hel del Tiki-dinkar senaste året men om ärlighetens namn ska fram har jag inte blivit direkt superimponerad av speciellt många. Kan ha varit dåliga val av rom, misslyckad hemmagjord falernum eller något annat, men skam den som ger sig.

Efter att ha fått hem en flaska OFTD rom "Oh Fuck That's Delicious" https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/planteray-8552901/ och funderat lite vad jag skulle göra med den kom jag fram till att en Demerara Dry Float nog var en bra match och om det var.

En väldigt sur, väldigt söt och väldigt god Tiki-drink. Min känsla är att den annars ohotade Mai Tai'n kommer få konkurrens om mest druckna Tiki-drinken i sommar.

Varma rekommendationer!

Har noll koll på Tiki-drinkar. Men var på något fancy Tiki-room i San Diego för ett tag sedan och ja, det var ju klipp i dom drinkarna. Köpte på mig några galna Tiki muggar i keramik som min fru hatar.

Visa signatur

SPELA: 13900K - Gaming X Trio 4090 - Fractal North
LEVA: OnePlus 12 - MacBook Pro M4 Pro 14"
PLÅTA: Canon C70, R3, 1DX mkII, BMPCC6K
LYSSNA: KRK Rokit RP8 G4, Beyerdynamic DT 1990 PRO
FLYGA: DJI FPV, Avata

Permalänk
Medlem
Skrivet av SamuelSvensson:

Har blivit väldigt lite shots kan jag erkänna, några väl valda sådana får ja nog utöka min repertoar med. Tack för tipset!

Ah kul att du säger det, för en Averna har jag hemma där emot. Det ska jag testa. Turnpike ska ja skriva upp på min lista!

Jag har faktiskt varit ganska lat när jag gjort grenadine och gjort på köpt juice. Kung Markattas granatäpplejuice (har testat ett par andra, denna blir klart bäst). Kört detta receptet: https://www.anderserickson.com/easy-grenadine-recipe. Nog gjort en 7-8 batches vid det här laget. Tror jag typ halverar rosvattenmängden.

Jag brukar skaka med is gjord i liknande formar som de du länkade och sen använder ja köpeis när ja ska göra krossad is eller pellets (mindre krossad is).

EB är faktiskt en av dom ja följer och nog tittat genom allt på. Har även sett typ allt av Anders Erickson och Make and Drink (och ett par andra lite sporadiskt, typ https://www.youtube.com/@StevetheBartender_)

https://www.youtube.com/@makeanddrink
https://www.youtube.com/@AndersErickson

Tidigare tittade jag på How to drink men den har jag i princip slutat med helt.

Haha spännande, det vill ja testa, hur blir det med Absint? (det har ja hemma)! Har faktiskt gjort ganska få vodka-drinkar än så länge, det får bli ett spår lite senare i sommar.

Pastis uppfanns som ett substitut till Absinth när det förbjöds. Jag vet inte hur det fungerar med Absinth Testa vettja, tror dock att du får ha i lite mer vatten för att få ner alkoholhalten och att det skulle kunna medföra att det smakar lite väl utspätt? Återkoppla gärna!

Permalänk
Medlem

Ohh, en tråd i min smak 🥰

Blev mer skakande för några år sedan men har några favoriter som fortfarande görs, listas ej i någon specifik favoritordning.

En varm och solig sommardag kan det gå åt ett par Blue Passion
https://www.diffordsguide.com/cocktails/recipe/268/blue-passi...

Gotländsk sommarnatt, riktigt läskande
https://drinkoteket.se/recept/gotlandsk-sommarnatt/

Gin Basil Smash, say no more 🥰
https://drinkoteket.se/recept/gin-basil-smash/

En riktig favorit är Hemingway Daiquiri
https://drinkoteket.se/recept/hemingway-daiquiri/

En variant på Hemingway Daiquiri är High Five, jag föredrar Hemingway men kul med variation
https://iminsmak.se/2023/11/15/high-five/

Gillar man Last Word så kan man byta ut gin mot rom och göra en Wordsmith
https://iminsmak.se/2025/01/21/wordsmith/

Painkiller är också en goto
https://pussersrum.com/blogs/cocktails/pussers-painkiller

Ska det groggas blir det oftast en vanlig GT (vanlig och vanlig, hade tidigare larvigt många olika gin hemma 😊) eller så kan det bli Campari & Juice.

Till en film sippar jag gärna på en stadig Negroni, helst med en bra overproof som grund (Purity Navy, 83402, är klockren).
Kul också att jämföra skillnaden mellan olika Vermouth, favoriten är nog Cocchi Storico.
https://drinkoteket.se/recept/negroni/

Och en kall vinterkväll så bara älskar jag en Negroni Warmer
https://drinkoteket.se/recept/negroni-warmer/

Favorit-rom till Daiquiri är olagrade agricole.
Men Veritas funkar också.

OFTD använder jag bara till Rum Punch, där är den given.
Just Rum Punch kan det gå åt ohälsosamt mycket av på sommaren. Det blir dyrt, men gott så in i h-vete 🫣🥰
Och då det är så sinnessjukt gott, så är det lätt att man blir lite väl rund under fötterna 🤪
https://grannysdownhomekitchen.wordpress.com/2014/12/20/knock...

Permalänk
Medlem
Skrivet av SamuelSvensson:

Kul! Hur gjorde du den? (flädersaft har jag ju gjort många gånger)

125% socker mot vattenvikt som får koka upp och ihop en stund (kan nog reduceras till mer sirapsliknande om man har tålamod). (På en liter vatten) av från plattan, i med citronskal från två citroner, saft från ena och skivat fruktkött från den andra samt sisådär 20-25 avskakade fläderklasar (inte skölja, men få med så lite grönt som möjligt annat blir det beskt, dock inte lika jävligt som om man får med grönt när man gör syrensaft). Låt stå ett dygn typ och sila.

Permalänk
Medlem

Vilket svar!

Skrivet av Otori:

Ohh, en tråd i min smak 🥰

Blev mer skakande för några år sedan men har några favoriter som fortfarande görs, listas ej i någon specifik favoritordning.

En varm och solig sommardag kan det gå åt ett par Blue Passion
https://www.diffordsguide.com/cocktails/recipe/268/blue-passi...

Blå drinkar är lite läskigt men jag ska köpa en blå curacau någon dag.

Skrivet av Otori:

Bananlikör alltså, jag har på något sätt lite svårt vid den tanken. Jag gillar dock banan så det är nog mest en mental spärr. Börjar få slut på andra likörer att köpa så det får bli det vare sig jag vill det eller ej

Skrivet av Otori:

Faktiskt inte smakat den än... trots all hype. Men jag gillar sours och jag gillar basilka och jag gillar gin så det borde bli bra. Får bli ett sommarprojekt.

Skrivet av Otori:

Ja detta är en av mina favoriter också, en av de första drinkarna jag gjorde och en jag kommer tillbaka till. Tror dock detta receptet har lite mer maraschino och lite mindre rom än jag brukar ha så får testa det!

Skrivet av Otori:

En variant på Hemingway Daiquiri är High Five, jag föredrar Hemingway men kul med variation
https://iminsmak.se/2023/11/15/high-five/

Tänkte direkt på Siesta som jag drack häromdagen, https://www.liquor.com/siesta-cocktail-recipe-7484126, tequila och campari istället för gin och aperol. Väldigt trevlig.

Skrivet av Otori:

Gillar man Last Word så kan man byta ut gin mot rom och göra en Wordsmith
https://iminsmak.se/2025/01/21/wordsmith/

Är väldigt glad i Last Word så det ska jag göra en!

Skrivet av Otori:

Är ganska glad i vanlig PC, men när jag läst om Painkiller så har jag alltid ställt mig frågande om det blir bättre med apelsinjuice i?

Skrivet av Otori:

Ska det groggas blir det oftast en vanlig GT (vanlig och vanlig, hade tidigare larvigt många olika gin hemma 😊) eller så kan det bli Campari & Juice.

Några Gin-tips? Jag tänker både i allmänhet, till specifika drinkar eller varför inte GT?

Skrivet av Otori:

Till en film sippar jag gärna på en stadig Negroni, helst med en bra overproof som grund (Purity Navy, 83402, är klockren).
Kul också att jämföra skillnaden mellan olika Vermouth, favoriten är nog Cocchi Storico.
https://drinkoteket.se/recept/negroni/

Hehe har faktiskt både Cocchi Storico och Purity Navy här hemma så kanske får bli en sån till kvällens avslutande avsitt av Andor.

Skrivet av Otori:

Och en kall vinterkväll så bara älskar jag en Negroni Warmer
https://drinkoteket.se/recept/negroni-warmer/

Spännande! Den ska ja försöka komma ihåg tills i vinter.

Skrivet av Otori:

Favorit-rom till Daiquiri är olagrade agricole.
Men Veritas funkar också.

Kul, har ett par agricole men inte någon olagrad, nu fick ja en anledning till att köpa den. Veritas har jag läst mycket bra om så en sådan får det nog bli så småningom helt klart. Fick för mig att den var klurig att få tag på genom systemet men nu när ja tittar igen så hittar ja den, så får passa på.

Skrivet av Otori:

OFTD använder jag bara till Rum Punch, där är den given.
Just Rum Punch kan det gå åt ohälsosamt mycket av på sommaren. Det blir dyrt, men gott så in i h-vete 🫣🥰
Och då det är så sinnessjukt gott, så är det lätt att man blir lite väl rund under fötterna 🤪
https://grannysdownhomekitchen.wordpress.com/2014/12/20/knock...

Gott gott! det vattnas i munnen bara ja läser i receptet.

Tack för alla bra kommentarer!

Permalänk
Medlem
Skrivet av SamuelSvensson:

Vilket svar!

Blå drinkar är lite läskigt men jag ska köpa en blå curacau någon dag.

Bananlikör alltså, jag har på något sätt lite svårt vid den tanken. Jag gillar dock banan så det är nog mest en mental spärr. Börjar få slut på andra likörer att köpa så det får bli det vare sig jag vill det eller ej

Blå drinkar är läskigt gott 😉
Isbjörn är ju en riktig klassiker
https://drinkoteket.se/recept/blue-lagoon-isbjorn/

Bananlikör är lite sliskigt, men ska man göra Sommarnatten eller en hederlig San Francisco så…
https://drinkoteket.se/recept/san-francisco/

Skrivet av SamuelSvensson:

Faktiskt inte smakat den än... trots all hype. Men jag gillar sours och jag gillar basilka och jag gillar gin så det borde bli bra. Får bli ett sommarprojekt.

Då är den ta mig tusan given, riktigt jädra nice.
Inte snåla och inte bara bladen, klipp strax ovan jorden och i med allt !

Skrivet av SamuelSvensson:

Ja detta är en av mina favoriter också, en av de första drinkarna jag gjorde och en jag kommer tillbaka till. Tror dock detta receptet har lite mer maraschino och lite mindre rom än jag brukar ha så får testa det!

På sommaren brukar jag göra en större omgång och slår upp på flaskor och ställer i kyldn.

Skrivet av SamuelSvensson:

Tänkte direkt på Siesta som jag drack häromdagen, https://www.liquor.com/siesta-cocktail-recipe-7484126, tequila och campari istället för gin och aperol. Väldigt trevlig.

Har aldrig snöat in på tequila så brukar inte ha hemma. Men Siesta lät klart intressant.

Skrivet av SamuelSvensson:

Är ganska glad i vanlig PC, men när jag läst om Painkiller så har jag alltid ställt mig frågande om det blir bättre med apelsinjuice i?

Det vete tusan, men är ju bara att testa 🙃
Finns ett recept med blodapelsin, dock fortfarande med ananasjuice.
https://pussersrum.com/blogs/cocktails/blood-orange-painkille...
Pussers har en massa olika recept på sin sida
https://pussersrum.com/blogs/cocktails

Skrivet av SamuelSvensson:

Några Gin-tips? Jag tänker både i allmänhet, till specifika drinkar eller varför inte GT?

Hehe har faktiskt både Cocchi Storico och Purity Navy här hemma så kanske får bli en sån till kvällens avslutande avsitt av Andor.

Spännande! Den ska ja försöka komma ihåg tills i vinter.

Negroni är inte för alla, gillar man inte bitter så ska man hålla sig ifrån den 😆
Vill man göra den lite sötare kan man använda Aperol istället för Campari eller Carpano, men för egen del blir det på tok för sött.

Ett par trevliga gin:
Stockholms Bränneri Pink och blanda med Ekobryggeriet Rhubarb.
Vanliga Hendrick’s gillar jag.
Japsarna kan även gin, Roku är riktigt prisvärd. Ukiyo har flera trevliga.
Sedan gillade jag Citadelle No Mistake Old Tom, funkar även bra att sippa ren.
Och till slut en Monkey 47 Sloe Gin.

Skrivet av SamuelSvensson:

Kul, har ett par agricole men inte någon olagrad, nu fick ja en anledning till att köpa den. Veritas har jag läst mycket bra om så en sådan får det nog bli så småningom helt klart. Fick för mig att den var klurig att få tag på genom systemet men nu när ja tittar igen så hittar ja den, så får passa på.

Gott gott! det vattnas i munnen bara ja läser i receptet.

Tack för alla bra kommentarer!

Rom i sig är en underbar värld, framförallt om man tar sig utanför Systembolagets monopol…
Bondston, Excellence Rhum, Rhum Attitude, Cask & Bottle, Rombo, Felix Vine och Skjold Burne är ställen som jag brukar beställa från.

Rum punch är The Shit!
Blir aldrig likadan och finns nog lika många beskrivningar som det finns rombarer.

Permalänk
Hedersmedlem

En av mina favoriter är Gingerette som vann Bartender SM 2013. Originalreceptet står ej att finna längre, men jag gör den såhär:

Lika delar
- LUXARDO Maraschino Liqueur
- Vit tequila
- St-Germain elderflower liqueur
- Ingefärssockerlag
- Pressad citron
I en shaker tillsammans med is och några stänk Peychaud's bitter. Skaka tills drinken är kyld och häll upp i en Tumbler.

Jag gör ingefärssockerlag själv genom att koka upp en vanlig sockerlag en tillsammans med rikligt med skivad ingefära. Det kan med fördel stå och dra en stund innan man silar bort bitarna av ingefära.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Medlem
Skrivet av giplet:

En av mina favoriter är Gingerette som vann Bartender SM 2013. Originalreceptet står ej att finna längre, men jag gör den såhär:

Lika delar
- LUXARDO Maraschino Liqueur
- Vit tequila
- St-Germain elderflower liqueur
- Ingefärssockerlag
- Pressad citron
I en shaker tillsammans med is och några stänk Peychaud's bitter. Skaka tills drinken är kyld och häll upp i en Tumbler.

Jag gör ingefärssockerlag själv genom att koka upp en vanlig sockerlag en tillsammans med rikligt med skivad ingefära. Det kan med fördel stå och dra en stund innan man silar bort bitarna av ingefära.

Spännande, en sån bra där ja har allt hemma (utom ingefärssockerlagen... men det går ju att lösa ganska enkelt). Jag har faktiskt hållit mig lite borta från ingefärassockerlagscocktails... är glad i ingefära generellt, men just i drinkar är det något mentalt som tar emot. Men ska testa denna, det får bli min inkörsport.

Tack!

Permalänk
Medlem

Sabot

https://www.diffordsguide.com/cocktails/recipe/7670/sabot

Testat 2 olika varianter med Hernös blå och Beefeater. Jag tyckte (som jag oftast gör...) den med Beefeater blev klart bättre då den något kraftigare ginen får ett tydligare och bra avtryck i drinken.

Smakmässigt en ganska enkel drink, men både det mousserande vinet tillför och apelsinlikören gör sig bra med skummet. Det blir flera lager av intryck där jag fick känslan att apelsinoljorna från cointreau satte sig i skummet och gav det en trevlig lite dovare apelsinskalig karaktär för att sedan bytas ut mot en fräsch lättdrucken historia där citronen och det mousserande får mer plats när man bryter igenom skummet.

45 ml London Dry Gin
22.5 ml Triple Sec
22.5 ml Lemon juice (freshly squeezed)
10 ml Sugar syrup 'rich'
15 ml Egg white
22.5 ml Brut champagne/sparkling wine

Gott! Kommer det bli fler av.

Edit: Bättre än en White Lady?... ja tror det!

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av SamuelSvensson:

<Uppladdad bildlänk>

https://www.diffordsguide.com/cocktails/recipe/7670/sabot

Testat 2 olika varianter med Hernös blå och Beefeater. Jag tyckte (som jag oftast gör...) den med Beefeater blev klart bättre då den något kraftigare ginen får ett tydligare och bra avtryck i drinken.

Smakmässigt en ganska enkel drink, men både det mousserande vinet tillför och apelsinlikören gör sig bra med skummet. Det blir flera lager av intryck där jag fick känslan att apelsinoljorna från cointreau satte sig i skummet och gav det en trevlig lite dovare apelsinskalig karaktär för att sedan bytas ut mot en fräsch lättdrucken historia där citronen och det mousserande får mer plats när man bryter igenom skummet.

45 ml London Dry Gin
22.5 ml Triple Sec
22.5 ml Lemon juice (freshly squeezed)
10 ml Sugar syrup 'rich'
15 ml Egg white
22.5 ml Brut champagne/sparkling wine

Gott! Kommer det bli fler av.

Edit: Bättre än en White Lady?... ja tror det!

Och denna sparar jag till helgen.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Skrivet av SamuelSvensson:

Spännande, en sån bra där ja har allt hemma (utom ingefärssockerlagen... men det går ju att lösa ganska enkelt). Jag har faktiskt hållit mig lite borta från ingefärassockerlagscocktails... är glad i ingefära generellt, men just i drinkar är det något mentalt som tar emot. Men ska testa denna, det får bli min inkörsport.

Tack!

Rekommenderar helt klart att testa en Penicillin, speciellt med tanke på att du haft en period med whisky.

Skrivet av SamuelSvensson:

<Uppladdad bildlänk>

https://www.diffordsguide.com/cocktails/recipe/7670/sabot

Testat 2 olika varianter med Hernös blå och Beefeater. Jag tyckte (som jag oftast gör...) den med Beefeater blev klart bättre då den något kraftigare ginen får ett tydligare och bra avtryck i drinken.

Smakmässigt en ganska enkel drink, men både det mousserande vinet tillför och apelsinlikören gör sig bra med skummet. Det blir flera lager av intryck där jag fick känslan att apelsinoljorna från cointreau satte sig i skummet och gav det en trevlig lite dovare apelsinskalig karaktär för att sedan bytas ut mot en fräsch lättdrucken historia där citronen och det mousserande får mer plats när man bryter igenom skummet.

45 ml London Dry Gin
22.5 ml Triple Sec
22.5 ml Lemon juice (freshly squeezed)
10 ml Sugar syrup 'rich'
15 ml Egg white
22.5 ml Brut champagne/sparkling wine

Gott! Kommer det bli fler av.

Edit: Bättre än en White Lady?... ja tror det!

Får ta och testa den när jag får chansen och har en öppen flaska bubbel. Känns som en twist på en French 75.

Ska testa utan äggvita också, för om det funkar kan det bli årets cocktail vid 12-slaget på nyår. Brukar ha ganska många vänner över, så funkar inte med något som behöver skakas vid servering. Blir det bra skulle den gå att prebatcha någon timme innan och bara tillsätta bubbel vid servering.

Permalänk
Medlem
Skrivet av giplet:

Och denna sparar jag till helgen.

Gör så! Återkom gärna vad du tyckte

Skrivet av Wille1504:

Rekommenderar helt klart att testa en Penicillin, speciellt med tanke på att du haft en period med whisky.

Får ta och testa den när jag får chansen och har en öppen flaska bubbel. Känns som en twist på en French 75.

Ska testa utan äggvita också, för om det funkar kan det bli årets cocktail vid 12-slaget på nyår. Brukar ha ganska många vänner över, så funkar inte med något som behöver skakas vid servering. Blir det bra skulle den gå att prebatcha någon timme innan och bara tillsätta bubbel vid servering.

Ah den har jag läst om många gånger men var inte top of mind, så tack så mycket. Den ska jag absolut testa.

Ett tips är att ha ett gäng (tex) https://www.systembolaget.se/produkt/vin/prosecco-787004/ hemma så är barriären till mousserande vin-toppade drinkar betydligt mindre. Räcker oftast till ca 4 drinkar.

Nu har jag inte testat, men rent spontant borde det vara ganska lätt att ladda upp en laddning äggvitedrink i en sifon så kan man toppa med skummet (kanske uppgraderat!?) före servering och få det bästa av alla världar.

Jag hade sagt att det är en typiskt bra nyårsdrink.

Permalänk
Medlem

Har redan nämnts I tråden, men jag slår också ett slag för gin+flädersaft/sirap!
Otroligt läskande sommardrink och så enkelt.
Har inga mått, brukar höfta och justera smaken allt eftersom...

  • Gin (har kört olika varianter)

  • Flädersaft

  • Rejält med is

  • Toppa med sodavatten och en kvist citronmeliss

Annars är både Lynchburg Lemonade och Painkiller två stora favoriter.

Drack en variant på en negroni häromsistens som var väldigt spännande och väldigt god.
Det var Mezcal och Tokajer Azsu främst, och apelsinzest. Frågade aldrig om ratios eller övriga ingredienser tyvärr men det var fantastiskt gott.

Visa signatur

Any machine is a smoke machine if you use it wrong enough - AvE

Permalänk
Medlem

Det här är en riktig favorit.
När rom-baren Cane Rum Society i Stockholm öppnade så var detta deras signaturdrink. De kallar den Don Juancho’s Coffe.

Min adaption av den upplever jag och polarna faktiskt som bättre 😊 och den görs några gånger i månaden.

Jag brukar köra:
* 3cl nybryggd Espresso
* 3cl Sprezzo (kaffelikör)
* 3cl Diplomatico
* 2cl Orgeat
* Ett gäng stänk kakaobitter

Skaka allt med en massa is, häll upp genom en sil och låt stå någon minut för att dra ihop.

Njut!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baalex:

Har redan nämnts I tråden, men jag slår också ett slag för gin+flädersaft/sirap!
Otroligt läskande sommardrink och så enkelt.
Har inga mått, brukar höfta och justera smaken allt eftersom...

  • Gin (har kört olika varianter)

  • Flädersaft

  • Rejält med is

  • Toppa med sodavatten och en kvist citronmeliss

Annars är både Lynchburg Lemonade och Painkiller två stora favoriter.

Drack en variant på en negroni häromsistens som var väldigt spännande och väldigt god.
Det var Mezcal och Tokajer Azsu främst, och apelsinzest. Frågade aldrig om ratios eller övriga ingredienser tyvärr men det var fantastiskt gott.

Ja det låter ju onekligen lättdrucket! En tradionell Mezcal (ja jag vet), är en av de få sakerna jag inte har i mitt skåp än, så det kan bli aktuellt vid nästa inköpsomgång.

Lynchburg Lemonade har ja nog inte kommit i kontakt med innan, men det verkar ju väldigt lätt och läskande så en sån får jag nog prova ganska omgående, är ju väldigt varmt idag...

Skrivet av Otori:

Det här är en riktig favorit.
När rom-baren Cane Rum Society i Stockholm öppnade så var detta deras signaturdrink. De kallar den Don Juancho’s Coffe.

Min adaption av den upplever jag och polarna faktiskt som bättre 😊 och den görs några gånger i månaden.

Jag brukar köra:
* 3cl nybryggd Espresso
* 3cl Sprezzo (kaffelikör)
* 3cl Diplomatico
* 2cl Orgeat
* Ett gäng stänk kakaobitter

Skaka allt med en massa is, häll upp genom en sil och låt stå någon minut för att dra ihop.

Njut!

Oh, det lät gott! Har ingen Espressomaskin tyvärr (det är ju en helt egen kategori av nörderi som jag inte har doppat tårna i på riktigt än...) får försöka göra den på kallbryggkoncentrat, brukar funka för det mesta. Låter verkligen riktigt gott.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SamuelSvensson:

Oh, det lät gott! Har ingen Espressomaskin tyvärr (det är ju en helt egen kategori av nörderi som jag inte har doppat tårna i på riktigt än...) får försöka göra den på kallbryggkoncentrat, brukar funka för det mesta. Låter verkligen riktigt gott.

Försvinnande gott 😆

Har testat med Sidekick Espresso Boom och det fungerade helt ok. Gick dock inte att få en ordentlig skumkrona.
https://sidekickcoldbrew.se/products/250-ml-sidekick-coldbrew...

Sedan blir det faktiskt riktigt bra med en Nespresso-maskin. Den tar jag till när jag är för bekväm 😊

Permalänk
Medlem
Skrivet av Otori:

Försvinnande gott 😆

Har testat med Sidekick Espresso Boom och det fungerade helt ok. Gick dock inte att få en ordentlig skumkrona.
https://sidekickcoldbrew.se/products/250-ml-sidekick-coldbrew...

Sedan blir det faktiskt riktigt bra med en Nespresso-maskin. Den tar jag till när jag är för bekväm 😊

Oh bra tips, precis sånt gillar jag. Tillgänglighetsanpassning när det är som bäst.

Permalänk
Medlem

Kul, här är mina tre favoriter, en på varje bassprit:

  • Negroni - gin, röd vermouth, campari

  • Champs Elysees - cognac, grön chartreuse, citron och socker

  • La Louisiane - rye, benedictine, röd vermouth och absint

Visa signatur

Det finns bara två sorters hårddiskar: de som har gått sönder och de som skall gå sönder.

Permalänk
Medlem
Skrivet av zarkov:

Kul, här är mina tre favoriter, en på varje bassprit:

  • Negroni - gin, röd vermouth, campari

  • Champs Elysees - cognac, grön chartreuse, citron och socker

  • La Louisiane - rye, benedictine, röd vermouth och absint

Kul, ganska säker på att jag har testat alla tre men det var längesedan så ska ge mig på dem igen, ingredienserna finns hemma iaf. Vilken vermouth kör du med?

Permalänk
Medlem

Hugo och Aperol Spritz

Vissa dagar vill man inte göra det svårare än det behöver vara. Speciellt när det är varmt och man mest är väldigt törstig.

Klassiska 3:2:1 - upplägget med typ 15 cl Prosecco, 10 cl Aperol/St-Germain och 5 cl sodavatten.

Väldigt gott, väldigt enkelt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SamuelSvensson:

Kul, ganska säker på att jag har testat alla tre men det var längesedan så ska ge mig på dem igen, ingredienserna finns hemma iaf. Vilken vermouth kör du med?

Just nu är det Cinzano Rosso men även Antica och Cocchi di Torino får följa med hem med jämna mellanrum.

Visa signatur

Det finns bara två sorters hårddiskar: de som har gått sönder och de som skall gå sönder.

Permalänk
Medlem

(Ultimatish) Mai Tai

Idag är en sån dag.

Detta är nog den enskilda drink jag har lagt mest tid på och haft mest ångest över.

Första gången jag gjorde en Mai Tai köpte jag nog ingredienser för närmare 2000 kr och spenderade otaliga (40+) timmar på att läsa på om allt från hur man effektivast skållar mandlar till den hemmagjorda orgeaten, vilket matvarubutik som har apelsinblomsvatten? Ska alla mandlarna rostas, eller bara hälften? Ska man köra på Pierre Ferrand som halva internet verkar avguda eller Clement Shrubb som flera förståsigpåare verkar förespråka? En rom? 2 rom? Vad är en agricole och varför har folk så starka åsikter? 4 rom?! GAH!!

I framtiden kanske ja skriver en något mer utförlig genomgång av vad mina efterforskningar och tester har resulterat i men inte idag. Sånt får man ge sig på innan en drink som vid mer än ett djupt andetag i drinkens närvaro gör dig oförmögen att köra på flera timmar.

Ikväll blev det ingen dessert efter maten, så därför valde jag att göra en något mer orgeat-framträdande variant än jag brukar.

Nämligen:
30 ml Lime
22.5 ml Orgeat
15 ml Grand Marnier
15 ml OFTD
15 ml S&C
15 ml Appelton 12
15 ml Baccardi 8 (!?)

Genomsnittlig alkoholhalt på ca 500%

Väldigt väldigt gott.

Permalänk
Medlem

”Råkade” bli 5cl av varje i kvällens Don Juancho’s Coffee 😊🥰