Kass moderkort, nätagg eller grafikkort...?

Permalänk
Medlem

Kass moderkort, nätagg eller grafikkort...?

PROBLEM:
Ska sälja min dator och har skakat hand med köparen, MEN grafikkortet gick sönder innan affären så jag blev tvungen att beställa ett nytt.

Det första var ett GF2 mx400 64mb. När jag satt vid datorn och spelade ett spel blev skärmen svart helt plötsligt och skärmen gick i viloläge. Signalen från grafikkortet hade alltså försvunnit, och jag kollade grafikkortet. Då såg jag att fläkten stannat. Datorn stängde inte av sej eller nått, hårddisken va igång och likaså fläktarna.

Jag la det kortet åt sidan och bestäde ett Albatron fx5200 nvidiakort med 128 mb minne. Det kortet är fläktlöst.
Stoppade det kortet i datorn i dag och installerade xp på datorn, installerade drivrutinerna (detonator) och installerade sedan Battlefield. Spelade det en liten stund (kanske 5 minuter) och sedan blev skärmen svart och gick i viloläge. Tog 10 sekunder så startade datorn om sej. Då pep den ett par gånger och jag hörde håddisken och allt spinna igång, men bilden kom aldrig. Jag har kollat upp vad pipet innebar i manualen till moderkortet, och det betyder enligt manualen att moderkortet inte hittar grafikkortet eller att grafikkortet har dåligt minne.

Nu är jag rädd för att mitt moderkort eller nätagg (Chieftec 300w, i datorn sitter en HD en läsare, ett moderkort med en processor och 2 256 mb ddrminnen, ett nätverkskort och ett ljudkort integrerat.) Ha gjort sönder även mitt nya grafikkort.

Jag ska till en kompis i veckan o se om grafikkortet funkar i hans dator.

Hur låter det? Kommer grafikkortet vara helt tror ni? E så jävla orolig....

Den egentliga frågan är, tror ni det är moderkortet eller nätagget som är fel på?? För nånting måste det ju vara fel på. Skall jag beställa nytt moderkort eller nätagg morrn o stoppa i datorn?

Nån som kan tipsa om ett riktigt billigt nytt moderkort om det är så att moderkortet bara e kass(amd xp 1600+ prole o 266 mhz minnen? Eller ett riktigt billigt nätagg som duger till en sån dator?

Visa signatur

Coolermaster Centurion, 2800+ AMD, 1024 mb minne (2x 512 mb ddr dualchannel), Seagate SATA 160 GB, HIS Excalibur 128 MB Radeon 9800 PRO

Permalänk

Nätagget tror jag inte att det är nåt fel på!
Däremot så har jag haft liknande men då var det mitt moderkort som felet låg på, fast det låter troligare på grafikkortet då fläkten har stannat där.

Men som sagt testa det i kompisens dator och säg hur det gick där.
Före det är det nog bara spekulationer.

AsRock på Db.com har väl ett MB för strax under 400:- har jag för mig.

Visa signatur

Athlon XP 1700+@1Ghz I Asus A7V8X I 512MB PC2700 I GF4Ti4200 I Nec1300A I 2x120GB + 60GB

Permalänk
Medlem

Tack för svar!!!

Sat i dag o provade det nya kortet och det piper varja gång jag startar datorn, har provat me att ta ut ramminnen grafikkort osv och plocka ihop det igen men det funkar ädå inte.

MEN jag provade mitt gammla grafikkort som ja trodde va trasigt, som fläkten stannat på, och det funkade!!! Utan fläkt på!!!! Det är ett ASUS Gf2 mx400 64 mb, så det kanske inte blir så varmt... men ja kom att tänka på att moderkortet är 2 år gammalt, det kanske är biosen som behöver flashas om för att klara ett nyare grafikkort?

Jag blir tokig!!!!! Hjälp med tips o allt som kan fås uppskattas!!!

Visa signatur

Coolermaster Centurion, 2800+ AMD, 1024 mb minne (2x 512 mb ddr dualchannel), Seagate SATA 160 GB, HIS Excalibur 128 MB Radeon 9800 PRO

Permalänk

Testa flasha bios

Visa signatur

Intel Core Duo 2 E6850 3.0 - MSI 8800Ultra - 4x1GB Corsair Dominator XMS PC 8500 - Samsung 2x160GB - Tagan 520Watt - Samsung T220 - Antec Performance One P182A