Krönika: Hobbyns egenheter

Permalänk
Melding Plague

Krönika: Hobbyns egenheter

<font style="font-size: 10pt"><b>Krönika: Hobbyns egenheter</b></font> <small class="small">söndag 6 februari av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Bjorn</a></small><br>
Alla intressen är mer eller mindre märkliga. Fotboll är exempelvis väldigt konstigt, i alla fall för mig som inte spelar fotboll. Hur är det med datorer? Det är väl inte så konstigt. Eller?
<br />
<br /><a href="http://www.sweclockers.com/html/artikel/art_050205_bjornkr1.p..."><b>Läs vidare</b></a>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Hehe, lite kul läsning så här på söndagskvällen. Håller med om att man ska andvända grejorna, jag kllockar inte för att se hur högt jag kan nå. Jag vill ligga precis under den gräns där det börjar ryka ur datorn, där den verkligen är maxad och allt fungerar felfritt.

Permalänk
Medlem

Håller delvis med om slutklämmen, men ändå inte.

Det är ju resan som är kul för många och det kan vara jusst den som är det intressanta. När man väl sitter där med en dator (eller nåt annat) man byggt under lång tid och helt plötsligt är färdig så förvsinner mycket av det roliga, även om man lyckats bra.
Visst kan man vara stolt över det man gjort om man tycker att man överträffat sig själv men innerst inne så tycker jag ofta att det vore det kul att spola tillbaka tiden lite så att man kunde uppleva själva byggandet igen.

Det är ju olika för olika personer förstås och beroende på om man intresserar sig i själva prestandasökandet eller om man intresserar sig utav utnyttjandet.

Permalänk
Medlem

Lite abrupt slut på historien tycker jag....

Hursomhelst, vad blev det för kamera?

Själv känner jag ingen direkt dragning till något kamera-märke utan går helt på vad som verkar bäst för mig för tillfället, medans i datorsammanhang så är man mer låst efter sina fördomar om vad som fungerar bra/dåligt. En komponent till ett datorsystem är ju aningen mer komplext än en kamera om man säger så.....den ska ju passa ihop och vara kompatibel både med all annan hårdvara och även all tänkbar mjukvara som man kan få för sig att köra på sin dator.
En kamera ska ju bara fungera med sig själv så att säga

Visa signatur

CCNA sedan juni 2006

Permalänk
Medlem

Göra något roligt med den istället... tänkt om det är prestandamätningen som är det roliga?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Seb74
Lite abrupt slut på historien tycker jag....

Du tog orden ur min mun.

Annars var den trevlig att läsa. Lagom lång.

Visa signatur

Solen i africa! Hjälp snabbt. Tävling i klassen!
Det var High noon.
Om solen i Africa en truckförare kommer från East till Weast på huvudvägen. och exact vid eqvatorn vid Africa. Landskapet är totalt slät. På en tidpunkt var solen så ett par telestolpar gjorde så att det blev skugga.
3 gissar jag på, men kan inte förklara?

Permalänk
Medlem

Jag måste säga att jag älskar att lära mig nya saker på helt olika områden, det roliga är att läsa, hitta för och nackdelar osv. Ska jag köpa någonting, spelar ingen roll vad, så läser jag om hur man använder prylen och vad man kan göra mer med den.

Jag var inne i överklockning förut också, men när jag väl nådde gränsen med min hårdvaru så tog nöjet slut. Digitalkamera skulle jag också vilja ha en bra sådan men som författaren säger så är ingen egentligen bra. Annat var det på analoga tiden, men när man ser vad som fattas och ingen gör något åt det så börjar det klia i fingrarna att jag ska bygga en kamera med sånt som folk saknar. Bygga en kamera är inget man gör på en kvart, men att tänka i sånna banor ökar kreativiteten nått så otroligt.

Visa signatur

I like my women how i like my coffee... In a plastic cup.

Permalänk
Medlem

Jag kommer ofta till samma insikt (dvs. att jag snöat in på själva prylarna så pass mycket att jag knappt tar notis om vad prylarna ska användas till). Men det är väl lite det som ingår i att vara en entusiast av något slag.
Mina vänner som snöat in på kampsport, bilar osv. beter sig nästan likadant. Det är ju det som gör det till en hobby, fanns det en distinkt nytta eller något slags mål så skulle det övergå från hobby till nytta eller arbete.

Så personligen tycker jag inte att det är helt av ondo, dock kan man ju utan problem bespara sig oändliga forumsdueller som i grund och botten bara går ut på att folk med begränsad budget försvarar sina investeringar.
(Som ganska bortskämd recensent kan jag ju säga att alla mina oändliga forumsdueller helt plötsligt kändes totalt menlösa när jag plötsligt hade båda "sidornas" produkter att tillgå. Kort sagt har min forna mani övergått till preferens helt enkelt.)

Trevlig krönika, lite mer "relevant" än de föregående if I may say so.

Visa signatur

Från den andra sidan. :)

Permalänk
Medlem

Vad hände med diskussionerna kring förra veckans krönika?
Hela tråden är borta...

Bra krönika denna vecka annars.

Permalänk
Medlem

Det var värst vad många krönikor det håller på och blir här på SweC. Alltid kul att läsa

Visa signatur

”CITERA mej, annars dör jag"

Permalänk

Trevlig läsning, fast jag vet inte riktigt om jag håller med om slutet.

Echo: Jag håller inte med, när man väl nått målet är man glad. Fast oftast finns det mer att göra... Sen kan man alltid börja fantisera om nästa uppgradering.

Visa signatur

««« »»»

Permalänk
Glömsk

Hmm, nu ska vi se. I fredags natt hade jag inget att göra och skrev därför den här "krönikan". Jag kunde kanske modererat istället, eller programmerat, eller vad som helst, kanske fotograferat? Det är inte SweClockers framtid sånna här texter handlar om, se det som vilken nyhet som helst som av praktiska skäl lagts på en egen sida istället för på framsidan. Jag recenserar inte mindre produkter för jag skrev den här texten. Mer innehåll är väl bättre?

Visa signatur

...man is not free unless government is limited. There's a clear cause and effect here that is as neat and predictable as a law of physics: As government expands, liberty contracts.

Permalänk
Medlem

Krönikan gick att läsa. Men detta börjar gå till överdrift!

Visa signatur

4790K@4.5ghz, 16GB DDR3, GTX 1060 6GB.

Permalänk
Medlem

En rätt svag krönika faktiskt, stod mest och stampade på samma ställe precis heal tiden...

Permalänk
Medlem

Trevligt med en krönika man kan relatera till!

Permalänk
Medlem

Tycker att det var en tänkvärd krönika. Kanske bara för att jag kände igen mig. När jag ska köpa stereogrejer så gräver jag ned mig mer i att läsa recentioner än att verkligen lyssna på musik och se filmer i surround. Man missar själva poängen ibland när man blir för mycket entusiast

Visa signatur

Tobbe

Permalänk

Det är så här en krönika ska se ut! Insiktsfullt, personligt och ett igenkänningsvärde för målgruppen! Dock vill jag ha en mera utförlig slutkläm med lite bättre "ihopknytning" av grundtanken bakom artikeln, kanske ett ordspråk eller någon allmänmänsklig parallel.

Annars var den bäst hittills av de krönikor som passerat revy under senaste tiden!

Visa signatur

"But there's probably no better form of government than a good despot."
-- George Lucas

Permalänk
Medlem

Bäst krönika hittills, och mest relevant. Om man ska kritisera den tycker jag dock som många andra att avslutningen blev en smula för kort, och dessutom snudd på felaktig. Har man roligt så gör det inget att man gör meningslösa saker. Ett forum som Sweclockers kan inte vara meningslöst i sig, oavsett hur fåniga diskussioner som förs.

Eller som John Lennon sa: "Time you enjoyed wasting wasn't wasted."

Visa signatur

Är det inte Fingal Olsson som sitter där borta?

Permalänk
Medlem

de har blivit 'trändigt' o skriva krönikor verkar de som.. alla verkar ha en liten filosof i sig som vill ha nått sagt.. - helt ok !

Permalänk
Medlem

fan va bra dom blir bara bättre och bättre

Permalänk
Medlem

Mycket bra skrivet. Fick en att tänka till.

Visa signatur

Lösning: Ignorera varningen.

Permalänk
Medlem

Kul krönika. Gillar sättet den är skriven på också.

Gav iaf. mig några minuters trevlig läsning.

Visa signatur

Gammal och gnällig

Permalänk
Medlem

bra krönika, men lite abrupt slut.. trevlig läsning, som man både kan relatera till och hålla med

Visa signatur

Macbook 2,0 late 2008
Nikon D80 | MB-D80 | Nikkor AF-S 18-70mm f/3.5-4.5 | SB-600
Citera mig vid svar!

Permalänk
Medlem

Kul läsning, Björn är tuff!

Visa signatur

The Walking Dead

Permalänk
Medlem

Den tog slut lite fort.. Kommer det mer?
Annars var det bra skrivet och intressant läsning. Mer teknik åt folket!

MVH Swuppo

Visa signatur

BAAH

Permalänk
Medlem

I sammanhanget är det abrupta slutet perfekt. Man vaknar upp till verkligheten och sådant brukar ske väldigt abrupt. Jag håller dessutom med krönikören angående sensmoralen i krönikan.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Snyft
Krönikan gick att läsa. Men detta börjar gå till överdrift!

Håller inte riktigt med. Du behöver inte läsa dem om du inte vill.

Visa signatur

Amiga 500, Vampire 500 V2
Pentax K-1, Ricoh GR III, Dji Mini 2

Permalänk

Tycker den var precis lagom.
LIgger själv i tankar om en semi-pro digitalkamera så det var ju kul att man kunde relatera.

Visa signatur

Kör: Mitsubishi Lancer Evolution II GSR. Åker: Salomon Shade 155cm.
Spelar: ASUS A8V-MX, Athlon64 +3200, 1024MB, GeForce 6800 GT, Aspire X-Qpack Black/Silver 420W.
Lyssnar: iRiver S10.

Permalänk
Medlem

Jag har också nyligen blivit mer fotointresserad och köpte min första digitala systemkamera (Nikon D70) för ett par veckor sedan efter att läst en väldig massa tester och forumtrådar. Å visst känner man igen sig, diskutionerna kring Canon vs Nikon är skrämmande lika de som finns här om ATI vs nVidia t ex som jag själv brukar delta i

Permalänk
Medlem

Hej alla, gav mig själv ett swec medlemskap som 20års present, nu får det vara slut på lurkandet.

Ontopic:
Ignorance is bliss.. iallafall efter man kikar i forum och hör om alla brister. Slog mig in på det här med bildrör, lcd tv:s, förstärkare och högtalarsystem för nåt halvår sen, nu önskar man att man inte självutbildade sig inom det området, man måste bara köpa dyrare och bättre grejer för att känna sig nöjd. Man önskar nästan ibland att man bara köpte det där billiga sonypaketet och inte tänkte mer på saken. Som min äldre bror, som kollar på filmer i sin United DVD-spelare.

Visa signatur

[i5 4690k @ 4.2 GHz] [Corsair H55] [Sapphire Vega 64 Nitro+] [8 Gb 1621 Mhz) [EVGA Supernova G2 750W] [Fractal Design Define R5]
--
[AC Silentium T2] [AMD 64 3500+ 90nm Winchester] [Zalman 7000CNPS AlCu] [Asus A8N SLI Deluxe] [1 GB RAM Corsair XMS3200XL 2-2-2-5] [Ati Radeon X850XT] [250 GB Hitachi SATA] [200 GB Samsung SATA2 NCQ] [Sony DVD] [NEC 3520 DVD/CD Brännare] [SB Audigy2 ZS] [Logitech MX 518] [Func Surface] Införskaffades 03/2005