Webdesign tips + font samt dns mm

Permalänk
Medlem

Webdesign tips + font samt dns mm

Hej, håller just nu på och knåpar ihop en sida åt Nya Capitol, Varbergs enda biograf. Ska bygga upp deras system, dock inte texten där så var glad ^^.

Har själv en hel drös med ider på hur den ska se ut Inga exempel ute en dock. Men behöver lite tips.

Först och främst font... hatar den här delen ^^ hittar alldrig något snygt, vill hälst ha tips på någon ganska stilren, lättläslig samt snygg font, vill gärna se exempel med den oxo för den delen

Min andra fråga handlar om DNS's, Först och främst, en bra svensk service för dnser samt även dynamisk dns service ( typ www.dyndns.org ) Fast svensk känst.
Samt undrar oxo på någon bra URL namn, vet att man ska försöka undvika - men blir nästan bättre med det i det här fallet, har funderat på www.nya-capitol.se samt www.bio-varberg.se eller liknande, har någon några andra lysande tips så godtas det gärna

Samt sist hur mycket ska man begära för en hemsida, har inte snackat lön eller något då det är mina släktingar som äger bion och frågat mig att fixa ihop en hemsida. De har heller ingen ide hur mycket jag ska ta betalt.

Kan säga så här att det inte kommer bli något stort project i sig, mesta av kåden har jag klar sedan massor av gamla project jag har gjort, bara igentligen bygga ihop en design samt klippa o klistra så inte mycket jobb som kommer krävas.

I alla fall, tacksam för svar, samt ursäkta min kassa stavning.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 7800X3D, 64GB DDR5, RTX 3070
Server: i7-8700k, 32GB DDR4, RTX2080
Steam deck + de fiesta konsoller.

Permalänk
Medlem

Ja alltså.

Fonter. Är ingen font-guru direkt, men skulle säga att det är Verdana och Arial (och andra lättlästa "standard"-fonter) som gäller. När man sysslar med fonter på webbsidor är det viktigt att man använder en font som besökaren garanterat har på datorn. Rekommenderar även att inte ha för liten text. Texter finns huvudsakligen för att läsas, inte se snygga ut, oftast.

När det gäller ombud för se-domäner finns det rätt mkt att välja bland. Jag har bara erfarenhet av Loopia som dessutom har en gratis DNS-tjänst. Brukar dock använda mig av zoneedit.com som DNS-host för mina domäner, så kan inte riktigt säga hur pass bra Loopia sköter sig på den fronten. ZoneEdit fungerar å andra sidan galant, men kan vara lite pillrigare om man är ovan.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MugiMugi
Samt undrar oxo på någon bra URL namn, vet att man ska försöka undvika -

Det där har jag aldrig hört talas om. Snarare motsatsen. Sökmotorer tolkar vanligtvis "-" i domännamn som separatorer, dvs. nya-capitol.se kommer tolkas som nya capitol.se. Så en sökning på "nya capitol" har större sannolikhet att matcha nya-capitol.se än nyacapitol.se. Vad jag vet.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag skulle hålla mig borta från Loopia då de har köpts upp av Active 24 ( comitnet ). Googla gärna lite på Comitnet, de är en av de absolut största rövhålen i branchen.