Bärbar som fungerar fullt ut med Ubuntu

Permalänk

Bärbar som fungerar fullt ut med Ubuntu

Ja nu brinner det i knutarna. Jag säljer min nuvarande dator i morgon och kommer sålades inte ha tillgång till någon dator på väldigt länge om jag inte köper en ny. Jag tänkte därför lägga en beställning idag. Eller kanske åka hem till mor och göra det på mellandagarna.

Hur som helst, mina krav är framförallt en tyst dator och en bra skärm:

Så liten skärm som möjligt
Gärna glossy
Widescreen

Kring 7000 kan jag lägga.

Permalänk
Medlem

Klappad o klar med Ubuntu installerat dvs allt funkar från start.

"1.3 GHz Pentium-M, 512MB, 60GB ATA HD, 14" TFT Flat Panel (1280x768), DVD/CDRW Combo, Gigabit LAN, WiFI 802.11b/g. Vikt; 1.9kg (utan batteri).
Operativsystem installerat: Ubuntu 6.10 Edgy Eft. 1 års garanti."
http://www.ggsdata.se/laptops/se.html

5675:- inkl moms (t o m en väska ingår i priset och datorn finns i lager)

Finns en billigare och en dyrare, alla 3 med Ubuntu 6.1 förinstallerat.

För bra för att vara sant? Jag tycker det ligger på gränsen men iofs så ingår ju ingen Windows OEM-licens, ingen DVD-brännare och märket är lindrigt sagt udda.

Cobolt Style-Note? wtf är det för märke? Ett fynd? Burken har 4 USB-portar, firewire, TV- ut, S/PDIF-ut, Gigabit LAN mm mm. Skräpgrafik för spel men till Ubuntu eller XP surf/film/skrivmaskin räcker det mer än väl.

Nån som bor i Göteborg kanske kan knalla förbi o kolla firman och datorerna?

GGS-Data
Korsklevegatan 30
418 72 Göteborg
Tel; 031-644350

"Vi har öppet helgfri Måndag - Fredag kl; 10.00 - 18.00.
Avvikelser, som t.ex semesterstängt eller av annan anledning annonseras på hemsidan.
När du besöker oss, vill vi rekommendera dig först ringa, eftersom det ibland händer att vi är ute ärende eller på externt arbete. Du når oss alltid under öppetid per telefon eller epost."

Letade efter företagsinformation i menysystemet men nada tills jag klickade på företagsloggan uppe i vänstra hörnet. Väldigt konsumentvänligt...

Verkar vara några Linux-konsulter som importerar prylar vid sidan om.

Står inte ett jota om att det går att betala med kort, dom föredrar postförskott.
Provhandla och se om det dyker upp andra betalningsalternativ.

Nu ska man ju inte ha förutfattade meningar men JAG skulle tänka mig för både 2 o 3 gånger innan jag näthandlade där. Dessutom skulle jag aldrig köpa ett så udda märke över nätet.
Risken är uppenbar att du sitter o gnäller på Konsumenträtts-forumet om en vecka eller två.

OM jag bodde i Göteborg och OM det går att känna på den innan köp skulle jag åtminstone masa mig dit och kanske rent av slå till OM den inte är alltför plastig och vek i konstruktionen och inte låter som en dammsugare SAMT att laddaren inte är stor som en tegelsten och batteritiden är runt 3 timmar. För det priset lär ju inte skärmen vara nåt underverk men är den acceptabel så skulle jag inte bli förvånad om jag lämnade butiken 5675:- fattigare.

Det stora frågetecknet är dock kvaliten. Misstänker att den är i klass med Packard-Bell men om du inte ska resa land o rike runt så håller den nog ihop ett tag.

Lusläs varenda sida, ring till dom samt hoppas på att nån vänlig Göteborgare kollar på den och svarar här. Återigen, jag skulle aldrig köpa en så udda burk utan att ha känt på den i verkligheten.

.

Permalänk

heh ..

jag kan tipsa om dell inspiron 6400.

för mig funkar trådlöst, ljudkortet, 3d-acceleration med grafikkortet(ati), hibernate, suspend, ja jag kan inte komma på något som inte fungerar .. förutom dells "mediadirect-knapp" då tyvärr ..

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Jag har en Dell Inspiron 8600 som funkar klockrent med Ubuntu. Allt fungerar kanon, bara å köpa.

Visa signatur

Is it "for fucks sake" or "for fuck sake"? Its for a work email so it has to sound professional.

Permalänk

Hej hopp!

Jag kör Kubuntu 6.10 på en Acer Travelmate 3002 och det fungerar helt perfekt. Det enda som kräver lite handpåläggning är att få till rätt upplösning på widescreen-skärmen. Detta löses dock relativt enkelt med "915resolution". Allt övrigt funkar som det ska, tex WPA2. Vill man ha lite bling bling så driver 915-grafiken "Beryl" utan problem. Tyvärr är Beryl lite halvbuggigt i sig självt.

Installlationen gick nästan för lätt, typ: är det redan klart???

Jag köpte nyligen min Acer begagnad för runt 8000kr med 2GB ram. Kolla annonssidorna, jag är mkt nöjd med den. Den e så portabel att den borde skämmas!

Lycka till!

/Helter

Visa signatur

Vi ses i Zonen...

Permalänk
Medlem

http://www.dustinhome.se/Dacsaportal/?ProdID=5010107960&csref...

Denna levereras med linux (Linpus). Borde fungera bra även med ubuntu.

Visa signatur