Vilken partion till vilken hårddisk?

Permalänk
Medlem

Vilken partion till vilken hårddisk?

Hej, jag har två stycken hårddiskar, en P-ata och en S-ata, och har 4 partitioner. Ja jag vet massa onödigt men det blev så efter lite (läs massa) strulande och har inte orkat fixa till det...
Hade nu äntligen tänkt att fixa till detta problem så att jag får tre partitioner. En för Windows och en annan för den hdd och sedan låta den andra hdd vara "hel" men jag vet inte vilken partition som hör till vilken hdd, finns det något program som kan identifiera partitionerna?

Vill även veta vilken partition som hör till vilken hårddisk eftersom jag snart ska byta upp mig till lite bättre hårdvara och då tänkt slopa den ena hdd för att köpa en ny ty den börjar bli lite gammal och jag är rädd om min data numera ( ja data i det rätta sammanhanget alltså inte min dator, vilket jag också är rädd om) och då vill ha två "hela" hårddiskar och inte en massa strul med partitioner som gör att jag måste sprida ut mina filer i slumpartade mönster för att fylla hårddiskutrymmet till max.

Visa signatur

Et ipsa scientia potestas est
(För övrigt anser jag att upplösningen 1366x768 ska dö)

Permalänk
Medlem

Koppla ur ena disken.
Koppla alltid ur alla diskar utom systemdisken
vi ominstallation av OS.
Händer alltför ofta att folk tar fel disk.

Permalänk
Medlem

Jaa men nu är det så att jag inte vet vilken av diskarna som är min systemdisk eftersom jag har strulat så mkt.. mina partioner ser ut som sådan

C: Windows 19.5 GB
D: Ev Windows 19.5 GB (nej jag har inte nått os på den, den heter så för att den är lika stor som C: och jag hade kanske tänkt instalera windows på den nångång i tiden)
E: Massa saker 95,5 GB
F: Övriga saker 129 GB

Visa signatur

Et ipsa scientia potestas est
(För övrigt anser jag att upplösningen 1366x768 ska dö)

Permalänk
Medlem

I Windows diskhantering kan du se vilken partition ligger på vilken disk. I BIOS ser du vilken disk är systemdisk (1. i bootordningen).

Visa signatur

Fagerja