Extern hårddisk hittas inte...

Permalänk
Medlem

Extern hårddisk hittas inte...

Tja,

Har skaffat en bärbar dator och har plockat ut en utav de hårddiskar jag hade i min dator för att köra som extern. Efter att glad i hågen ha installerat hårddisken i ett externt chassi, kopplar jag in den - och den funkar inte. FAN!, tänkte jag eftersom allt viktigt ifrån min förra dator finns på den. Därför öker jag nu Er hjälp och expertis.

Jag har testat allt jag kan tänka mig - men har säkert glömt något med tanke på att det inte funkar. När jag kopplar in hårddisken i datorn ljuder en signal att den är inkopplad - men den syns inte i "den här datorn".

Under enhetshanteraren>diskenheter syns den klart och tydligt som "WDC WD25 00KS-00MJB0 USB Device". Det står inte heller att det finns några problem med disken. Under "Volymer" på hårddiskens egenskaper:
Disk: Disk 1
Typ : Dynamisk
Status: Främmande
Partitionstyp: MBR (Master Boot Record)
Kapacitet: 0 MB
Inte allokerat utrymme: 0 MB
Reserverat minne: 0 MB

Jag har testat alla de tre USB-ingångar som finns på datorn - fortfarande problem. Jag har även testat att ladda hem uppdatering till datorn ifrån HP:s hemsida utan resultat. Har ni några tips på vad som kan vara fel?

Hårddisken är en Wester Digital Caviar 250GB, chassit ett AC Ryan AluBox. Den externa hårddisken satt tidigare i en dator med XP Pro, men den bärbara jag nu har kör med XP Home - problem?

Tack...
/Christopher

EDIT:
Ingen som har någon som helst aning om vart problemet ligger?

Permalänk

liknande problem

Jag köpte nyss en Asus laptop med förinstallerat Windows Vista.
Första gången jag mountade min externa HD; "My Book Essestial edition 320 gb" så funkade plug and play-systemet utan problem och disken mountades.
Nästa gång började vista fråga efter drivers till externa hårddisken och när den inte hittade några så blev det ett frågetecken på HDn i Enhetshanteraren, och disken mountas ej.
någon som vet vad detta beror på?

tacksam.

Permalänk

du kanske måste formentera om disken igen?

Visa signatur

|-Dell xps m1710 17", core 2 duo 2,16 ghz, 2048 MB 667MHz, 160 GB 5400 rpm, 512MB nVidia GeForce 7950 GTX-||-Asus eee-| |-Sony Ericsson C902, 5mpx -||-Ipod Nano 4GB-|

Permalänk
Vila i frid

Ta bort befintlig partition. Skapa partition. Formattera partition. Klart.

Permalänk
Medlem

Gäller samma för mig? Formatera och skapa ny partition?

/Chopha

Permalänk
Medlem

Jag tror inte det har med formatering att göra, kontrollkortet som finns i lådan till din externa fungerar inte som den ska.

Jag köpte en Western digital essential edition 320 gb, efter 1 månad fick jag nästan samma problem "usb känns inte igen" stod det när jag kopplade in den. man kunde inte hitta den på den här datorn heller. provade allt för att få datan (280gb) tillbaka, men det gick inte genom mjukvaror. Var tvungen att öppna burken och ta ut disken för att sätta den som en vanlig hdd i min dator. (eftersom jag öppnade burken så gällde inte garantin längre). men nu använder jag den som en vanlig intern hdd och den fungerar felfritt.

Permalänk
Medlem

Men datorn hittar ju hårddisken i enhetshanteraren och genom signal märker man att den kopplats in i datorn.

Problemet är att jag inte kan gå in i hårddisken för att få tag i dess innehåll.

Kanske skall gå tillbaka med HDD chassit till Webhallen och byta till en annan modell...

/Chopha

Permalänk
Medlem

Jag hörde också ljudsignalen att den kopplades och meddelanden visades också "En ny usb-enhet har hittats" eller något sånt, o då kunde jag hitta den i enhetshanteraren, men efter några sekunder så kom en annan meddelande upp o då stod det "usb-enheten känns inte igen" och försvan all kontakt. hoppas du kan lösa problemet