Permalänk

Vad är fel?!

Har till idag haft ett modem som jag kopplat till trådlös sändare (Belkin F5d7130) som jag sedan kopplat upp min macbook till. Innan jag skaffade macbooken gick kabeln direkt från modemet till min stationära pc.

Så idag fick jag en NetGear FS 605 v2 Router. Att ha en dator uppkopplad i taget går bra. Men om jag kopplar i båda blir det värre. Jag har fått allting av en kompis, så några manualer har jag inte. Men jag kopplar direkt från modemet till routern, i jack #1. I jack#2 har jag kopplat PCn och i jack #3 den trådlösa mottagaren. Har provat att flytta runt dessa lite grann mellan jacken och ha dem i olika ordningar, inget funkar. Väldigt konstigt, i mina ögon. Men jag hänger inte alltidmed på sånt här

Just nu är kabeln kopplad från modemet till den trådlösa sändaren och jag surfar med min macbook.

HILFEN! Den som vill får gärna adda och hjälpa mig på msn! henkebarn(snabela)hotmail.com

Permalänk
Medlem

Jag kollade på Netgears sida. Vad jag kan se där så är det ingen router du har fått utan en switch. Eftersom du antagligen bara får ett IP-nummer av din ISP, så måste du skaffa en router för att få det att funka med flera datorer.

/Jonas

Permalänk

Afan. Då får man ta och skaffa sig en router då... Suck. Tips på någon trevlig för en reko summa? Kommer inte att skicka särskilt mycket mellan datorerna, utan kommer främst användas för uppkoppling till internet.