Musikspelare till OS X?

Permalänk

Musikspelare till OS X?

Använder iTunes nu men jag tycker det känns jävligt larvigt att det ska behöva dra 15% CPU för att inte göra ett jävla jota. Finns det någon annan som fungerar ungefär lika bra men drar mindre resurser? Den ska helst vara snygg och ha kommit förbi alfastadiet, men alla förslag godtas SÅLÄNGE NI INTE TIPSAR MIG OM ITUNES!

Tack på förhand

Permalänk

Den enda jag har använt förutom iTunes är Cog, men den är i betastadiet och drar nog lika mycket CPU. Jag har inget emot iTunes (förutom sättet den slumpar musik på) men det skulle inte vara fel med foobar till OS X.

Visa signatur

I don't want to be human! I want to see gamma rays! I want to hear X-rays! And I want to - I want to smell dark matter!

Permalänk
Medlem

15% när den inte gör något? Då gör din iTunes något galet eller så har du en galet gammal dator

På min PowerMac G4 733MHz drar den mellan 0,1 och 0,2 när den idlar, lite mer vid större bibliotek, aldrig över 3%...

Vid uppspelning, ja, någonstans lite lite högre.

Visa signatur

Kör väl en klassisk signatur:
9900K @ 5GHz/128GB 3200MHz DDR4/3x1TB NVME/6800XT på Aorus Z390 Elite
Samsung C34F791, Svive 34C801, Xiaomi 34", Logitech MX Master 3 + G512...
Behöver för jobb, ej gamer.

Permalänk
Medlem

Kan vara så att iTunes håller på att bearbetar ditt bibliotek, typ "bestämmer kontinuerlig spelningsinformation" Har att göra med "Gapless Playback"
Om så är fallet (syns i fältet där uppe), du kan trycka på > (pilen) för att gå till olika visningar. Den första är vanligtvis Låtstatus, den andra en såndär visualiseringsgrej och sedan kanske det står Bestämmer kont...., låt isf den tugga klart, det kan ta ett par timmar om du har stort bibliotek, men sen kommer den inte göra det förrens du lägger till fler låtar.
Vill du stänga av det temporärt så tryck på krysset till höger i fältet.

Hoppas du förstår vad jag skrivit

/niclas

Visa signatur

Har bytt namn från: nulleman ~ Blogg: http://skorpion.se
MacBook Pro: 15.4' ~ 1.83GHz ~ 1512MB RAM ~ 80GB HDD
Medlem i signaturen blodtörstiga Appleanvändare

Permalänk

Jag har en första generationens MacBook. iTunes gör absolut INGENTING, d.v.s. räknar inte ut gapless playback eller importerar låtar och iTunes går ALDRIG under 15% CPU.

Permalänk
Medlem

Mitt iTunes tar 0-0.5% CPU i Idle och ~2.5% när jag spelar musik. Helt ok tycker jag.

Har tyvärr inte något direkt alternativ, provade Songbird för ett tag sedan som var ganska ok.. dock inte värdig ersättare än. Dels gillar jag inte gränssnittet riktigt.

Visa signatur

iMac 27" | Mid 2010 | Core i7 2.93Ghz | 20 GB | HD5850 M | Samsung 840 500 GB | 4 TB WD
MacBook Air 11" | Mid 2012 | Core i7 2.0 Ghz | 8 GB | 256 GB SSD
Citera gärna om du svarar på mina inlägg, så hittar jag tillbaka igen! :)

Permalänk

Vad är det för fel på mitt iTunes då? Kom ihåg, iTunes gör absolut INGENTING. Jag har INTE missat att iTunes håller på och justerar volym eller så, vi snackar om att iTunes vill ha en fjärdedel av min CPU för att andas

EDIT: Hurra, Songbird drar bara 13% för att idla. Framsteg..

Permalänk
Moderator
Testpilot
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NatoGandalf
Vad är det för fel på mitt iTunes då? Kom ihåg, iTunes gör absolut INGENTING. Jag har INTE missat att iTunes håller på och justerar volym eller så, vi snackar om att iTunes vill ha en fjärdedel av min CPU för att andas

EDIT: Hurra, Songbird drar bara 13% för att idla. Framsteg..

Måste bara fråga, störs du av att den drar 15% av CPU:n alltså i form av att datorn är segare än vanligt? Dessutom skriver du att du har första generationens MacBook, antar att du har 512MB i RAM då, det var standard på de modellerna. Om så är fallet råder jag dig att köpa 2GB och stoppa i så ska vi se om du kanske kan få ner CPU-användingen på iTunes, misstänker att datorn får swappa och greja när du sysslar med andra saker på datorn vilket innebär att CPU:n konstant får arbeta.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk
Medlem

Föredrar helt klart COG före tex. iTunes, inget bibliotek, ändrade id3taggar eller annat.
Sen att det kan krasha ibland kan jag leva med

Permalänk
Medlem

Kört Cog sen det började ryktas om det på hydrogenaudio. funkar alldeles prima

Visa signatur

as it was in the beginning so it shall be in the end

Permalänk

Cog är för fult och har för dåliga funktioner. Dessutom funkar typ hälften av knapparna som de ska.

Jag har f.ö 2Gb ram i min MacBook så det ska inte vara problemet. Det jag upplever som störande är att datorn blir varm och låter som ett jävla AS när jag har den i sängen sålänge jag har iTunes igång. Dessutom borde inte ett problem med för lite ramminne isoleras till att just iTunes och bara iTunes drar alldeles för mycket processorkraft.

Kontentan är alltså;
iTunes, enbart iTunes och inget annat än iTunes drar jääättemycket processorkraft i förhållande till vad det gör (d.v.s inte ett jävla jota) vilket visar sig i form av en högljudd och varm dator. Jag måste alltså acceptera att datorn blir jättevarm och låter som en dammsugare om jag vill lyssna på musik.

[X]Konstigt
[X]Störande
[ ] Nöjd

Permalänk
Medlem

Allvarligt alltså, för det känns som om någon missat något mycket elementärt:
Om iTunes drar kraft så gör det något…
Blir datorn varm och fläkten drar igång när man bara lyssnar på musik så är något väldigt lurt…

Ett iTunes som idlar 15% på MacBook drar ju så mycket kraft så det skulle sänka en tidig G4 totalt - vilket ännu inne har hänt - och om Intelburken blir varm och drar igång fläktarna för 15% så är burken kass…

Något elementärt har missats av någon.

[Sen för att återgå till ursprungsfrågan så är det ont om musikspelare andra än iTunes. Det kommer hel tiden olika men de faller glömska ganska fort. Men kolla på macupdate om det finns något med liv i för stunden.]

Visa signatur

Me fail english, thats unpossible!

Permalänk

Nej, iTunes gör ingenting. Jag har använt datorer dagligen i 13 år nu, jag kan avgöra om iTunes har något för sig eller inte.

Och okej, min dator är askass och dålig. Ert tips är alltså att jag ska köpa typ en MacBook Pro eller Mac Pro om jag vill avnjuta en mp3-spelare? Kan ni rekommendera en dator som klarar av att köra iTunes utan att använda en femtedel av processorn för att idla?

Ska det vara så jävla svårt att försöka komma till rätta med problemet istället för att bara droppa onödiga kommentarer som ni själva vet är värdelösa (riktat till tva)? Det är inget jävla fel på min dator, det är fel på iTunes och om du inte vet varför/kan rekommendera en annan mp3-spelare vill jag inte höra vad du har att säga ö.h.t. Om det är någon som har missat något elementärt är det fan du.

http://forums.appleinsider.com/archive/index.php/t-16370.html
http://episteme.arstechnica.com/eve/forums/a/tpc/f/8300945231...

Kan vi enas om att jag har ett problem och att
1) iTunes inte har något för sig
2) Jag är intelligent nog för att avgöra något sådant
?

Permalänk
Medlem

Får man fråga vad du har för dator?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NatoGandalf
Kan vi enas om att jag har ett problem och att
1) iTunes inte har något för sig
2) Jag är intelligent nog för att avgöra något sådant?

Beg to differ av den enkla jä*la anledningen att du säger att den drar processorkraft och att dra processorkraft är att göra något…
…Så på 2) blir det '-Nej'

Detta om detta och jag ska inte beröra tråden mer (speciellt som jag inte har koll på musikspelare på versiontracker och således inte vet vad som är gångbart numera av tidigare i tråden nämnda men tydligen ej förstådda skäl…)

Visa signatur

Me fail english, thats unpossible!

Permalänk
Avstängd

Härligt med Mac- folk som dividerar...naturligtvis är det aldrig fel på macen...

NatoGandalf: Testa att stäng av internetanslutningen, den kanske uppdaterar filer och skivomslag? Alternativt låt den stå över natten med iTunes igång och bara låt den köra. Annars som förslag, har du testat Toolplayer?
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/32403

Permalänk

Alltså, iTunes har varit igång i en månad i streck. Jag har bara trott att det uppträdde sig normalt. iTunes DRAR UPPENBARLIGEN CPU, men gör ingenting som den på något sätt meddelar mig om och SKA inte heller göra något då jag inte konverterar låtar, kollar gapless playback eller uppdaterar coverart.

Det har dragit 15% CPU, hela tiden, i en månads tid. KOM IGEN, det SKA inte vara så.

Men om vi bara skippar alla detaljer och går på kärnan i vad tråden SKA handla om, d.v.s. att iTunes drar mycket CPU-kraft och att jag inte tycker det är lugnt, vad ska jag göra för att det ska sluta? För allt annat struntar jag verkligen i.

Jag påstår inte heller att det absolut inte kan vara fel på min MacBook. Något är ju UPPENBARLIGEN fel.

MEN

1) Inget annat program drar konstigt mycket CPU för att inte på något sätt tillföra någonting i mitt datoranvändande
2) Vad tror ni, i min dators hårdvara, skulle kunna vara orsaken till att ett enda program drar för mycket CPU? Jag kan verkligen inte ens komma på en anledning som är i närheten av trolig men jag vill gärna höra era teorier
3) Andra har också samma problem

JAG tycker det känns uppenbart att det är ett problem med mjukvara, antagligen iTunes, men alla andra svar på vad som är fel och hur jag åtgärdar det mottages gärna.

Permalänk
Medlem

Så frågan är om det är normalt att iTunes ska dra så mycket CPU på en sådan dator? Skulle nog själv sökt en lösning istället för att bara byta spelare.
Mac utan ITunes är väl inget att sträva efter.

Visa signatur

iMac 27" 5K - i5 3.5Ghz - Radeon Pro 575 - 8GB
Corsair Crystal 460X RGB|Intel Core i7-8086K Limited Edition|Corsair Hydro Series H100i v2|MSI Z370 Gaming Pro Carbon|Ballistix Sport LT DDR4 16GB|Samsung PM981 SSD 512GB M.2 PCIe SSD|ASUS GeForce GTX 1080 Ti Turbo|

Permalänk

Pröva att installera om iTunes från installationsskivan: iTunes.pkg heter det om det är Tiger eller Panther, Leopard vet jag inte för den har jag aldrig haft.

Visa signatur

Acer Aspire: WinXPHomeSP3 | iMac DV SE: Mac OS X Tiger 10.4.11

Permalänk
Medlem

Har du något konstigt plugin kanske?

Visa signatur

Min utvecklingsblogg: http://blog.iostream.cc

Permalänk
Medlem

1. Prova iTunes in en annan OS X användare, samma sak? Systemvida problem. Om det- ta bort app:en och ladda ner på nytt och installera om. Om ej- prova att bygga om iTunesbiblioteket för den drabbade användaren : http://support.apple.com/kb/HT1451.

2. E&I (eraseandinstall) , starta iTunes det första du gör. Samma sak? Ring Äppel / kolla discussions.apple.com. Ej det- så var det nåt mystiskt mjukvarurelaterat med den förra instansen av iTunes.

Rent spontant låter det inte direkt som ett hårdvarufel.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tjarven
Skulle nog själv sökt en lösning istället för att bara byta spelare.

Jag söker en lösning, men jag måste bara övertyga alla här inne om att jag har ett problem först

Tack, Katten. Jag ska genast testa.

Permalänk
Medlem

NatoGandalf - Tror folk förstått att du har ett problem men det jag tror folk försöker få fram är att iTunes SKA inte dra så mycket (dvs gör inte det om det inte är korrupta filer eller dylikt).
iTunes på min uråldriga macbook (första modellen) drar som max typ 7% och det är när man spelar och bläddrar coverflow samtidigt. När den bara spelar drar den 3% och i idle typ 0,X %

Permalänk
Moderator
Testpilot

Tro fan något är fel, jag talar av erfarenhet. Jag har första generationens MacBook och jag har noll problem med iTunes drar max 3% vid körning.

Jag försökte hitta en lösning och kom med frågor _angående_ problemet men fick bara spydig skit tillbaka så jag bryr mig inte om det längre.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk
Medlem

Har du senaste uppdateringen av iTunes? Är resten av ditt system uppdaterat?

BTW, sluta svär och kasta skit på andra användare så kommer du i fortsättningen bli bättre respekterad!

MVH Niclas

Visa signatur

Har bytt namn från: nulleman ~ Blogg: http://skorpion.se
MacBook Pro: 15.4' ~ 1.83GHz ~ 1512MB RAM ~ 80GB HDD
Medlem i signaturen blodtörstiga Appleanvändare

Permalänk
Medlem

En riktigt bra musikspelare som jag använder (eftersom jag inte gillar iTunes) är Play, http://sbooth.org/Play/ . Ge den en chans, jag tycker den funkar riktigt bra

Visa signatur

AMD Athlon 64 3200+ // Asus K8V-VM // 1 GB DDR 400 // Asus EN7600 GS // Soundblaster Live! // FSP 350W // Ubuntu 9.10
MacBook 13,3 // 2.2 GHz Core 2 Duo // 4 GB DDR2 667 // 120 GB HDD // Intel GMA X3100 // Mac OS X 10.6
HP e-PC 42 // P4 1,7 Ghz // 512MB SDRAM // 500 GB HDD // Ubuntu Server 8.04

Permalänk

Fan vad du är ur och otacksam då...

Något är ju galet hos dig, testa att installera om iTunes. Men vill du ha en annan musikspelare så finns ju alltid VLC som har en riktigt trevlig macversion

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr.Barbeque
Fan vad du är ur och otacksam då...

Det här är standard när man vill ha hjälp med sin Mac på Sweclockers. Det tar oftast säkert 10 svar innan folk slutar föreslå lösningar man uttryckligen inte ber om.

"iTunes drar för mycket CPU när det inte gör något, alls."
"Är du säker på att iTunes inte gör något?"
"Ja, jag är säker på att iTunes inte gör något. Hur får jag det att dra mindre kraft, det här är inte normalt"
"iTunes gör ju uppenbarligen något! Din dator är dålig!"

Osv i all oändlighet. Först nu har folk börjat inse vad det var jag bad om från början (förutom några enstaka personer som faktiskt kunde tipsa om en annan spelare). Det här är absolut inte första gången det händer, och man lessnar förr eller senare. Läs tvas svar och se om du inte hade blivit jävligt irriterad när du blir idiotförklarad.

I övrigt är det iTunes jag lackar ur på, inte er. För övrigt följde jag Kattens tips och kollade med en ny användare, där iTunes inte drog någon kraft att tala om. Så jag tog bort iTunes och allt vad iTunes hette och installerade om och nu funkar det. Mystiskt, men skönt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NatoGandalf
I övrigt är det iTunes jag lackar ur på, inte er. För övrigt följde jag Kattens tips och kollade med en ny användare, där iTunes inte drog någon kraft att tala om. Så jag tog bort iTunes och allt vad iTunes hette och installerade om och nu funkar det. Mystiskt, men skönt.

Då hade alltså alla som sa "Det är din installation det är fel på" rätt?

Visa signatur

Kör väl en klassisk signatur:
9900K @ 5GHz/128GB 3200MHz DDR4/3x1TB NVME/6800XT på Aorus Z390 Elite
Samsung C34F791, Svive 34C801, Xiaomi 34", Logitech MX Master 3 + G512...
Behöver för jobb, ej gamer.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bogg
Då hade alltså alla som sa "Det är din installation det är fel på" rätt?

D.v.s. bland andra jag själv? Ja, precis så är det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mig
Det är inget jävla fel på min dator, det är fel på iTunes och om du inte vet varför/kan rekommendera en annan mp3-spelare vill jag inte höra vad du har att säga ö.h.t.