Permalänk
Medlem

Hjälp inför köp av laptop

Hejsan,
jag ska köpa mig en laptop nu äntligen antingen efter julen eller efter nyår och behöver lite råd. Jag är studerande som använder datorn till en hel del skrivande och ganska tunga beräkningar, så vad jag söker efter i en dator är framförallt:
- Batteritid (över 3-4h vid belastning om det går eftersom jag vill använda den under längre resor)
- Processorkraft (dubbelkärna och 2GHz eller högre)
- Lagringsuttrymme (minst 250gb)
- Inte över 9000kr
Jag lär använda min stationära till spel, men jag vill ändå att laptopen ska klara av de snygga effekterna som finns i windows vista.

Just nu tittar jag på denna HP 6530b:
http://www.dustinhome.se/pd_5010168522.aspx
men tittar också på en Dell studio. Är någon av Dell eller HP bättre om man tänker sig en dator från vardera med samma specifikation och istället tänker på generella kvaliten på skärmen, konstruktionen av datorn osv?
Med Dell studio får man med ett Ati HD 3450. Hur bra skulle det klara sig för att spela till exempel kommande Battlefield: Heroes eller kanske Starcraft 2? Skulle det vara möjligt med kombinationen intel P8400 (2,26GHz) och Ati HD 3450 (256mb) med låga eller kanske medium inställningar?

Jag har tittat på Zepto, men gillar inte riktigt deras design och det är svårt att hitta ett bra pris för liknande prestanda som en dell studio tycker jag. Finns det någon annan tillverkare att titta på möjligen?