Går inte att installera win7 på ny ssd.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2008

Går inte att installera win7 på ny ssd.

Köpte Corsair Force Series 3 alldeles när den kom.
Disken syns i bios, och ibland (!) i windows (vista).
Har provat med lite olika grejer, men antingen så syns den inte när jag ska installera win7 på den, eller så säger den så här

När jag har sett disken i windows så har jag kunnat köra t.ex as ssd på den osv.
Har provat med/utan ACHI, att försöka installera utan den förra hårddisken i osv, men inget har fungerat.
Blir fruktansvärt frustrerad :<

Nej

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004

Jag hade problem när jag skulle installera win 7 på min corsair force 3 också. Först syntes den i bios, och mitt i installationen så droppade disken och försvann. Det hände typ tre gånger och sen slutade den till och med synas i bios. Det är fler som haft liknande problem med att den bara försvinner. Jag lämnade in den där jag köpte den och de fick inte heller igång disken. Den var död :/ Jag vet inte om du har råkat ut för en trasig disk, men det har hänt förut med just den serien, och om det har hänt så är det lätt att bli frustrerad, för det är svårt att lista ut vad som hänt.

MSI P67A GD55 | Intel i5 2500 3.3 | Gigabyte GTX 760 Windforce 3X | 8gb A-Data 1333 | Intel 320 SSD 120GB (+ misc storages drives...) | Fractal Design R3 Arctic White | Logitech G700 | Qpad Heaton XXL | Dell U2412M | Topre Realforce 88UB | Focusrite Scarlett 2i2 | Sennheiser HD-650

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2008

Ahh det funkade nu, jag bara ignorerade det dar medelandet och nu k;r jag p[ den nya installationen
Daremot sa ar resultaten lite halvdana, men jag tror inte jag hade ACHI pa... kan man fa pa det efter fragetecken, hittar det inte pa den har layouten

Nej

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Cyberspace
Registrerad
Apr 2008
Skrivet av weyne:

Ahh det funkade nu, jag bara ignorerade det där medelandet och nu kör jag på den nya installationen
Daremot så ar resultaten lite halvdana, men jag tror inte jag hade ACHI på... kan man få på det efter? Hittar det inte på den här layouten

Att slå på AHCI i BIOS i efterhand kräver handpåläggning i operativsystemet eftersom drivrutinerna skiljer sig. Första träff: http://support.microsoft.com/kb/922976 (tror meningen är att du kör Fix-IT innan du ändrar från Native till AHCI/RAID-läge i BIOS). Men det finns säkert bättre guider om du letar vidare.

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av weyne:

Ahh det funkade nu, jag bara ignorerade det dar medelandet och nu k;r jag p[ den nya installationen
Daremot sa ar resultaten lite halvdana, men jag tror inte jag hade ACHI pa... kan man fa pa det efter fragetecken, hittar det inte pa den har layouten

Klicka på Start, skriv regedit i rutan Påbörja sökning och tryck på RETUR.
Leta upp och klicka på följande registerundernyckel:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
Gör följande i den högra rutan: Klicka på Start i kolumnen Namn och sedan på Ändra.
Skriv 0 i rutan Data, och klicka sedan på OK.
Stäng Registereditorn genom att klicka på Avsluta på Arkiv-menyn.
Starta om och ändra i BIOS till AHCI.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007

Köpte också Corsair Force 3 när den kom ut. Lyckades installera Windows 7 efter en error code och utebliven SSD i BIOS. Nu hittar datorn/BIOS SSDn 2/3 gånger ungefär, men 1/3 vill den boota upp från något annat och hittar inte disken. Bör man lämna tillbaka den?

Fractal Design Define R3 | Asus P8Z68-V Pro/GEN3 | Corsair DDR3 1600MHz 2x4GB | Intel Core i7 2700K | Samsung 850 EVO 500GB | Crucial m4 128GB |
EVGA GTX 1070 | EVGA SuperNOVA G2 750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av scanie:

Klicka på Start, skriv regedit i rutan Påbörja sökning och tryck på RETUR.
Leta upp och klicka på följande registerundernyckel:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
Gör följande i den högra rutan: Klicka på Start i kolumnen Namn och sedan på Ändra.
Skriv 0 i rutan Data, och klicka sedan på OK.
Stäng Registereditorn genom att klicka på Avsluta på Arkiv-menyn.
Starta om och ändra i BIOS till AHCI.

Gjorde exakt så men efter att jag rebootat så hittar den inte ssdn, stängde av achi, och sen hittar den varken den galla hyena eller ssdn

Nej

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Jul 2001

Hade liknande problem när jag skulle installera win 7 på min nya Force 3. Jag stängde ner maskinen plockade bort mina USB diskar som satt i under installationen och provade igen. Då funkade det utan felmeddelande. Funkar stabilt sedan.

2x E5-2690 | Supermicro x9dri-ln4f+ | 128GB 10600R Samsung ddr3 | 500GB 850 Evo | Asus R9-290x Matrix | Corsair RM1000i | Corsair Carbide AIR 540 | Intel X5650 | ASUS PT6-Delux OC-Palm | 12GB | 500GB Samsung 850 EVO + 400 GB Intel 910| Asus 7850 | Corsair Carbide 400Q |Supermicro X8DTI-f | 2x Intel Xeon X5650 | 96GB ECC RAM | 2x 250 GB Samsung 850 EVO | UNRAID 6.2.2 | Corsair Graphite 600t

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av 73mpl4R:

Köpte också Corsair Force 3 när den kom ut. Lyckades installera Windows 7 efter en error code och utebliven SSD i BIOS. Nu hittar datorn/BIOS SSDn 2/3 gånger ungefär, men 1/3 vill den boota upp från något annat och hittar inte disken. Bör man lämna tillbaka den?

Bör nog lämna tillbaks.

MSI P67A GD55 | Intel i5 2500 3.3 | Gigabyte GTX 760 Windforce 3X | 8gb A-Data 1333 | Intel 320 SSD 120GB (+ misc storages drives...) | Fractal Design R3 Arctic White | Logitech G700 | Qpad Heaton XXL | Dell U2412M | Topre Realforce 88UB | Focusrite Scarlett 2i2 | Sennheiser HD-650

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedemora
Registrerad
Jan 2002

Har exakt samma fel som er.. vad ska man göra?

EDIT: Har bytt ut den, exakt samma fel på den nya. Har prövat köra den som slav i en annan dator, den försvinner från enhetshanteraren plötsligt även då. FUBAR

EDIT 2: Har ni köpt den från dustin?

Laptop: MSI GT70-0NE, (i7, 8 GB RAM, GTX680M, 128GB SSD + 500GB HDD)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av Zamn:

Bör nog lämna tillbaks.

Skrivet av maiky:

Har exakt samma fel som er.. vad ska man göra?

EDIT: Har bytt ut den, exakt samma fel på den nya. Har prövat köra den som slav i en annan dator, den försvinner från enhetshanteraren plötsligt även då. FUBAR

EDIT 2: Har ni köpt den från dustin?

Ja, man kanske ska det.

Köpte min på Inet, ska ringa dom och kolla vad dom säger.

Fractal Design Define R3 | Asus P8Z68-V Pro/GEN3 | Corsair DDR3 1600MHz 2x4GB | Intel Core i7 2700K | Samsung 850 EVO 500GB | Crucial m4 128GB |
EVGA GTX 1070 | EVGA SuperNOVA G2 750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007

Har kollat runt lite på andra forum, och det verkar som att folk med OCZ Vertex 3 har exakt samma problem. Vissa säger sig ha löst det med AHCI/SATA inställningar och drivrutiner, men jag vet inte exakt vad.

Barnsjukdomar?

Fractal Design Define R3 | Asus P8Z68-V Pro/GEN3 | Corsair DDR3 1600MHz 2x4GB | Intel Core i7 2700K | Samsung 850 EVO 500GB | Crucial m4 128GB |
EVGA GTX 1070 | EVGA SuperNOVA G2 750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Dec 2010

Testa öppna cmd skriv sen följande:

Diskpart
List disk

så får du fram en lista på dina hdd:s sen hittar du din ssd (kolla på gb storleken för att hitta rätt) tex Disk 1 skriv följande:

Select disk 1
clean
create partition primary
select partition 1
active
format FS=NTFS
assign
exit
(hoppas allt e rätt xD)
då får du en så fullständig formatering man kan typ, funka för mig med NÄSTAN samma fel!

Acer Predator 17 G9-793. GTX 1070, I7-6700HQ, 16GB RAM, 256-SSD, 17.3" osvosv | Plex, ubuntu, Transmission, pfsense, Nas-server virtualiserat på en G3220 m,m. Under Proxmox.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedemora
Registrerad
Jan 2002
Skrivet av TObbeSkatt:

Testa öppna cmd skriv sen följande:

Diskpart
List disk

så får du fram en lista på dina hdd:s sen hittar du din ssd (kolla på gb storleken för att hitta rätt) tex Disk 1 skriv följande:

Select disk 1
clean
create partition primary
select partition 1
active
format FS=NTFS
assign
exit
(hoppas allt e rätt xD)
då får du en så fullständig formatering man kan typ, funka för mig med NÄSTAN samma fel!

Blir lite problem då jag inte ser den i BIOS ens. ;/

Laptop: MSI GT70-0NE, (i7, 8 GB RAM, GTX680M, 128GB SSD + 500GB HDD)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av maiky:

Blir lite problem då jag inte ser den i BIOS ens. ;/

Åh fan, å inte i list disk då heller förstår jag?.. ja då är det nog hårdvarufel i disken
förresten, testat olika Sata kontakter på mobo?

Acer Predator 17 G9-793. GTX 1070, I7-6700HQ, 16GB RAM, 256-SSD, 17.3" osvosv | Plex, ubuntu, Transmission, pfsense, Nas-server virtualiserat på en G3220 m,m. Under Proxmox.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedemora
Registrerad
Jan 2002

Japp testat olika kontakter. Grejen är att den finns ibland, sen bara försvinner den. Sjukt

Laptop: MSI GT70-0NE, (i7, 8 GB RAM, GTX680M, 128GB SSD + 500GB HDD)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Sep 2005

uppdaterat bios på moderkortet?

EVGA GF GTX 970 4GB SSC | Ryzen 7 1800X | ASUS PRIME B350-PLUS | be quiet! Pure Rock | Corsair 750W |Intel 530 SSD 500GB*2 | Fractal Design Define R3| Windows 10 64bit |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2005

Läste på något forum att man kan försöka med att i bios stänga av quick boot eller liknande, kan vara problem med att disken/moderkort inte hinner hitta varandra i uppstarten annars. Kan ju vara värt ett försök i alla fall. Sedan var det en del problem som löstes genom att aktivera "hot swap" för disken i bios. Inte direkt relaterat till dessa symtom, men även det kan vara värt ett försök.

Annars så rekommenderas att man surfar in på corsairs supportforum, de som finns där brukar ha bättre koll på dessa typer av problem.

En ssd som baseras på en kontroller från sandforce komprimerar data för ökad prestanda/livslängd. AS-SSD använder data som inte går att komprimera och ger då sämsta möjliga resultat, ATTO använder data som är lätt att komprimera och ger bästa möjliga resultat. Eftersom program/os/spel ofta går att komprimera någorlunda bra så hamnar den verkliga prestandan någonstans mellan dessa resultat vid normal användning.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Kristianstad
Registrerad
Jul 2002

Välkänd problem med Force serien att den försvinner ur bios helt random osv.
Trodde dom hade fixat det på force3, tydligen inte.

Som frispel säger finns det 2 saker man kan göra.
Aktivera howswap och stänga av quickboot, det kan hjälpa ibland.

Även force serien som haft stora problem med sleep i windows, undrar om denna lider av samma problem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
59° 23'52" N 19°' 40" Ö
Registrerad
Okt 2009

Jag som hade tänkt köpa någon av ovan nämnda modeller, blir nog att avvakta...

i5 2500k@4,4| NH-D14 |GTX 780| ASUS VG248QE | Asus Xonar Essence STX | Beyerdynamic DT 990 | Dali Zensor 7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedemora
Registrerad
Jan 2002

Har varken quickboot eller hotswap att välja på i min laptop :(, men den fungerar ju inte ens bra i en vanlig USB-docka.

Laptop: MSI GT70-0NE, (i7, 8 GB RAM, GTX680M, 128GB SSD + 500GB HDD)

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Kristianstad
Registrerad
Jul 2002

Du får nog lämna tillbaka den maiky som en annan här i tråden.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedemora
Registrerad
Jan 2002
Skrivet av definition:

Du får nog lämna tillbaka den maiky som en annan här i tråden.

Hehe, roligaste är ju att jag redan lämnat in den en gång fick en ny som var lika kass!

Laptop: MSI GT70-0NE, (i7, 8 GB RAM, GTX680M, 128GB SSD + 500GB HDD)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004

Eller gör som mig, lämna tillbaks och köp en intel istället Lite långsammare och dyrare kanske, men stabil och utan problem!

MSI P67A GD55 | Intel i5 2500 3.3 | Gigabyte GTX 760 Windforce 3X | 8gb A-Data 1333 | Intel 320 SSD 120GB (+ misc storages drives...) | Fractal Design R3 Arctic White | Logitech G700 | Qpad Heaton XXL | Dell U2412M | Topre Realforce 88UB | Focusrite Scarlett 2i2 | Sennheiser HD-650

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Kristianstad
Registrerad
Jul 2002

dyrare? 320 är 400kr billigare.
510 är dyrare dock, men den är inte direkt långsammare än force3.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sälen
Registrerad
Maj 2004

Har exakt samma problem med min Force 3 120GB, bäst vad det är så kan den försvinna från BIOS post, den kan hänga sig i windows, etc etc

Har provat med en mängd olika sata drivare & dessutom provat att stänga av LPM som faktiskt avhjälpte tillfälliga frysningar (i stil med dom tidiga SSD diskarna som kom med taskig controller). Det verkar som Corsair släppt ännu en ofärdig produkt med 3 serien och jag kan inte rekommendera denna disk till någon förräns Corsair får fingrarna ur & fixar sin firmware. Det kommer dock troligtvis inte att hända då dom fortfarande inte har fixat Force & Force 2 serierna's firmware. Corsair verkar skylla på alla andra utom sin egen skit.

Mobo: Sabertooth P67 (1606 bios), ansluten till intel 6gbps kontroller & AHCI aktiverat i bios & clean installation, trim aktiverat etc etc.

3DMark | R7 1800x | Asrock X370 Prof. Gaming | Corsair 16GB LPX 3733 c17 (sr-bdie@ 3466c14) | Corsair h150i Pro | MSI GTX1080 Gaming X | 500GB 970EVO, 1050GB MX300, 2x 120GB 510, 3TB 7200rpm | RM750x | Xonar Phoebus | Phanteks Enthoo Evolv Atx | Acer Z35 | Logitech G810 & SS Rival 500 | Xbox One | Elite Controller | :::AMD Zen Minnesguide:::|:::AMD Zen & Zen+ Överklockningsguide:::

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av tellus82:

Har exakt samma problem med min Force 3 120GB, bäst vad det är så kan den försvinna från BIOS post, den kan hänga sig i windows, etc etc

Har provat med en mängd olika sata drivare & dessutom provat att stänga av LPM som faktiskt avhjälpte tillfälliga frysningar (i stil med dom tidiga SSD diskarna som kom med taskig controller). Det verkar som Corsair släppt ännu en ofärdig produkt med 3 serien och jag kan inte rekommendera denna disk till någon förräns Corsair får fingrarna ur & fixar sin firmware. Det kommer dock troligtvis inte att hända då dom fortfarande inte har fixat Force & Force 2 serierna's firmware. Corsair verkar skylla på alla andra utom sin egen skit.

Mobo: Sabertooth P67 (1606 bios), ansluten till intel 6gbps kontroller & AHCI aktiverat i bios & clean installation, trim aktiverat etc etc.

Det är surt, ordentligen surt.

Är det någon som har en Vertex 3 som kan bekräfta om likadana problem uppstår? Annars vore värt att lämna in disken och betala lite mer för en sådan.

Fractal Design Define R3 | Asus P8Z68-V Pro/GEN3 | Corsair DDR3 1600MHz 2x4GB | Intel Core i7 2700K | Samsung 850 EVO 500GB | Crucial m4 128GB |
EVGA GTX 1070 | EVGA SuperNOVA G2 750W |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Kristianstad
Registrerad
Jul 2002

Det verkar vara extremt många som har problem med sina force3, inte läst om så omfattande problem med Vertex3, eller någon annan disk som M4 (inte sandforce dock).

Kanske kan vara ett firmware problem, för de verkar konstigt att så många inte fungerar som dom ska.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sälen
Registrerad
Maj 2004

Jag hoppas på att det är ett FW problem och jag hoppas ännu mer på att Corsair erkänner detta & fixar en ny. Dock inser jag att chansen för att detta ska inträffa inom den närmaste tiden är mycket liten.

3DMark | R7 1800x | Asrock X370 Prof. Gaming | Corsair 16GB LPX 3733 c17 (sr-bdie@ 3466c14) | Corsair h150i Pro | MSI GTX1080 Gaming X | 500GB 970EVO, 1050GB MX300, 2x 120GB 510, 3TB 7200rpm | RM750x | Xonar Phoebus | Phanteks Enthoo Evolv Atx | Acer Z35 | Logitech G810 & SS Rival 500 | Xbox One | Elite Controller | :::AMD Zen Minnesguide:::|:::AMD Zen & Zen+ Överklockningsguide:::

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundbyberg
Registrerad
Okt 2010

guys go here and add to the corsair thread about this:

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=95674