Min HTPC klarar inte att "behålla" hårddisken...

Permalänk

Min HTPC klarar inte att "behålla" hårddisken...

Jag har en HTPC byggd i ett Silverstonechassie med "DFI LanParty JR GF9400-T2RS" som moderkort kryddat med "Corsair XMS2 Xtreme TwinX DDR2 PC6400/800MHz CL5 2x1GB", "Intel Pentium Dual-Core E5200 2,5GHz Box" och "Corsair 2.5" Solid State Drive P64 64GB".

Det är den senare som yttrar problemet. Var och varannan månad startar inte Windows 7 upp som det ska. Datorn säger bara att det inte finns någon bootdisk eller att det är något fel på bootdisken. I början försökte jag med allt jag hittade på nätet för att ens kunna formatera om disken och installera om Windows. Det gick inte.
Sen köpte jag en ny disk och körde in den. Fungerade några dagar, sen samma problem.

Bröt ihop och började mecka. Bytte bland annat runt lite bland SATA-portarna på moderkortet då jag såg nån på nätet som gjort liknande och påstod att vissa kanaler är bättre än andra... Föga troligt tänkte jag, men det fungerade!

Några veckor dvs. Då stuvade jag om lite slumpmässigt igen. Bytte SSD:n till annan SATA-port och även blu-ray spelaren. Ibland när jag startade upp hittade den disk men ingen blu-ray, ibland tvärtom... Sen fungerade det rätt vad det var. Ingen ominstallation krävdes.

Och så har det hållit på. Fungerar några veckor, tappar bort bootdisk, stuvar om bland portar och startar om emellanåt. Rätt var det är fungerar det. Men detta håller ju inte i längden!! Vad ska jag göra? Förslag? Är det moderkortet som är paj? Ska systemet optimeras på något speciellt sätt för SSD?

Med hopp om hjälp!

Permalänk

Har du kollat så att det finns någon ny firmware till din SSD?

Permalänk

Testade att uppdatera firmware på första SSDn. Men problemet återkom. När jag sen bytte SSD eftersom jag trodde det var något problem med disken så kom problemet i alla fall efter några veckor. Den nya SSDn har jag inte uppdaterat firmware på.

Permalänk
Hjälpsam

Inte fel att byta kablage, har sett en hel del SATA trassel pga kassa kablar.

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk

Och här sitter man som dataingenjör och har inte ens bytt kablar... för dom ska ju bara funka?
Nu hoppade jag alltså över min egen devis om att "först starta om, sen kolla kablar..."

Tack för tipset, ska testa det ikväll!