Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Single 7970 eyefinity - problem?

Permalänk
Medlem

Single 7970 eyefinity - problem?

Jo, det är ju så här att jag sitter med ett ensamt 7970 (detta för att vara precis) och jag äger sedan ett tag tillbaka också en Samsung s23a700d.

Har länge dreglat efter en eyefinity-setup och då tänkte jag att det vore bäst att köpa två till likadana skärmar så att jag slipper modda och hålla på för att få dom på samma nivå/färger/etc etc. Och denna skärm har väldigt liten bezel och 120hz så allt verkar ju perfekt.. förutom en sak! =(

Kortet har dessa utgångar: 1xDVI och 2xminiDP. Skärmen har dock ingen dp-utgång utan den har en DVI och en HDMI (och HDMI'n går ju bort pga av att den inte kan leverera 120hz?). Så hur gör jag? Finns det några adaptrar som kan leverara 120hz från DVI till miniDP? Eller ska jag bara köpa två andra skärmar (alt. s23a750d som har VESA och verkar vara exakt samma skärm i annan design). Ser det sistnämnda som en sista utväg dock.. vill ju ha tre likadana skärmar.

Har läst runt på olika forum och det verkar som att adaptrar inte finns från dual linked till dp utan bara vanliga dvi?

Visa signatur

En ny signatur

Permalänk
Permalänk
Medlem

Har läst runt och det verkar som att få adaptrar stödjer 120hz dock. http://boardreader.com/thread/Displayport_to_DVI_D_adapter_fo... till exempel. Vet inte om det stämmer in på den du länkade dock.

http://www.inet.se/produkt/8903542/mini-displayport-till-dvi-... och den enda adaptern med dvi-hona är DVI-I? Och det innebär att den inte är dual linked va?

Visa signatur

En ny signatur

Permalänk

DisplayPort och DVI-D är dom enda som stödjer 120hz så de borde gå, fast jag är inte riktigt säker.