Köpa e-böcker utanför Sverige?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011

Köpa e-böcker utanför Sverige?

Hej,

Jag är väldigt sugen på att skaffa en e-boksläsare (Typ Sony eller Iriver) och börja läsa böcker i digital format istället. Jag tycker att tanken med e-ink är lockande och vill därför inte ha en surfplatta.

Frågan är hur jag skaffar böcker, när jag bor i Sverige? Jag är främst intresserad av böcker på Engelska, jag läser mest Science Fiction på Engelska idag. Jag har tittat lite i Adlibris handel för e-böcker men den kändes kraftigt begränsad på utbudet jag var ute efter.

Kan jag köpa böcker på amazon.com? De har ju helt klart det utbudet jag är ute efter, men kan man handla där utan att ha en adress i USA?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2010

Ja, det kan du.

MSI P67A-GD55 REV B3 | Intel Core i5 2500K 4.2 GHz | Corsair 8GB 1600MHz VENGEANCE | Gigabyte GeForce GTX 580 | XFX 750W | Fractal Design R3 | Corsair h50

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Registrerad
Maj 2006

Inga problem, har själv handlar böcker till min Kindle där!

“Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.”
- Arthur C. Clarke

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2005

Amazon/kindlestore är det enda stället jag har köpt e-böcker på, rekommenderas varmt!

What evah! i'll do what i want!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011

Man måste alltså inte ha en address i USA för att handla där? Har för mig att jag läst det, men det kanske var länge sedan
Köper ni från amazon.com eller amazon.co.uk?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Apr 2011

*Köpa* e-böcker från Amazon?

Som Amazon nyligen demonstrerat (även om de backade efter uppmärksamheten) kan man inte köpa e-böcker från dem, bara hyra på obestämd tid...

Visst, man kan skala bort DRM-skyddet med Calibre, men jag letar fortfarande efter ett ärligt sätt att faktiskt köpa engelska e-böcker och veta att jag får behålla dem (helt enkelt vill jag använda dem som jag skulle använda en vanlig bok). Utan någon större framgång. Jag kan t.ex. komma åt Google Plays bokmarknad via en proxy, och skulle antagligen använda virtuellt kreditkort, men entropay verkar kräva att jag fejkar ihop något som visar en USA-adress. Suck. Varför skall det vara så svårt att vara ärlig?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Jul 2004

Om du äger en Kindle så kan du köpa så got som allt från de flesta regioner, .com, co.uk, .jp o.s.v. Aldrig personligen haft problem och om man är rädd för just det ponga säger så kan du föra över de till datorn, dekryptera dem och fortsätta läsa så inget vidare problem. Calibre är ju ändå ett måste ha applikation för alla ebook läsare. Men detta problem har du oavsett från vad du köper dom om de har DRM Amazon eller inte. Amazon är just dock störst så uppmärksammas ganska så mycket mer.

Är det dock SF du är intreserad av så har du ganska tur, den största publishern innom den kattegorin säljer enbart sina böcker DRM fritt DVS http://www.baen.com/ då når deras webshop här: http://www.baenebooks.com/ Vet inte om fler DRM fria försäljare har dykt upp men Bean är i alla fall starkt rekommenderat.

Speldator: i7-8700k, 16GB DDR4, GTX1070
Server 1: SB 2500k, MZI -P67GD55, 32GB DDR3, Corsair MX 240GB SSD
Surface Pro 2017, Konsoler: Typ alla, Oculus Rift