Fredagspanelen 56: Radeon HD 7990, Geforce GTX 700-serien i antågande och ny Xbox i maj

Permalänk
Medlem
Skrivet av bsk!:

Vill ni ligga i bräschen för recensioner på datorskärmar borde ni börja recensera lite koreaskärmar(catleap osv.). Finns rätt få seriösa sådana recensioner, skulle verkligen fylla ett tomrum med en professionell sådan.

TechReport gjorde en recension på en 27-tums IPS-panel ifrån Korea förra året. De är rätt okej för priset, faktiskt. Man ska ju kommaihåg att det är A-, så inte direkt topp-kvalitet, men rätt oslagbart pris. Nu har dock det börjat tryckas ut Samsung PLS-paneler via ungefär samma Koreanska försäljare. Så en recension på en av dessa 27-tummare vore nog mycket mer intressant. "Owners Club" på OCN för Samsung-PLS på 27" är bara nån vecka gammal, tror försäljningen kom igång för en dryg månad sen. Ca 2500 kr inklusive frakt och moms för en 27" PLS är inte direkt dyrt, även om den inte är perfekt. Dessutom verkar de flesta inte ha några problem att byta de skärmar de får som har för stora defekter, iaf mot de försäljare som ger lite bättre garanti (perfect pixel). Det som det finns frågetecken för är väl hållbarheten på lite längre sikt, men många verkar ha haft ganska bra erfarenheter med IPS-panelerna.

De flesta verkar mena att Samsung PLS är bättre än de billigaste IPS-panelerna som S-IPS och eIPS. Mindre IPS-glow tex. Antagligen är det märkbart billigare att tillverka med. De verkar även vara ganska överklockningsvänliga.

Visa signatur

--
A shark on whiskey is mighty risky, but a shark on beer is a beer engineer.