Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014

Nytt tangentbord, behöver tips/råd

Tja! Tänkte byta ut mitt nuvarande tangetbord (Razer lycosa) och är splitrad kring vad jag ska köpa för något. Eftersom detta jag har nu är ett lågprofil så har jag ju vant mig vid det. Är det värt att köpa mekaniskt, vad är det som är så mycket bättre? Och i så fall vilket? Eller ska jag gå på något nytt lågprofil? Har kikat lite på steelseries Apex i så fall, vad tror ni? Tankar och ideer fritt, spelar ingen roll vad det kostar utan bara släng på mig ideer och era tips!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Dec 2010

Fördelarna som jag ser med ett mekaniskt tangentbord är att de är mer hållbara och inte tappar känslan/blir svampiga i knapptryckningarna, vilket vanliga rubber dome tangentbord gör efter en tid. Sedan att du kan välja lite vilken känsla du vill ha i knapparna är också en fin fördel då man kan anpassa tangentbordet efter sin egna smak. Gillar du linjärt motstånd som känns mer som vanliga tangentbord väljer du Cherry MX Red brytare tex, men om du vill känna när tangenterna registrerar ditt knapp tryck så kan du välja Cherry MX Brown eller varför inte lägga till ett click ljud så du även hör när detta sker - välj Cherry MX Blue etc..

En annan fördel är att de mekaniska allt som oftast har stöd för Full N-keyrollover, vilket betyder att du kan trycka på hur många knappar som helst samtidigt och samtliga knapptryck registreras utan problem. På ett vanligt tangentbord så finns det oftast kombinationer av tangenter som fungerar samtidigt, vilket tvingar in dig ett visst mönster om du har mycket kombinationer tex, i spel som du vill använda samtidigt. Många lite dyrare robber dome tangentbord har dock på senare tid blivit bättre på detta, tex. Apex som du själv nämner, då tillverkarna börjat dela in tangentbordet i olika sektioner för att förbättra antal samtidiga knapptryck.

Men som sagt allting handlar ju om tycke och smak. Själv sitter jag numera på ett Topre tangentbord som är lite tystare än tex, Cherry MX Red och därför passar mig utmärkt som har familj. Bäst är väl att testa, men oftast har de mekaniska tangentborden högre kvalité och myclet längre livslängd.

Asus ROG STRIX Z370-H GAMING | ASUS GeForce GTX 1070 Strix Gaming OC | Intel Core i7 8700K | Noctua NH-D14 | Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CL13 Vengeance LPX Svarta | Be quite SILENT BASE 600 WINDOW ORANGE | Cooler Master V650 80 Gold | Samsung 860 EVO 500GB | Segate Barracuda 3TB | AOC G2460PG G-Sync @ 144hz |
It aint about power, it's about balance!