Olika lan/Proxyinställningar i IE samtidigt

Permalänk
Medlem

Olika lan/Proxyinställningar i IE samtidigt

Hejsan!
Sitter och funderar lite på om det går att köra olika laninställningar i IE/windows.
Får vissa jobb via någon semiNätbaserad historia som grundar sig i att dom installerar en typ av hostfil i datorn som man sedan öppnar med IE( Det fungerar inte att köra detta i något annat program tex Chrome, Opera har testat detta redan och det bara kraschar.)

Problemet ligger i att när man sitter på kontoret och ska dra ner nya arbetsordrar så måste man sätta in IE att köra via en speciell proxy för att få tag på dom (Chansar på att den leder trafiken direkt igenom företagets nätverk till servern)
Men när man är ute hos kund så måste man ta bort proxyn för att det ska fungera att göra samma sak.

Det dumma i detta är att man måste hålla på att stänga av och sätta på denna proxy inställning beroende på vart man är hela tiden, och detta påverkar allt som har med internet att göra dessutom så man måste slå av proxyn så fort man lämnar kontoret för att få kontakt med internet eller använda internet inne på kontoret.

Lan inställningarna jag pratar om ligger i IE under Internetalternativ/Anslutningar/Lan-inställningar.

Finns det något sätt att typ göra ett IE som bara funkar igenom proxyn utan att påverka laninställningarna i resten av datorn?

Visa signatur

.:Cpu:. AMD Ryzen 9 5950x 3.4GHz:. .:Motherbord:. Asus ROG strix X570-I .:Ram:. 32 GB .:SSD M.2 1TB .:Gpu:.ASUS GeForce RTX 2070 SUPER 8GB ROG STRIX GAMING OC 2560 x 1440 (144Hz), .:OS:. Windows 10 Pro 64-bit .:Chassi:. BitFenix Prodigy M .:Skräm:. Main Acer 24" Predator XB241YU Second Viewsonic VX2268wm 120Hz