Forumdelen sponsras av

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2015

Täckning Ubiquiti UniFi AC1300 LR

Tjena,

Funderar på att köpa en AP Ubiquiti LR. Bor i radhus med två våningar, 86 kvm uppdelat på två plan (trähus). Av olika anledningar kan jag inte få upp en fast tp till övervåningen och routern täcker för dåligt.

Vet att det går att lägga ner AP:n vilket jag tänkte göra isåfall, dock har jag ingen aning om täckningen blir skitdålig mot att sätta den i taket. jag vill alltså få täckning uppåt i fastigheten.

Någon som har erfarenhet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gislaved
Registrerad
Dec 2004

hej!
köpte mej nyligen en AP från Ubiquiti(LR) har router i ena änden av lägenheten och AP ute i hallen,den täcker av all yta samt hos grannen ovanpå fullt ut,även utanför fastigheten är wifi helt kanon, drog kabel och satte min på väggen vilket fungerade kanon,så kan rekommendera vägg eller tak att fästa den i,setup va busenkel med!

ASUS MAXIMUS X HERO | Intel Core i7 8700K@5.0 Ghz | Corsair H150i Pro | G.Skill Tridentz RGB DDR4-3200 16Gb | EVGA GeForce GTX 1080ti | Samsung 960 PRO 500GB M.2 | Acer Predator X34P

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2015

Okej! Tack för svar, får nog testa detta, känns som det kommer lösa problemen.

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Eftersom du främst verkar vilja öka signalen "baklänges i höjdled" snarare än att nå längre i horisontalplanet så kan en "LR" ge sämre signalnivå då den just sprider mindre baklänges i höjdled för att nå längre horisontellt.
Tänk dig att de sprider ungefär som en halvsfär och att LR modellen har lite mindre läckage bakåt för att i stället kunna koncentrera effekten på att öka sfärens diameter, bakåt blir ju uppåt om du monterar den i taket som den är tänkt att sitta. vänder du däremot apn upp o ner så kommer den att öka signalstyrkan i den riktning du vill. Ska du få den spridning du vill är det alltså troligen en nackdel att leta saker med längre räckvidd såvida du inte kommer att hamna långt ifrån antennerna så att vinkeln till dem blir lägre men bakom apn så minskar signalnivån på en lr jämfört med en vanlig ap.
Att sätta den på väggen i stället för taket kommer också att göra att signalen sprids mer i höj men mindre i horisontalplanet.
https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/115005212927-UniFi-UA...

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2015

Fick bli en LR AC. Tackar för hjälpen!