Permalänk
Skrivet av babgjyshi:

Gjorde MR och det visar sig att jag har två diskar som är helt slut, att dom ser ut som dom brukar vara på 60-70 åringar med dåliga ryggar. Fick tid hos ryggspecialist och fick kolla bilderna och och han förklarar att det finns ingenting att göra än att leva vidare och fortsätta träna.

Efter tipset av @LnitraM, så bokade jag tid hos Kulanic i Malmö och tack o lov så träffar äntligen professionellt folk som faktiskt vet vad dom pratar om. Började träna där direkt varenda vecka, fick övningar hem som jag skulle göra. Fyra månaders senare med konstant träning 3-4 gånger i veckan och en gång hos sjukgymnasten så är ryggen till 90% bra igen. Jag har inte ont hela tiden längre och det sticker till ibland när jag göra dumma böjningar framåt eller liknande. Jag går fortfarande hos gymnasten varje månad och får då olika övningar men jämfört med förra året så är det 1000 gånger bättre och det är tack vare tipset jag fick av @LnitraM

Har man ett arbete som erbjuder privat sjukvårdsförsäkring via sin anställning.
-Tag kontakt via dem i så fall. De är ofta raskare än den allmänna sjukvården när det handlar om att få en tid eller ställt en diagnos.

Kul att höra att ryggen blivit bättre.
Ryggen är väldigt central för hur man presterar och mår.

Visa signatur

💻 - ASUS ROG Strix G15 Advantage Edition G513 / AMD Ryzen 9 5900HX / Kingston Fury 64GB DDR4 3200MHz (2x32GB) / Samsung PM991a M.2 1TB + Corsair Force MP400 4TB / Solus 4
🖱 - Razer Deathadder Elite / ⌨ - Logitech UltraX
🎧 - Kingston HyperX Cloud II
📱 - Nokia XR20 / Android 11

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bobokrull:

Ja svenska vården är helt fantastisk.... Tyvärr är det bara privat försäkring som gäller nu om man vill ha vård.
Har själv precis fått reda på att jag har diskbråck i nacken. Det tog bara 5 år för läkarna att fatta att jag faktiskt hade ont och inte bara hade muskelspänningar. Så det gäller att stå på sig. Tur att man inte har hoppat framför tåget inom denna tid då smärtan har varit jävligt jobbig vissa stunder.

Var ju på det privata som jag redan skrev. Gick till företagläkaren som skickade mig på CT-scan, och när han inte ser något fel så så vill han att jag ska träna hos deras sjukgymnast för att se om det blir bättre. Sjukgymnasten gav mig ett par övningar på ett papper och varenda gång jag var där så kontrollerad denne aldrig ryggen utan körde direkt akupunktur. Gick nästan sex månader hos denne.

Det största problemet är ju att dom flesta känns ju oseriösa, vill bara att man ska ditt så dom kan ta betalt. Eller Vc som skiter i.

Som tur så är ryggen mycket bättre nu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av sKRUVARN:

Kul att det blev bättre, och ja, tyvärr är det så att det är rätt svårt att hitta bra rehab... Bra för dig att du fick tid hos kulan, som någon sa här ovan så är det personer som inriktar som på idrottare man ska söka sig till om man är relativt ung och vill ha ordentlig rehab, och inte bara få ett papper med 5 övningar och en burk ipren/alvedon.
.

Presic så är det. Tyvärr när man har ont så orkar man heller göra något. Man vill bara slippa skiten, ingen motivation att träna, man börjar tappa livslusten när smärtan är det enda man tänker på. För min del så har det varit jättebra att jag kunde träffa gymnast varje vecka där jag tränade på plats. Vissa veckor när man hade mer ont så orkade man aldrig göra övningarna förutom den veckan för att man måste.

Mitt tips är att hitta en sjukgymnast som är bra/förstår och har möjlighet att träna på plats med vikter och allt möjligt. Du ska inte bara vara där för att prata hur veckan gått, utan köra på och ha ett jävla tålamod.

Permalänk

Hej.

Kul att det gett med sig det värsta och att du fått hjälp, om än lite sent, kan jag tycka.

Jag fick i mitten Nov förra året vansinnigt ont i ländryggen som strålade ut på hö sida och ner i benet till knät. Kraftiga domningar på utsida höger ben (sovande/domnad) känsla ner i foten och ring och lilltå. Kunde varken stå, gå, ligga utan överjävlig smärta. Klarade knappt av ett toabesök utan att tårarna kom. Tur att man svimmar av ibland så man får lite vila. Kom på att jag kunde krumma ryggen hängandes över en schäslong och då fick jag lindring ganska bra.

Jag gick till företagshälsan som genast tog in mig och klämde och kände samt testade olika ställningar som gjorde vansinnigt ont och de konstaterade att jag nog hade diskbråck. Röntgen visade sedan två gamla sådana och nu denna som var förstadie till ett nytt. Dock hittades trånga kanaler till nerverna vid L3-L4 som de tror är förklaringen till domningarna.

Jag kan ju känna mig tacksam som slapp din långa resa @babgjyshi

Lev väl men lite försiktigare!

Visa signatur

Dator | Skärm

Permalänk
Medlem

Jag hade ont i ryggen i lite mer än ett år.
Under den tiden var jag till doktorn tre tillfällen.
Det ända de erbjöd var medicin och sjukgymnastik ingen av detta blev bra.
Sen började jag fråga runt vilken som bäst kunde hjälpa mig.
Blev tipsad om denne man Anders Sjundhe.
Han har tyvärr sin lokal i Krylbo så det är en bit bort.
Jag var där på två gånger och vred till hela kroppen och har inte några problem längre.
Det var 10 år sen jag var där.

Permalänk
Medlem

Tråkigt att läsa era erfarenheter av sjukvården, men jag kan tyvärr inte påstå att jag är förvånad. Vill dela med mig av en infographic som är skriven av några av jättarna inom ländryggssmärta:

Fulltext för den som vill läsa mer.