SSD-hårddisk för bättre renderingstid?

Permalänk
Medlem

SSD-hårddisk för bättre renderingstid?

Hejsan,

Jag tänkte se om jag kan uppgradera min dator med en större SSD-hårddisk. Idéen är att jag vill snabba på tiden det tar att rendera i After Effects (finns säkert fler saker som påverkar detta men för tillfället är det en SSD jag i siktet). De två SSD-hårddiskarna jag velar mellan är "Samsung 860 QVO 1TB" och "Samsung 970 EVO Plus 1TB - BF19". Jag är inte så tech-savvy när det kommer till detta men den stora skillnaden jag kan se mellan dem (förutom priset) är att 86 QVO-varianten har en läs-och skrivhastighet på 550 MB/sek medan 970 EVO-varianten har motsvarande 3500- och 3300 MB/sek.

Skillnaden på skriv-och läshastigheten upplever jag som ganska betydande, men spelar den någon större roll för renderingstiden? Är det alltså värt att betala det nästan dubbla priset för 970 EVO eller är skillnaden så pass liten att den billigare räcker?

Länk till diskarna:

"Samsung 860 QVO 1TB"
https://www.inet.se/produkt/4301039/samsung-860-qvo-1tb

"Samsung 970 EVO Plus 1TB - BF19"
https://www.inet.se/produkt/4301071/samsung-970-evo-plus-1tb#...

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

Skriv och lästider påverkar bara när du ska ladda in dina videoklipp i After effect och hur lång tid det tar att spara. Själva tiden som renderingen tar kommer inte att påverkas märkvärdigt eftersom det handlar om att processorn måste utföra beräkningar som tar tid, vill du korta ner renderingstiden så är det processorn.

Iallafall, 970 är bättre om du har väldigt stora filer (30GB+) som du behöver läs till ramminnet för att bearbeta. Den stora skillnaden är sekventiella skriv/läs och är bra för stora enskilda filer men bägge SSDerna kommer inte nå sin maxhastighet om man ska kopiera extremt många småfiler som enskilt knappt tar någon utrymme.

Jag hade kollat på denna https://www.komplett.se/product/1110199/datorutrustning/lagri... billig och har höga läs/skrivhastigheter.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär

Permalänk
Medlem

@Vzano: Aha! Det låter rimligt! Tack för svaret!