Permalänk

Internetstrul

Hej,

Jag har haft problem med internet under en längre tid. Det kommer och går lite som det känner för, nu kraschade det för två dagar sedan och mina vanliga quickfix har inte fungerat.

När jag gör en nätverksdiagnostik säger den antingen:
Möjlig lösning: nätverksåtställning vilket inte fungerar
Stänga av modemet vilket inte heller fungerar
Dns-server kanske inte hittas.

Jag har testat googles dns-server, det var en av mina quick fix vilket inte fungerar längre.

Jag har även kört:
Ipconfig/release
Ipconfig/renew
Flushdns
Det funkar inte heller, även en tidigare quick fix.

Det lyser grönt när jag kopplar in internetkabeln. Det går inte heller för datorn att få internet från wifi vilket funkar för mobiler/laptops i hemmet.
Så ja, nu har jag ingen aning om vad jag ska göra för att fixa detta och jag är otroligt dålig när det kommer till datorer.

Tack på förhand /Albin.

Operativsystem: Microsoft Windows 10 Home
Processor: Intel(R) Core i5-7400
Datornamn: DESKTOP-I1N6VOS
Datormodell: M32CD4-K

Permalänk
Medlem

Du skriver att du startat om (stänga av) modemet, har du även provat starta om routern?
Är det bara på en enhet som det krånglar eller är det samtliga? Du skriver att det funkar för mobiler/laptops så det för tankarna till att det bara är din stationära.

När det händer nästa gång prova kör i terminalen dessa två:

nslookup google.com

och sedan

nslookup google.com 8.8.8.8

Bråkar den första med dig men inte den andra kan det vara DNS som bråkar för dig.
Har du varit och pillat i Windows\System32\Drivers\etc\hosts?

Permalänk
Skrivet av Undie:

Du skriver att du startat om (stänga av) modemet, har du även provat starta om routern?
Är det bara på en enhet som det krånglar eller är det samtliga? Du skriver att det funkar för mobiler/laptops så det för tankarna till att det bara är din stationära.

När det händer nästa gång prova kör i terminalen dessa två:

nslookup google.com

och sedan

nslookup google.com 8.8.8.8

Bråkar den första med dig men inte den andra kan det vara DNS som bråkar för dig.
Har du varit och pillat i Windows\System32\Drivers\etc\hosts?

Hej, jag har startat om routern flera gånger. Ja alltså normalt sett funkar det till alla laptops och mobiler.

Jag har inte varit och pillat i det du nämnde. När du säger kör dessa i terminalen syftar du på kommandocentralen?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av AlbinH123:

Hej, jag har startat om routern flera gånger. Ja alltså normalt sett funkar det till alla laptops och mobiler.

Jag har inte varit och pillat i det du nämnde. När du säger kör dessa i terminalen syftar du på kommandocentralen?

Win + R -> cmd

Permalänk
Skrivet av Undie:

Du skriver att du startat om (stänga av) modemet, har du även provat starta om routern?
Är det bara på en enhet som det krånglar eller är det samtliga? Du skriver att det funkar för mobiler/laptops så det för tankarna till att det bara är din stationära.

När det händer nästa gång prova kör i terminalen dessa två:

nslookup google.com

och sedan

nslookup google.com 8.8.8.8

Bråkar den första med dig men inte den andra kan det vara DNS som bråkar för dig.
Har du varit och pillat i Windows\System32\Drivers\etc\hosts?

När jag skrev in den första fick jag svaret:
C:\Users\albin>nslookup google.com
Server: UnKnown
Address: fe80::e2b9 etc
***unknown can't find google.com: Query refused

På den andra fick jag svaret
DNS request timed out.
Timeout was 2 seconds.
Server: unknown
Adress: 8.8.8.8
DNS request timed out.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av AlbinH123:

När jag skrev in den första fick jag svaret:
C:\Users\albin>nslookup google.com
Server: UnKnown
Address: fe80::e2b9 etc
***unknown can't find google.com: Query refused

På den andra fick jag svaret
DNS request timed out.
Timeout was 2 seconds.
Server: unknown
Adress: 8.8.8.8
DNS request timed out.

Skickades från m.sweclockers.com

Prova även att pinga (i kommandotolken) 8.8.8.8

Permalänk
Skrivet av mrqaffe:

Prova även att pinga (i kommandotolken) 8.8.8.8

Det svar jag får är följande:
Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data
Reply from 192.168.10.1: destination net unrechable
Står samma sak tre gånger irad
Ping statistics for 8.8.8.8
Packets: sent = 4, Recieved = 4, Lost = 0 (0% loss)

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av Undie:

Du skriver att du startat om (stänga av) modemet, har du även provat starta om routern?
Är det bara på en enhet som det krånglar eller är det samtliga? Du skriver att det funkar för mobiler/laptops så det för tankarna till att det bara är din stationära.

När det händer nästa gång prova kör i terminalen dessa två:

nslookup google.com

och sedan

nslookup google.com 8.8.8.8

Bråkar den första med dig men inte den andra kan det vara DNS som bråkar för dig.
Har du varit och pillat i Windows\System32\Drivers\etc\hosts?

Jag gick in i Windows\System32\Drivers\etc\hosts finns det någonting där som kan vara av intresse för er att veta?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av AlbinH123:

Det svar jag får är följande:
Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data
Reply from 192.168.10.1: destination net unrechable
Står samma sak tre gånger irad
Ping statistics for 8.8.8.8
Packets: sent = 4, Recieved = 4, Lost = 0 (0% loss)

Skickades från m.sweclockers.com

Nu förstår jag inte riktigt vad du skrivit, har du pingat 2 gånger och fått fel första gången men det fungerade andra gången ?

Permalänk
Medlem

@AlbinH123 Kolla vad du har för DNS-adresser.
Du kan göra det genom att köra

ipconfig /all

i CMD.
Kopiera texten och skriv in här. Bör se ut i stil med detta:

Ethernet adapter Ethernet: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) I211 Gigabit Network Connection Physical Address. . . . . . . . . : 4C-ED-FB-77-94-3C DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.50.218 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Lease Obtained. . . . . . . . . . : den 5 januari 2020 17:04:53 Lease Expires . . . . . . . . . . : den 8 januari 2020 15:13:09 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.50.100 DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.50.100 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.50.12 192.168.50.10 NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

I hosts-filen så titta om du har något nedanför sista raden som börjar med brädgård ( # ). Finns det något där som du själv inte skrivit in så posta det här också.

Permalänk
Skrivet av mrqaffe:

Nu förstår jag inte riktigt vad du skrivit, har du pingat 2 gånger och fått fel första gången men det fungerade andra gången ?

Nej jag har pingat en gång och fått svaret:

Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data
Reply from 192.168.10.1: destination net unreachable.
Reply from 192.168.10.1: destination net unreachable.
Reply from 192.168.10.1: destination net unreachable.
Reply from 192.168.10.1: destination net unreachable.

Ping statistics for 8.8.8.8
Packets: sent = 4, Recieved = 4, Lost = 0 (0% loss)

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Testa köra följande rader i kommandotolken:

netsh winsock reset
netsh int ip reset

Du kan komplettera med följande rader (igen) efter du kört de två ovan.

ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

Starta där och se om det hjälper.
Sen får du gärna visa oss innehållet i din host-fil, kan vara att du har något märkligt där.
Kan vara en god idé att köra en virus/spyware-kontroll också.

Permalänk

@GreyWilk

Ethernet adapter Ethernet:

Connection-specific DNS Suffix . : lan
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : B0-6E-BF-C9-D0-84
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.10.232(preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : den 7 januari 2020 17:40:41
Lease Expires . . . . . . . . . . : den 8 januari 2020 05:40:40
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.10.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.10.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : fe80::e2b9:e5ff:fed6:a14a%5
192.168.10.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Jag har ingenting nedanför den sista #. Utan det står någonting om localhost på de sista 3 varav den sista står:
# ::1 localhost

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Nu förstår jag inte riktigt vad du skrivit, har du pingat 2 gånger och fått fel första gången men det fungerade andra gången ?

Svaret får han från 192.168.10.1 och är unreachable. Har du resettat router?
Har du fiber och isåfall fungerar internet direkt i fiberkonvertern?
Fungerar andra datorer på LAN?

Permalänk
Skrivet av elBenko:

Testa köra följande rader i kommandotolken:

netsh winsock reset
netsh int ip reset

Du kan komplettera med följande rader (igen) efter du kört de två ovan.

ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

Starta där och se om det hjälper.
Sen får du gärna visa oss innehållet i din host-fil, kan vara att du har något märkligt där.
Kan vara en god idé att köra en virus/spyware-kontroll också.

Har testat det, fungerar tyvärr ej.

#Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
#This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows
#
# This file contains the mappings of IP adresses to host names. Each entry should be kept on an individual line. The IP adress should be placed in first column followed by the corresponding host name. The IP adress and the host name should be separated by at least one space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@AlbinH123: Du har inte lekt med VPN senaste tiden?

Permalänk
Skrivet av Nollan:

Svaret får han från 192.168.10.1 och är unreachable. Har du resettat router?
Har du fiber och isåfall fungerar internet direkt i fiberkonvertern?
Fungerar andra datorer på LAN?

Bredband, 250/100 Mbit/s
Fiber/LAN
Har jag ifrån Bahnhof. Har ett stadsmodem (bor i studentlägenhet) ovanför ingången. Utifrån den går sladdar in i väggen. Med två olika uttag ett i vardagsrum och ett i sovrum. Har datorn kopplad med kabel till den i sovrummet. Vad som är en fiberkonverter vet jag ej. Startat om routern har jag gjort, men ingen ordentlig reset av den.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av ToddTheOdd:

@AlbinH123: Du har inte lekt med VPN senaste tiden?

Google chrome har hola! Installerat, men använder inte google chrome eller hola!, men den finns ju installerad där.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av AlbinH123:

Nej jag har pingat en gång och fått svaret:

Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data
Reply from 192.168.10.1: destination net unreachable.
Reply from 192.168.10.1: destination net unreachable.
Reply from 192.168.10.1: destination net unreachable.
Reply from 192.168.10.1: destination net unreachable.

Ping statistics for 8.8.8.8
Packets: sent = 4, Recieved = 4, Lost = 0 (0% loss)

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ett märkligt svar du får för det är ju inte Google som svarar utan din router och det är ju uppenbarligen inte bara kommunikationen mot dns servern som fallerar utan du når inte ut till internet.
Fungerar det om du kopplar förbi routern ?

Permalänk
Medlem

Kommer du åt routern på dess IP-adress i webbläsaren?

Permalänk
Skrivet av mrqaffe:

Det är ett märkligt svar du får för det är ju inte Google som svarar utan din router och det är ju uppenbarligen inte bara kommunikationen mot dns servern som fallerar utan du når inte ut till internet.
Fungerar det om du kopplar förbi routern ?

Ja alltså, känner mig helt hjärndöd.
Jag har ju inget internet överhuvudtaget på datorn. Jag är inte inkopplad i routern utan i vägen som går till stadsmodemet.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av CymbalCrasher:

Kommer du åt routern på dess IP-adress i webbläsaren?

Ingen aning om hur jag ska ta reda på det (:

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@AlbinH123: Har själv använt Hola tidigare och fick stundtals massiva problem liknande dina. Fimpa tillägget och eventuellt installera om Chrome. Jag litar inte alls på Hola längre. Precis som uTorrent så hade den en gång sin storhetstid men idag kategoriserar jag det som skräp som aldrig får komma in i min maskin igen

Även kör en Nätverksåterställning efter.

Hitta något annat sätt än att göra det du behöver än att använda Hola - t ex använda riktiga VPN-tjänster osv.

Jag chansar lite för jag kommer inte exakt ihåg hur jag löste det men resultatet var iaf att jag slutade använda Hola.

Cheers!

Permalänk
Medlem

@AlbinH123: Pröva att öppna webbläsaren och skriv in 192.168.10.1 i adressfältet, enter.

Permalänk

@GreyWilk okej! Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av CymbalCrasher:

@AlbinH123: Pröva att öppna webbläsaren och skriv in 192.168.10.1 i adressfältet, enter.

Den här webbplatsen är inte säker
Detta kan intebära att någon försöker lura dig osv.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av AlbinH123:

Den här webbplatsen är inte säker
Detta kan intebära att någon försöker lura dig osv.

Skickades från m.sweclockers.com

Det bör inte vara några problem, det är din default gateway som du fick fram när du körde ipconfig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av AlbinH123:

Den här webbplatsen är inte säker
Detta kan intebära att någon försöker lura dig osv.

Skickades från m.sweclockers.com

tryck på avancerat/läs mer och klicka på besök ändå

Permalänk
Medlem

Prova annars skriva 192.168.1.1 i adressfältet!

Permalänk
Skrivet av professorsnö:

tryck på avancerat/läs mer och klicka på besök ändå

Gjorde det, kom fram till en bild med telenors logga. Där kan jag logga in med *your username* och *your password* men vet inte vad det jag är skulle logga in till..

Skickades från m.sweclockers.com