USB-C/Thunderbolt 3 Hub med gott rykte till PC/Windows?

Permalänk
Medlem

USB-C/Thunderbolt 3 Hub med gott rykte till PC/Windows?

Har en kollega som konstant har diverse problem med sin USB-C deltaco-hubb kopplad till en relativt kraftfull ASUS-bärbar av modernare slag. Hon behöver koppla upp burken mot gigabitnätverk och externa hårddiskar (som ibland endast slukar ström från USB) och det kan gå lite sisådär. Saker förlorar kontakten mitt i filkopieringar och dylikt.

Sitter och googlar och hittar ganska tunt testunderlag allmänt känner jag. Jag undrar om någon här har erfarenhet eller vet något om någon hub som klarat av lite real-world tester och visat sig vara pålitlig?

Det man tänker är ju att kolla på TB3-hubbar borde vara mer fördelaktigt eftersom laptopen har sådana portar. Men samtidigt så verkar mycket vara kvalitetstestat mot Mac och inte Windows, vilket jag tänker mig kan visa sig vara problematiskt..?

Det behövs ca 2+ USB-A portar samt HDMI/DP ut (2560x1440@60) och SD-kortläsare. Inbyggt ethernet-jack är ett stort plus, men går nog att ordna m separat dongel annars.

Visa signatur

i7-2700K 5 GHz | 16 GB DDR3-1600 | ASUS Maximus V Gene Z77 | GTX 980
i7-4790K 4.8 GHz | 32 GB DDR3-2133 | ASUS Maximus VII Gene Z97 | GTX 980

Permalänk
Medlem

@Teddis: På jobbet har jag en HP USB-C universal dock.
Har 2 1080p skärmar anslutna via DP, gig LAN samt samtliga USB portar upptagna.
Ansluten till en Lenovo via USB-C (inklusive laddning av datorn).
Haft denna lösning i över ett år. Har på sin höjd krånglat en handfull gånger och detta har lösts med klassisk koppla ur/koppla in.

Kör med standard Displaylink drivrutiner.

Rekommenderar den varmt.