Oculus Quest 2; Spela spel genom dator

Permalänk
Medlem

Oculus Quest 2; Spela spel genom dator

Hej!

Jag har precis köpt Oculus Quest 2 och har bara en enkel fråga.
Har letat lite om detta men hittar ingenting om det.

Går det att köpa spel inne i headsetet, spela via det, sedan byta och spela via Air Link? - så att man kan få lite bättre grafik osv

Tex ta med Oculus Quest 2 till en kompis för att testa spelet där och slippa släpa med sig datorn, sen komma hem och koppla upp den till datorn för att fortsätta spela spelet.

Permalänk
Inaktiv

Här är två länkar urval med spel som stöder cross buy om man köper dem i oculus/meta store, dvs köper du quest-versionen får du rift-versionen. Intressant nog kan det vara rea på bara ena versionen, så kolla båda butikerna. Cross buy beryder oftast inte att framsteg sparas mellan de olika versionerna, åtminstone inte så vitt jag vet. Det får du läsa på om per spel.

https://www.oculus.com/experiences/quest/section/233573218315...

https://www.oculus.com/experiences/rift/section/2336123376469...

Permalänk
Medlem

Det finns nog inget spel som har cross-progression mellan Quest 2 och PC. Spelen har väl inte ens cloud saves?

Visa signatur

press nu1mlock

Permalänk
Medlem
Skrivet av nu1mlock:

Det finns nog inget spel som har cross-progression mellan Quest 2 och PC. Spelen har väl inte ens cloud saves?

Jo, Oculus har cloud saves. Man kan hitta sina savegames här: https://secure.oculus.com/my/cloud-backup/
Tyvärr är de lite buggiga och för mig laddar det oftast inte upp som de ska. Då är det lättast att använda SideQuest. Finns en funktion i SQ där man lätt man trigga cloud backupen när man vill.

Men har aldrig sett något spel som delar savegames mellan PC och Quest 2. Det finns dock spel med cross-progression, men då är det online spel så exempel Zenith eller Population One. Där sparas ju allting online på ditt konto oavsätt vad du har för lokal save fil.

Permalänk
Medlem

Quest 2 är android-baserad, så spelen som du kör standalone tror jag genom .apk-filer, medan PC-spel i windows kör .exe. Det innebär i regel att koden skiljer sig en del mellan versionerna. Dels pga olika OS, dels pga ändringar i spelen för att Quest-versionerna ska kunna fungera på dess relativt begränsade hårdvara. Då anpassas också ofta sparfilerna därefter.

Det är inte omöjligt att utvecklarna gör sparfiler som fungerar på både quest och pc - hört att t.ex. Beat Saber har den funktionen, men det tillhör inte vanligheten. Kommer däremot säkert bli allt vanligare framöver.,