Gamingdator som klarar OBS Streaming + WoW Classic/LoL + video på 2:a skärmen?

Permalänk

Gamingdator som klarar OBS Streaming + WoW Classic/LoL + video på 2:a skärmen?

Hej!

Jag tänkte köpa en ny gamingdator som uppnår vissa kriterier.

- Vill kunna streama via OBS till youtube eller twitch samtidigt som jag gamear, så t.ex. ska den klara att streama mitt WoW Classic eller League of Legends gameplay utan att det är något lag i spelet.

- Vill även kunna ha en video igång på min andra skärm samtidigt som jag gör ovanstående och en del andra program i bakgrunden som vi alla har (VPN, något annat spel, lite browsers, discord etc).

Vet att just de här spelen inte är så krävande så kanske inte är några problem, men hade en annan dator förr om åren och då kunde det bli lag i teamfights på LoL när man streamade med OBS till twitch samtidigt tex.

Har förstått att det är processorn som kommer spela en stor roll i huruvida det här är möjligt utan lag. Min polare sa att I7-processorer inte är lika viktiga att ha längre då många I5 processorer har fler kärnor nu än tidigare, vad tror ni om det? Hur många kärnor ska I5:an ha, hur många trådar ska den kunna hantera och vad ska den vara klockad till för hastighet? 32GB RAM är bra om man vill kunna rendera videos men det kan man göra på en annan dator istället bara, så tänker att 16 GB ram räcker. GPU:n behöver inte vara någon super heller iom att jag inte kör så grafikkrävande spel, men kanske är 2 skärmar samtidigt med spel + video lite krävande ändå för GPU:n?

Tänkte hålla kostnaden relativt låg (en bit under 20k) och har utifrån det hittat dessa alternativ:

1: https://sharkgaming.se/max-bite-ulti...campaign=27930

2: https://www.komplett.se/product/1246...&gclsrc=aw.ds#

Skulle dessa klara uppgiften och vad är det för för- och nackdelar med vardera?

Extra frågor om någon har ork: Hur skulle jag behöva uppgradera datorn för att kunna streama racingspel samt fps-spel senare ifall jag skulle vilja det?

Har någon ett bättre förslag än de två datorerna jag listade ovan? Dela gärna med er!

Tack på förhand!