Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Ny bärbar, några frågor!

Permalänk
Medlem

Ny bärbar, några frågor!

Ska skaffa en bärbar dator nu när jag ska flytta, och nu är det några saker jag undrar över:

1. På datorbutiken.com har dom en dator som heter VIVA Green 732. Den använder sig av en standard P4/Celeron processor istället för mobile. Jag får känslan av att det gör att den får kortare batteritider (högre effekt på CPUn?) och borde ha värmeproblem. Stämmer det? Någon som vet var man kan hitta mer info om den? Har sökt utan framgång.

2. Ett krav på datorn är att den ska ha antingen ett Radeon 9000 eller GF4 Go-kort, någon som kan rekommendera en billig modell med detta grafikkort?

3. Hur är det med döda pixlar på bärbara, gäller samma regler som med vanliga TFT-skärmar?

4. Hur är det med responstiden på nya laptopskärmar? Det står inget om det i databladen på T.ex. Dell eller Acer.

Efterssom jag vill ha ett bra grafikkort i burken, till ett bra pris står det mellan att köpa en Dell eller db.coms VIVA Green. Man får mer "bang for the buck" med en VIVA, men är det verkligen värt att köpa ett okänt märke som det inte går att hitta någon information om?

Jag skulle även uppskatta om någon kunde rekommendera andra billiga laptops, med Radeon 9k eller GF4.

Det absoluta maxpriset får vara 15.000:-

Är det något annat man ska tänka på?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Försök hitta en begagnad IBM eller Dell med dom kraven du har. Tyvärr så får man inte mkt för 15000:- när man köper nytt.

Duedate

Permalänk
Medlem

http://www.siba.se/Product/Product_DATA.aspx?Identifier=SE720...

En rätt schyst låda för 15k (som är ny!).

Rent generellt så gäller det ju precis som du säger, Mobila versionerna av processorerna drar mindre ström och utvecklar också mindre värme. Dock har jag aldrig stött på någon bärbar med värmeproblem däremot försämras batteritiden något.

Visa signatur

Stabilitet är överskattat... En krasch om dan gör kroppen glad!

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Duedate: Dom som säljer begagnade lappisar har ju fantasipriser på grejerna så det blir nog till att handla nytt.

Rawen: Ok, batteritiden är ju tämligen viktigt =/

hejjds: Nope, äpplen är uteslutet

Visa signatur
Permalänk
Glömsk

Skulle definitivt kolla närmare på Apple iBook. Billig, bra.

Visa signatur

...man is not free unless government is limited. There's a clear cause and effect here that is as neat and predictable as a law of physics: As government expands, liberty contracts.

Permalänk
Medlem

Jag skulle köpt dellen, då vet man iaf vad man får, dessutom känns det lite säkrare att köpa av ett känt företag när det gäller garantier osv.

Se bara till att hålla dig borta från fujitsu-siemens, enligt vad jag själv upplevt har de väldigt dålig kvalitet och väldigt dålig service.

Visa signatur

"Utom de elva omkomna, av vilka en var tolv år, skadades 24 oftast äldre personer, sade polisen." - expressen.se
Data/Dator?

Permalänk
Medlem

Psionicist: Som jag skrev, Mac är uteslutet. Det ska vara en PC så alla programvara och spel jag använder fungerar.

osytol: Tack för tipset! Har sneglat lite på Fujitsu-Siemens men då ska jag hålla mig borta från dom

Dell verkar ju ganska ok, ligger dock lite över smärtgränsen =/

Har iaf bestämt mig för att skippa VIVA, är nog lite osäkert köp när man inte kan hitta någon info överhuvudtaget om den...

Visa signatur
Permalänk
Glömsk

brorsan: Oj helvete det missade jag.

Kör på dellen. Köp gärna något lite billigare men betala för complete care och support osv. Känner flera som betalat för det och fått en helt ny laptop efter 3 år när den de hade dog.

Skulle kolla på Dell Inspiron 500m med P4-M processor. Faktiskt bland de billigaste men går faktiskt att köra på batteri till skillnad på Dells andra med vanliga P4or eller Celeron. En P4-M på 1.5 GHz eller så är inte fy skam om du frågar mig.

Visa signatur

...man is not free unless government is limited. There's a clear cause and effect here that is as neat and predictable as a law of physics: As government expands, liberty contracts.

Permalänk
Medlem

Hmm... ska man dra med alla care-packages blir ju Dell'en helt plötsligt svindyr, nästan 2000:- för 3 års komplete care...och sedan ytterligare ett par- tre tusen om man ska ha mer än ett års hämtservice =/ Har bara råd med den billigaste servicen

Just nu lutar det åt en Inspiron 8500, kostar 15731:- för billigaste konfigurationen och för 625:- extra får man en VT - 15,4'' TFT WSXGA+ (1680*1050)... frågan är dock om inte 1680x1050 blir lite väl smått på en 15.4" skärm? Nån som testat?

Aja, får iaf inte studentkontot förrän skolan har börjat och jag kan visa kårkvitto, så jag har väl lite tid på mig att bestämma

Visa signatur
Permalänk
Hedersmedlem

Vill du spela på den skulle jag utan tvekan valt "64MB DDR nVidia GeForce4 4200 GO AGP 4X (+625 kr)".

Visa signatur

- If you don't change direction, you may end up where you're heading

Permalänk
Medlem

1680x1050 kan bli väl smått. En TFT är ju tillverkad för en fast upplösning, gäller att pricka rätt direkt. Sänker man upplösningen så blir ju bilden kass.

Duedate

Permalänk
Medlem

Angående upplösningen så beror det ju helt på vad du ska göra med datorn. Ska du spela osv. så är det bara onödigt med så pass hög upplösning.